Milan023 Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Ђура Јакшић - Отаџбина http://www.youtube.com/watch?v=yGyPbIxHXc0 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=7JSLdKDeask Trifke је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 https://www.youtube.com/watch?v=ojrcy29gFK8 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Август 29, 2014 Пријави Подели Написано Август 29, 2014 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Trifke Написано Август 30, 2014 Пријави Подели Написано Август 30, 2014 "Лажно смирење је смирење које има потребу да се покаже. На првом месту, то је смирени изглед (кад кроз понашање и изглед глумимо смиреног човека). Као друго, то је коришћење "смирених" речи и фраза: човек говори о себи да је велики грешник и гори од свих, а ако га у реалности неко увреди он се одмах буни и врло ревносно брани своја права. Као треће, лажно смирење се показује у томе што човек понавља неке научене смирене фразе, рецимо изреке Светих о смирењу, сматрајући да он мисли тако искрено, док смисао тих изрека уопште не долази до његовог срца." Схиархимандрит Авраам Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 ZA SVE SU KRIVA DJETINJSTVA NAŠAIzrasli smo sami kao biljke.I sada smo postali istraživačizapuštenih predjela maštenenavikli na poslušnost zlu.Iznikli smo pokraj drumovai s nama zajedno rastao je strah našod divljih kopita koja će nas pregazitii od kamena međašnih koji će razdvojiti našu mladost.Nitko od nas nema dvije cijele ruke.Dva netaknuta oka. I srce u kojem se nije zaustavio jauk.Svijet je u nas ulazio neskladnoi ranjavao naša čela zveketom svojih ubojitih istinai bukom zvijezda zakašnjelih.Starimo. A bajke idu uz naskao stado za ognjen u daljini.I pjesme su nam takve kao i miotežale i tužne.Vesna Parun Mini Mi је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 MolitvaMolim za Sunce u tvojim ocima,za dodir koji budi treptaj zivota,za tebe jedina ljubavi moja.Molim da ruze ne uvenu kao secanja,da nijednu suzu ne puste vise.Molim za tvoje reci satkane od zelje,Za nase duse obojene tugom.Molim da samoca ne boli vise,da dodjes u moj svet,da svaka nada postane stvarnost,da svaki tren sa tobom bude vecnost.Molim da tvoje ruke,Otope led moga zivota,da vreme izbrise boli,da srce zakuca jos jace.Molim da ne zivim od secanja koja se gase,Da nikada – postane ZAUVEK.Molim,molim za LJUBAV.V. Parun Odgovorite sa citatom Mini Mi је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 1, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 1, 2014 Шта можемо да урадимо?У најбољем случају, у Човечанству има нежности.Нешто мало разумевања, и повремено,храбрости.Али све у свему, то је маса, која немабог зна шта.Оно је као велика животиња у дубоком снуиз којег скоро ништа не може да га пробуди.Кад се покрене најбоље је у грубости,себичности, неправди, убиствима.Шта можемо да урадимо с тим Човечанством?Ништа.Избегавајте га колико год је могуће.Понашајте се према њему као према било чемушто је отровно, зло и безумно.Али пазите. Оно има законе који га штитеод вас.Може да вас убије без икаквог разлога.А да бисте побегли морате бити лукави.Мало их је побегло.И морате сами да смислите план.Нисам упознао никога ко је побегао.Упознао сам неке великеи славне али они нису побеглијер су велики и славни јединоу Човечанству.Ја нисам побегаоали нисам престао да стално изновапокушавам.Надам се да ћу пре смрти успети да набавимсопствени живот.Чарлс Буковски Mini Mi је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 5, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2014 Kako da te nazovem,kad sred sumraka, snatreci,vecernje zvezde lepih ti ociju,diveci se, moje gledaju oci,kao da ih sad vide prvi put...Te zvezde,ciji je svaki zrakpo jedan potok ljubavi,koji tece ka moru duse mojekako da te nazovem?Kako da te nazovem,kad mi dobacis pogled svoj,taj pitomi golub,cije je svako peropo jedna maslinova grana mirai ciji je dodir tako dobar!Zato sto je meksi od svilei od jastuka u kolevciKako da te nazovem?Kako da te nazovem,kad zasviras svojim glasom.Te glasove da cujusuva stabla usred zimeprolistala bi ponovo zelenamisleci, to je vec prolece,davno ocekivani njihov spasilac,a slavuj peva:kako da te nazovem?Kako da te nazovemkad mi usne dodirnutvojih usana plameni rubin-kamen,kad u vatri poljupca stope se nase duse,kao u zoru dan i noc,a svet nestane pred nama,nestaje za mene vremei sva tvoja tajanstvena blazenstvavecnost rasipa po meni -Kako da te nazovem? ...Kako da te nazovem - Sandor Petefi Mini Mi је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2014 Lagano umire onaj koji ne putuje, onaj koji ne cita,onaj koji ne sluša muziku, onaj koji ne nalazi zadovoljstvo usebi.Lagano umire onaj koji uništava vlastituljubav, onaj koji ne prihvaca pomoc.Lagano umire onaj koji je pretvoren u robanavika postavljajuci si svaki dan ista ogranicenja,onaj koji ne mijenja rutinu, onaj koji se ne usuduje odjenuti unovu boju, i ne prica s onima koje ne poznaje.Lagano umireonaj koji bježi od strasti i njenog vrela emocijaonih koje daju sjaj ocima ili napuštenim srcima.Lagano umireonaj koji ne mjenja život kad nije zadovoljansvojim poslom ili svojom ljubavi, onaj koji se ne želi odreci svoje sigurnosti radinesigurnosti, i koji ne ide za svojim snovima;onaj koji si nece dozvoliti niti jednom u svojem životuda pobjegne od smislenih savjeta....Živi danas! Riskiraj danas! Ucini danas!Ne dozvoli lagano umiranje....Ne zaboravi biti sretan!P. Neruda ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 11, 2014 Уф.. Ја сам волео и волим мог имењака и презимењака... А увек ме сета обузме, а ако попијем коју и расплачем се, након читања ове... СЕТНА ПЕСМА Дошло је време кад нам коса седи, И наша чула постепено грубе. Стојимо тако скрушени и бледи Док нашу старост објављују трубе. Но још у мени ишчезнуо није Следбеник младог Вертера, што сања При месечини, и што сузе лије Уз сваки спомен старог осећања! О знам то добро, стари огањ да је Нестао, да га неће бити више. Но нашу љубав нема ко да збрише: Она се мења, али увек траје. Сад нам је љубав отмена и чедна, Ко месечином прожета. Мирише Ко цвет сасушен, успомена једна, У књизи што се већ не чита више. О дај ми, драга, да на крило твоје Положим главу уморну, да сада Слушам. док бљеште на западу боје И вече као црно крило пада, Као у шкољци хуку морских вала У нашој души, где ће одсад расти Низ црних беда и старачких зала, Пригушен шумор некадање страсти. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 18, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 18, 2014 TRAŽIM POMILOVANJETražim pomilovanje za zgužvane misliZa one koji su izgubilii svoje srce stisli.Za one koji klecaju pod teretom svog bremenai koji ne znaju da za sve treba vremenaZa one koji hoće da na prečacPostignu mnogo.Tražim pomilovanje za one koji bježe od životaI koji su zaslijepljeni idejomDa postoji divotaJedino izvan naše planeteZa one koji bježe kao dijeteKad se pred njima ukaže problemKojem u oči treba pogledati.Tražim pomilovanje za one koji sami sebe ne razumijuNije zato što ne umijuVeć zato što su se udaljili od sebeI što njihovo srce težak teret grebeŠto su ga sami sebi natovarili.Prever ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 15, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2014 LJUBAV...To je kratka reč, ali ona sadrži sve:ona znači telo, dušu, život, čitavo biće.Mi je osećamo kao što osećamo toplinu krvi,udišemo je kao što udišemo vazduh,nosimo je u sebi kao što nosimo naše misli.Za nas ne postoji ništa drugo.To nije samo reč... to je neizrecivo stanje,koje se pomoću tih pet slova tek nagoveštava.Guy De Maupassant ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана. Написано Октобар 15, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2014 Upij se u mene zagrljajem jednim, ko groznica tajna struji mojom krvi, krepko stegni moje telo, nek se smrvi, i daj mi poljupce za kojima žednim. Kao Hermes stari i s njim Afrodita, stopi se u meni strašću tvojom celom, da sav iznemognem pod vitkim ti telom, i da duša moja najzad bude sita... - Kad pomislim, draga, da će doći vreme kad za mene neće postojati žena, kad će čula moja redom da zaneme, i strasti da prođu kao dim i pena, a da će, još uvek, pokraj mene svuda biti mesečine pod kojom se žudi, i mladih srdaca što stvaraju čuda, i žena što vole, i voljenih ljudi, vrisnuo bih, draga, riknuo bih tada kao bik pogođen zrnom posred čela što u naporima uzaludnim pada dok iz njega bije krv crna i vrela... Upij se u mene zagrljajem jednim, ko groznica tajna struji mojom krvi, krepko stegni moje telo, nek se smrvi, Upij se u mene zagrljajem jednim, ko groznica tajna struji mojom krvi, krepko stegni moje telo, nek se smrvi, i daj mi poljupce za kojima žednim. Kao Hermes stari i s njim Afrodita, stopi se u meni strašću tvojom celom, da sav iznemognem pod vitkim ti telom, i da duša moja najzad bude sita... - Kad pomislim, draga, da će doći vreme kad za mene neće postojati žena, kad će čula moja redom da zaneme, i strasti da prođu kao dim i pena, a da će, još uvek, pokraj mene svuda biti mesečine pod kojom se žudi, i mladih srdaca što stvaraju čuda, i žena što vole, i voljenih ljudi, vrisnuo bih, draga, riknuo bih tada kao bik pogođen zrnom posred čela što u naporima uzaludnim pada dok iz njega bije krv crna i vrela... Upij se u mene zagrljajem jednim, ko groznica tajna struji mojom krvi, krepko stegni moje telo, nek se smrvi, i daj mi poljupce za kojima žednim... i daj mi poljupce za kojima žednim... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Снежана Написано Октобар 15, 2014 Пријави Подели Написано Октобар 15, 2014 ОГЛАС Тражи се једна реч. Тражи се она реч што ми је већ данима нврх језика, а никако да је изговорим, и, можда, напишем. тражим већ годинама ту страшно важну реч која би ме спасила, а не могу никако да је нађем, па излазим да је тражим по улицама. Пре тога, отварам сандуче за писма (можда ми је неко послао поштом?), али тамо су само неплаћени рачуни и опомене. Одлазим да је тражим по Теразијама; можда седи пред Москвом и пије пиво, а можда је у киоску са новинама. "Шта радиш?" - питају ме познаници. Шта да им кажем? Да тражим неку реч, а не могу да је нађем? Све што су тражили, то су и нашли, зато што и нису хтели ништа нарочито. Лепо се види: умрле су у њима праве речи, а остали су само бројеви и општа места. Тражи се један свет, прекјуче ишчезао. Тражи се нада, она давна нада полагана у себе саме ивреме које долази. Траже се сви они што су нас разносили комад по комад, део по део: делове нашег времена, наше љубави, траже се да врате љубав. Тражи се онај улични часовник на бандери под којим смо чекали, онај сат што још увек откуцава у нашем памћењу. Он се тражи. Једанпут бисмо приметили да мала казаљка стоји на шест а велика на дванаест, и не бисмо се честито ни окренули, а кзаљке су поново стајале на шест и на дванаест, само би између та два погледа протекао цео живот. И он се тражи - тај живот што протиче од данас до сура, онај живот што је колао, кљуцао, пузио, преклињао, волео, цмиздрио, чекао. богорадио, заустављао се, подизао и поново падао и опет се дизао испод оног уличног часовника који се тражи, а кој је ко зна куда однесен. Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем! А.М. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука