Лазар Нешић Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 On 3. 8. 2013. at 19:49, Joана рече @Πρόκλος ὁ Διάδοχος, ал` си се пролепшао....... баш си леп.... 4chsmu1 Хахаа, вала да! Лепа слика је метафора за мој унутрашњи препород Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Povratak Ko zna (ah, niko, niko ništa ne zna. Krhko je znanje!) Možda je pao trak istine u me, A možda su sanje. Još bi nam mogla desiti se ljubav Desiti-velim, Ali ja ne znam da li da je želim, Ili ne želim. U moru života što vječito kipi, Što vječito hlapi, Stvaraju se opet, sastaju se opet Možda iste kapi - I kad prođe vječnost zvjezdanijem putem Jedna vječnost pusta, Mogla bi se opet u poljupcu naći Neka ista usta. Možda ćeš se jednom uveče pojavit Prekrasna, u plavom, Ne sluteći da si svoju svjetlost lila Mojom davnom javom, I ja, koji pišem srcem punim tebe Ove čudne rime, Oh, ja neću znati, čežnjo moje biti, Niti tvoje ime! Pa ako i duša u tome trenutku Svoje uho napne, Sigurnim će glasom zaglušiti razum Sve što slutnja šapne; Kod večernjih lampa mi ćemo se kradom Pogledat ko stranci, Bez imalo svijesti koliko nas vežu Neki stari lanci No vrijeme se kreće, no vrijeme se kreće Ko sunce u krugu, I nosi nam opet ono što je bilo: I radost, i tugu. I sinut će oči, naći će se ruke, A srca se dići - I slijepi za stope bivšega života Njima ćemo ići ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Ne bira se ljubav - Pero Zubac Ne bira se ljubav kao ni smrt. Sve je u knjigama duboko pod morem zapisano. Jezikom neznanim nama, nebesnim pismenima. Niti se odupreti mozeš niti preskočiti dan. Kao što ne možeš tuđi san usniti niti okom drugim videti. Voleo bih da nisi ti ona koju u ovom času volim. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Volio sam Vas - Aleksandar Sergejevič Puškin Volio sam Vas; i ljubav jos, mozda,Nije ugasla sva u srcu mom;No nek Vas ona sad ne brine vise,Ja necu da Vas rastuzujem njom. Volio sam Vas nijemo i bez nade,S ljubomorom i strepnjom srca svog;Volio sam Vas iskreno i njezno,Volio Vas tako drugi, dao Bog. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 3, 2013 Пријави Подели Написано Август 3, 2013 On 3. 8. 2013. at 19:51, Πρόκλος ὁ Διάδοχος рече Лепа слика је метафора за мој унутрашњи препород :aplauz: Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Саша M. Написано Август 23, 2013 Пријави Подели Написано Август 23, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=vhE0xIlO5sM Arsenija је реаговао/ла на ово 1 Когда вы познаете себя несколько, поймете свое бессилие стать такой, какой должны быть, то перестанете осуждать кого-либо, тем более презирать.Игумен Никон (Воробьев) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 23, 2013 Пријави Подели Написано Август 23, 2013 Kajanje - Konstantin Kavafi Reci tom kajanju da se umjeri,kajanju svakako dobrom, ali opasno pristrasnom.Nemoj se prošlošću opterećivati i mučiti toliko.Nemoj pridavati toliku važnost sebi. Zlo koje si učinio bilo je manjenego što pretpostavljaš; daleko manje. Vrlina koja ti je donijela kajanje sadai onda je bila prikrivena u tebi. Vidi kako jedan doživljaj, koji ti se nenadnovraća u sjećanje, objašnjavauzrok tvog čina koji ti je izgledaonedostojan, ali sada biva opravdan. Nemoj se u svoje pamćenje apsolutno pouzdati:mnogo si zaboravio - razne sitnice -koje su te dovoljno opravdavale. I nemoj da misliš da si onoga kome je nepravda nanesenapoznavao tako dobro.Verovatno je imao darove, za koje nisi znao;ni ogrebotine možda nisu onošto ti misliš (ne poznajući njegov život)da su bile strašne rane koje si mu nanio ti. Nemoj se pouzdati u svoje slabo pamćenje.Umjeri kajanje koje je uvijekdo izmišljotine pristrasno prema tebi. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 23, 2013 Пријави Подели Написано Август 23, 2013 Kada razgovaramo - Nevena Vitošević Kada razgovaram sa Tobom i običan pozdravpostaje poezija, ili bar naslov pesme.Beskrajni mir Tvoga bića pronalazi beskrajni miru meni i kao da se ta dva mira neprestano grle i ljube.Da li smo to u razgovoru nas dvoje ili razgovarajušume, mora, polja, reke ?Da li to jedno drugom saopštavamo šta radimoi šta sanjamo ili trepere planete i u večnom krugovanjupohode svoje zvezde ?Kakav je to tok što mi od Tebe kreće,noseći me u svetove daleke, u obilazak sopstvene duševelike i nedogledne ?Tek kada razgovaramo ja sam ona prava,bezgranična, ničim omeđena, velika zemlja, veliko nebo, velika tajna. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 23, 2013 Пријави Подели Написано Август 23, 2013 Velimir Živojinović Massuka - Tuga Poljubi me, zacaraj me sobom,zatvori mi oci cutanjem;da, u trenu zaborava, tobomzivim kao senka lutanjem. Bice mi se, tmulo od gorcine,zaželelo tudjeg zivljenja:jednog trena sopstvene daljine,jednog daha bez protivljenja. Poljubi me, zacaraj me, svedisasud srca do izlivanja;obaj dusu,uzmi je, izvedi,da pocine od prebivanja; da, u trenu zaborava, tobomzivim kao senka lutanjem,sklopim oci umorne nad sobom,i iscilim u te cutanjem. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 23, 2013 Пријави Подели Написано Август 23, 2013 "Možda spava"-Vladislav Petković Dis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 23, 2013 Пријави Подели Написано Август 23, 2013 Dis-"Medju svojima" http://www.youtube.com/watch?v=rWaYuaiARRw Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Август 23, 2013 Пријави Подели Написано Август 23, 2013 "Kada te ostavi ona koju voliš"-Brana Petrović Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 E.E.Cummings- Nosim tvoje srce sa sobom I carry your heart with me I carry your heart with me(I carry it in my heart)...I'm never without it(whenever I go, you go, my dear;and whatever is done by only meis your doing, my darling)... I fear no fate(for you are my fate, my sweet)...I want no world (for, beautiful,you are my world, my true).And it's you are whatever a Moon has always meantand whatever a Sun will always sing is you. Here is the deepest secret nobody knows(here is the root of the rootand the bud of the budand the sky of the skyof a tree called life;which grows higher than the soul can hopeor mind can hide)and this is the wonderthat's keeping the stars apart... I carry your heart(I carry it in my heart)... Nosim tvoje srce sa sobom Nosim tvoje srce sa sobom(nosim ga u svom srcu)...Nikada nisam bez njega(gde god idem, ideš i ti, draga;i sve što sam uradio,tvoje je delo, moja draga)... Ne bojim se sudbine(jer moja sudbina si ti, slatkišu)...Ne želim svet (jer, najlepša,ti si moj svet, moja istina)...Ti si ono na šta Mesec uvek mislii pesma koju Sunce uvek pevuši,to si ti... Ovo je najdublje čuvana tajna koju ne zna niko.(To je koren svih korenai pupoljak svih pupoljakai svod svih svodovaonog drveta zvanog život;koje raste više no što se duša može nadatii dublje no što um može sakriti...To je čudo koje održava zvezde rasutim. Nosim tvoje srce sa sobom(nosim ga u svom srcu)... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 I ti ces me slusati - Alfonso Gatto U ovoj velikoj tisini kamo stizezora iz luka magle, oknimaneke strane kuce ja cu govoritio zivotu izgubljenom poput snai ti ces me slusati zatvorena u svojoj studeni,sklapajuci polako vjedje, modra.Zatim ce na zemlju sici mirtvojih ruku, konacno nepovrijedjeni ne plaseci se da bude uznemiren,i vjerovat cemo da nosimo sa sobom,s prvim nadama, neki drugi zivot:dasku glasa sada vec udaljenogkao sto je i mrtvi mjesec jutra. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Август 24, 2013 Пријави Подели Написано Август 24, 2013 Osećanje sveta - Branko Miljković Pronicljiva vatro ne iskušavaj me tolikoDok me ne shvate pevaću neometenU mome srcu sunce i noć postaju ljubavniciKad sanjam u vrtu ispod jorgovana Miris je zgusnuta praznina u bićuKoje se udaljava od sebe kao u molitviI tako starimo ja i moj plamenI tako se opijamo svojim životom i pepelom Miris cveta je miris njegove buduće smrtiTo miriše njegova senka njegovo imeToliko proslavljeno u vazduhuToliko traženo u rečenicama Taj iskren miris nežna magla u glaviKaže da je osećanje sveta u jezikuAl nepokretna reč brzo iscrpe svoj smisaoA cvet ustupi svoj nežni koren zvezdi ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука