Баба Написано Фебруар 2, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 Е то су последња времена! То кад имаш а мање више сви имамо такву ситуацију или сличну у парохији. То је баш онако како је Хростос говорио фарисејима и књижницима да су врата раја затворили да никога не пусте тамо а сами неће да улазе. Они који највише галаме о последњим временима они су узрок тим временима. Иначе занимљив сан. Не мора да буде баш и једино религијско тумачење. Може да буде и психолошко. Моје тумачење твога сна је следеће: Сукоб љубави и слободе. Да ли у љубави има слободе и шта је примарније слобода или љубав? Ако је примарна слобода онда остајеш без љубави. Ако је обратно остајеш без слободе. Дилема је тешка јер покушаваш да је решиш на нижем нивоу. Виши ниво, а то је уједно и виши духовни ниво подразумева надилажење дилеме односно да је слобода садржана у љубави. На овом нивоу на коме си сад заправо нема решења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Фебруар 2, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 Иначе добра тема Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Фебруар 2, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 On 1. 2. 2015. at 18:50, Зосима рече Ако те на то натера, долазимо да налупамо мужа-духовника,онако алегорично... ...у ствари то треба да одсањаш Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Фебруар 2, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 Попричај са новим духовником о овом сну, и о томе шта те мучи. Његов одговор би требало да разреши твоје дилеме. Основни закључак, и поука је: Не одлучујте се лако за духовника, него се прво исповедајте, код више духовника, свештеника. То је савет који сам прочитао у једној одличној књизи, Флавијан. Овде се не може повући паралела са браком, и жеником и невестом, јер је потпуно дозвољено, и препоручено, док се у глави и срцу не искристалише пут, да се мењају исповедници. Мало је незгодније касније мењати духовника, јер се човек на неки начин обавеже да ће слушати само једног духовника, када то изрази својом молбом (питањем одређеног духовника). Али шта сад, људи се и разводе, а камо ли мењају духовника. Ни једно, ни друго није добро, јер показује или нашу незрелост приликом доношења битних одлука, или самовољност (тј. жељу да нам само повлађују, и чим се не сложимо са неким, одмах да се склањамо и бежимо). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Paradoksologija Написано Фебруар 2, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 On 1. 2. 2015. at 23:58, Саша од Москве рече @@Paradoksologija Hej nadam se da mi nećeš zameriti - ovo me je neodoljivo podsetilo na priču koju sam pre par godina ovde na forumu pročitala - neverovatno sličnu priču, samo su uloge bile unekoliko zamenjene. https://www.pouke.org/forum/topic/12735-лош-брак-или-никакав-брак-литургијско-питање-је/?p=432105 Pročitaj bar prvu stranicu. P.S. Želim ti san u kome si se razvela, a deca pripala tebi E, pa znam - poštovalac sam nishizawe još pre no što sam se učlanila i ova njegova priča mi je prva pala na pamet kad sam se probudila Саша од Москве је реаговао/ла на ово 1 Lilies that fester smell far worse than weeds. Shakespeare Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 2, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 Госпон муж, моткама и ланцима, да не кажем лопатама отвара двери. Уснио сам карикатуру господина наоружаног и са наоружањем испреплетених стотинама дугих језика, који сведоче да је он уствари Дете. Остадоше кључеви само и то његови и оних који му повероваше а двери Дете отвори негде другде. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 2, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 Da.Jasno je o cemu je rec. Da... Duboko u Vama se krije ogroman sukob. Stvar je komplikovana i svi ishitreni komentari bi bili vise na stetu nego na korist. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 2, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 On 2. 2. 2015. at 12:26, Arsenija рече Da.Jasno je o cemu je rec. Da... Duboko u Vama se krije ogroman sukob. Stvar je komplikovana i svi ishitreni komentari bi bili vise na stetu nego na korist. Мож бити сукоб али ми смо у овоме само посматрачи, јер наоружан муж је уствари у сукобу са Оцем који му шаље Дете. То је светлост,то се заиста дешава,приче указују на истинито постојање таквих малим словом очева. Они подсећају на бес брата, који слави повратак блудног сина као дететово ново рођење. Ту би могао дете написати и великим Словом. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Фебруар 2, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 On 2. 2. 2015. at 12:36, Volim_Sina_Bozjeg рече Мож бити сукоб али ми смо у овоме само посматрачи, јер наоружан муж је уствари у сукобу са Оцем који му шаље Дете. То је светлост,то се заиста дешава,приче указују на истинито постојање таквих малим словом очева. Они подсећају на бес брата, који слави повратак блудног сина као дететово ново рођење. Ту би могао дете написати и великим Словом. Hm... Moze biti.A zapravo , ne mora da znaci. Tu je rec o unutrasnjoj borbi.Da bismo dobili neke stvari koje zelimo moramo de pretrpimo izvesne stvari,poteskoce...Vredi li za to boriti se i koliko smo u stanju da se zrtvujemo ? Da li gresimo u tome ? Ko ili sta nas sprecava da ostvarimo svoje ciljeve bez po muke ? Da li nam je ljubav dostupna ili moramo da se borimo za nju....Ko stoji izmedju nas i smisla naseg postojanja....i da li taj neko zaista zaslizuje svoje mesto u nasem dragocenom zivotu... Imamo li dovoljno hrabrosti da napravimo izbor i imamo li uopste izbora ... Volim_Sina_Bozjeg and Саша од Москве је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 2, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 On 2. 2. 2015. at 12:30, Ignjatije рече Папин адвокат. On 2. 2. 2015. at 13:19, Arsenija рече Hm... Moze biti. A zapravo , ne mora da znaci. Tu je rec o unutrasnjoj borbi.Da bismo dobili neke stvari koje zelimo moramo de pretrpimo izvesne stvari,poteskoce...Vredi li za to boriti se i koliko smo u stanju da se zrtvujemo ? Da li gresimo u tome ? Ko ili sta nas sprecava da ostvarimo svoje ciljeve bez po muke ? Da li nam je ljubav dostupna ili moramo da se borimo za nju....Ko stoji izmedju nas i smisla naseg postojanja....i da li taj neko zaista zaslizuje svoje mesto u nasem dragocenom zivotu... Imamo li dovoljno hrabrosti da napravimo izbor i imamo li uopste izbora ... Имамо и слободу и избор а имамо и оне који "истине ради" слободу кроје по својој мери и у рукама такви држе Дете односно свету чашу и кашикицу причешћа. Мислим да о томе причам. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 2, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2015 Не знам како ми је у одговору залутао Игнатије, јер сам му одговорио на другој теми и пренео овде. Опростите сви превид је у питању. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dzo ni Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 svestenik == crkva, religija. dete == tvoja buducnost, ti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 A zasto je "Dete" u naslovu velikim slovom? "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 Nadam se da se razumemo, da ovde pričamo samo o lošoj pojavi i da to nije nikakav trend ili pravilo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 7, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 7, 2015 On 7. 2. 2015. at 8:39, obi-wan рече A zasto je "Dete" u naslovu velikim slovom? Pretpostavljam, radi prisnosti, koja nedvosmisleno govori, da ne treba svojatati Dete. U svoj svojoj alegoriji, govori kako je Dete ood svih i za sve jednak. (tako vidim) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука