Jump to content

Telesni odnosi Adama i Eve u Raju?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ти мужа спопадни суботом или недељом ујутро када се пробудите. Мушкарци су тада најспремнији за "брачну традицију".

0110_hahaha 0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

bogami ja bi' joj uskratila i nedjelju  0102_laugh,tad je liturgija,ima da se misli na nesto drugo...

0102_laugh 0102_laugh :nene: smej.gif smej.gif

Боље да се вратимо на тему. Ово је ипак задирање у Сањину интиму. Морам признати да сам се добро исмејао.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 64
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Ти мужа спопадни суботом или недељом ујутро када се пробудите. Мушкарци су тада најспремнији за "брачну традицију".

bogami ja bi' joj uskratila i nedjelju  0102_laugh,tad je liturgija,ima da se misli na nesto drugo...

Jes' tako sam se i za Vaskrs uzdržavala. Ili na crveno slovo da neki svetac ne bi pomisliJo da sam raskalašna 0102_laugh Pa kad ću- te crveno slovo, te post, nedeljom liturgija (ujutro)- o Bože, ubij me! Ja ne mogu da živim po kalendaru 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

E tu je već problem u bioritmu. Ja sam spavalica, a on subotom i nedeljom ustaje rano i pravac pijaca. Ja se probudim, kad ono prazan krevet. Skuva on meni kafu i sve to, ali džaba mu sve, bolje da ostane u krevetu, ali ne mogu ga ja živog vezati smej.gif

Jedino da navijem sat pa da i ja ustanem rano smej.gif

0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh :nene: smej.gif

E tu je već problem u bioritmu. Ja sam spavalica, a on subotom i nedeljom ustaje rano i pravac pijaca. Ja se probudim, kad ono prazan krevet. Skuva on meni kafu i sve to, ali džaba mu sve, bolje da ostane u krevetu, ali ne mogu ga ja živog vezati 0102_laugh

pa pravac s njim na pijacu 0102_laugh

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

E tu je već problem u bioritmu. Ja sam spavalica, a on subotom i nedeljom ustaje rano i pravac pijaca. Ja se probudim, kad ono prazan krevet. Skuva on meni kafu i sve to, ali džaba mu sve, bolje da ostane u krevetu, ali ne mogu ga ja živog vezati smej.gif

E tu je već problem u bioritmu. Ja sam spavalica, a on subotom i nedeljom ustaje rano i pravac pijaca. Ja se probudim, kad ono prazan krevet. Skuva on meni kafu i sve to, ali džaba mu sve, bolje da ostane u krevetu, ali ne mogu ga ja živog vezati 0102_laugh

Misliš kolima? smej.gif

Подели на овим сајтовима

0110_hahaha 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh

bogami ja bi' joj uskratila i nedjelju  0102_laugh,tad je liturgija,ima da se misli na nesto drugo...

0102_laugh :nene: smej.gif smej.gif 0102_laugh

Боље да се вратимо на тему. Ово је ипак задирање у Сањину интиму. Морам признати да сам се добро исмејао.

vazi,sad vi nastavite,adam,eva,i tako to 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Misliš kolima? smej.gif

i vozacku bi' ti oduzela smej.gif

Подели на овим сајтовима

Previše smo spamovali. Neka prozbore duhovnici nešto na ovu temu, a mirjani neka kukaju na sav glas. Odoh da skuvam krompir (sreda je) i da se pomolim Bogu da me malo sredi i stiša. Reći ću mu da je za sve kriv moj dalmatinski temperament, pa možda to uzme kao olakšavajuću okolnost. 0110_hahaha

Pozdrav svima i ne dirajte moju vozačku dozvolu 0102_laugh.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />

Подели на овим сајтовима

Još samo da mi neko kaže da se sredom i petkom (zbog posta)  treba uzdržavati od telesnih odnosa, pa da odma' uzmem pušku i utepam se... 4chsmu1

Зар се у посту не треба уздржавати од телесних односа? ne_shvata

Свако је за себе одговоран. Ако постиш, пости онако како је правилно. Не само да не једеш одрађену врсту хране (то је онда дијета), већ да се уздржаваш поред осталог и од телесних односа.

P.S: Немој да се утепаш, после ћеш бити оваква crutches

Ево ти линк о посту, па прочитај:

http://www.pravoslavlje.cz/sr/layout/2009-08-08-21-21-47

Tavita, srećo mila, u braku sam, a muž mi je najodmorniji petkom pred vikend. Zar i to da mi oduzmu, moj omiljeni dan, moju "bračnu tradiciju"... 0102_laugh

0110_hahaha smej.gif greengrin

Пребаци "брачну традицију" на суботу (или неки други дан)

мислим да грешиш са таквим разлучивањем. не желим да дајем савет, али мислим да не разлучујеш ок за конкретни пример.

ја бих овако разлучивао.

Апостол позива на уздржавање, али по договору.

тако да се у посту, једнодневном или вишедневном могу нормално упражњавати и уздржавати од телесних односа, мислим на брачне који су и заповест, између осталог, а и већа од поста.

у сањином случају, кад се већ преко недеље уздржава, а због обавеза у послу и кући не иде другачије, не видим проблем у дану. дан је ионаку ту за човека, а не обрнуто.

уопштено говорећи, од ГРЕХА се уздржавамо, дакле од блуда у овом случају.

не треба никако поистовећивати секс и блуд.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14554.msg454699#msg454699 date=1306953135]

Još samo da mi neko kaže da se sredom i petkom (zbog posta)  treba uzdržavati od telesnih odnosa, pa da odma' uzmem pušku i utepam se... 0102_laugh

Зар се у посту не треба уздржавати од телесних односа? ne_shvata

Свако је за себе одговоран. Ако постиш, пости онако како је правилно. Не само да не једеш одрађену врсту хране (то је онда дијета), већ да се уздржаваш поред осталог и од телесних односа.

P.S: Немој да се утепаш, после ћеш бити оваква crutches

Ево ти линк о посту, па прочитај:

http://www.pravoslavlje.cz/sr/layout/2009-08-08-21-21-47

Tavita, srećo mila, u braku sam, a muž mi je najodmorniji petkom pred vikend. Zar i to da mi oduzmu, moj omiljeni dan, moju "bračnu tradiciju"... 0102_laugh

0110_hahaha smej.gif 0102_laugh

Пребаци "брачну традицију" на суботу (или неки други дан)

мислим да грешиш са таквим разлучивањем. не желим да дајем савет, али мислим да не разлучујеш ок за конкретни пример.

ја бих овако разлучивао.

тако да се у посту, једнодневном или вишедневном могу нормално упражњавати и уздржавати од телесних односа, мислим на брачне који су и заповест, између осталог, а и већа од поста.

у сањином случају, кад се већ преко недеље уздржава, а због обавеза у послу и кући не иде другачије, не видим проблем у дану. дан је ионаку ту за човека, а не обрнуто.

Телесни однос може веома лако довести до блуда (заборавиш се, а опет какве могу да ти буду мисли у току истог).

Тако да је боље спречити него лечити. Боље се уздржати него се после кајати.

А то по договору значи да оба супружника треба да избегну да једно друго не увуку у грех блуда womens  womens.gif' class='bbc_emoticon' alt='smajolik78' />(бар ја то тако видим). Сигурно не значи да ако један супружник неће да се уздржава да је онда овај други у обавези да ступа са њим у телесне односе (јер се нису договорили око уздржавања).

0409_feel

Подели на овим сајтовима

Niko ne odgovori za životinje.

Da li su one bile u parovima u raju i da li su se kotile? Odgovor na ovo pitanje verovatno delimično pomaže i u odgovoru na pitanje o telesnim odnosima Adama i J(Eve).

-------------

Pravi odgovor možda najbolje daju oni Sv.Oci (ne terajte me da kažem koji 4chsmu1 ) što kažu da je čovek u Raju bio toliko kratko, tako da nije ni mogao nešto da se razbacuje i trsi. Toliko je brzo zgrešio sa jabukicom, tako da je odmah i izbačen.

To me podseti na jednu drugaricu Ljubicu. Ljubica je studirala kineski. Naučila ga do bola. Vrhunski. Palila se uvek na neku kinesku filozofiju i kulturu. Dobije ona od škole da ode u Kinu. Skupljala pare... jedva namakla.. Avion, sve u fullu. Sletela u Peking (Bežin) i carinik-policajac je vratio. Nije joj dozvolio ulaz u Kinu. Na lepe oči. Ništa nije skrivila, nego eto tako mu se ćefnulo. Od Kine je videla samo aerodromski terminal.  

Tako i Adam i J(Eva).. SVI, SVI, SVI... stvoreni-videli-izbačeni

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Могуће је да је тако.Владика Атанасије каже да је Адам био једно најобичније неискусно дете. Зато је,а то је моје мишљење,змија(козмичка) успела ,наравно преко Еве која је још више била неискусна, да га превари и њих двоје изгнаше се из раја, да стичу искуства у борби са змијом.Господ нам поможе својим распећем и Васкрсењем и победи змију и покри Адамов пад и зато за њега кажемо да је Он Нови Адам.Тиме нам је дао и упутство за стицање искуства да требамо само Његов пут да следимо и да ћемо бити са њим у рају за сву вечност.И да се вратим опет на почетак и мисао Рабиндранта Тагоре:БОГ ЈЕ ЧОВЕКУ ДАО НАЈВЕЋУ СТВАР А ТО ЈЕ СЛОБОДА ДА МОЖЕ ДА ПОГРЕШИ.

Каква велика мисао и заиста се види Истина из ње јер падајући као деца па се опет подижући ми тако све боље и боље научимо да ходамо.

Тако да је питање односа Адам и Еве у рају потпуно јасно,а и одговор је јасан а то је да у тој потпуној слободи имали су могућност и потпуног општења(уживања).

Неко рече раније да ми тај однос доживљавамо прљаво.То је зато што су нам мисли нечисте и јер блудничимо и немамо ту потпуну слободу општења.

Отац Јустин савиначки је навео пример једног дивног брачног пара који је имао такав однос потпуне слободе и тако у поодмаклим годинама баба се привила уз деду и почела да га дира а он јој каже:- ајде шта ти је бабо мани се тога. а она му каже:- не могу деда да ти се надишем душе.

Толико су се волели каже Отац Јустин.

Подели на овим сајтовима

Zanimljiva tema, a tek komentari   kucanje

Neko rece da su bili kao djeca, i meni je to najljepse objasnjenje. :cheesy2: A sto se tice zapovijesti o radjanju i mnozenju, mislim da su u tom slucaju odnosi bili drugaciji nego danas, jer ako se promjenilo radjanje (poslije pada je u muci i bolu) onda je vjerovatno i bracni odnos za koju kategoriju "losiji" ili drugaciji? :)

Подели на овим сајтовима

Dobro..

Mislim da ipak možemo da svedemo zaključak...

-Mogli su da imaju kontakt (ekvivalent onog što danas zovemo seks ili vođenje ljubavi), ali nisu imali. Prosto je uživanje u darovima Božijim i u samom Bogu bilo mnogo pretežnije i "kvalitetnije" od tamo nekog drpanja. Ali ništa nije na osudu i da su se drpali. A i bili su prekratko u Raju da bi se nešto i dovatili ko što priliči.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14554.msg454699#msg454699 date=1306953135]

ја бих овако разлучивао.

Телесни однос може веома лако довести до блуда (заборавиш се, а опет какве могу да ти буду мисли у току истог).

Тако да је боље спречити него лечити. Боље се уздржати него се после кајати.

А то по договору значи да оба супружника треба да избегну да једно друго не увуку у грех блуда 0102_laugh  :).gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />(бар ја то тако видим). Сигурно не значи да ако један супружник неће да се уздржава да је онда овај други у обавези да ступа са њим у телесне односе (јер се нису договорили око уздржавања).

:D

а како мислиш да испуниш заповест, или не одлуташ у манихејство таквим начином размишљања?

и не, не треба да избегавају односе, већ да се уздржавају толико да их то не одвуче од светог причешћа.

уосталом, не можемо тумачити како нам се свиђа, јер је Апостол био експлицитан и јасан

Свети Теофилакт Охридски

ТУМАЧЕЊЕ ПРВЕ ПОСЛАНИЦЕ КОРИНЋАНИМА СВЕТОГ АПОСТОЛА ПАВЛА, СЕДМА ГЛАВА

http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/Tumacenje_prve_poslanice_Korincanima/07.htm

5. Не забрањујте се једно другоме, сем по договору и привремено.

Односно, жена не сме да се уздржава противно вољи мужа, исто као што ни муж не сме да се уздржава противно вољи жене. Ако се једно уздржава против воље другог, значи да га лишава себе, слично као што се говори и о новцу. Међутим ако се уздржавају по вољи, онда је то нешто сасвим другачије, када, на пример, обоје, и муж и жена, према узајамној сагласности одреде одређено време за узајамно уздржавање.

Да би се предали посту и молитви.

Објашњава шта значи његов израз: привремено, тј. кад дође време да обитавају у молитви, односно, да се моле с посебном усрдношћу. Није једноставно рекао: "ради молитве", него: да би се предали молитви. Да је апостол сматрао да је супружнички живот препрека за уобичајену свакодневну молитву, како би онда на другом месту рекао: Молите се без престанка (1. Сол, 5; 17). Дакле, да би ваша молитва била срчанија, уздржите се једно од другог: иако не скрнави, (брачно) спајање омета благочестиво делање.

Па опет да се састанете, да вас сатана не искушава вашим неуздржањем.

Ја, расуђује апостол, кажем да се опет сједините. То вам, међутим, не постављам као закон, него вам прописујем зато, да вас сатана не би искушавао, тј. да вас не би подстицао на блуд. Премда је ђаво сам по себи узрочник блуда, превасходно је то наше неуздржање, због чега је апостол додао: вашим неуздржањем, јер се у њему крије узрок и томе, што нас ђаво искушава.

6. Али ово говорим као мишљење а не као заповест.

Да бисте се повремено лишавали једно другога, рекао сам то, каже апостол, као мишљење (као дозволу), тј. снисходећи према вашој слабости, а не као неизбежну заповест.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...