Jump to content

Гаврило Принцип херој- да или не?

Оцени ову тему

Пивопија

Препоручена порука

Пази, ни Обилића Црква није препознала као светитеља. То говори да је и његов поступак с` хришћанске тачке гледишта упитан, и поред тога што је био на бојном пољу.

Pa ko kaze da je Princip svetac?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 287
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Нити сам ја рекао да они нису нити сам рекао да он јесте.Јесте лепо си рекао атентат чему онда поређење са Обилићем и Муратом,због тога сам и написао то.

Пази, ни Обилића Црква није препознала као светитеља. То говори да је и његов поступак с` хришћанске тачке гледишта упитан, и поред тога што је био на бојном пољу.

Да,али опет је неумесно крајње поредити Обилића и Принципа.Углавном идеално би било да љубав према отаџбини уклопимо у већу целину љубав према Богу и све што из ње истиче.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

ajde lepo vi koji podrzavate ubistva Bibliju u shake pa se edukujte malo

Javi i onima koji pokrecu vojske da se i oni malo edukuju. Nije valjda da neko misli da je gore pucati na jednog nego ubiti stotine hiljada?

Није.Али је горе него убити ниједног :cheesy2:

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Javi i onima koji pokrecu vojske da se i oni malo edukuju. Nije valjda da neko misli da je gore pucati na jednog nego ubiti stotine hiljada?

E pa jednoga dana, ako Bog da, bicemo na nebu a tamo nece biti ni habzburga pa nece biti ni Principa. A za sada smo na zemlji u ovoj dolini suza a ovde ima svega i svacega.

Подели на овим сајтовима

E pa jednoga dana, ako Bog da, bicemo na nebu a tamo nece biti ni habzburga pa nece biti ni Principa. A za sada smo na zemlji u ovoj dolini suza a ovde ima svega i svacega.

Има али зар није фора да играш на хард и трудиш се да живиш овде као горе :( И ств желим Принципу све нај тамо горе,као и ФФ-у :)

Подели на овим сајтовима

Има али зар није фора да играш на хард и трудиш се да живиш овде као горе :cheesy2: И ств желим Принципу све нај тамо горе,као и ФФ-у :(

Jeste upravo to ali uvek ima onih koji prekrse Bozju zapovest pa pozele tudje i onda nastaju problemi. Pa stradaju i pravi i krivi. Na zalost.

Подели на овим сајтовима

Има али зар није фора да играш на хард и трудиш се да живиш овде као горе :cheesy2: И ств желим Принципу све нај тамо горе,као и ФФ-у :(

Jeste upravo to ali uvek ima onih koji prekrse Bozju zapovest pa pozele tudje i onda nastaju problemi. Pa stradaju i pravi i krivi. Na zalost.

Па и то,а и лепо је писао мислим Достојевски да ниједан наш грех није само наш јер и најмањи погоршава укупно стање на рачуну човечанства.Али одосмо далеко..:)

Подели на овим сајтовима

• 5 months later...

Да покренем тему о Гаврилу Принципу. Много је ту подјељених мишљења дал је био херој или није, ја би волио да продискутујемо о лику и дјелу Гаврила Принципа.

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Ајд ја да почнем:

За мене је Гаврило Принцип херој. Херој је зато што је убио окупатора и зато што је био јако храбар момак. Са друге стране сам ја читао у некој књизи владике Николаја (не могу да се сјетим у којој...вјероватно Рат и Библија) гдје владика Николај не готиви Гаврила Принципа. Каже да је био атеиста и да је са убиством изазво напад Аустроугарске на Србе. Такође сам једном читао транскрипт са суђења:

Каже Принцип да је припадника СПЦ али да је атеиста!

Али ја сам од малених ногу од мога оца и моје мајке учио да је Гаврило херој. Са сам од малена учио да је срамота трпети окупацију земље. И због тога сматрам да је Гаврило херој србски и понос цјеле Крајине!

И данас ако би неки Србин атеиста направио атентат на издајнике србске (не бих да их именујем), ја би тог Србина сматрао херојем!

Гаврило је тад био веома млад, можда да је дуже поживо можда би и повјерово у Бога. Али због његове младости ја не желим да га оцрним!

Подели на овим сајтовима

Ти брате баш запео да циљ оправдава средство а ? Кукавички је и невитешки прикрасти се и пуцати у човека коме ниси ни пружио прилику да се брани, то хероји не раде. Хероји се не боре против зла злом, већ су баш зато хероји што пристају на неравноправну борбу и држе се идеала чак и кад други играју прљаво. Дакле обичан атентатор.

Подели на овим сајтовима

Ти брате баш запео да циљ оправдава средство а ? Кукавички је и невитешки прикрасти се и пуцати у човека коме ниси ни пружио прилику да се брани, то хероји не раде. Хероји се не боре против зла злом, већ су баш зато хероји што пристају на неравноправну борбу и држе се идеала чак и кад други играју прљаво. Дакле обичан атентатор.

Шта је ту зло када направиш атентат над окупатором?

Зар је и то сада гријех?

ЗОВЕ ДИНАРА КАО НЕКАДА

ЗОВУ ГРОБОВИ МОЈИХ ПРЕДАКА

ЗОВЕ ПОНОВО ПРИНЦИП ГАВРИЛО

ЗОВЕ ГРАДИНА МОЈЕ ГРАХОВО

Подели на овим сајтовима

Иначе један брат са форума ми је рекао "Брате, шта отвараш ову тему, па зар није јасно да је Гаврило херој". Ево сада се види да има и оних који не воле Гаврила, зато сам и отворио да би мало дискутовали о њему...

Подели на овим сајтовима

Шта је ту зло када направиш атентат над окупатором?

Зар је и то сада гријех?

ЗОВЕ ДИНАРА КАО НЕКАДА

ЗОВУ ГРОБОВИ МОЈИХ ПРЕДАКА

ЗОВЕ ПОНОВО ПРИНЦИП ГАВРИЛО

ЗОВЕ ГРАДИНА МОЈЕ ГРАХОВО

Моја савест ми каже да је грех прикрасти се човеку који ништа не очекује, не пружити му икакву шансу да се одбрани нити да се бори и пуцати у њега. За мене је људски живот највећа светиња. Босна јесте српска земља и АУ јесте окупирала земљу, али нема оправдања за мучко убиство. У то време колико ја знам није било организованог убијања српског становништва па да се може рећи да је Принцип херој јер је бранио људе који су у непосредној опасности. За тебе је слобода и неко апстрактно добро нације довољан разлог да се убије окупатор за мене ништа осим одбране директно физички угроженог живота других и свог живота није оправдање за убиство. Витез и херој не убија из потаје.

Подели на овим сајтовима

Иначе један брат са форума ми је рекао "Брате, шта отвараш ову тему, па зар није јасно да је Гаврило херој". Ево сада се види да има и оних који не воле Гаврила, зато сам и отворио да би мало дискутовали о њему...

Била је већ отворена тема о Гаврилу, негде јесенас или зимус чини ми се, доста смо је обрадили сви... Ја га не волим и не мислим о њему ништа боље него о убицама св.цара Николаја Романова рецимо, или о Ли Освалду или било ком атентатору. Млад човек, опседнут идеалима и идејом да "циљ оправдава средство", само ми га је жао, напатио се у тамници, Бог да му душу прости...

Подели на овим сајтовима

Sta reci o zavereniku crnorukasu,

otvoreno zadojenim slobodnozidarskom utopijom o slobodi, pravdi i jednakosti;

kako sam za sebe kaze i ateistom.

Koji ubija zbog nekakvog bratstva i jedinstva sa svojim prijateljem Muhamedom Mehmedbasicem;

Ferdinanda i njegovu trudnu suprugu Sofiju.

Sta reci o takvom coveku?

Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’'

Matthew 4:10

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...