Јован Чакарески Написано Мај 21, 2011 Пријави Подели Написано Мај 21, 2011 Mi Hrićani imamo Evharistiju i Ispovest. Kako je to kod muslimana? P.S.: Ako je neđe ranije bila ova tema onda brišite 4chsmu1 http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 algabacaju algabacaju algabacaju 0442_feel http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Mi Hrićani imamo Evharistiju i Ispovest. Kako je to kod muslimana? P.S.: Ako je neđe ranije bila ova tema onda brišite algabacaju dali je ispovijest dovoljna za oprost svega ,pa oprostiti il se moze il nemoze ,dali u ljudima ima razlike samo sto ime nose neko drugo ili Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Mi Hrićani imamo Evharistiju i Ispovest. Kako je to kod muslimana? P.S.: Ako je neđe ranije bila ova tema onda brišite algabacaju dali je ispovijest dovoljna za oprost svega ,pa oprostiti il se moze il nemoze ,dali u ljudima ima razlike samo sto ime nose neko drugo ili Kad se pričestimo onda su nam gresi oprošteni jer tada dolazi do direktnog kontakta sa Bogom, a Bog i gresi neidu zajedno. Zato pokajanje bez pričešća kod mirjana nije pravo pokajanje. http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Mi Hrićani imamo Evharistiju i Ispovest. Kako je to kod muslimana? P.S.: Ako je neđe ranije bila ova tema onda brišite dali je ispovijest dovoljna za oprost svega ,pa oprostiti il se moze il nemoze ,dali u ljudima ima razlike samo sto ime nose neko drugo ili Kad se pričestimo onda su nam gresi oprošteni jer tada dolazi do direktnog kontakta sa Bogom, a Bog i gresi neidu zajedno. Zato pokajanje bez pričešća kod mirjana nije pravo pokajanje. Не иде то баш по аутоматизму ја мислим. Наше је да се кајемо и молимо да нам Бог опрости, а све остало зависи од Божије милости и никако другачије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 u Islamu je to , iskreno pokajanje i obecanje da se taj isti grijeh nece ponoviti ,narocito najvece pokajanje je to da se cesto treba sjecati Boga i pominjati ga i hvaliti Stvoritelja , zahvaljivati na svim blagodatima koje imamo , koje nam je On dao . samo iskreno pokajanje se prima kod Gospodara . Tewba - Pokajanje وَلَوْ يُؤَاخِذُ اللَّهُ النَّاسَ بِمَا كَسَبُوا مَا تَرَكَ عَلَى ظَهْرِهَا مِنْ دَابَّةٍ „Da Allah kažnjava ljude prema onome što zasluže ništa živo na površini (Zemljinoj) ne bi ostavio” (Fatir, 45) وَلَا تَيْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِنَّهُ لَا يَيْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْكَافِرُونَ „...i ne gubite nadu u Allahovu milost, samo nevjernici gube nadu u milost Allahovu.“ (Jusuf, 87) وَمَنْ لَمْ يَتُبْ فَأُولَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ „A oni koji se ne pokaju sami sebi čine nepravdu.“ (El-Hudžurat, 11.) يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا تُوبُوا إِلَى اللَّهِ تَوْبَةً نَصُوحًا عَسَى رَبُّكُمْ أَنْ يُكَفِّرَ عَنْكُمْ سَيِّئَاتِكُمْ وَيُدْخِلَكُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ „O vi koji vjerujete, učinite pokajanje Allahu iskreno, da bi Gospodar vaš preko ružnih postupaka vaših prešao i da bi vas u džennetske bašće, kroz koje će rijeke teći, uveo.“ (Et-Tahrim, 8.) evo sure koje se svakodnevno uce u svakoj situaciji. naravno posle sure ,tj molitve mozemo se pomoliti i na nasem jeziku »Kul eūzu bi rabbin-nās. Melikin-nās. Ilāhin-nās. Min šerril-vesvāsil-hannās. Ellezi juvesvisu fi sudūrin-nās. Minel-džinneti ven-nās.« Prijevod sure Nas U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! 1. Reci: "Tražim zaštitu Gospodara ljudi, 2. Vladara ljudi, 3. Boga ljudi, 4. od zla šejtana napasnika, 5. koji zle misli unosi u srca ljudi - 6. od džina i od ljudi!" --------------------------- Kul Huvallahu ehad. Allāhus-Samed. Lem jelid, ve lem jūled, ve lem jekullehū kufuven ehad. Prijevod sūre Kul-huvallahu U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! 1. Reci: "On je Allah - Jedan! 2. Allah je Utočište svakom! 3. Nije rodio i rođen nije, 4. i niko Mu ravan nije!" ----------------------------------------- Sura Felek Kul eūzu bi rabbil-felek. Min šerri mā halek. Ve min šerri gāsikin izā vekab. Ve min šerrin-neffasāti fil-ukad. Ve min šerri hāsidin izā hased. Prijevod sure Felek U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! 1. Reci: "Utječem se Gospodaru svitanja 2. od zla onoga što On stvara, 3. i od zla mrkle noći kada razastre tmine, 4. i od zla smutljivca kad smutnje sije, 5. i od zla zavidljivca kad zavist ne krije!" --------------------------------------------- Sura El-Fatiha Bis'millahir-rah'manir-rahim! El-hamdu-lillāhi Rabbil - 'ālemīn, Errahmānir-rahīm, Māliki jev-middīn. Ijjāke na'budu ve ijjāke nesteīn. Ihdi-nessirātal mustekīm, sirātallezīne en'amte 'alejhim, gajril-magūbi'alejhim ve leddāllīn. (Amin!) Prijevod sūre Fatihe U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! 1. Tebe, Allaha, Gospodara svjetova, hvalimo, 2. Milostivog, Samilosnog, 3. Vladara Dana sudnjeg, 4. Tebi se klanjamo i od Tebe pomoć tražimo! 5. Uputi nas na Pravi put, 6. na Put onih kojima si milost Svoju darovao, 7. a ne onih koji su protiv sebe srdžbu izazvali, niti onih koji su zalutali! pored ovih sura tu su jos Bismilla , sura Jasin , Kurejs , Kevser , Vel-Asri. . RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Znači konfirmacija pokajanja kod Vas dolazi kroz molitvu/čitanje sure ? http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 konfirmacija? ne bih to tako nazvao. pominjanje Gospodara kroz sure i velicanje , hvaljenje i moljenje , padanje na sedzdu (klanjanje) , cinjenje dobrih dijela , sve to spada u traznje oprosta od Boga . i u tome ne vidim nikakvu zabunu i nema sta da je tu nejasno. RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Mi Hrićani imamo Evharistiju i Ispovest. Kako je to kod muslimana? P.S.: Ako je neđe ranije bila ova tema onda brišite :229229229: dali je ispovijest dovoljna za oprost svega ,pa oprostiti il se moze il nemoze ,dali u ljudima ima razlike samo sto ime nose neko drugo ili Kad se pričestimo onda su nam gresi oprošteni jer tada dolazi do direktnog kontakta sa Bogom, a Bog i gresi neidu zajedno. Zato pokajanje bez pričešća kod mirjana nije pravo pokajanje. Одакле ти ово? У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 konfirmacija? ne bih to tako nazvao. pominjanje Gospodara kroz sure i velicanje , hvaljenje i moljenje , padanje na sedzdu (klanjanje) , cinjenje dobrih dijela , sve to spada u traznje oprosta od Boga . i u tome ne vidim nikakvu zabunu i nema sta da je tu nejasno. 1000000001010 Pa kod nas imaš Svetu tajnu ispovesti, i kroz nju se grehovi razrešavaju, to je neka vrsta konfirmacija kod nas. http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 pa ja vidim da na ovom forumu nesto nije u redu jedni pricaju jedno drugi drugo , neslaganja ne znam sta da mislim 1000000001010 , i prestani pominjati konfirmaciju , to je od engleske rijeci confirm - prihvatiti RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Mi Hrićani imamo Evharistiju i Ispovest. Kako je to kod muslimana? P.S.: Ako je neđe ranije bila ova tema onda brišite dali je ispovijest dovoljna za oprost svega ,pa oprostiti il se moze il nemoze ,dali u ljudima ima razlike samo sto ime nose neko drugo ili Kad se pričestimo onda su nam gresi oprošteni jer tada dolazi do direktnog kontakta sa Bogom, a Bog i gresi neidu zajedno. Zato pokajanje bez pričešća kod mirjana nije pravo pokajanje. 1000000001010 Одакле ти ово? Jednostavno, kad živimo pravim duhovnim životom, češće pričešćivanje, redovna ispovest, post, molitva ona smo mi čisti jer mi se nemožemo sjediniti s Bogom ako smo grešni. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10959.0.html http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 pa ja vidim da na ovom forumu nesto nije u redu jedni pricaju jedno drugi drugo , neslaganja ne znam sta da mislim 1000000001010 , i prestani pominjati konfirmaciju , to je od engleske rijeci confirm - prihvatiti Не видим ишта чудно ми имамо Бога који је личност и као такав свако га поима другачија.Као што ти имаш једно мишљење о мени тако и Јован има своје мишљење о мени јер ми смо личности.Док твој бог је бог иза седам гора,брда и мора кога нико никада није видео нити ће видети.Он је јасно издефинисан (чудно за бога) па је стога свима приступачан. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Мај 22, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 pa ja vidim da na ovom forumu nesto nije u redu jedni pricaju jedno drugi drugo , neslaganja ne znam sta da mislim 1000000001010 , i prestani pominjati konfirmaciju , to je od engleske rijeci confirm - prihvatiti Demokratija bato ... ja iskazujem svoje mišljenje neko drugi svoje pa posle se pronalazimo. Svako greši. http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Mi Hrićani imamo Evharistiju i Ispovest. Kako je to kod muslimana? P.S.: Ako je neđe ranije bila ova tema onda brišite dali je ispovijest dovoljna za oprost svega ,pa oprostiti il se moze il nemoze ,dali u ljudima ima razlike samo sto ime nose neko drugo ili Kad se pričestimo onda su nam gresi oprošteni jer tada dolazi do direktnog kontakta sa Bogom, a Bog i gresi neidu zajedno. Zato pokajanje bez pričešća kod mirjana nije pravo pokajanje. 1000000001010 Одакле ти ово? Jednostavno, kad živimo pravim duhovnim životom, češće pričešćivanje, redovna ispovest, post, molitva ona smo mi čisti jer mi se nemožemo sjediniti s Bogom ako smo grešni. https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10959.0.html Ово је већ друга ствар и тачна по мени. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука