Михајло Написано Јун 3, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Нишизава... Српска је слободна ... у очима њених становника... Српска власт спроводи законе и Српска Полиција патролира улицама... Војска на њеној територији је из Српског контигента војске блеее и хахахаха То што немамо столицу у УН-у..је већ друга ствар..јер нам искрено и Србија ту одмогла дебело... А и Србија се води као суверена држава а има страну војску на својој територији..а још уз то нема могућност да спроводи законе на читавој својој територији..а Српска има... Осим столице у УН-у...Српска је више независна него Србија... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Нишизава... Српска је слободна ... у очима њених становника... Српска власт спроводи законе и Српска Полиција патролира улицама... Војска на њеној територији је из Српског контигента војске блеее и хахахаха То што немамо столицу у УН-у..је већ друга ствар..јер нам искрено и Србија ту одмогла дебело... Слажем се. Мада шта ће нам столица у УН-у?Швајцарска није имала све до 2000 столицу у УН! Не морамо ни имати војске, цјели народ је наоружан до зуба!То и МУП РС добро зна, али ипак не претресају обичне људе јер знају да је то оружје наш једини спас ако опет дође до крвопролића!Ми не можемо рачунати више на Србију осим на навијаче који би се одазвали као добровољци! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Не знам на који то рат мислиш, осим ако Дејтонску капитулацију не сматраш победом... Пре свега узевши у обзир да смо се у истом том Дејтону обавезали на сарадњу са судом који помињеш... То што тада (а како ствари стоје, ни сада) нисмо били свесни последица, није значило да их нећемо трпети... Победом сматрам чињеницу да постоји 50% БиХ која се зове Република Српска...и има фактичку независност..мада међународно није призната... У Републици Српској није забрањено бити Србин као у Србији...имамо слободу кретања..опет нема је у Србији... имамо слободу вероисповести...опет нема је у Србији... И можемо држати слику Ђенерала у канцеларији..опет нема могућности у Србији... А Хаг је био услов који нема је наметнут од режима Слободана Милошеваића...а исту причу данас наставља Борис Тадић..скоро са истом екипом... Ако је у РС толика слободна зашто су се онда и генерал Младић и Караџиђ крили у Србији ? Рекао бих да је та слобода привид, РС је земља под окупацијом. Можете да држите слику Ђенерала у канцеларији, али ништа више од тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Наслов текста је сасвим одговарајући. Српска република је показала да се много зрелије понаша од Србије. И није стога матица, боље речено средиште, српске националне политике тамо где је највише Срба, него тамо где још живе српски идеали,где се још чује глас истине о страдању и борби нашег народа. Разлог томе је сасвим јасно искристалисана и сазрела национална свест. Прекодрински Срби су се нашли у ситуацији да бране свој опстанак и слободу, а то раде и данас одупирући се притисцима да се кроз сатанизацију поништи све за шта су се борили и потру њихова и лична и колективна права. Они су свесни да од судбине Младића у Хагу зависи и судбина Српске, као што је било и током рата. Проблем је што у Србији таква свест не постоји и кратковидо се гледа на будућност наших сународника преко Дрине. Овде не постоји никаквог јасног става нити плана, лута се у неким маглама наивног космополитизма уз све идиотске флоскуле којима покушавају да нас убеде да је све ово добро за нас и да ће нам донети бољитак. И док још тугујемо за Југославијом, братсвом и јединством и желимо да га бар на тренутак оживимо концертом Терезе Кесовије или врећицом Вегете не видимо да смо пропали управо из тог разлога што народ у Србији није имао ни током рата јасну свест о догађајима који су нам се дешавали, а нема га ни данас. Мало смо били у рату, мало нисмо, па нисмо успели да остваримо што се хтело (ако се то овде уопште знало), али опет трпимо последице тих дешавања. Седели смо на две столице, а обе су се измакле... Таква "памет" нас и данас прати. И Додик као и сам народ у Српској знају да је Хаг неминовност, али су са друге свесни да ако се већ мора учинити оно што нам је наметнуто, не морају да томе аминују и представљају као некакву "одбрану достојанства". Ако нас већ пљују други, не морамо то и сами радити. Јако ми је сметало што морамо да слушамо шта мисли Алијин син Бакир, Мајке Сребренице (познате по превртању посмртних остатака масакрираних српских војника на Озрену) или они који су нас бомбардовали. Чим они почну да говоре како је то добро за нас ја сам уверен да то не ваља! Ипак, још горе је шта се ради код нас. Од горе наведених ни не очукујем боље. Пуштају нам разне телевизијске специјале како би покушали да умире нашу савест и убеде нас да је тако требало "ради правде, помирења, суживота", а не зато што се морало. Доста је на мене оставила утисак и наивност којом се резонује. Успели су да нас убеде како ће све бити боље кад Младић оде у Хаг и како је он један од главних криваца за ситуацију у којој се налазимо, "кочничар" нашег пута у Западну Европу. Као да до данас нисмо могли да видимо да је то шупља прича. Опет су успели да нас убеде да нису криви они који су нас убијали, него ми сами што су нам они то радили. И опет живимо у том болесном убеђењу. Као жена коју је муж пребио и сама себе криви, јер га је питала што се напио и потрошио све паре, и убеђује како је требало тако, а не криви њега што је измлатио. То је још један вид колективне патологије у којој живимо. Срећом само ми Србијанци, јер су наши прекодрински сународници сувише самосвесни и паметни да томе не подлежу. Ето доказа да су вицеви о Босанцима и њиховој интелигенцији само плод маште. Овима што им се не свиђа како нас Руси бране поручујем само да нас одлично и савим довољно бране, с обзиром како се сами према себи односимо! Боли ме кад видим да нпр. у Пољској се организују протести поводом признања независности Косова, а овде једва да је ко то превалио преко уста. Немарни смо према себи, па онда не можемо очекивати да ће други бити бољи према нама од нас самих. Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Било би најљепше када народи у БиХ не би били ментоли, и лијепо се договорили да се не свађају, да једни другима опросте све лоше почињено у прошлости и да се окрену ка будућности. Да свако воли своје и али и туђе. Да свако гледа ко шта може да уради најбоље како би се економија подигла на ноге. Босна је лијепа земља, географски је љепша него Србија и природно је богатија. Могла би економију да заснива на јакој пољопривреди, производњи енергије, експлоатацији руда, туризму. Туризам би могао бити врло јак у Босни када у њој не би живјели ментоли од народа, него нормални људи. Близу је медитерана, а опет није на самом медитерану, има угодну климу, на југу крш и голет, на сјеверу равнице у центру планине. Има и мало мора, прелијепе ријеке и језера, чисте планине....Нажалост неће никад бити могуће да Босна искористи све ове своје потенцијале. Зато је једино ријешење у скоријој будућности да се она једноставно етнички подијели. Не знам какво чудо би се могло десити па да се људи коначно договоре да нормално живе. Опет пак, ако се РС одвоји од Босне убрзо, умјесто једне биће двије ментолске државе јер једна Српска није ништа крива, али криви су јој људи. Али боље и да Српска буде независна, него оваква квази држава Босна у коме свако иам своју авлију-двориште, а као једна држава. Опет ако дође да РС буде призната што ће бити тешко..., требало би једноставно рећи Србији довиђења...не због Ратка Младића или било чега...већ просто што би било сасвим нормално да Српска живи као самостална држава коме центар не би био Београд. Српска би могла бити као Кипар тотално независна од Грчке, али опет наравно специјално везан културним и религијским везама. Но ја се надам да Српска неће постићи независност са Додиком. Било би катастрофа да једна бивши КП омладинац, сад пребучен националиста буде прив предсједник РС. Треба просто да прођу ови титови пионири, криптокомунисти, и када стасају генерације 80.тих или 90-тих који нису своју политичку каријеру сазријевали у СФРЈ или је почињали, е тад нека ако Бог да дође до отцјепљења. Тако да има још једно најмање 10-так и више година да прође. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Полиција РС не батиња народ као жандармерија Србије. Што је било нереда у Београд а није било у Бања Луци?Хммм Па зато што у РС нико није издао националне интересе као она банда у Београду! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Можете да држите слику Ђенерала у канцеларији, али ништа више од тога. То је уствари много важније него фактичка слобода. У томе се и разликују Србија и Српска данас. Док се чува свест она нам гарантује да ће кад-тад доћи до остварења наших циљева. Таква свест, чувана уз гусле и преношена генерацијама, одржавала нас је под Турцима и била корен из ког је израсла Србија. Кад нас убеде да све то нема смисла, да је лоше и не знам све какво, они ће нас победити убивши ту искру којом се пали зубља слободе. Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Јустнијане, са многим твојим излагањем у овом посту се слажем!Босна јесте прелијепа земља, али схвати да је само 49% Босне у рукама Срба!Ја сам за етничку подјелу, што значи да би требали да добијемо и 4 већинске србске општине из ФБИХ!Муслимани желе да контролишу цјелу БИХ и ако су само на 20% БИХ своји на своме!Срби и Хрвати морају заједничким силама да распарчају БИХ!Није ни Хрватима лако у ФБИХ а камоли Србима!РС је држава која поштује људска права, па и мањинска. Ја нигдје не видим терор над муслиманима у РС! Што се тиче економије у БИХ, она никада неће процвјатати док је БИХ протекторат међународне заједнице!Мени је доста да моја РС мора да издржава левате у ФБИХ који нису способни да исплате пензије па нас из РС пљачкају!ФЕДЕРИЈО ВРАТИ НАМ ПАРЕ! Дакле и са економског аспекта, РС мора да крене својим путем!Не желим да порезници у РС финансирају паразите у ФБИХ који су пропали због превелике админстрације! ЈЕДАН НАРОД, ЈЕДНА ДРЖАВА, ЈЕДАН ПРЕДСЕДНИК- РЕПУБЛИКА СРБСКА! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Можете да држите слику Ђенерала у канцеларији, али ништа више од тога. То је уствари много важније него фактичка слобода. У томе се и разликују Србија и Српска данас. Док се чува свест она нам гарантује да ће кад-тад доћи до остварења наших циљева. Таква свест, чувана уз гусле и преношена генерацијама, одржавала нас је под Турцима и била корен из ког је израсла Србија. Кад нас убеде да све то нема смисла, да је лоше и не знам све какво, они ће нас победити убивши ту искру којом се пали зубља слободе. Слажем се. Ево погледајте како се мала Херцеговина дигла на ноге!Јуче у Билећи било 3000 демонстраната а у БГ било само 15000!!!А Билећа је као неки мали квартир у Београду по броју становника! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 3, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Ако је у РС толика слободна зашто су се онда и генерал Младић и Караџиђ крили у Србији ? Рекао бих да је та слобода привид, РС је земља под окупацијом. Можете да држите слику Ђенерала у канцеларији, али ништа више од тога. Зато што је до доласак НАТО диктатора Бориса Србија била слободнија...а сада је Српска поред чињенице о директној окупацији од стране НАТО... Па сада види..у каквом је проблему Србија...када смо ми под НАТО окупацијом слободнији! 319.gif Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сер Жиле Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Можете да држите слику Ђенерала у канцеларији, али ништа више од тога. То је уствари много важније него фактичка слобода. У томе се и разликују Србија и Српска данас. Док се чува свест она нам гарантује да ће кад-тад доћи до остварења наших циљева. Таква свест, чувана уз гусле и преношена генерацијама, одржавала нас је под Турцима и била корен из ког је израсла Србија. Кад нас убеде да све то нема смисла, да је лоше и не знам све какво, они ће нас победити убивши ту искру којом се пали зубља слободе. Слажем се. Ево погледајте како се мала Херцеговина дигла на ноге!Јуче у Билећи било 3000 демонстраната а у БГ било само 15000!!!А Билећа је као неки мали квартир у Београду по броју становника! На жалост је тако. То је само најочигледнији показатељ да хоће да нам сломе колективну свест и идеале, што и успевају. Кад нас тако обезглаве моћи ће да нас воде као марву и раде с нама шта буду пожелели, а ми ћемо им још захваљивати на томе. Зато је Обрадовић и у праву. Витешки живот заиста није бедан, бориш се са аждајом од 9 до 1! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Можете да држите слику Ђенерала у канцеларији, али ништа више од тога. То је уствари много важније него фактичка слобода. У томе се и разликују Србија и Српска данас. Док се чува свест она нам гарантује да ће кад-тад доћи до остварења наших циљева. Таква свест, чувана уз гусле и преношена генерацијама, одржавала нас је под Турцима и била корен из ког је израсла Србија. Кад нас убеде да све то нема смисла, да је лоше и не знам све какво, они ће нас победити убивши ту искру којом се пали зубља слободе. Слажем се. Ево погледајте како се мала Херцеговина дигла на ноге!Јуче у Билећи било 3000 демонстраната а у БГ било само 15000!!!А Билећа је као неки мали квартир у Београду по броју становника! На жалост је тако. То је само најочигледнији показатељ да хоће да нам сломе колективну свест и идеале, што и успевају. Кад нас тако обезглаве моћи ће да нас воде као марву и раде с нама шта буду пожелели, а ми ћемо им још захваљивати на томе. Зато је Обрадовић и у праву. facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Ако је у РС толика слободна зашто су се онда и генерал Младић и Караџиђ крили у Србији ? Рекао бих да је та слобода привид, РС је земља под окупацијом. Можете да држите слику Ђенерала у канцеларији, али ништа више од тога. Зато што је до доласак НАТО диктатора Бориса Србија била слободнија...а сада је Српска поред чињенице о директној окупацији од стране НАТО... Па сада види..у каквом је проблему Србија...када смо ми под НАТО окупацијом слободнији! facenew22222222 E sad cu da potegnem ovo pitanje...posto se stalno na tome potencira....a ne izgovara! Dragi moj Srboljube (Semberac) odakle nam je dosao u Srbiju tvoj toliko omrazeni Boris Tadic??? Ako vec pravite tu podelu na Srbe iz Srbije i Srpe iz Bosne.... ajde i ovu podelu da napravimo.... Doso covek iz Bosne da upravlja Srbijom!!! Pa sad vam se ne svidja njegova politika vi i drvlje i kamenje na njega.... omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Тадића нисмо ми изабрали већ ви источно од Дрине!У РС он не би добио ни 1%! Мада истина је да се највећи олош окупио у Београду из свих крајева, јер тамо су могли најбоље да профитирају и краду!Београд је данас лијегло олоша са свих страна! "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gloria west Написано Јун 3, 2011 Пријави Подели Написано Јун 3, 2011 Тадића нисмо ми изабрали већ ви источно од Дрине!У РС он не би добио ни 1%! Мада истина је да се највећи олош окупио у Београду из свих крајева, јер тамо су могли најбоље да профитирају и краду!Београд је данас лијегло олоша са свих страна! Najlakse je krivicu prebacivati na druge...nikad ne pogledati u svoje dvoriste... Sada ce Srbi u Srbiji biti krivi za sve.. Verovatno i Hitler sto se rodio..... omnea mea mecum porto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука