Jump to content

Razvod braka

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Да ја иначе споро схватам. И прихватам да сам грешна. И тражим опрост, увек кад спознам да сам грешила. И за оно што нисам приметила. Искрено и увек. То је оно што чиним за себе и за друге.

Подели на овим сајтовима

???????,???? ?????? ?? ???? ????????? ?????? ???????,? ??? ???????? ??????... 1327_womens

?????? ?????, ??? ??? ???? ????????,? ????? ???,?? ?? ??? ??? ????? ????????,?????? ???? ?????? ?? ???? ???? ???? ???? ????? ?? ???? ???????

??? ???????? ?? ?? ????????,??????? ? ? ???????? ??????,? ????? ???? ????,?????????? ? ???...

?????? ??? ?????? ?????? ??????,? ??????? ??????? ? ??????,???? ?? ???????? ?????? ????...

? ??? ?????,????? ???? ?????? ?? ??? ??????? ?? ?? ????,????? ?????? ?? ?? ??? ? ?????,??? ????????? ?? ?? ??????? ????? ???????...????????,??? ??? ????? ?????? ???? ???????? (??? ???? ????????),???? ?????? ???? ??????? ? ?? ????????? ???????...

?????  ??? ????? ????? !

a sta smo mi bili vidoviti da znamo da nam je buduci supruznik pshihopata, perverzanjak, pedofil, alkoholicar, narkoman, sadista....? da li covece znas kakve su oni prikrivene licnosti? pune su ih novine: bio je fin covek ne znam sta mu bi da isece dete na komade, da siluje desetine dece, da se drogira... svi su oni fini. eno puna ih crkva, gledam ih svaki dan. tako sam i ja naletela na jednog. niko nije znao kakav je ni njegov svestenik. pa su se svi posle cudili, majka mu se ubila zbog toga.

a ti, Hriscanine, nauci da, kad vidis da nekog boli nesto, zatvoris ruku u kojoj drzis so!

uostalom, misljenje je ko zadnjica, svako ga ima i ne mora da znaci da je dobro.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

• Гости

Е драге моје, ми још увек тражимо то зрнце љубави и саосећања које би требало да постоји у човеку. И то је добро. Можда напори и уроде плодом...

Развод сам болно поднела. Узроци који су довели до њега била је моја све јача патња и бол. Када сам схватила да је то толико јако и да ми је личност "убијена", да сам годинама била предмет а не жена, сам Господ зна колико ми је снаге требало да се одлучим на тај корак. И касније да проговорим о патњи коју сам поднела људима који ништа нису знали. Све време сам се осећала кривом, јер сам тако навикла. Новац за развод сам позајмила, кришом...Кад је сазнао за моју одлуку (ко сам ја), уследиле су претње и настао пакао. Е драги моји, тад сам доживела такав стрес, да се већег дела свог брака уопште не сећам. Негде, у мојој свести, нестале су хиљаде података...Прихватила сам и живим са тим. Постигла сам да могу у миру да живим са човеком од кога сам отишла и волела до краја брака...Дала му слободу, да би био можда касније срећан, јер сам схватила да је несрећан.

И не знате колико ми је тешко било да ово напишем, и колико је глупо кад то читам  crvenilo

Подели на овим сајтовима

? ????? ????, ?? ??? ???? ??????? ?? ????? ?????? ? ????????? ???? ?? ??????? ?? ??????? ? ??????. ? ?? ?? ?????. ????? ?????? ? ????? ??????...

?????? ??? ????? ???????. ?????? ???? ?? ?????? ?? ???? ???? ?? ???? ??? ???? ????? ? ???. ???? ??? ???????? ?? ?? ?? ?????? ???? ? ?? ?? ?? ??????? "???????", ?? ??? ???????? ???? ??????? ? ?? ????, ??? ?????? ??? ?????? ?? ?? ????? ??????? ?? ?? ??????? ?? ??? ?????. ? ??????? ?? ?????????? ? ????? ???? ??? ??????? ?????? ???? ????? ???? ?????. ??? ????? ??? ?? ??????? ??????, ??? ??? ???? ???????. ????? ?? ?????? ??? ?????????, ??????...??? ?? ?????? ?? ???? ?????? (?? ??? ??), ???????? ?? ?????? ? ?????? ?????. ? ????? ????, ??? ??? ???????? ????? ?????, ?? ?? ????? ???? ???? ????? ?????? ?? ?????. ?????, ? ????? ??????, ??????? ?? ?????? ????????...?????????? ??? ? ????? ?? ???. ???????? ??? ?? ???? ? ???? ?? ????? ?? ??????? ?? ???? ??? ?????? ? ?????? ?? ????? ?????...???? ?? ???????, ?? ?? ??? ????? ??????? ??????, ??? ??? ???????? ?? ?? ????????.

? ?? ????? ?????? ?? ?? ????? ???? ?? ??? ???????, ? ?????? ?? ????? ??? ?? ?????  crvenilo

i meni je pretio kad sam podnela zahtev za razvod.

ja imam selektivnu amneziju, ne secam se skoro polovine svog zivota. kazu, da je to od velikih trauma koje sam prezivela i da mi se ta secanja mozda vrate a mozda i ne.

imala sam manji srcani udar, slom zivaca, izraslinu na stitnoj zlezdi...

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

• Гости

И ја, драга, нешто слично. Болно ми је то што имам ту селективну амнезију и мени су рекли да је то посттрауматски стрес...Једноставно, делови недостају, и то не знам који. Срце је такође добило своје.  О тешким сновима да не причам...о томе, где ме је све то могло одвести...

Подели на овим сајтовима

vise o tome i ne razmisljam. da razmisljam ubila bih se.

Подели на овим сајтовима

Bez namere da bilo koga uvredim ili potkopam istinistost bilo cijeg iskaza ovde, moram da kazem da mi zvuci skoro neverovatno i nemoguce da  tako teski oblici poremecaja (kao sto je sizofrenija) ili bilo koji drugi oblik devijantnosti ostanu sakriveni. Narocito imajuci u vidu da se prvo sa nekom osobom zabavljamo, ne stupimo u brak posle prvog susreta, kao i to da zena oseti dosta toga sto se ne iznosi na povrsinu.

Ovo govorim iz prostog razloga sto su me ovi vasi redovi naterali da se zapitam koliko smo mi sami u stvari "bolesni" i osteceni.

Po nekom mom , mozda romanticarskom, shvatanju, sa tom nekom osobom, koja je za ceo zivot, trebalo bi da osecam celinu i jedinstvo, harmonican sklad, sa svim manama i vrlinama i razlikama  koje posedujemo oboje i koje nam ne smetaju i ne zelimo da ih kod drugoga promenimo.

E sad, ako sa tako nekom osobom sa kojom ste imale iskustva , osecamo to  jedinstvo i celinu, koliko smo mi sami onda felericni?

Naravno da ne podrazumevam da imamo iste kriterijume u odabiru prave osobe za nas... Imam u familiji zena koje su bile u brakovima, koje su ostale u losim i  pitam se da li su u iste stupile zaista iz ljubavi ili eto, zbog trudnoce, zbog toga sto je to normalan i logican , uobicajen razvoj dogadjaja tipa zavrsis skolu, zaposlis se, udas i sve po redu ?

Подели на овим сајтовима

Лена, слажем се, али ово је била љубав на даљину, преко мејлова и телефона, па није могло да се примети. А врло кратко је било уживо.

пс хвала на комплименту да сам болесна и оштећена, али морам да те разочарам, нисам, а имам и потврду crvenilo

Ти си изгледа нека православна феминисткиња?

Подели на овим сајтовима

Bez namere da bilo koga uvredim ili potkopam istinistost bilo cijeg iskaza ovde, moram da kazem da mi zvuci skoro neverovatno i nemoguce da  tako teski oblici poremecaja (kao sto je sizofrenija) ili bilo koji drugi oblik devijantnosti ostanu sakriveni. Narocito imajuci u vidu da se prvo sa nekom osobom zabavljamo, ne stupimo u brak posle prvog susreta, kao i to da zena oseti dosta toga sto se ne iznosi na povrsinu.

Ovo govorim iz prostog razloga sto su me ovi vasi redovi naterali da se zapitam koliko smo mi sami u stvari "bolesni" i osteceni.

Po nekom mom , mozda romanticarskom, shvatanju, sa tom nekom osobom, koja je za ceo zivot, trebalo bi da osecam celinu i jedinstvo, harmonican sklad, sa svim manama i vrlinama i razlikama  koje posedujemo oboje i koje nam ne smetaju i ne zelimo da ih kod drugoga promenimo.

E sad, ako sa tako nekom osobom sa kojom ste imale iskustva , osecamo to  jedinstvo i celinu, koliko smo mi sami onda felericni?

Naravno da ne podrazumevam da imamo iste kriterijume u odabiru prave osobe za nas... Imam u familiji zena koje su bile u brakovima, koje su ostale u losim i  pitam se da li su u iste stupile zaista iz ljubavi ili eto, zbog trudnoce, zbog toga sto je to normalan i logican , uobicajen razvoj dogadjaja tipa zavrsis skolu, zaposlis se, udas i sve po redu ?

zasto ti neverovatno? u nasoj dragoj srbiji je sramota biti bolestan i ici lekaru po lek. pogledaj da skoro 90% populacije ne ide kod zubara a da ne pricamo o psihijatrima. za vecinu porodica kad je neki clan bolestan od neke tako teske bolesti to je sramota i to skriva pa onda dolazi do strasnih stvari.

to sto se ti sa nekim zabavljas ne znaci da mozes da znas kakav je. jer da bi to saznao moras mnogo toga da pojedes (da ne lajem mnogo) i da se dese neke teske stvari pa da se vidi kakav je covek. to sto ti gledas par sati dnevno moze biti samo mimikrija a najmanje istina.

sto se pre osvestite i shvatite da je brak kompromis, trpljenje i razumevanje tim bolje po vas. pustite one euforicne impresije, leptirice i sta ti ja znam. nema nista od toga u braku kad stisnu nevolje i glad.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Leno, zaista, ne samo po ovom pitanju, u životu sam se lično uverila da je moguće ono što su mi samo pričali i šta sam smatrala nemogućim...Ova tema je mnogo dublja. Ne rastaju se samo ljudi zbog toga što su obmanuti, nego i zbog mnogo manjih stvari...Uzmi primer žene, koja toliko voli, da želi samo mrvicu ljubavi a muškarac sa druge strane ili ne uviđa da je ptrebno da bar iskreno kaže ženi da je ne voli. Ili nesklad karaktera. To se dešava, jer se svi tokom života menjamo, pa se često raziđemo sa voljenom osobom u razmišljanjima, počnemo da stremimo različitim stvarima. Onda oboje duboko pate i sećaju se ranijih vremena. Zar ih osuditi što hoće da prekinu patnju?

Osobu sa kojom sam bila, uvek ću voleti i imaće samo malo drugačije mesto u mom srcu, a hvala Gospodu, u srcu uvek ima još mesta.

Подели на овим сајтовима

i meni je pretio kad sam podnela zahtev za razvod.

ja imam selektivnu amneziju, ne secam se skoro polovine svog zivota. kazu, da je to od velikih trauma koje sam prezivela i da mi se ta secanja mozda vrate a mozda i ne.

imala sam manji srcani udar, slom zivaca, izraslinu na stitnoj zlezdi...

M???? ?? ?? ??? ??? ???????? ??? ?????? ? ???? ???? ??????? ???? ???? ?? ? ?? ????? ???? ?? ??? ?? ?? ????????? ? ??????????.???? ???? ???? ?????? ? ???? ??? ?????????? ? ???? ????? ?????? ????????? ??? ????.

nemoj brinuti, ja to ne krijem i ja se vise necu udavati.

Подели на овим сајтовима

Што осуђујеш себе на самоћу Данијела?

Сви имамо право на љубав, она нам је неопходна.

Мени се, поред овога, још штошта издешавало, али Богу хвала, ништа није успело да ме одврати од мог сна.

Подели на овим сајтовима

??? ???????? ???? ?? ?????? ?????????

??? ????? ????? ?? ?????, ??? ??? ?? ?????????.

???? ??, ????? ?????, ??? ?????? ?????????, ??? ???? ?????, ???? ???? ????? ?? ?? ??????? ?? ??? ???.

da, imamo pravo... ali zasto da je trazim od ljudi koji nisu u stanju da me prihvate sa svim ovim sto sam i sta sam prezivela nego okrecu glavu i sklanjaju decu od mene, koji kazu da nikad ne bi ozenili raspustenicu i da ne bi dali svom bratu da se ozeni raspustenicom...?

ima i drugih stvari koje mogu da radim a da ne budem udata i da imam ljubavi.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...