Grizzly Adams Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Какве везе `леба ти има "западна охолост" са сиромаштвом у Африци? Африка има ресурсе, они страдају због тоталитарних држава и диктатора. Нису они сиромашни због "раста популације" него због лопова. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Једино што не схвата да није довољно само смањити број аутомобила или квадратуру стана. Потребно је одрећи се и неких суштинских медицинских и уопште цивилизацијских достигнућа која су омогућила дужи и квалитетнији живот (добра исхрана је један од њих) што би, парадоксално, довеле баш до огромне депопулације. Ali zasto bi to bilo potrebno? Ja sam rekao - evo, pokusacu da budem tacan - da sve ono sto je stvarno suvisno/bolesno luxuzno/(imjarek...) treba postepeno da se promeni, tj. da se predefinisu sami zivotni sistemi i vrednosti koji vladaju u svetu... Ne mislim da ukidanje pohlepe znaci ukidanje mogucnosti da se zivi zdravo i da ljudi imaju elementarno pravo na lecenje... bas naprotiv... Какве везе `леба ти има "западна охолост" са сиромаштвом у Африци? Африка има ресурсе, они страдају због тоталитарних држава и диктатора. Нису они сиромашни због "раста популације" него због лопова. Ne bih rekao da je samo to razlog... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Siguran sam, kad bi se uložilo dovoljno sredstava u istraživanje i usavršavanje novih i čistijih načine proizvodnje energije, da bi se problem energije i zagađenja brzo rešavao. Pitam se koliki je entuzijazam kompanija da ulažu veliki novac u istraživanja od kojih neće imati zagarantovan profit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Тотално грешите. Ваша логика је следећа - ако ја радим вредно и направим себи велику и лепу кућу онда сам одговоран што неко на другом крају света нема кућу!? Чиме сам ја угрозио тог човека тамо? Како сам ја њему одузео могућност да уради исто? Нисам ја њему узео кућу, него сам направио своју која до сада није постојала. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Тотално грешите. Ваша логика је следећа - ако ја радим вредно и направим себи велику и лепу кућу онда сам одговоран што неко на другом крају света нема кућу!? Чиме сам ја угрозио тог човека тамо? Како сам ја њему одузео могућност да уради исто? Нисам ја њему узео кућу, него сам направио своју која до сада није постојала. Ja tako nesto uopste nisam ni pomislio... pricao sam o nerazumnim viskovima, pogledaj gore... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Siguran sam, kad bi se uložilo dovoljno sredstava u istraživanje i usavršavanje novih i čistijih načine proizvodnje energije, da bi se problem energije i zagađenja brzo rešavao. Pitam se koliki je entuzijazam kompanija da ulažu veliki novac u istraživanja od kojih neće imati zagarantovan profit. E, dobrodosao... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Da li cemo biti u stanju da se uhvatimo u kostac sa ovim problemom na vreme, pre neminovnih posledica? Borba se vec vodi i zna se sta daje rezultate. http://www.ted.com/talks/lang/scc/hans_rosling_on_global_population_growth.html Tesko je, ako ne neozbiljno, prognozirati iz fotelje da li ce se populacija fiksirati na 9 milijardi ljudi. Sanse postoje, a videcemo sta ce biti. nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Боље вас нашао! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Pitam se koliki je entuzijazam kompanija da ulažu veliki novac u istraživanja od kojih neće imati zagarantovan profit. Рећи ћу ти одмах - апсолутно никакав! Тотално грешите. Ваша логика је следећа - ако ја радим вредно и направим себи велику и лепу кућу онда сам одговоран што неко на другом крају света нема кућу!? Чиме сам ја угрозио тог човека тамо? Како сам ја њему одузео могућност да уради исто? Нисам ја њему узео кућу, него сам направио своју која до сада није постојала. Видим, ти си такође створио алтернативни извор енергије за твоју кућу, све материјале који су били неопходни си створио ни из чега и тако даље и томе слично. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Ja tako nesto uopste nisam ni pomislio... pricao sam o nerazumnim viskovima, pogledaj gore... Дефиниши "вишак"? Pitam se koliki je entuzijazam kompanija da ulažu veliki novac u istraživanja od kojih neće imati zagarantovan profit. Рећи ћу ти одмах - апсолутно никакав! Зашто би компаније истраживале нешто где нема профита? Зашто ти не радиш бесплатно? Видим, ти си такође створио алтернативни извор енергије за твоју кућу, све материјале који су били неопходни си створио ни из чега и тако даље и томе слично. 4chsmu1 Ако нисам никоме отео не видим у чему је проблем. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Pitam se koliki je entuzijazam kompanija da ulažu veliki novac u istraživanja od kojih neće imati zagarantovan profit. Рећи ћу ти одмах - апсолутно никакав! Зашто би компаније истраживале нешто где нема профита? Зашто ти не радиш бесплатно? „Kada razgovaram sa ljudima koji imaju uticaja, poput političara, pitaju me zašto bi ulagali u istraživanja u oblasti čiste fizike. Na to im odgovorim pitanjem: 'Da li koristite mobilni telefon?' Neki od značajnih napredaka na polju tehnologije nastali su kao rezultat istraživanja na temu crnih rupa", zaključio je Pimblet. http://www.rts.rs/page/magazine/sr/story/511/Zanimljivosti/899382/Re%C5%A1ila+kosmi%C4%8Dku+misteriju+na+letnjem+raspustu!.html Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 @ZvonkoM: Uložili smo ogrome resurse u razvoj tehnologije i taj razvoj je uvek išao u pravcu vojnih i društvenih potreba, ali ne uzimajući mnogo u obzir ekologiju - dakle sada treba uložiti resurse za razvoj u pozitivnom smeru. Da li neko ima profit ili ne, da li naučnici rade džabe ili ne da bi ispravili stvari - nije bitno dokle god po svetu pucaju nuklearke, narod oboljeva od zagadjenog vazduha, nestaje ozonski omotač itd, itd... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Ali zasto bi to bilo potrebno?Ja sam rekao - evo, pokusacu da budem tacan - da sve ono sto je stvarno suvisno/bolesno luxuzno/(imjarek...) treba postepeno da se promeni, tj. da se predefinisu sami zivotni sistemi i vrednosti koji vladaju u svetu... Ne mislim da ukidanje pohlepe znaci ukidanje mogucnosti da se zivi zdravo i da ljudi imaju elementarno pravo na lecenje... bas naprotiv... Није похлепа једини проблем. Питање је следеће: да ли је у овом тренутку има довољно ресурса (не пара, него природних ресурса) да сви на свету имају неколико здравих и оброка дневно са свим потреним нутритивним састојцима, кућу са грејањем и климом (клима није луксуз, чисто да напоменем, нарочито ако живиш у супротским и тропским пределима), инкубаторе за бебе, све неопходне лекове који су рутина у западном свету и тако даље и томе слично. Много је тих ситних ствари, које само изгледају ситно. А и само дефинисање вишка и луксуза јесте проблем. Можда нешто изгледа као вишак и луксуз, али без тог вишка и луксуза преко низа узрочно-последичних веза не би било ни основних потреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 29, 2011 Пријави Подели Написано Мај 29, 2011 Da bi se nesto promenilo na bolje, od negde mora da se pocne... Ne bi to islo ni blizu glatko, ali smatram da bi Bog podrzao i pomogao upravo takve dobre volje i namere da se nesto konkretno menja na bolje... to bi bio kao neki ekvivalent nasem duhovnom zivotu - svaki nas i najmanji napor pozlatio bi se Bozjim blagoslovom i potporom, a rezultati bi se ustostrucili... Sad, mozda ovo izgleda suvise idealisticki, ali ja sam duboko uveren da bi radilo 100%... stadaradim "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука