Istina je samo jedna Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Sudnji dan Kunem se Danom kada Smak svijeta nastupi i kunem se dusom koja sebe kori. Zar covjek misli da kosti njegove necemo sakupiti? Hocemo. Mi mozemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo. Ali, covjek hoce dok je ziv da grijesi pa pita:"Kada ce Smak svijeta biti?" Kad se pogled od straha ukoci i Mjesec pomraci i Sunce i Mjesec spoje - tog dana covjek ce povikati:"Kuda da se bjezi?" Nikuda! Utocista nema. Toga dana bice Gospodaru svome prepusten, toga dana covjek ce o onome sto je pripremio i sto je propustio obavijesten biti, sam covjek ce protiv sebe svjedociti, uzalud ce mu biti sto ce opravdanja svoja iznositi... ---------------------------------------------------- trazio sam ajet koji objasnjava da ce tog dana svi ljudi pred Gospodarom svojim stajati , ali ne mogu sad , a ne znam ga napamet . svakako u Kur'anu postoji na mnogo mjesta napomena covjeku da ce kada dodje cas prozivljenja vidjeti svoga stvoritelja . RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Sudnji dan Kunem se Danom kada Smak svijeta nastupi i kunem se dusom koja sebe kori. Zar covjek misli da kosti njegove necemo sakupiti? Hocemo. Mi mozemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo. Ali, covjek hoce dok je ziv da grijesi pa pita:"Kada ce Smak svijeta biti?" Kad se pogled od straha ukoci i Mjesec pomraci i Sunce i Mjesec spoje - tog dana covjek ce povikati:"Kuda da se bjezi?" Nikuda! Utocista nema. Toga dana bice Gospodaru svome prepusten, toga dana covjek ce o onome sto je pripremio i sto je propustio obavijesten biti, sam covjek ce protiv sebe svjedociti, uzalud ce mu biti sto ce opravdanja svoja iznositi... ---------------------------------------------------- trazio sam ajet koji objasnjava da ce tog dana svi ljudi pred Gospodarom svojim stajati , ali ne mogu sad , a ne znam ga napamet . svakako u Kur'anu postoji na mnogo mjesta napomena covjeku da ce kada dodje cas prozivljenja vidjeti svoga stvoritelja . Пронађи па стави јер ово ништа не значи по питању да ли ико видети Алаха.Зашто се говори у множини типа:"Ми можеМО","нећеМО".... У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 zato jer Bog ima pomocnike , meleke (andjele) koji su poslusniji od ljudi , jer nisu ljudi RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 zato jer Bog ima pomocnike , meleke (andjele) koji su poslusniji od ljudi , jer nisu ljudi Зашто каже "ми можемо створити" зар анђели имају могућност стварања? У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 pazi ja ne znam sta andjeli imaju sta nemaju , niti imam konflikt sa tim razmisljanjem , mi ne znamo sta su andjeli u sustini , niti znamo kako izgledaju , niti kolika je moc njihova. znamo samo da su stvoreni od svjetla (Nur) i da nista ne rade svojom voljom. neka mi Bog oprosti ako negdje grijesim RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Само ти нађи где пише да ћеш видети Алаха. dada Па да наставимо. У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 pitao si pitaje pa rekoh da ti odgovorim . jesi vec citao Kur'an? RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 pitao si pitaje pa rekoh da ti odgovorim . jesi vec citao Kur'an? Не. dada У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 e onda ja tebi ne mogu pojasnjavati cijeli Kur'an i odgovarati na vec odgovorena pitanja . dada polako uzmite izucavajte malo Kur'an pa onda postavljajte pitanja o andjelima , Bogu . . . RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 zato jer Bog ima pomocnike , meleke (andjele) koji su poslusniji od ljudi , jer nisu ljudi Не бих рекао да у Курану "Ми" значи ово што ти тврдиш. "Ми" се односи на Бога, изражава поштовање према њему (нешто као персирање). Тако сам барем чуо од исламских теолога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 e onda ja tebi ne mogu pojasnjavati cijeli Kur'an i odgovarati na vec odgovorena pitanja . 0442_feel polako uzmite izucavajte malo Kur'an pa onda postavljajte pitanja o andjelima , Bogu . . . 1405_love Браво.Ово је као када бих ја теби рекао иди читај Нови Завет да познаш Истину.Шта треба да прочитамо Кур'ан да би ти постављали питања? dada У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 zato jer Bog ima pomocnike , meleke (andjele) koji su poslusniji od ljudi , jer nisu ljudi Не бих рекао да у Курану "Ми" значи ово што ти тврдиш. "Ми" се односи на Бога, изражава поштовање према њему (нешто као персирање). Тако сам барем чуо од исламских теолога. slazem se sa tim , ali opet moze imati znacenje u mnozini RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Allahu, uništi ih (Palestina) (Bosanski Prevod) , ne svidja mi se kako se nevjernici ophode prem asvijetu RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 slazem se sa tim , ali opet moze imati znacenje u mnozini Ako govori o Melecima (andjelima) i sebi znaci da su njihove moci izjednacene? Ili da Alah nije u stanju sam da nesto uradi? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istina je samo jedna Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 nisu izjednacene , imaju moc koju im je On darovao , imaju moc onoliku koliku On zeli da imaju . sumnjate u Boziju moc? RABBENA EFRIG ‘ALEJNA SABREN WE SEBBIT AQDAMENA WENSURNA ‘ALEL-QAWMIL-KAFIRIN - "Gospodaru naš, nadahni nas izdrljivošću i učvrsti korake naše i pomozi nas protiv naroda nevjerničkog" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука