Jump to content

Јасеновац - "Каине гдје ти је брат?"

Оцени ову тему

Препоручена порука

То је узрочно-последично.

Гријех је у вашим рукама, и док се не окаје он ће висити над вашим и нашим главама као злодух. КАКО то не можеш и не можете да појмите?

Grijeh je u Božijim rukama, on će ga vagati, izvagati i svakom dati zasluženu "nagradu" za njegov vlastiti grijeh.

Mene, tekel ufarsin.  A uzročno posljedićno je to da ako sam ja došao ka gost na ovaj Forum, htio bih započeti s vama razgovarati, respektujem vas kao ličnosti, respektujem vašu vjeru, vaše pravoslavlje, vaše klirike, sveštenike, episkope i patrijarhe, vaše svetitelje, vašu liturgiju, vašu cijelu Crkvu i sve vaše Svete Tajne. I krštenje i Miropomazanje, Potvrdu i Evharistiju. Sigurno i sve ostale. A za uzvrat ovdje to imam ovako: da su moji svetitelj svetiteljima i svecima nikakvim, moji crkveni naučitelji lupetaju gluposti, moji episkopi su bandom zločinaca, papa je najvećim od njih, arcijeretikom također a na kraju i tu vašu Atinsku Sintagmu prema kojoj smo mi katolici valjda poganima jer kad bismo htjeli preći na pravoslavlje naše Svete Tajne ne bi vrijedile, morali bismo se ponovo kod vas pokrstiti kao da nikada ni jedan dan krštenima ljudima nismo ni bili! S tim mislim da je dovoljno jasno svakom razumnom čovjeku šta si onda o katolicima mislite vi i kako veliki i lijep bratski hrišćanski respekt prema njima imate i gajite a ljubav da i ne spominjem. Koji, kakav i čiji je to onda "zloduh" i "uzročno-posljedična" veza. Šta sam vam ja skrivio da onda zaslužujem da se o svemu što je meni svetinjom gvori s takvim despektom pa čak i tada kad ništa slično od mene niko ovdje doživio nije. Ja sam Srbe mordovao po Jasenovcu, ja sam ih proganjao za vrijeme Oluje? Sad razmatrajte dalje sve te "uzročno-posljedične" veze a a se idem pomoliti i za vas i za sebe i za sve nas kako opet neki takav "zloduh" ne bi izišao iz "flaše" pa opet Jovo na novo, učimo se ponovo opet što smo se do sada 1000 puta naučiti mogli ali nismo htjeli! Taman posla, samo da ne bismo, svejedno su to tamo nekakvi katolički/pravoslavni šizmatici i jeretici. Šta je komu do njih stalo! Pih!

...zayrone vidi ovo-"- Čuvajmo se od neljudi, ali se još više čuvajmo da i mi ne postanemo neljudi.

- Kada bih bio poslednji Srbin, pristao bih da nestanem, a da ne bude zločina.

- Pristao bih da nestane ne samo velika nego i mala Srbija i svi Srbi sa mnom, a ne bih pristao na neljudstvo i nečoveštvo." Patrijarh Pavle  slava3

da li mozes da mi navedes makar jedan primjer nekog katolickog crkvenog velikodostojnika koji je rekao nesto ovako slicno?!!!

Mogu, bio je također i prorokom, NDH nije dodržovala Božije zakone, i tačno je propala

četri godine kasnije kako je ovdje rečeno i prorokovano, sve se ispunilo do posljednje tačke:

14.05.1941.

»Ovaj čas primio sam vijest, da su ustaše u Glini postrijeljali bez suda i istrage 260 Srba. Ja znam, da su Srbi počinili teških zločina u našoj domovini u ovih dvadeset godina vladanja. Ali smatram ipak svojom biskupskom dužnošću, da podignem svoj glas i kažem, da ovo po katoličkom moralu nije dozvoljeno, pa Vas molim, da poduzmete najhitnije mjere, na cijelom teritoriju Nezavisne Države Hrvatske, da se ne ubije nijedan Srbin, ako mu se ne dokaže krivnja radi koje je zaslužio smrt. Inače mi ne možemo računati na blagoslov neba, bez kojega moramo propasti.«

Подели на овим сајтовима

Гријех је у вашим рукама, и док се не окаје он ће висити над вашим и нашим главама као злодух. КАКО то не можеш и не можете да појмите?

Grijeh je u Božijim rukama, on će ga vagati, izvagati i svakom dati zasluženu "nagradu" za njegov vlastiti grijeh.

Mene, tekel ufarsin.  A uzročno posljedićno je to da ako sam ja došao ka gost na ovaj Forum, htio bih započeti s vama razgovarati, respektujem vas kao ličnosti, respektujem vašu vjeru, vaše pravoslavlje, vaše klirike, sveštenike, episkope i patrijarhe, vaše svetitelje, vašu liturgiju, vašu cijelu Crkvu i sve vaše Svete Tajne. I krštenje i Miropomazanje, Potvrdu i Evharistiju. Sigurno i sve ostale. A za uzvrat ovdje to imam ovako: da su moji svetitelj svetiteljima i svecima nikakvim, moji crkveni naučitelji lupetaju gluposti, moji episkopi su bandom zločinaca, papa je najvećim od njih, arcijeretikom također a na kraju i tu vašu Atinsku Sintagmu prema kojoj smo mi katolici valjda poganima jer kad bismo htjeli preći na pravoslavlje naše Svete Tajne ne bi vrijedile, morali bismo se ponovo kod vas pokrstiti kao da nikada ni jedan dan krštenima ljudima nismo ni bili! S tim mislim da je dovoljno jasno svakom razumnom čovjeku šta si onda o katolicima mislite vi i kako veliki i lijep bratski hrišćanski respekt prema njima imate i gajite a ljubav da i ne spominjem. Koji, kakav i čiji je to onda "zloduh" i "uzročno-posljedična" veza. Šta sam vam ja skrivio da onda zaslužujem da se o svemu što je meni svetinjom gvori s takvim despektom pa čak i tada kad ništa slično od mene niko ovdje doživio nije. Ja sam Srbe mordovao po Jasenovcu, ja sam ih proganjao za vrijeme Oluje? Sad razmatrajte dalje sve te "uzročno-posljedične" veze a a se idem pomoliti i za vas i za sebe i za sve nas kako opet neki takav "zloduh" ne bi izišao iz "flaše" pa opet Jovo na novo, učimo se ponovo opet što smo se do sada 1000 puta naučiti mogli ali nismo htjeli! Taman posla, samo da ne bismo, svejedno su to tamo nekakvi katolički/pravoslavni šizmatici i jeretici. Šta je komu do njih stalo! Pih!

...zayrone vidi ovo-"- Čuvajmo se od neljudi, ali se još više čuvajmo da i mi ne postanemo neljudi.

- Pristao bih da nestane ne samo velika nego i mala Srbija i svi Srbi sa mnom, a ne bih pristao na neljudstvo i nečoveštvo." Patrijarh Pavle  slava3

da li mozes da mi navedes makar jedan primjer nekog katolickog crkvenog velikodostojnika koji je rekao nesto ovako slicno?!!!

Mogu, bio je također i prorokom, NDH nije dodržovala Božije zakone, i tačno je propala

četri godine kasnije kako je ovdje rečeno i prorokovano, sve se ispunilo do posljednje tačke:

14.05.1941.

»Ovaj čas primio sam vijest, da su ustaše u Glini postrijeljali bez suda i istrage 260 Srba. Ja znam, da su Srbi počinili teških zločina u našoj domovini u ovih dvadeset godina vladanja. Ali smatram ipak svojom biskupskom dužnošću, da podignem svoj glas i kažem, da ovo po katoličkom moralu nije dozvoljeno, pa Vas molim, da poduzmete najhitnije mjere, na cijelom teritoriju Nezavisne Države Hrvatske, da se ne ubije nijedan Srbin, ako mu se ne dokaže krivnja radi koje je zaslužio smrt. Inače mi ne možemo računati na blagoslov neba, bez kojega moramo propasti.«

...da se ne ubije,ako mu se ne dokaze krivnja radi koje je zasluzio smrt!!!!!!! kuku zayrone :D womens dada

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

- Pristao bih da nestane ne samo velika nego i mala Srbija i svi Srbi sa mnom, a ne bih pristao na neljudstvo i nečoveštvo." Patrijarh Pavle  1000000001010

14.05.1941.

...da se ne ubije,ako mu se ne dokaze krivnja radi koje je zasluzio smrt!!!!!!! kuku zayrone :cheesy2: klapklap 4chsmu1

Šta je sad tu čudno, to je princip iz rimskog prava da niko ne može biti osuđen za nešto što nije počinio.

Ako je bio vojnik i ratovao protiv tadašnje NDH a to mu se dokazalo bio je suđen i streljan isto kao  svaki partizan koji je ratovao potiv Dražinih četnika, uhvaćen i nađen pod oružjem. A ovdje je riječ o ljudima koji nisu bili suđeni jer su bili civilima, da su bili suđeni niko ne bi u stanju bio nenaoružanim ljudima dokazati bilo kakvu njihovu krivicu. Zato su ustaše zavele takvu stvar da te takve civile kojima se oružana pobuna niti išta takvo ne može dokazati ubiju jednostavno BEZ IKAKVOG SUĐENJA! A šta je onda napisano u tom tekstu! Napisano je to da je tako nešto NEMORALNO, protivi se katoličkom moralu i čitava NDH će propasti ako ne bude dodržovala Božije zakone i u njoj budu ubijani nenaoružani civili, starci, žene i djeca. I to je napisano odmah samo 35 dana nakon proglašenja NDH, čim se čulo za takvo nešto! A ne negdje na kraju rata! To je tu a tada 14.05.1941. rečeno! Šta si ti mislila da je tamo napisano? Nešto drugo?

Подели на овим сајтовима

14.05.1941.

Зар ово да пишу бискупи? Свећеници? Је ли то хришћански свећеник?

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

Zayrone, brate, zar ne vidiš da te žele naživcirati..?

Opusti se zemljače, nismo tu došli pisati o Jasenovcu, Bleiburgu, Ovčari, paljenju Dubrovnika ili pokolju u Srebrenici već o lijepim stvarima koje nas vežu sa prvoslavnom braćom a to je vjera u Isusa Krista.

Neka cyber ratnici zazivaju rat koliko ih je volja ali to nije naš put, zemo.

Bog vas sve blagoslovio

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

Здраво Лео,недостајао си.

Ја нисам поставио тему да бих провоцирао У своје име говорим. Зар не видиш да је главни камен спотицања односа Ватикана и СПЦ баш Јасеновац?

Ако пратиш ту се и Папина посјета ставља на клизав терен Многи епискпи би пристали - али знају ране народа.

Зато пишемо о томе.

То не значи да нема ништа што нас спаја - има и то доста, али не можемо забијти главу у пијесак, јер била какв заједница засноована на сентиментализму и полуистини довешће до нових трагедија.

Апропо твога "Бог вас све благословио", код нас то не иде тако...код нас благослов даје или свештеник/епископ или најстарији међу лаицима.

Но схватам то као твоју добронамјеру...само ти наглашавам различитост поимања вјере.

Када би ја овдје братији рекао "Бог вас све благословио" био бих подвргнут изруги, заслужно. А видиш теби то нико не замјери.

ПС

Тавита опрости за спам, истовремено смо писали исти коментар "заслужној смрти".

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

"Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује".

Подели на овим сајтовима

14.05.1941.

Зар ово да пишу бискупи? Свећеници? Је ли то хришћански свећеник?

Imaš li ti problema s logikom i logićkim uvažavanjem i stvaranjem zaključaka? Ima li tamo biti napisano: da bude ubijen svaki Srbin koji nije zaslužio smrt ili da ne bude ubijen nijedan Srbin koji nije zaslužio smrt a i ta krivica se prvo treba dokazati sudom. Ako ti nije poznato bilo je tada i takvih Srba koji nisu bili nenaoužani ni goloruci a koji su se aktivno s oružjem digli protiv NDH i koji su prema zakonima o ratnom stanju zbog oružane pobune prema zakonima NDH kaznu smrti zaslužili. Ovdje nije riječ o takvima već o civilima, i tim Stepinac jasno stavlja do znanja da je protiv toga da budu ubijani nevini i nedužni ljudi i sa sudom a pogotovu bez suda: "Ali smatram ipak svojom biskupskom dužnošću, da podignem svoj glas i kažem, da ovo po katoličkom moralu nije dozvoljeno" i na kaju dodaje: Inače mi ne možemo računati na blagoslov neba, bez kojega moramo propasti. A čime propasti? Kako, zbog čega propasti? Prokletstvom, jasno da misli na to kako ubijanje nevinih ljudi bez suđenja koji čak ni na kakvom sudu osuđeni bi nemogli ni biti jer su nenaoružani i nikakvu pobunu spremali nisu može zakonito svršiti samo prokletstvom i nesrećom po hrvatsku državu i hrvatski narod. Zanimljivo je to da kad se bilo kome u svijetu prevede ovo na njemački, engleski, italijanski, grčki, ruski, arapski, kineski, japanski svi tačno razumiju kako je o mišljeno i šta znači, jedino vi izgleda NE!?

Подели на овим сајтовима

Брате Зајроне,

Човјек прича о заробљеницима - стријељању колико сам разумио (???).

Ако имаш зробљеника онда је валда логично да га држиш затвореним, не мораш га убијати.

Признајем има логике што бискуп каже...рецимо можда је неки Србин побио неке људе, и по ратнимзаконима слиједи стријељање, али ипак треба да уложи апел против, када помиње небо.

Разумијем даприча не у име цркве него државе - ратне државе.

Али ме чуди да не протествује и против таквог сријељања "по заслугама".

Разумњиво је то мени, и ја чак мислим да је он добар човјек, али није довољно бити добар.

Ево да ти помогнем: ако је бискуп и црква у ПРВОМ лицу, а НДХ у другом лицу, онда човјек говори у другом лице, дакле: не убијајте (ви) никога, сем ако му се по вашим законима не докаже да је крив. Дакле макар му судите.

То је помало очајнички вапај, стање је лоше, ножеви наоштрени....разумљиво све!

Ипак, он не помиње, не залаже се за НЕубијање коо свјештеник/бискуп - хришћанство не зна за смртну казну.

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Брате Зајроне,

Човјек прича о заробљеницима - стријељању колико сам разумио (???).

Ако имаш зробљеника онда је валда логично да га држиш затвореним, не мораш га убијати.

Признајем има логике што бискуп каже...рецимо можда је неки Србин побио неке људе, и по ратнимзаконима слиједи стријељање, али ипак треба да уложи апел против, када помиње небо.

Разумијем даприча не у име цркве него државе - ратне државе.

Али ме чуди да не протествује и против таквог сријељања "по заслугама".

Разумњиво је то мени, и ја чак мислим да је он добар човјек, али није довољно бити добар.

Ево да ти помогнем: ако је бискуп и црква у ПРВОМ лицу, а НДХ у другом лицу, онда човјек говори у другом лице, дакле: не убијајте (ви) никога, сем ако му се по вашим законима не докаже да је крив. Дакле макар му судите.

То је помало очајнички вапај, стање је лоше, ножеви наоштрени....разумљиво све!

Ипак, он не помиње, не залаже се за НЕубијање коо свјештеник/бискуп - хришћанство не зна за смртну казну.

Pročitaj molim te šta si napisao, ko je on da protestuje protiv zakonito i pravosnažno donešenih presuda? Čuo si da to biskupi negdje mogu i da to tako rade? Svejedno koji, katolički, pravoslavni ili protestantski. Ovdje je riječ o ljudima za koje se saznalo da su ubijeni bez ikakvog suda i tek potom što je to bilo učinjeno i radi čega je ustvari čitav taj protest bio napisan. I za koje se isto tako saznalo da nisu mogli biti nikakvim takvim koji bi se nekakvu oružanu pobunu spremali dizat. O takvim je ljudima riječ. A šta ima on s tim zato što neki branioci srbstva ulete u nko hrvatsko selo, tamo poubijaju, siluju i spale što stignu, ustaše krenu za njima, pohvataju ih i osude na smrt. Šta sad on kao biskup i hrišćanin ima potom s tim zajedničko? I što bi on sad imao biti protiv njihovog streljanja koje bi bilo prema njihovim zaslugama. On bi protestovao kad bi bili streljani bez suda i bez dokazane krivice a što je i učinio. Kakve su ti to sad predstave da hrišćanstvo ne zna za smrtnu kaznu, gdje si to čuo? Ja to čujem prvi put. U svim hrišćanskim državama do "nedavno" su potojale zakonite hrišćanske smrtne kazne. Sad tek posljednjih 50 godina su po Evropi poukidane ali u SAD i po cijelom ostalom svijetu svejedno da li među hrišćanima ili gdje drugdje još ni izdaleka!

Подели на овим сајтовима

Ја поштујем његов протест! Дубоко!

Али додајем, да је требао ићи даље и протествовати против самог убијања.

Разумио сам човјека...и похвално је што је то учинио.

А шта је са Степинцем? Је ли било несугласица међу бискупима око њега у то вријеме...питам не познајем стање у РКцркви у то вријеме.

Иначе како хрватска јавност гледа на њега данас. Има ли ико да га сматра злочинсцем у ХР?

СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ

Подели на овим сајтовима

Заиста је доста...Јасеновац је ужасно стратиште стотина хиљада Срба,Јевреја и Рома и то је необорива чињеница.НДХ је декларативно и суштински нацистичка творевина која је, између осталог, имала за циљ и истребљење Срба и тачка! Благослов за постојање те ужасне творевине је, и поред свега што се дешавало а што је папски клир (од врха до дна) добро знао,постојао од стране РКЦ...директно од врха а индиректно од осталих. То знају сви осим оних који из неког разлога не желе да црно назову црним...а то је онда проблем који постоји између њих и њихове савести.Ова тема ће бити закључана јер се по стоти пут врти једна те иста прича.Ово је примарно Хришћански форум и било би лепо да се се фокусирате на неке друге теме...и то из много разлога.Крај приче!

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...