Jump to content

Vreme početka Liturgije

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 53
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

ја сам из Бањалуче Епархије, ове године је Божићна Литургија почела у 12 сати навече  (бањалучко намјесништво) што код народа и оних који иду Цркву само на Уранак није наишло на добар одзив (знам по комшилуку)...

најсличнији коментари су рецимо "Значи следеће године ћемо и Божић славити 25-ог", "шокче нас", "ако смо славили 100 година тако шта сада Јефрем изиграва", "одкуд му право, ја попа кад дође бацати водицу нећу пустити, срам их било у четири сата Црква закључана", "ево и нама поноћке" и томе слично..

Ја сматрам да Владика Јефрем зна најбоље, али с нашим народом је тешко мислим да није морао то мјењати, "они тамо" ће једва дочекати ово...

Подели на овим сајтовима

davno to bilo kad sam dijete bila  znam dobro da se ranilo rano u crkvu bas oko ponoci ,ujutro se vec vracali kuci i to tamo vuk oko banja luke ,to bilo kad se ti ni rodio nisi bio sigorno nema veze to sa katolickom crkvom izgleda

ја нисам рекао ништа лоше нити имам намјеру да било кога вријеђам! то када сам је родио је по вољи Божјој ово НЕМА ВЕЗА СА РИМОКАТОЛИЧКОМ ЦРКВОМ И ЊЕНИМ ВЈЕРНИЦИМА тако да те молим да не полемишеш даље или да барем поченеш користи google translate да бих могао разујмети шта желиш рећи!

и ја врло добро знам како је било прије...

хвала

Подели на овим сајтовима

U manstiru u koji ja idem Liturgija se održava svakim radnim danom u 7.30h ujutro, subotom u 9h, nedeljom u 9.30h. I što se mene tiče ok je. Malo mi je dalje, treba mi nekih 50 minuta da stignem, pa bi mi odgovaralo da su ove radnim danom malo kasnije, ali to ne bi odgovaralo ostalima, tako da što se mene tiče dobro je. greengrin

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

davno to bilo kad sam dijete bila  znam dobro da se ranilo rano u crkvu bas oko ponoci ,ujutro se vec vracali kuci i to tamo vuk oko banja luke ,to bilo kad se ti ni rodio nisi bio sigorno nema veze to sa katolickom crkvom izgleda

ја нисам рекао ништа лоше нити имам намјеру да било кога вријеђам! то када сам је родио је по вољи Божјој ово НЕМА ВЕЗА СА РИМОКАТОЛИЧКОМ ЦРКВОМ И ЊЕНИМ ВЈЕРНИЦИМА тако да те молим да не полемишеш даље или да барем поченеш користи google translate да бих могао разујмети шта желиш рећи!

хвала

isto tako nisam te optuzila ,sve u svemu  neznam zbog cega se osjeti napadnut ali cudno dase sve napadom i odbranom ovdje  odigrava ,zbog toga necu pisat vise i sve je u redu
Подели на овим сајтовима

хвала

isto tako nisam te optuzila ,sve u svemu  neznam zbog cega se osjeti napadnut ali cudno dase sve napadom i odbranom ovdje  odigrava ,zbog toga necu pisat vise i sve je u redu

ја у свом посту нигдје нисам спомињао Римокатоличку Цркву нити повезаност исте са било чим, алудирала си на моје године које су ти требале послужити да докажеш нетачност мог писања. ничим те нисам угрозио само сам те лијепо замолио да пишеш користећи Гугл да бих  могао да те разумијем и не видим додирну тачку са тобом као Римокатоликом и часовима одржавања ПРАВОСЛАВНИХ Богослужења. Написао сам шта се десило са Божићном Литургијом и како је на то реаговао обичан ПРАВОСЛАВНИ народ којем није јасно и немогуће је објаснити да то нема везе са неким другим стварима!

Подели на овим сајтовима

ја сам из Бањалуче Епархије, ове године је Божићна Литургија почела у 12 сати навече  (бањалучко намјесништво) што код народа и оних који иду Цркву само на Уранак није наишло на добар одзив (знам по комшилуку)...

најсличнији коментари су рецимо "Значи следеће године ћемо и Божић славити 25-ог", "шокче нас", "ако смо славили 100 година тако шта сада Јефрем изиграва", "одкуд му право, ја попа кад дође бацати водицу нећу пустити, срам их било у четири сата Црква закључана", "ево и нама поноћке" и томе слично..

Ја сматрам да Владика Јефрем зна најбоље, али с нашим народом је тешко мислим да није морао то мјењати, "они тамо" ће једва дочекати ово...

Подели на овим сајтовима

на капирам ни сталну потребу да се иде само у једну цркву у месту на Литургију, па и сам шетам по целом Београду и његовим црквама, а видим се са неким драгим људима и заједно причестимо и агапишемо тако.

Да ли некад одеш у храм Св,Трифуна код проте Дејана?

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Код мене у 8 почиње недељеом. Прерано!

За мене не, али многи неће у недељу кад се одмарају и то им је прилика да дуже спавају, да устану у 8 сати! Кад би била у 10 било би више људи, то гарантујем!

не замерам теби, већ ћу употребити твој пост да мало елаборирам своје мишљење.

елем, шта је то прерано?

ја сам некад ишао у манастир на крај београда и сваке недеље устајао у 4 да би стигао на бус у 5 и 20 и тамо био пред почетак Литургије у 6 и 30, а Литургија кретала у 7.

некима ни у 12 не би било довољно.

труд је потребан а не мажење по глави и нема изговора ни на децу, јер деца устају у цик зоре ко вампири  bendoff

океј бебе и ти мањи вампири, па нек дођу родитељи са лилипутанцима макар на причешће а некима је то опет изговор ни да се не појаве.

не мош човеку угодити, па треба ставити неко пристојно време и за Цркву и за човека и крај.

за мој појам, 9 је више него у реду за велики град и због велике слабости, манастир има свој типик, и амин.

Подели на овим сајтовима

на капирам ни сталну потребу да се иде само у једну цркву у месту на Литургију, па и сам шетам по целом Београду и његовим црквама, а видим се са неким драгим људима и заједно причестимо и агапишемо тако.

бејао позван једном дваред, ал никад отишао ... мислим, није да ми је потребна позивница, него кажем  bendoff

шо питаш?

Подели на овим сајтовима

Код нас у Саборном храму суботом Литургија почиње у 7и30,а недељом и празницима у 9 сати.

Врло су ретка одступања.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

бејао позван једном дваред, ал никад отишао ... мислим, није да ми је потребна позивница, него кажем  0102_laugh

шо питаш?

зато што ти топло препоручујем да одеш...на пр. у суботу, 15.јануара литургија Св Серафиму Саровском...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...