Снежана Написано Март 13, 2015 Пријави Подели Написано Март 13, 2015 СТРОФЕ У НОЋИ Пролазност У ноћи зли су вјетрови,у ноћи, кад молитве гасну,тад страхом зелених језераиспуни душу ми страсну мисô. – Тако се јавља она,злокобна стара у ноћ каснуи кроз њу сваки тужно види:смрт своју бијелу и безгласну. Трагедије У ноћи је граду с бедемажалобна труба затрубила,у ноћи су гријеси пјевали,ноћ је своје гријехе љубила; душецима крв је планула,- ноћ је своје гријехе љубила –тад су звијезде потамњеле:јунака је жена убила. Иво Андрић Дуња је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 15, 2015 Пријави Подели Написано Март 15, 2015 “Hope” is the thing with feathers - That perches in the soul - And sings the tune without the words - And never stops - at all - And sweetest - in the Gale - is heard - And sore must be the storm - That could abash the little Bird That kept so many warm - I’ve heard it in the chillest land - And on the strangest Sea - Yet - never - in Extremity, It asked a crumb - of me. Emily Dickinson Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Март 19, 2015 Пријави Подели Написано Март 19, 2015 Не одлази тихо у ту благу ноћ Не одлази тихо у ту благу ноћ,Гори и бунца старост на крају дана.Жести се, бесни, док светлост се гаси!Иако мудри схватише: тама је праведна,Јер речима муњу нису разгранали, ипак –Не одлазе тихо у ту благу ноћ.Добри последњим наричу дрхтајемНад крхким делима у зеленој ували:Жесте се, бесне, док светлост се гаси.Дивљаци сунце лове, опевају му лет.Кад касно сазнају да су га ражалостили,Не одлазе тихо у ту благу ноћ.Трезвени пред смрт, сумрачним погледомВиде: и слепчеве очи горе и радују се,Па се жесте, бесне, док светлост се гаси.А ти мој оче, у тужним висинама горе:Куни ме, благослови, тим горким сузама!Не одлази тихо у ту благу ноћ!Жести се, бесни, док светлост се гаси!Дилан Томас Драшко and Дуња је реаговао/ла на ово 2 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 *** О, ви очи – ви свемоћне очи!Не гледајте хладно тако –Не гледајте мене тако,Јер ваш хладни поглед пропашћу ми прети!О, не гледајте ме, од тог' ћу умрети,Од тог' ћу умрети. А ипак, да – гледајте, ви свемоћне очи,И убијте менеИ убијте мене!А после – насмејте ми се очи –То ће ми живот дати,И тад из мртвих ћу поново жив устатиПоново жив устати. Шандор Петефи Дуња је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 21, 2015 Пријави Подели Написано Март 21, 2015 ROĐENIMA POSLE NAS 1.Zaista, živim u mračno vreme!Bezazlena reč je glupa. Bezbrižno čeloZnak je neosetljivosti. Onaj ko se smejeSamo još nije primioUžasnu vest.Kakvo je to vreme u koje jeRazgovor o drveću gotovo zločinZato što podrazumeva ćutanje o tolikim zlodelima!Zar onaj što tamo mirno prelazi ulicuZbilja nije kod kuće za svoje prijateljeKoji su u nevolji?Istina: još zarađujem za život.Ali verujte mi: pukim slučajem. NištaOd svega što činim ne daje mi za pravo da se sit najedem.Slučajno sam pošteđen. (ako me napusti sreća,Biću izgubljen.)Kažu mi: Jedi i pij! Budi srećan što imaš šta!Ali kako da jedem i pijemKad ono što pojedem otimam gladnome,A čaša vode koju popijem nedostaje žednome?A ipak jedem i pijem.Voleo bih i da sam mudar.U starostavnim knjigama piše šta je mudro:Ne mešati se u spor u svetu i svoj kratki vekProživeti bez straha.Održati se i bez nasilja,Zlo uzvraćati dobrim,Svje želje ne ispunjavati, nego ih zaboravljati –Smatra se mudrim.Ja sve to ne mgu:Zaista, živim u mračno vreme! Bertold Breht Дуња је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 РАСТАНАК Тешко је седети и слушати,а не чути ништаи не отићи.Тешко је чути и отићи,а све без речи.Тешке су речикад си отишао а не знаш куд.Тешко је питати кудкад си чуо а не знаш зашто.Тешко је питати заштокада треба отићиу себе,из себеили куд? Славко Вукосављевић Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Kaludjerovic Sreten and Снежана је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 22, 2015 Пријави Подели Написано Март 22, 2015 Ljubavna pesma Kako da dušu sputam, da se tvoje ne takne? Kako mimo tebe njom da grlim druge stvari i daljine? Ah, rado bih da sklonim je na koje zaboravljeno mesto usred tmine, u neki strani, tuđi kutak, u kom neće je tvoje njihati dubine. Ali ipak, sve što dodirne nas dvoje kao gudalo nas neko spaja, koje iz dveju struna jedan mami glas. Na kom smo instrumentu? Ko nas satka? I koji ovo svirač drži nas? O, pesmo slatka. Rajner Marija Rilke Kaludjerovic Sreten је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Adelaida Написано Март 27, 2015 Пријави Подели Написано Март 27, 2015 Sto se mene tice...cista poezija.... Nedostaje mi nasa ljubav- Djordje Balasevic Na jastuku bdim na ponocnoj strazi kao stari posustali ratnikkom svaki put od riznice neba jedva zapadne mesecev zlatnikpod oklopom drhti kosuta plaha vecno gonjena tamnim obrisima strahakoja strepi i od mirnih obronaka snaNedostaje mi nasa ljubav, milabez nje se zivot kruni uzaludnedostajes mi ti, kakva si bilanedostajem i ja, onako ludja znam da vreme ne voli herojei da je svaki hram ukaljaloal' meni, eto, nista sem nas dvoje nije valjaloKad potrazim put u srediste sebestaze bivaju tesnje i tesnjei skrijem se u zaklon tvog uha kao mindjusa od duple tresnjeal' uspevam da jos jednom odolim da prosapucem da te nocas ruski volimsto su reci, kremen sto se izlize kad tadNedostaje mi nasa ljubav, milaa bez nje ovaj kurjak menja cudnedostajes mi ti, kakva si bilanedostajem i ja, onako ludja znam da vreme svemu menja bojei da je silan sjaj pomraciloal' meni, eto, nista sem nas dvoje nije znaciloPonekad jos u moj filcani sesir spustis osmeh ko carobni cekini tad sam svojjer ma kako me zvali ja sam samo tvoj licni harlekinponekad jos suza razmaze tintu i ko domina padne zid u lavirintutako prosto, ponekad jos stignemo do nasNedostaje mi nasa ljubav, milabez nje uz moje vene puze studnedostajes mi ti, kakva si bilanedostajem i ja, onako ludja znam da vreme uvek uzme svoje i ne znam sto bi nas postedeloal' meni, eto, nista sem nas dvoje nije vredelo Н И Н Е је реаговао/ла на ово 1 Covek samo srcem dobro vidi, sustina se ocima ne moze sagledati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Март 31, 2015 Пријави Подели Написано Март 31, 2015 malena banjska krenula sam u mitrovicu ibarskom magistralomtamo su čučavci i traktori i drveće otežalo od voćai devojčice sa golim pupkovimastigla sam do kosova odakle je moja majka injena majkai sestra mi se tamo rodila a doktor je bio pijanvidela sam američke vojnikea jedan je nosiobifokalne naočaridosta su mali možda neke veće šalju nadruga mestasvuda su visele zastavemeni to ne znači zastava je zastavau vojsku nisam išla a nisam ni sposobnai velika sam kukavica i lažem kad zinema trava je bila toliko zelena da ubadai nebo je bilo tako blizu da uspavasladak san na pustom poljui šta će tu ti vojnici naoružani do zubai onda sam videla znak sa desne stranena njemu je pisalo banjskai tu me je stigla i baba i majka i sestra i zemljai groblje i ibar voda i tu me je stigloi neće da pustii nikad neće da pusti jer sam se setilausred noći bi se setilai nikad neću da zaboravim banjskuzato štoneko beše strahinjiću banebeše bane u malenojbanjskoj (Ne znam ime pesnikinje) Dijasporka је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dijasporka Написано Април 7, 2015 Пријави Подели Написано Април 7, 2015 Не одлази тихо у ту благу ноћ Не одлази тихо у ту благу ноћ, Гори и бунца старост на крају дана. Жести се, бесни, док светлост се гаси! Иако мудри схватише: тама је праведна, Јер речима муњу нису разгранали, ипак – Не одлазе тихо у ту благу ноћ. Добри последњим наричу дрхтајем Над крхким делима у зеленој ували: Жесте се, бесне, док светлост се гаси. Дивљаци сунце лове, опевају му лет. Кад касно сазнају да су га ражалостили, Не одлазе тихо у ту благу ноћ. Трезвени пред смрт, сумрачним погледом Виде: и слепчеве очи горе и радују се, Па се жесте, бесне, док светлост се гаси. А ти мој оче, у тужним висинама горе: Куни ме, благослови, тим горким сузама! Не одлази тихо у ту благу ноћ! Жести се, бесни, док светлост се гаси! Дилан Томас To bese iz onog filma Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Април 10, 2015 Пријави Подели Написано Април 10, 2015 OSEĆANJE BUDUĆNOSTI Sudiće nam budući ljudi.Kao što pravi sin oca voleti ne sme.Vec vidim sudiju, nasmešen, pravično sudi,bez milosti našu javu, naše pesme. Loveći nove magnete i rudesudiće svetlosti kroz koju hodimo.Divni naslednici, strogo će da sude -osudiće nas da se ponovo rodimo. *** Sad više nema tame u koju nisam sišao posvoje zlato.Nag i siromašan padam u provaliju.Sve poznato i drago trampih za nepoznatounapred slaveći svoju pogibiju. Zidaru je lako: kad mu je teško kuće zida.Lekaru je lakše: kad je bolestan ljude leči.Meni je najteže ljubavi moja čista -mene u jatima napuštaju reči. Brana Petrović Дуња је реаговао/ла на ово 1 Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Април 26, 2015 Пријави Подели Написано Април 26, 2015 Mala prosjakinja Plače cura pored dveri što u sjajne vode dvore, u dvorima ko srebro smijeh se čuje, pjesme ore. Plače cura i mrzne se od jesenje hladne bure, i ozeblom rukom briše suze što joj licem cure. Sa suzama ona samo tvrdu koru kruha prosi, od stida i uzbuđenja glas joj molbu jedva nosi. Al od buke pirovanja ne čuje se njena želja, i curica stoji, plače pored smijeha i veselja. (Jesenjin) Zero and Дуња је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Април 28, 2015 Пријави Подели Написано Април 28, 2015 Sreo sam te tih dana kad me nije volela ni sopstvena kosa U dane lose frizure Hrupila si kao ceta komandosa Postao sam slep od tolikih lampi iz kojih si me svetloscu gadjala Rasejanost koja me je sebi priblizila najednom mi se zgadila Resio sam tada da se uobrocim Razmisljao sam o tome na klizavom sedistu Ikarbusove mamutske masine Umalo ne skliznuh u nista na mestu gde ga onaj koji ga drzi pod papucicom u naselje svije kao kap niz cevcicu infuzije Снежана је реаговао/ла на ово 1 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anika Написано Мај 1, 2015 Пријави Подели Написано Мај 1, 2015 Neka me ne bude Neka me ne bude kad budem prestao da volimjer tada od mene ne bi ostalo ništa- možda samo ugarak neki goliod čitavog ovog velikog ognjišta. Vitomir Nikolic Дуња and Снежана је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука