Jump to content

Katolički sveci i blaženici kao uzori čitavom čovječanstvu

Оцени ову тему

Препоручена порука

И још лаже да нас мрзе Румуни! За ове остале знамо да су нам били лешинари кад год су могли, па нас мрзе сваки пут кад можемо да се одбранимо да нас не черупају као лешине.

Stvarno, izgleda da se prestrijelio, Rumuni Srbe zaiste ne mrze ali možeš ih mirno onda odmah zamjeniti s Grcima koji sada s vama istina ne graniče ali prije jesu a ne vole vas ni dan danas kao ni nikakve Slovene uostalom što nikad nisu puno baš podnosili, ni Bugare, ni Makedonce a ni Srbe, naravno. Sad broj opet štima kad su umjesto Rumuna tamo Grci.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 60
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

И још лаже да нас мрзе Румуни! За ове остале знамо да су нам били лешинари кад год су могли, па нас мрзе сваки пут кад можемо да се одбранимо да нас не черупају као лешине.

Stvarno, izgleda da se prestrijelio, Rumuni Srbe zaiste ne mrze ali možeš ih mirno onda odmah zamjeniti s Grcima koji sada s vama istina ne graniče ali prije jesu a ne vole vas ni dan danas kao ni nikakve Slovene uostalom što nikad nisu puno baš podnosili, ni Bugare, Grke ni Makedonce a ni Srbe, naravno. Sad broj opet štima kad su umjesto Rumuna tamo Grci.

Грци су искомплексирана нација.Наравно да неће да нас воле.Тек што не воле Македонце.

Подели на овим сајтовима

Stvarno, izgleda da se prestrijelio, Rumuni Srbe zaiste ne mrze ali možeš ih mirno onda odmah zamjeniti s Grcima koji sada s vama istina ne graniče ali prije jesu a ne vole vas ni dan danas kao ni nikakve Slovene uostalom što nikad nisu puno baš podnosili, ni Bugare, Grke ni Makedonce a ni Srbe, naravno. Sad broj opet štima kad su umjesto Rumuna tamo Grci.

Грци су искомплексирана нација.Наравно да неће да нас воле.Тек што не воле Македонце.

Ja sam bio dole u Makedoniji u JNA a tamo nam Grci poletavali svojim aviončićima i nekoliko puta na dan nam mahali i narušavali zračni prostor ali ovi naši "komanči" u vladi SFRJ im ništa nisu smjeli, bojali se NATO, pekmezi jedni crveni.

Подели на овим сајтовима

Stvarno, izgleda da se prestrijelio, Rumuni Srbe zaiste ne mrze ali možeš ih mirno onda odmah zamjeniti s Grcima koji sada s vama istina ne graniče ali prije jesu a ne vole vas ni dan danas kao ni nikakve Slovene uostalom što nikad nisu puno baš podnosili, ni Bugare, ni Makedonce a ni Srbe, naravno. Sad broj opet štima kad su umjesto Rumuna tamo Grci.

Imaju Grci jedan vic o Srbima. Kažu: Voleli bi da zaratimo sa Srbima. Pobedimo li okupiraćemo Srbiju i ženićemo se sa Srpkinjama, a pobede li Srbi okupiraće nas i opet ćemo se ženiti sa Srpkinjama. Inače, pola Srbije svakog leta ide na odmor u Grčku i niko se nije požalio da nas ne vole, nikom nisu razbili auto, nikog pretukli, sve najlepši utisci.

Подели на овим сајтовима

Може бити да сматрају због своје улоге у историји и као древни народ да су нешто изнад осталих, али тренутно су нам они пријатељски народ. Показали су се довољно у прошлим ратовима. Мада је тотално глупо да се ми сад Хрватима правдамо и бројимо ко нас мрзи. Ко хоће нек нас мрзи, од воље му.

Подели на овим сајтовима

Jel istina da je 1. maj praznik rada u RKC kalendaru Josip radnik, svetac u stvari drug Tito?

Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16)

Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22)

И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49)

Подели на овим сајтовима

Nikada nisam vidio RKC kalendar...(?)

Jedini kojeg imam jest Katolički kalendar, jesi li možda mislio na taj?  :)

Знаш на који је мислио,немој да узимаш време да нађеш изговоре неке,као што си до сада.  :)

Подели на овим сајтовима

Majstore nemoj mi prodavati fazone i fore iz svoje ulice. Pun mi je kufer podcjenjivanja poput naziva "RKC", "ustaše" i sl. gluparije tako da mi tvoji postovi sve više zvuče kao propuh.. dođu i prođu, ne ostavivši značajnijeg traga na temi.

Niti se u Domovini izjašnjavam članom RKC već samo KC, niti se na popisu izjašnjavam Ustaša nego Hrvat i stoga prekinite sa glupim etiketiranjem! Vaše pisanje više govori o vama nego o nama ali mislim da je vrijeme da vam se kaže da je više nečitljivo.

Lip pozdrav.

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

Људи, оканимо се тих квалификација "усташе" и слично, у међусобним комуникацијама. Што се тиче назива РКЦ, то је званично договорено између православних и католика, да се тај назив користи у међусбној коресподенцији. Јер, сви ми, и католици и православни, користимо израз "католики" = "саборна" (израз из Символа вере: у једни свету, саборну (грчки: католики), апостолску Цркву). Наравано, унутар РКЦ нема потребе да се они тако ословљавају, већ само КЦ. Дакле, Леополде, нема љутње.

Подели на овим сајтовима

Jel istina da je 1. maj praznik rada u RKC kalendaru Josip radnik, svetac u stvari drug Tito?

Daj Radomire, mani se zaobiranja katoličkim svecima a radije knjige u šake pa davaj ispite u roku da ne moraš plaćat studiranje! O katoličkim svecima se uvijek potom možeš stići detaljno obeznamit bilo kad poslije, neće oni nikud pobjeći.

Подели на овим сајтовима

1. маја се у РКЦ прославља свети Јосип Радник, али то није Тито, већ свети Јосиф, заручник Богородичин. Немојте наседати на те приче неписмених људи... Тито није проглашен светим нити је то могуће. А 1. маја је узет и посвећен светом Јосифу, јер је он био занатлија, а РКЦ је желела да христијанизује тај празник и приближи се радничким масама у Источној Европи и Јужној Америци.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Да вас дакле нико не осуђује за јело или за пиће, или за какав празник, или за младине, или за суботе; (Колошанима 2:16)

А Дух разговијетно говори да ће у пошљедња времена отступити неки од вјере слушајући лажне духове и науке ђаволске,

У лицемјерју лажа, жигосанијех на својој савјести,

Који забрањују женити се, и заповиједају уздржавати се од јела која Бог створи за јело са захвалношћу вјернима и онима који познаше истину.

Јер је свако створење Божије добро и ништа није на одмет кад се прима са захвалношћу.

Јер се освећује ријечју Божијом и молитвом.

(1.Тимотију 4: 1-5)

И неко Му (Исусу) рече: Ево мати Твоја и браћа Твоја стоје на пољу, ради су да говоре с Тобом. А Он одговори и рече ономе што Му каза: Ко је мати моја, и ко су браћа моја?

И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати.

(Матеј 12: 47-49)

Лицемери! Добро је за вас пророковао Исаија говорећи:

Ови људи приближавају се к мени устима својим, и уснама поштују ме; а срце њихово далеко стоји од мене.

Но залуду ме поштују учећи наукама и заповестима људским.

И дозвавши људе, рече им: Слушајте и разумите. Не погани човека шта улази у уста; него шта излази из уста оно погани човека.

(Матеј 15: 7-11)

Веру, коју имаш, имај за себе пред Богом. Блажен је ко не осуђује самога себе за оно што сматра да је добро - (Римљанима 14:22)

И пруживши руку своју на ученике своје рече: Ето мати моја и браћа моја. Јер ко извршује вољу Оца мог који је на небесима, онај је брат мој и сестра и мати. (Матеј 12: 47-49)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...