Aquilius Cratus Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 [quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал link=topic=14554.msg454257#msg454257 date=1306882263] што се тиче секса самог, то је природно задовољство, како сведочи свети Јован Дамаскин. блуд је нешто сасвим друго. 4chsmu1 0102_laugh :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Postanje 2:25 "Čovek i žena njegova behu oboje goli i ne beše ih sramota." Dakle, manimo se filozofiranja, ovo je biblijska činjenica. 4chsmu1 ,,Tada im se otvoriše oči, i videše da su goli; pa spletoše lišća smokovog i načiniše sebi pregače." Потом видеше да су голи, што значи да пре тога и нису видели да су голи. А отворише им се очи - отворише спознавши своју суштину, голотињу сада без Бога, без Божанствене Светлости у којој су обитавали. Ali, dok su bili u raju i u zajednici sa Bogom piše da ih nije bilo sramota što su goli. Tek posle pada su se postideli svoje golotinje. Kako to objašnjavaš? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 31, 2011 Пријави Подели Написано Мај 31, 2011 Нису били голи.Били су заогрнути у - хаљину светлости Божије. Умествено су били погружени у Божанственој Речи, и обитавали у прекрасном (или како неко каже у есхатолошком Цартсву Божијем, а свет око њега суштински и није био другачији него данас). pa evo već ti je rekao tako je i postradao Nojev sin,ušavši i zastidjevši se od oca koji je bio nag "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 ПраОтац Адам и ПраМајка Ева у Рају су били ..у оном облику постојања....као што су данас људи који заслуже Рај после упокојења...и причати о било каквом физичком односу је смешно...и рађање деце тим начином... Тек после пада Господ...нам даде...да оремо..копамо..скупљамо и физички радимо...шта све треба радити за опстанак врсте... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Мислим да је рађање било неопходно да би се човек спасао смрти и да би се омогућило рађање Богородице и долазак Спаситеља. При опису стварања човека нигде се не помиње тренутак када им је Бог заповедио "Рађајте се и множите се", већ се тек Ноји Бог директно обраћа тим речима што ,по мени ,показује да је заповест била битнија на земљи него у рају.Мислим да је заповест дата због Божијег предзнања о будућем паду човека и ради његовог спасења. Каквог би смисла иначе имало "добро је човеку да се не дохвата до жене" св. апостола Павла, зар то није позив на кршење Божије заповести, осим ако је заповест била ради доласка Христа и била излишна после доласка Христа. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Postanje 2:25 "Čovek i žena njegova behu oboje goli i ne beše ih sramota." Dakle, manimo se filozofiranja, ovo je biblijska činjenica. 4chsmu1 ,,Tada im se otvoriše oči, i videše da su goli; pa spletoše lišća smokovog i načiniše sebi pregače." Потом видеше да су голи, што значи да пре тога и нису видели да су голи. А отворише им се очи - отворише спознавши своју суштину, голотињу сада без Бога, без Божанствене Светлости у којој су обитавали. Ali, dok su bili u raju i u zajednici sa Bogom piše da ih nije bilo sramota što su goli. Tek posle pada su se postideli svoje golotinje. Kako to objašnjavaš? Ти си те речи извадила из контекста прочитај опет шта ти је написао Веља. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Не знам у каквим телесним односима су били Адам и Ева (мислим да није описано у књизи Постања). 4chsmu1 У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Мислим да је рађање било неопходно да би се човек спасао смрти и да би се омогућило рађање Богородице и долазак Спаситеља. При опису стварања човека нигде се не помиње тренутак када им је Бог заповедио "Рађајте се и множите се", већ се тек Ноји Бог директно обраћа тим речима што ,по мени ,показује да је заповест била битнија на земљи него у рају.Мислим да је заповест дата због Божијег предзнања о будућем паду човека и ради његовог спасења. Каквог би смисла иначе имало "добро је човеку да се не дохвата до жене" св. апостола Павла, зар то није позив на кршење Божије заповести, осим ако је заповест била ради доласка Христа и била излишна после доласка Христа. Kako ne piše? Postanje 1: 27, 28 "I Bog stvori čoveka po obličju svome, po obličju Božijemu stvori ga, stvori čoveka i ženu. I blagoslovi ih, i reče im Bog: rađajte se, množite se i napunite zemlju..." Znači da je Božja namera bila da se ljudi razmnožavaju u raju, a to nije bilo moguće bez telesnih odnosa. Ja ne znam je l' se svi prave ludi ili ne vide da sve lepo piše u Prvoj Mojsijevoj... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Мислим да је рађање било неопходно да би се човек спасао смрти и да би се омогућило рађање Богородице и долазак Спаситеља. При опису стварања човека нигде се не помиње тренутак када им је Бог заповедио "Рађајте се и множите се", већ се тек Ноји Бог директно обраћа тим речима што ,по мени ,показује да је заповест била битнија на земљи него у рају.Мислим да је заповест дата због Божијег предзнања о будућем паду човека и ради његовог спасења. Каквог би смисла иначе имало "добро је човеку да се не дохвата до жене" св. апостола Павла, зар то није позив на кршење Божије заповести, осим ако је заповест била ради доласка Христа и била излишна после доласка Христа. Kako ne piše? Postanje 1: 27, 28 "I Bog stvori čoveka po obličju svome, po obličju Božijemu stvori ga, stvori čoveka i ženu. I blagoslovi ih, i reče im Bog: rađajte se, množite se i napunite zemlju..." Znači da je Božja namera bila da se ljudi razmnožavaju u raju, a to nije bilo moguće bez telesnih odnosa. Ja ne znam je l' se svi prave ludi ili ne vide da sve lepo piše u Prvoj Mojsijevoj... Сад ти мени реци где ту пише да су они имали исте телесне односе као ми данас? У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Мислим да је рађање било неопходно да би се човек спасао смрти и да би се омогућило рађање Богородице и долазак Спаситеља. При опису стварања човека нигде се не помиње тренутак када им је Бог заповедио "Рађајте се и множите се", већ се тек Ноји Бог директно обраћа тим речима што ,по мени ,показује да је заповест била битнија на земљи него у рају.Мислим да је заповест дата због Божијег предзнања о будућем паду човека и ради његовог спасења. Каквог би смисла иначе имало "добро је човеку да се не дохвата до жене" св. апостола Павла, зар то није позив на кршење Божије заповести, осим ако је заповест била ради доласка Христа и била излишна после доласка Христа. Kako ne piše? Postanje 1: 27, 28 "I Bog stvori čoveka po obličju svome, po obličju Božijemu stvori ga, stvori čoveka i ženu. I blagoslovi ih, i reče im Bog: rađajte se, množite se i napunite zemlju..." Znači da je Božja namera bila da se ljudi razmnožavaju u raju, a to nije bilo moguće bez telesnih odnosa. Ja ne znam je l' se svi prave ludi ili ne vide da sve lepo piše u Prvoj Mojsijevoj... Сад ти мени реци где ту пише да су они имали исте телесне односе као ми данас? Ne piše nigde a i nema potrebe da piše. Jasno je iz zapovesti rađajte se i množite se šta to podrazumeva. Pa Bog nije imao nameru da Adam i Eva ostanu sami u raju, valjda je to jasno kao dan. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Мислим да је рађање било неопходно да би се човек спасао смрти и да би се омогућило рађање Богородице и долазак Спаситеља. При опису стварања човека нигде се не помиње тренутак када им је Бог заповедио "Рађајте се и множите се", већ се тек Ноји Бог директно обраћа тим речима што ,по мени ,показује да је заповест била битнија на земљи него у рају.Мислим да је заповест дата због Божијег предзнања о будућем паду човека и ради његовог спасења. Каквог би смисла иначе имало "добро је човеку да се не дохвата до жене" св. апостола Павла, зар то није позив на кршење Божије заповести, осим ако је заповест била ради доласка Христа и била излишна после доласка Христа. 4chsmu1 ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Мислим да је рађање било неопходно да би се човек спасао смрти и да би се омогућило рађање Богородице и долазак Спаситеља. При опису стварања човека нигде се не помиње тренутак када им је Бог заповедио "Рађајте се и множите се", већ се тек Ноји Бог директно обраћа тим речима што ,по мени ,показује да је заповест била битнија на земљи него у рају.Мислим да је заповест дата због Божијег предзнања о будућем паду човека и ради његовог спасења. Каквог би смисла иначе имало "добро је човеку да се не дохвата до жене" св. апостола Павла, зар то није позив на кршење Божије заповести, осим ако је заповест била ради доласка Христа и била излишна после доласка Христа. Kako ne piše? Postanje 1: 27, 28 "I Bog stvori čoveka po obličju svome, po obličju Božijemu stvori ga, stvori čoveka i ženu. I blagoslovi ih, i reče im Bog: rađajte se, množite se i napunite zemlju..." Znači da je Božja namera bila da se ljudi razmnožavaju u raju, a to nije bilo moguće bez telesnih odnosa. Ja ne znam je l' se svi prave ludi ili ne vide da sve lepo piše u Prvoj Mojsijevoj... Сад ти мени реци где ту пише да су они имали исте телесне односе као ми данас? Ne piše nigde a i nema potrebe da piše. Jasno je iz zapovesti rađajte se i množite se šta to podrazumeva. 4chsmu1 Лош закључак.По томе ја могу рећи пошто је сасвим логично да су поред Адама и Еве постојали други људи.То је сасвим логично и како ти кажеш подразумева се. 4chsmu1-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':mad:' /> У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Мислим да је рађање било неопходно да би се човек спасао смрти и да би се омогућило рађање Богородице и долазак Спаситеља. При опису стварања човека нигде се не помиње тренутак када им је Бог заповедио "Рађајте се и множите се", већ се тек Ноји Бог директно обраћа тим речима што ,по мени ,показује да је заповест била битнија на земљи него у рају.Мислим да је заповест дата због Божијег предзнања о будућем паду човека и ради његовог спасења. Каквог би смисла иначе имало "добро је човеку да се не дохвата до жене" св. апостола Павла, зар то није позив на кршење Божије заповести, осим ако је заповест била ради доласка Христа и била излишна после доласка Христа. Kako ne piše? Postanje 1: 27, 28 "I Bog stvori čoveka po obličju svome, po obličju Božijemu stvori ga, stvori čoveka i ženu. I blagoslovi ih, i reče im Bog: rađajte se, množite se i napunite zemlju..." Znači da je Božja namera bila da se ljudi razmnožavaju u raju, a to nije bilo moguće bez telesnih odnosa. Ja ne znam je l' se svi prave ludi ili ne vide da sve lepo piše u Prvoj Mojsijevoj... Сад ти мени реци где ту пише да су они имали исте телесне односе као ми данас? Ne piše nigde a i nema potrebe da piše. Jasno je iz zapovesti rađajte se i množite se šta to podrazumeva. 4chsmu1 Лош закључак.По томе ја могу рећи пошто је сасвим логично да су поред Адама и Еве постојали други људи.То је сасвим логично и како ти кажеш подразумева се. :mad:-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' /> A kad ih je Bog stvarao, zašto im je stvorio polne organe, života ti? Za ukras? :mad: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Адам и Ева су у Рају били као мала деца (мислим да је то најбоље поређење за ову тему). Деца немају потребу за телесним односом, већ једино потребу за љубављу родитеља. Када су Адам и Ева преступили заповест одвојили су се од Бога и спознали су своју нагост (одвојеност од Бога). Одвојили су се од Извора Живота. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Јун 1, 2011 Пријави Подели Написано Јун 1, 2011 Мислим да је рађање било неопходно да би се човек спасао смрти и да би се омогућило рађање Богородице и долазак Спаситеља. При опису стварања човека нигде се не помиње тренутак када им је Бог заповедио "Рађајте се и множите се", већ се тек Ноји Бог директно обраћа тим речима што ,по мени ,показује да је заповест била битнија на земљи него у рају.Мислим да је заповест дата због Божијег предзнања о будућем паду човека и ради његовог спасења. Каквог би смисла иначе имало "добро је човеку да се не дохвата до жене" св. апостола Павла, зар то није позив на кршење Божије заповести, осим ако је заповест била ради доласка Христа и била излишна после доласка Христа. Kako ne piše? Postanje 1: 27, 28 "I Bog stvori čoveka po obličju svome, po obličju Božijemu stvori ga, stvori čoveka i ženu. I blagoslovi ih, i reče im Bog: rađajte se, množite se i napunite zemlju..." Znači da je Božja namera bila da se ljudi razmnožavaju u raju, a to nije bilo moguće bez telesnih odnosa. Ja ne znam je l' se svi prave ludi ili ne vide da sve lepo piše u Prvoj Mojsijevoj... Сад ти мени реци где ту пише да су они имали исте телесне односе као ми данас? Ne piše nigde a i nema potrebe da piše. Jasno je iz zapovesti rađajte se i množite se šta to podrazumeva. 4chsmu1 Лош закључак.По томе ја могу рећи пошто је сасвим логично да су поред Адама и Еве постојали други људи.То је сасвим логично и како ти кажеш подразумева се. :mad:-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='4chsmu1' /> A kad ih je Bog stvarao, zašto im je stvorio polne organe, života ti? Za ukras? :mad: Ниси одговорила где су други људи јер не могуће ја да су само адам и Ева створени.Проблем је што гледаш из перспективе овог света не из Есхатона и многе ствари су ти чудне (ни нама нису откривене све ствари откуд ти знаш како су Адам и Ева имали односе). У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука