Istina je samo jedna Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 - Faza 3 RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 гле, дигимон! facenew22222222 prstgore facenew22222222 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Leopold Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 ko vlada svijetom? Chuck Norris. Istina je uvijek negdje u sredini.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Огледао сам прва три дијела, од 20 .mislise.. Онако флим је професионално направљен, види се да нису неки аматери, само што је у десничарском маниру. Када је почињао први дио, показујући америчке заставе, градове и символе, већ сам мислио да је ово један од оних ултра мега гига завјера...но ово је мало боље. Али зато се није побјегло од једне друге ултра мега гига шпекулације а то је да је у прошлости било више морала него данас наводно, и на данашњу модерну цивилизацију се гледа као на производ ђавола - антихриста што свакако није тачно. Флим су радили муслимани, тако да има мало и пристрасности, јер помињу се разна царства у прошлости као примјер негативног понашања, али наравно изузима се исламски калифат који је тада окупирао на врхунцу готово трећину познатог свијета. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Od 3 do 6 дијела се наставља беспоштедна критика модерног свијета, и наметање лажи да глобализација није природан процес него инситуционализован - наметнут. Даље се беспоштедно критикује западна цивилизација као једна посебна, никад до тад виђена, која воли да колонизује свет, да направи људе копије самих себе...и бла бла...Мислим добро се ради, много се озбиљније упућују неке замјерке, за разлику како то раде десничари аматери. Но оне исте ствари које су биле итекако присутне код исламског ширења..Колонизација блиског истока, колонизација сјеверне Африке, колонизација Шпаније, колонизација Балкана и наметање исламских институција, прогањање пагана, наметање пореза хришћанима, итд...дакле руга се неко западу за шта су и сами радили. Још се западу жели наметнути да хоће читав свијет да подреди себи, док опет имамо са друге исламску мисао да читав свијет треба да буде исламизиран, јер само тако би се наводно ријешили сви проблеми које човјечанство има...ето дакле то бива када десница прави филм. Идемо да видимо шта ће бити даље :cheesy: Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ego Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Светом влада Бог. „Ко прими на себе грехе света, постаће истински цар света.” Лао Це, пет векова пре Христа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 26, 2011 Пријави Подели Написано Мај 26, 2011 Од 6 до 10 дијела се захуктава. Наставља се критика западне цивилизације по рецепту, запад је зао ми смо цвећеке, додају се коментари једног Чегеваре - чије речи требају као да представљају некакву валидност, што све ово индицира да и овај филм ипак није далеко одгуаро од мега ултра гига социјалистичих завјера. Затим се почиње критика Израела као наводно нејеврејске државе, него ционистичке кога су помогли да се изгради западна цивилизација. Покушава се накалемити Јеврејима да немају право на државу јер их је Бог изгнао што су престали бити Божији народ. Помало се и вјешто у специјалне ефекте и музику покушава дочарати вјеродостојност изнесених тврдњи у филму. Дакле документарацаима форму спектакла. Примјетно се убацују елементи да је западна цивилизација комбинација јеврејско - хришћанске завјере - иако то нема ни са чим везе, а са којом руководи дежал. Исус када се помење, и постави питање да ли је понашање западне цивилизације у скалду са Исусовим учење, наравно мисли се на Исуса како га муслимани доживљавају. Даље се даје једно интересантно тумачење из ислама. Мухамеду је наводно Бог открио да је за вријеме његовог живота пуштен дежал и да ће да живи 40 дана. Али символички 40 дана, је први дан ће бити као година, други дан као мјесец, трећи дан као седмица, и остали дани као дани...наравно не разумијем ово тумачење, али не битно је, него први дан је прошао и он се догодио негдје у вријеме када је Британија почела бити доминантна сила у свијету. Даље други дан је наступио, тј дежалово путовање је доспијело до Америке, и тада је Америка постала доминантна сила, а сада када наступа трећи дан, ево га дежал се враћа у Свету Земљу... Наравно ова фикција, којој исламски проповједници постављају као не случајну, наводи да у будућности слиједи да ће Израел да влада свијетом, и то је та нарочита веза Сједињених Држава и Британије. Њих веже дежал који заједно јаше Британију и Америку ка путу да се пресели у Израел када ће Израел бити имепријална и владајућа хегемонија. ekstra confused Ех да, то је тако...до 10 дијела, биће занимљиво видјети шта ће бити даље. facenew22222222 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 28, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 и на данашњу модерну цивилизацију се гледа као на производ ђавола - антихриста што свакако није тачно. svakako je tacno , jer gorih vremena nije bilo , globalizacija plus zapadna kultura . RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 28, 2011 Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 svakako je tacno , jer gorih vremena nije bilo , globalizacija plus zapadna kultura. Ма јашта! Живели изолација и шеријат! 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 28, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 xexex , mi makar zivimo po serijetu a i po sopstvenim nahodjenjima , a druga stvar moze li mi neko pojasniti zasto pisu novu Bibliju? i zasto su naucnici koji se bave starim spisima nasli preko 100 gresaka ? zasto su ljudi imali potrebu da namjerno mjenjaju Bibliju ? Izolacija ? bolje da je djevojka izolovana , nego eksponirana , izlozena na prodaju , i da ko pozeli moze da ubere voce , xexex necemo o kulturi nasoj i vasoj. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 28, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 Inace zapitajte se sta je Isus rekao "Nemojte da mislite da sam dosao ukinuti Zakon i proroke. Ne dodjoh da ih ukinem , vec da ih ostvarim" , u starom zavjetu stoji zabrana svinjetine , alkohola (ukljucujuci i vino) , pristojno oblacenje . e sad se zapitajte dal vi postujete to , ja ne sumnjam da ovi teolozi to postuju , a sta je sa vecinom hriscana , koji piju stalno? sta je sa danasnjim djevojkama , oblacenjem? , sta je sa svinjetinom ? ili je Isus sve kasnije porekao sto je receno u Starom zavjetu? , xexex ljudi su promjenili Bibliju i vise nego sto mozete da zamislite. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 28, 2011 Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 I ja ne sumnjam da ovi teolozi to postuju , a sta je sa vecinom hriscana , koji piju stalno? Испијам чашу за чашом вина Пијан сам, ал се свега сећам... Кемал Маловчић sta je sa danasnjim djevojkama , oblacenjem? Та твоја роза матурска хаљина Брзо је спала са твога тела У ноћи кад си најлепша била Ти си ме лако издала Кемал Маловчић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Мај 28, 2011 Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 Inace zapitajte se sta je Isus rekao "Nemojte da mislite da sam dosao ukinuti Zakon i proroke. Ne dodjoh da ih ukinem , vec da ih ostvarim" , u starom zavjetu stoji zabrana svinjetine , alkohola (ukljucujuci i vino) , pristojno oblacenje . e sad se zapitajte dal vi postujete to , ja ne sumnjam da ovi teolozi to postuju , a sta je sa vecinom hriscana , koji piju stalno? sta je sa danasnjim djevojkama , oblacenjem? , sta je sa svinjetinom ? ili je Isus sve kasnije porekao sto je receno u Starom zavjetu? , xexex ljudi su promjenili Bibliju i vise nego sto mozete da zamislite. Не узимање свињетине и свега осталога није закон. Закон је: "Љуби Господа својега свим срцем, умом, и душом" и "Љуби ближњега свога као самога себе". Христос је такођер и то рекао, да сав закон Старог Завјета и пророци висе о ове двије заповјести. Е то није дошао да укине већ да испуни. И то ће наравно остати док год има вого неба и земље. Јел вриједи муслиманској жени ако је покрила и сваки милиметар тијела ако је трула у души? Да ли облачење утиче квалитет духовности? Зар мислиш да се искварити могу само разголићене жене? Наравно да не морају само оне. То је оно што аутори филма неразумију када критикују западну цивилизацију. Да у западној цивилизацији има много разголићених жена, али ко може да зна да ли је свака од њих бештија, сујетна и горда особа? Не можеш да знаш, зато је у филму начин осуде западне цивилизације био баш из позиције гордости и сујете, а не здраве критике. Да би друге могао да критикујеш мораш најпре да кренеш од себе. Иначе да завршим, осталих 10 дијелова сам погледао на прескок. Појединачно се причало о отровној, храни, фармацеутским преварама итд...постало је већ не занимљиво. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 28, 2011 Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 xexex , mi makar zivimo po serijetu a i po sopstvenim nahodjenjima , a druga stvar moze li mi neko pojasniti zasto pisu novu Bibliju? i zasto su naucnici koji se bave starim spisima nasli preko 100 gresaka ? zasto su ljudi imali potrebu da namjerno mjenjaju Bibliju ? Izolacija ? bolje da je djevojka izolovana , nego eksponirana , izlozena na prodaju , i da ko pozeli moze da ubere voce , xexex necemo o kulturi nasoj i vasoj. знаш шта, што се тиче тог вашег шеријата: ја сам радио у VoIP фирми и више сам него свестан својеврсног наметања и инсистирања на истом шеријату и недостатку слободе која се врши над живљем.https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10505.0.html па и свака особа, мушка или женска, треба да има слободу да одабере шта жели за себе. не може се бити бескичмењак и набеђивати неко други за сопствене промашаје или падове, још мање нема нико право да води туђи живот, па још и на силу, из ма колико праведног или лепог мотива. у том смислу, шеријат је уствари злодело над слободом човека. а држати неког под стакленим звоном условљава захтев, свесно или не, за том истом прљавштином од које је склоњен. практично се човек излаже директно ослабљивањем воље да се одупре. оно што слобода даје је дар да се човек ојача од излагања, или препусти, прљавштини. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 28, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 28, 2011 DRUGO JE STA RADE POJEDINCI , a cega se pridrzava vecina. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука