Jump to content

Дачић: Косово поделити са Албанијом

Оцени ову тему

Препоручена порука

Дачић: Косово поделити са Албанијом

ivica-dacic-.jpg

Косово треба поделити између Србије и Албаније, изјавио је заменик премијера и министар унутрашњих послова Србије Ивица Дачић за најновији број недељника НИН

"Покушали смо ратом да бранимо Косово, нисмо успели. И зато

говорим о разграничењу, док не буде касно. А то значи

корекцију граница између две суседне државе - Србије и

Албаније", рекао је Дачић.

Дачић сматра да је Србија направила грешку јер о Косову

није разговарала са Албанијом, као и да је зраграничење

између Србије и Албаније, "једина реална опција".

"Србија није ни требало да призна никог другог као

преговрача с друге стране осим Албаније. Зар смо ми стварно

наивни да мислимо да ће Косово опстати као независна,

самостална држава?", упитао је Дачић.

Он је изнео претпоставку да ће се Косово прикључити

Албанији, као што би се Република Српска прикључила

Србији, преноси Блиц.

"Чекајте, ако сутра Република Српска на референдуму донесе

одлуку о отцепљењу, шта ће они бити? Независна држава или

ће донети одлуку о прикључењу и заједничком животу са

Србијом?", упитао је Дачић и оценио да је то нормално, зато

што је то исти народ.

"Па шта, сад, у Приштини и Тирани живе различити Албанци?

Они сада нама причају о мултиетничком Косову?! Нашем народу

не требају бајке о мултиетничком животу", истакао је

Дачић.

Упитан зашто мисли да је лакше поделити Косово између

Албаније и Србије, него Србије и косовских власти, Дачић

каже да су Албанци на Косову национална мањина Албаније.

"Сад неко каже да су то идеје 19. века. Можда јесу, али су

то идеје које су применили Словенци и Хрвати, па и

Црногорци, на крају крајева", истакао је он.

Дачић је истакао и да "на овоме не може да добије политичке

поене" и да их не тражи.

"Само, наш народ мора да стави тачку на проблеме који

представљају рак-рану. Даље не можемо везани за прошлост.

Ако само прошлост постоји, ми немамо будућност", каже

Дачић.

Он је оценио и да дијалог Приштине и Београда неће решити

суштинско питање због става земаља ЕУ и САД и да ће

највећи домет разговора бити "нека врста специјалне

аутономије за Србе на северу".

pres

Подели на овим сајтовима

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Издајник, шта друго. Увек их је било у свим народима, али смо ми специфични што су сад на власти па нам кроје капу.

А сатана војске подигао, од звјериња свога и људскога, све до самих Божјих противника и својих једномишљеника

којих би се марва застидјела и вепрови дивљи посрамили, пакленим их огњем наоруж'о, повео их на земљу Србију.

Подели на овим сајтовима

Какво припајање Српске, Србији, шта овај прича...Па овјде већина не жели да се Српска по евентуалној независности припоји Србији.

А то да ће Србија добити и дјелић косовске територије под своју контролу, и томе може да се машата само, а Дачићеве изјаве да Косово треба дијелити са Албанијом нема везе са везом, и доказ је колико се српска политичка елита погубила.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Какво припајање Српске, Србији, шта овај прича...Па овјде већина не жели да се Српска по евентуалној независности припоји Србији.

0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Издајник, шта друго. Увек их је било у свим народима, али смо ми специфични што су сад на власти па нам кроје капу.

Just_Cuz_19

Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин.

Подели на овим сајтовима

ДАЧИЋ: СРБИЈА И АЛБАНИЈА ДА ПОДИЈЕЛЕ КОСОВО

009783.jpg

Замјеник премијера Ивица Дачић изјавио је данас да "Србија није успјела да ратом брани Косово и да зато, док не буде касно, говори о разграничењу које значи корекцију граница Србије и Албаније".

"Покушали смо ратом да бранимо Косово, нисмо успели, и зато говорим о разграничењу, док не буде касно, а то значи корекцију граница између две суседне државе - Србије и Албаније", рекао је Дачић за сутрашње издање недјељника НИН.

Према његовим ријечима, Србија треба да редефинише националне циљеве из времена послије косовске битке, јер су и Срби и Турци ту битку изгубили, а добили је Албанци.

Добили су је Албанци, којих у вријеме косовске битке, нагласио је Дачић, није ни било.

"Сада, косовско питање може се решити поновним ратом Срба и Албанаца или њиховим историјским договором", нагласио је шеф социјалиста и замјеник премијера.

Дачић се у интервјуу НИН-у осврнуо и на односе са ДС-ом, рекавши да имају заједничке циљеве и да не вјерује да странка Бориса Тадића са СНС преговара о коалицији, додајући да то не чини ни СПС.

Говорећи као министар полиције, Дачић је рекао да афера "Колубара" није проблем СПС-а и да ће бити ухапшен свако ко је крив за махинације у том предузећу, а члан је социјалиста.

Он је нагласио и да тајкуни не руководе Србијом, али да је сигурно да имају значајан утицај кроз финасирање и лобије. Дачић је открио да су више пута "неки тајкуни преко посредника или директно тражили од њега одређене услуге, али не и од како је министар полиције, јер се плаше да их неко прати и прислушкује".

А одговор  0102_laugh

ТАЧИ: ПРЕСТАНИТЕ СА ИЗЈАВАМА О ПОДЈЕЛИ, НАШИ ЗАХТЈЕВИ МОГУ ДА БУДУ ВЕЋИ

Предсједник косовске владе Хашим Тачи сматра да званичници у Београду треба да престану са изјавама о подјели Косова, јер у супротном, како је рекао, захтјеви Приштине могу бити већи него што је независност Косова.

Тачи је то изјавио новинарима послије седнице владе, и том приликом обећао грађанима Косова да неће бити подјеле, промене граница или било какве друге угрожености интегритета. Он је казао да заговорници идеје о подјели Косова пропагирају антиисторијске идеје и да је да независност Косова минимум достигнућа.

"Уколико Приштина почне да отвара такве теме, тада Београд неће моћи никако да их затвори"’, рекао је Тачи.

Он није прецизирао које теме у Приштини могу да отворе, али је позвао Београд да објасни грађанима сјевера Митровице и Косова, да је Косово "њихова земља и да је Приштина њихов главни град".

В.Ч.

http://rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=41043

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

009783.jpg

greengrin 4chsmu1 0110_hahaha 0102_laugh ne_shvata

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Да ли си сигуран у ову тврдњу?

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Да ли си сигуран у ову тврдњу?

ево ја ТВРДИМ! не бих волио да се РС припоји Србији јер је "србијанска" политика толико неповољна по Србе да је то страшно. зашто да се припојимо да не смијем рећи да сам Србин, да ми се роди бањалучки Зукорлић а "србијанци" да ћуте, да ме називају босанцем, да ми опет не дају војвођанско жито када Сава поплави Посавину, јер "што ви нас да храните"... да нас препусте Курти и Мурти зарад уласка у ову или ону групу... 30 000 хиљада синова све чешће од "србијанске  политике" називаних БОСАНСКИХ СРБИМА дало је живот за РС отуда у народу и она изрека "крвљу натопљена, животима одбрањена" па што да је дамо да је тамо неки ПРЕЗИДЕНТ  прода за чланство у подсавезу савеза треће градслке комуналне области  тамо неке земљице јер ће Србија тиме добити чак 4 рабљена утоваривача ђубра.... разлога је милион а "србијанска" политика како је кренула почеће србијанци насељавати Републику СРПСКУ јер неће имати више гдје да живе и да се бусају у прса демократском,еУропском Србијицом са четири мора на четири Мораве и још мало мање што спаде!

моје лично мишљење и став!

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...