Гости Guest - . . .- Написано Децембар 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Разговараћемо са нашим људима о стварима које њих занима, али ћемо имати и предавања која ће да буду основа ових питања. Верујемо д аће све ово бити веома, веома интересантно и обавештаваћу вас на овој теми како све тече. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Једва чекам! Мени је мало време незгодно због деце и мужевљевог радног времена, али уклопићемо се некако. Видимо се Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Нињо Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Да ли су ова предавања свима приступна? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Јесу... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ел Нињо Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Посетићу вас кад дођем из Бг-а у мој најдражи Крушевац Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 12, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Радујем се сусрету. Добродошао! Ел Нињо је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Децембар 12, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2012 Нама који смо даље, добро би дошли видео прилози, а може и писани текст, са тих предавања. Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 13, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2012 Можда би било добро да се тема за наредно предавање објави пар дана раније, па би онда чланови форума могли да поставе питања која их посебно занимају у задатој теми. На крају предавања, део времена би се могао посветити одговорима на ова питања. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Како је било? Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сања Николић Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 http://www.eparhijakrusevacka.com/вести/Почела-са-радом-Школа-веронауке-за-одрасле.html Срђан Ранђеловић and Милан Б је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Б Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Како је моћно слушати владику Давида! slavabogu Срђан Ранђеловић and kirios1 је реаговао/ла на ово 2 Не ваља свашта к срцу примати. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 17, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 У суботу 15. децембра, у просторијама Саборне цркве Светог Ђорђа у Крушевцу отпочела је са радом Школа веронауке за одрасле. У сали парохијског дома прво предавање одржао је и школу благословио Епископ крушевачки Господин Давид. На часовима који ће се одржавати сваке суботе после Вечерње службе, сабрани народ ће имати прилику да пита своје пастире све оно што је нејасно, а тиче се живота у Цркви. http://www.eparhijakrusevacka.com/audio/2012-12-15_1-1.mp3 Послушајте предавање, па ако желите можемо да прокоментаришемо. Планирам да направим уживо пренос ове школе веронауке. Драган Јашић, Јанко, стефан88(отроци-руђинци) and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 17, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 17, 2012 Како је било? Odlichno. Vladika je drzao poduzi govor, oko sat vremena. Ja sam pratio da kazem budnim okom ali nisam primetio da je obradjivao jednu posebnu temu, nego je par tema prosao. Pricao je o dvojnoj prirodi Hrostosa, svetoj trojici i kako se sve to odrazava na coveka, u smislu kakva je njegova priroda. Spomenuo je jednu zanimljivu konstataciju da i ljudi mogu da budu bozanski... kako rece... po blagoslovu ili ne znam tachno koji je termin upotrebio ja sam mlad u veri pa ne vladam terminologijom. Takodje je pricao o znacenju reci Hrist i Hristos, i zasto je ispravno reci Hristos a ne hrist. Jos par stvari je meni zanimljivih spomenuo rekao je da se covek radja krstenjem iz "vatre i vode" isto kao sto je sveti duh "zagrevanjem vode rodio prvi zivot na zemlji"... tako nesto ne mogu da ponovim reci ali meni je jasano da je tu Vladika pokazao da vise nego da prihvata modernu nauku cak misli da se uklapa u teologiju sto je po meni krajnje pozitivno. Imao je jedan deo o nekom nasem Intelektualcu, ja ne znam ko je covek i dosta sam zaboraivo na tu temu sta je pricao, iskreno nije mi bilo interesantno. Posle Vladikinog predavanja, par svestenika su rekli nesto o znacaju svega ovog i postavise dva pitanja. Jedno pitanje je postavio jedan simpatichni dekica, mada je vise bilo njegovo izrazavanje rusofilije nego pitanje. Pricao je kako u Rusiju ima reda za autobus i slichno, kao ne guraju se ljudi, a ovde se i za pricest guraju. Meni je lichno ta njegova konstatacija bezveze. Prvo bas me briga za Rusiju, drugo Rusi su u neredu isto koliko i mi... i trece ako se neko gura za pricest - njemu ide na dusu, a ako mu zameras na tome / tebi ide na dusu. Svi smo tamo braca i sestre, i traba razumeti da su neki ljudi jednostavno tanki sa zivcima i da ne moramo da se ljutimo kada se nervozno i neurotichno ponasaju. Takodje i za njih, koji se neurotichno ponasaju da pokushaju da smire svoje strasti jer su okruzeni bracom i sestrama. YOKA, w.a.mozart, kirios1 and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Децембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 20, 2012 Odlichno. Vladika je drzao poduzi govor, oko sat vremena. Ja sam pratio da kazem budnim okom ali nisam primetio da je obradjivao jednu posebnu temu, nego je par tema prosao. Pricao je o dvojnoj prirodi Hrostosa, svetoj trojici i kako se sve to odrazava na coveka, u smislu kakva je njegova priroda. Spomenuo je jednu zanimljivu konstataciju da i ljudi mogu da budu bozanski... kako rece... po blagoslovu ili ne znam tachno koji je termin upotrebio ja sam mlad u veri pa ne vladam terminologijom. Takodje je pricao o znacenju reci Hrist i Hristos, i zasto je ispravno reci Hristos a ne hrist. Jos par stvari je meni zanimljivih spomenuo rekao je da se covek radja krstenjem iz "vatre i vode" isto kao sto je sveti duh "zagrevanjem vode rodio prvi zivot na zemlji"... tako nesto ne mogu da ponovim reci ali meni je jasano da je tu Vladika pokazao da vise nego da prihvata modernu nauku cak misli da se uklapa u teologiju sto je po meni krajnje pozitivno. Imao je jedan deo o nekom nasem Intelektualcu, ja ne znam ko je covek i dosta sam zaboraivo na tu temu sta je pricao, iskreno nije mi bilo interesantno. Posle Vladikinog predavanja, par svestenika su rekli nesto o znacaju svega ovog i postavise dva pitanja. Jedno pitanje je postavio jedan simpatichni dekica, mada je vise bilo njegovo izrazavanje rusofilije nego pitanje. Pricao je kako u Rusiju ima reda za autobus i slichno, kao ne guraju se ljudi, a ovde se i za pricest guraju. Meni je lichno ta njegova konstatacija bezveze. Prvo bas me briga za Rusiju, drugo Rusi su u neredu isto koliko i mi... i trece ako se neko gura za pricest - njemu ide na dusu, a ako mu zameras na tome / tebi ide na dusu. Svi smo tamo braca i sestre, i traba razumeti da su neki ljudi jednostavno tanki sa zivcima i da ne moramo da se ljutimo kada se nervozno i neurotichno ponasaju. Takodje i za njih, koji se neurotichno ponasaju da pokushaju da smire svoje strasti jer su okruzeni bracom i sestrama. Samo je propustio da naglasi da to, "nek vam rec Hrist ne predje preko usana", vazi samo za nominativ. Kod ostalih padeza menjas kao da nema nastavak os. Јадранка-Дервента, Јанко and Милан Б је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 21, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 21, 2012 Imao je jedan deo o nekom nasem Intelektualcu, ja ne znam ko je covek i dosta sam zaboraivo na tu temu sta je pricao, iskreno nije mi bilo interesantno. Говорио је о Николи Милошевићу, академику и философу. Млађони је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука