Jump to content

Psevdoziloti zovu bivšeg episkopa Artemija za vođu

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 63
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Други цитат упозорава да су нам срца охладнела и да смо се удаљили једни од других, да осуђујемо једни друге, уместо да састрдавамо једни са другима, а све ово се опет односи на последња времена која ми призивамо таквим понaшањем. Црква се распада, држава се распада, породица(брак) се распада... па није Артемије за све крив. Сви смо криви јер су нам охладнела срца и зато ће бити још Артемија, само ће се другачије звати. Можда баш ти и ја растуримо све до краја. Ја сам већ минирао темеље СПЦ-а, тако да ти само љуљај и срушиће се сигурно. А после би могли и државу.

Није Артемије за све крив - за све су криве ксенофобија, екуменофобија, хипертрофирани шовинизам, сујеверје, култ личности и патетика које овиха дана код нас у народу пролазе као "духовност". Артемије и његова секта су само једна од жртви свега тога, а ако се под хитно нешто не учини, биће тога још...

Pa nije ni raskol u Grčkoj nastao zbog kalendara, koji je bio sasvim jasna spoljna, ne i suštinska manifestacija padanja u jeres ekumenizma...Ako se stvari nisu mogle dogovoriti saborno, čemu se uopšte i išlo na promjenu kalendara. Zar mi je važnije da izravnam kosmičko vrijeme, nego da hiljade sabraće izgubim. Bezosjećajnost, olako prepuštanje bližnjih sablazni, istrajavanje u vlastitom pravilnom stavu poznate su karakteristike istinskih hrišćana...To i jeste dokaz da se radi o smišljenoj ideologiji, slično ovim novim izmjenama u liturgiji. Ili imaš da prihvatiš kako ti mi kažemo da treba ili nisi više hrišćanin. Malo sutra. Za mene je isključivi krivac za trenutno stanje u SPC patrijarh srpski Irinej. Odlučio je da jedan dio vjernika koji "visi treba da otpadne" (njegove nikad demantovane riječi i neka ga je stid zbog tih riječi), a da drugi treba da ostane u lažnom miru sa otvorenom ranom koja ne zacjeljuje i neće još dugo zacijeliti. Nisu ni vladike Artemije, Amfilohije, Irinej oni koji su sjeli na tron svetog Save već patriajrh Irinej i zato je njegova odgovornost veća...Trebalo je biti mudar i sačuvati sve ovce u jednom toru. Bog i sveti Sava znaju koliko se trudio i oni neka sude, mene je ni kriva ni dužna pustio da otpadnem.

Не знам само како се то вечито дешава да они које називаш јеретицима некако увек остану уз Цркву, а да ти и твоја екипа вечито завршите ван Цркве као и сви други секташи...

И како то да до тог уједињења са римокатолицима никако да дође већ деценијама...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Не знам само како се то вечито дешава да они које називаш јеретицима некако увек остану уз Цркву, а да ти и твоја екипа вечито завршите ван Цркве као и сви други секташи...

И како то да до тог уједињења са римокатолицима никако да дође већ деценијама...

Nemam ja nikakvu ekipu, sam sam pred Bogom i nisam van Crkve...Ovo što ti radiš u komunikaciji se stručno naziva spinovanje. Evo kako se to definiše, pametni ljudi su to već napisali pa ću da citiram:

"Спиновање је у дословном значењу „завртети” причу или информацију која ће јавност окренути на ону страну која одговара интересима оних у чијем се интересу пласирају информације.

У у области односа са јавношћу, Спиновање је облик пропаганде, која се постиже кроз интерпретацију догађаја или кампање са циљем да убеди јавно мњење у корист или против одређене организације или јавне личности." i tako dalje

U tvom slučaju je potrebno bilo samo izabrat i dvije ključne riječi: sekta (samo po sebi ima negativnu konotaciju) i ekipa ( pojedinac nije interesantan kao neprijatelj jer je kao jedan isuviše slab).

Dodijelio bih ti iskreno titulu spin doktora, ali si na početku i imaš još mnogo da učiš...

Подели на овим сајтовима

Nemam ja nikakvu ekipu, sam sam pred Bogom i nisam van Crkve...Ovo što ti radiš u komunikaciji se stručno naziva spinovanje. Evo kako se to definiše, pametni ljudi su to već napisali pa ću da citiram:

"Спиновање је у дословном значењу „завртети” причу или информацију која ће јавност окренути на ону страну која одговара интересима оних у чијем се интересу пласирају информације.

У у области односа са јавношћу, Спиновање је облик пропаганде, која се постиже кроз интерпретацију догађаја или кампање са циљем да убеди јавно мњење у корист или против одређене организације или јавне личности." i tako dalje

U tvom slučaju je potrebno bilo samo izabrat i dvije ključne riječi: sekta (samo po sebi ima negativnu konotaciju) i ekipa ( pojedinac nije interesantan kao neprijatelj jer je kao jedan isuviše slab).

Dodijelio bih ti iskreno titulu spin doktora, ali si na početku i imaš još mnogo da učiš...

А тројке су, Ђуро, шта?

Подели на овим сајтовима

Lekcija, lepa ali uzaludna s obzirom da se mimoisla s poentom :krstix:

Neka je i uzaludna ako je lijepa  crvenilo

Подели на овим сајтовима

author=Razbojnik link=topic=14761.msg486387#msg486387 date=1311239570]

нисам питао шта је писац хтео да каже, него шта ти оћеш са његовим речима?

.

...или да трпимо све до краја па да видимо ко је био на страни Бога. Можда је Артемије ближи Богу иако смо га ухватили да дрпа паре. То не значи да су бољи они које нисмо ухватили да краду а краду сигурно.

Бог ће показати и чинити све што Му је воља, а опет све на спасење свих.

Судећи према његовом понашању,није само проблем крађа,већ што је Црква један саборни организам а не функционише по принципу да један вуче на своју страну,а остали треба да вуку на другу.

Иначе откуд ти то да се Црква распада ? Стање није сјајно,али немојмо претеривати.

Подели на овим сајтовима

.

...или да трпимо све до краја па да видимо ко је био на страни Бога. Можда је Артемије ближи Богу иако смо га ухватили да дрпа паре. То не значи да су бољи они које нисмо ухватили да краду а краду сигурно.

Судећи према његовом понашању,није само проблем крађа,већ што је Црква један саборни организам а не функционише по принципу да један вуче на своју страну,а остали треба да вуку на другу.

Иначе откуд ти то да се Црква распада ? Стање није сјајно,али немојмо претеривати.

Odakle Vam tolika smelost da napadate episkopa Artemija osim ako mislite da ćete biti zaštićeni time što podržavate stav SPC.Episkop Atremije kao i SPC koja se ogradjuje od njega treba da uvidi da se crkva odredjuje ne prema njenim granicama koje ustanovljuju ljudske ustanove  već prema svome centru koji je Hristos.Episkop Atremije je usmeren ka Hristu i nalazi se u Hristu.On ne zagovara neku novu crkvu već jeste SPC.

Подели на овим сајтовима

.

Odakle Vam tolika smelost da napadate episkopa Artemija osim ako mislite da ćete biti zaštićeni time što podržavate stav SPC.Episkop Atremije kao i SPC koja se ogradjuje od njega treba da uvidi da se crkva odredjuje ne prema njenim granicama koje ustanovljuju ljudske ustanove  već prema svome centru koji je Hristos.Episkop Atremije je usmeren ka Hristu i nalazi se u Hristu.On ne zagovara neku novu crkvu već jeste SPC.

Svakako da gospodin i brat Admiral ovo ne misli već samo pali vatru tako da nemojte da padate na provokaciju  fmqmtx
Подели на овим сајтовима

.

Ovo nije provokacija ja verujem da je Gospod isto tako prisutan na Sv.Liturgiji kada služi Ep.Artemije i patrijarh Irinej.Nema razlike a Vi kako hoćete mislite.Bog nije kao čovek.

Odakle Vam tolika smelost da napadate episkopa Artemija osim ako mislite da ćete biti zaštićeni time što podržavate stav SPC.Episkop Atremije kao i SPC koja se ogradjuje od njega treba da uvidi da se crkva odredjuje ne prema njenim granicama koje ustanovljuju ljudske ustanove  već prema svome centru koji je Hristos.Episkop Atremije je usmeren ka Hristu i nalazi se u Hristu.On ne zagovara neku novu crkvu već jeste SPC.

Svakako da gospodin i brat Admiral ovo ne misli već samo pali vatru tako da nemojte da padate na provokaciju  fmqmtx

Liturgija koju služi ep.Artemije je ista kao kada služi bilo ko od episkopa SPC.Ja tako verujem i nije provokacija.Zbogom.

Подели на овим сајтовима

Liturgija koju služi ep.Artemije je ista kao kada služi bilo ko od episkopa SPC.Ja tako verujem i nije provokacija.Zbogom.

Литургија коју служи Артемије је иста као и литургија коју би служио ја или моја комшиница Доста.

Очигледно не разумијеш устројство Православне Цркве од апостолског Сабора до данас: сила благодати не извире из личне "побожности" него на принципу саборности (да сад не отварамо причу о својеглавости и отвореном одбијању послушања).

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Литургија коју служи Артемије је иста као и литургија коју би служио ја или моја комшиница Доста.

Очигледно не разумијеш устројство Православне Цркве од апостолског Сабора до данас: сила благодати не извире из личне "побожности" него на принципу саборности (да сад не отварамо причу о својеглавости и отвореном одбијању послушања).

Evgenik brate ne padaj na provokaciju.
Подели на овим сајтовима

Lupaš gluposti. Duh Božiji diše gde hoće i nikakva ga institucija ne može ograničavati.Poslušanje se odnosi ne na organizaciju već na Božiju Reč koju ćemo držati u srcu.Hristos je propovedao carstvo Božije u nama, a rodilo se institucijalno hrišćanstvo koje hoće da uspostavi diktaturu na čovekov lični odnos sa Bogom kroz  Sina.

ОПОМЕНА. Називање саговорникових ријечи "глупостима" и ословљавање монаха Епископом. Владан

Адмирале, наставиш ли могао би постати "капетан дуге пловидбе".

Подели на овим сајтовима

Lupaš gluposti. Duh Božiji diše gde hoće i nikakva ga institucija ne može ograničavati.Poslušanje se odnosi ne na organizaciju već na Božiju Reč koju ćemo držati u srcu.Hristos je propovedao carstvo Božije u nama, a rodilo se institucijalno hrišćanstvo koje hoće da uspostavi diktaturu na čovekov lični odnos sa Bogom kroz  Sina.

Управо тако. Али у протестантизму.

fmqmtx

Подели на овим сајтовима

Представа molimoli коју би ти или твоја комшиница Доста "служили" била би иста само ако би вас двоје и мимо представе пљували по Светом Архијерејском Сабору (и као саборном телу Цркве и по епископима сабраним на истом), Светом Синоду (овде би требали да искажете већи степен пљувачине), и понаособ по члановима Светог Синода и неким епископима који то нису (е овде није довољно да их само частите погрдним изразима, неопходно је да покажете завидан степен мржње према свакој речи коју они изговоре - :mad:). Уз све то потребно је да вам стално папа буде у мислима 4chsmu1, јер ако и мало заборавите на њега може он да се ушуња у Србију (значи треба бити опрезан  molimoli) па да нас све на спавању :krstix: покатоличи а ми и да то сазнамо када се пробудимо fmqmtx - и не гине нам пакао у том случају.

А тек понашање када сазнате да се неки епископ видео са неким бискупом  confused1 - одмах да узбуњујете народ због опасности :krstix: (ако треба и на оружје bandit да позивате, јер се света вера православна брани свим средствима). А када приметите да неки из ваших редова имају неку попустљивост према онима који не мисле као и ви  :boss: , е онда је потребно распалити по њима још јаче него по било коме другоме confused (јако су пригодне за ту прилику анатеме).

Ово је онако за почетак, као неки приручник а касније се стекне завидна пракса.

4chsmu1

И да не заборавим, ако неко употребљава зеленог разиграног броколија у својим постовима бежите даље од њега и не читајте то што је написао, може да вам отме душу са тим броколијем. Опасна је то ствар.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...