Милан Меденица :) Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Већина светитеља,ако не и сви,заиста нису уживала у телевизији,луксузним колима и кућама, тешко да су се грохотом смејали и засмејавали друге,силе и знамења крста,баш тог око врата су били прилично свесни,мислим да нису ни свраћали у продавницу после службе,виђали су и горе ствари од Нло-а, и знали су од кога су, уживали у храни тј ићу и пићу врло ретко,а јођ ређе ишли на журке и рок концерте... Знате ли зашто...зато што су свим својим бићем веровали и изгарали у Божијој љубави, и признаћете, у таквом расположењу ,тешко је љубити световне задовољштине и уживања! А то,што смо сви ми, овисници о свим тим уживанцијама, и то што нам је вера према њиховој готово невера, (не)даје нам за право,да се овако ругамо... to sto nismo u stanju da zivimo ovako,ne daje nam za pravo da se izrugujemo nad onima koji to mogu... супер је што сте фронтмени и верометри ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Бојим се да оваква правила воде у опасност само спољашње ревности и успоравање или чак заустављање духовног узрастања. Знам превише људи који се труде да живе тако (мирјана) и од свог труда имају само осуђивање свих који се не понашају по тим правилима. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Бојим се да оваква правила воде у опасност само спољашње ревности и успоравање или чак заустављање духовног узрастања. Знам превише људи који се труде да живе тако (мирјана) и од свог труда имају само осуђивање свих који се не понашају по тим правилима. Što će reći, sve to može da se pretvori u farisejstvo...prava svrha hrišćanstva je ljubav a ne slepo robovanje pravilima. Mi smo oslobođeni od zakona ali izgleda da ponekad sami sebi namećemo neke zakone, iako dobro znamo da jedini zakon koji treba da živimo jeste ljubav 0110_hahaha Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 znachi kad se smirm kais i udri ..... nisam pročitao uvodni tekst i ne zanima me,jer koliko vidim sve se svodi na isto ali ovo je tačno ako treba djecu tući onda tek kada se smiriš nikako u afektu "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Бојим се да оваква правила воде у опасност само спољашње ревности и успоравање или чак заустављање духовног узрастања. Знам превише људи који се труде да живе тако (мирјана) и од свог труда имају само осуђивање свих који се не понашају по тим правилима. Što će reći, sve to može da se pretvori u farisejstvo...prava svrha hrišćanstva je ljubav a ne slepo robovanje pravilima. Mi smo oslobođeni od zakona ali izgleda da ponekad sami sebi namećemo neke zakone, iako dobro znamo da jedini zakon koji treba da živimo jeste ljubav facenew22222222 ми нисмо ослобођени закона, али смо олакшани са две основне заповести.сам Господ је рекао: Не мислите да сам ја дошао да покварим закон или пророке: нисам дошао да покварим, него да испуним. свето јеванђеље по Матеју, глава 5, стих 17 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Što će reći, sve to može da se pretvori u farisejstvo...prava svrha hrišćanstva je ljubav a ne slepo robovanje pravilima. Mi smo oslobođeni od zakona ali izgleda da ponekad sami sebi namećemo neke zakone, iako dobro znamo da jedini zakon koji treba da živimo jeste ljubav 0205_whistling ми нисмо ослобођени закона, али смо олакшани са две основне заповести.сам Господ је рекао: Не мислите да сам ја дошао да покварим закон или пророке: нисам дошао да покварим, него да испуним. свето јеванђеље по Матеју, глава 5, стих 17 Да, фарисејство, управо супротно од онога што Господ проповеда. Две највеће заповести су призма кроз коју треба гледати све остале заповести и правила, уствари,мислим да кроз њих треба посматрати цео живот,и то је начин да се дође до правих одговора. Верујем да онај ко записује своје искуство кроз правила која су њему помогла то чини из љубави, али то не мора да значи да су та правила универзална. Нисмо сви на истој лествици, а опасно је прескочити прву,која је љубав. Мене имресионира онај ко живи строго не осуђујући слабије од себе, а ако некога његова ревност води у осуду ближњег сигурна сам да је та ревност само спољашња. Човек би требало да буде строг према себи и благ према ближњима. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sinergija Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Различитим људима различите ситуације одузимају благодат. Тешко да се може направити савршен правилник. Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 znachi kad se smirm kais i udri ..... 0205_whistling nisam pročitao uvodni tekst i ne zanima me,jer koliko vidim sve se svodi na isto ali ovo je tačno ako treba djecu tući onda tek kada se smiriš nikako u afektu Туците децу чим приметите да почињу да личе на вас. - Душко Радовић - Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Бојим се да оваква правила воде у опасност само спољашње ревности и успоравање или чак заустављање духовног узрастања. Знам превише људи који се труде да живе тако (мирјана) и од свог труда имају само осуђивање свих који се не понашају по тим правилима. ...tako je,ima nas svakakvih,ali da li to znaci,da zbog pogresne interpretacije,ni ne treba izdavati neke ovakve knjige...mislim da ove knjige nisu nastale iz potrebe da budu nekom pravilo,vec bas suprotno,da su one posljedica onih koji imaju savrsenu ljubav prema Bogu,i strah Gospodnji,i da takvi eto,prosto,ni ne mogu da grijese,jer ih savrsena ljubav tjera da cine samo ono sto Gospod voli...a date su nam da imamo na koga da se ugledamo,i da znamo da je takvo nesto moguce,sve u zavisnosti od naseg duhovnog uzrasta...to sto bi mi htjeli da u njima pise nesto drugo,i sto bismo time pravdali nase grijehe je potpuno druga stvar... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 Може ли се на путу за цркву (пре Св. Литургије) свраћати у продавницу? Кажу да је то неблагочестиво? Грех је успут свраћати у продавницу. За то се треба покајати и исправити се. Непријатељспасења често убацује мисао да се из храма сврати негде или шаље човека с празнимразговорима како би одузео благодат души после посете цркве и нарочито кад се човек причестио. stadaradim -------- Да сумирам: Кад имам проблем са алергијом, а нисам попио лек и немам марамице пи себи-НЕ ТРЕБА У ПРОДАВНИЦУ, НЕГО СЛИНАВ НА ЛИТУРГИЈУ! А кад се тако слинав причестим и пођем кући-НЕ ТРЕБА У ПРОДАВНИЦУ, НЕГО ЦЕО ДАН ДО СУТРА БУДИ СЛИНАВ! 0110_hahaha Или немој на Литургију и на причешће... 0205_whistling 0110_hahaha А знате ли колико има буквалиста који, кад ово чују и прочитају, обавезно се тога придржавају? Ц,ц,ц... Чини ми се да су овакве књиге добиле на замаху због слабог рада свештенства на парохијама у овим прошлим временима, а да се стање полако (спорије него што би волели) поправља. Млади богослови, кад добијете чин, прво парохијане да васпитавате, па после свет да мењате, да их ВИ духовно руководите, и неће бити потребе за накарадним духовним руковођењем "на даљину" од стране непознатог свештеника за непознатог мирјанина... "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 tako je,ima nas svakakvih,ali da li to znaci,da zbog pogresne interpretacije,ni ne treba izdavati neke ovakve knjige...mislim da ove knjige nisu nastale iz potrebe da budu nekom pravilo,vec bas suprotno,da su one posljedica onih koji imaju savrsenu ljubav prema Bogu,i strah Gospodnji, Savrsena ljubav prema Bogu se ogleda u tome sto neces ici do prodavnice posle Liturgije? Ukoliko se u toj knjizi kaze da je greh ici u prodavnicu nakon Liturgije,onda je sasvim ocigledno da je cilj pisca da ona predstavlja univerzalno pravilo.U suprotnom,to ne bi bilo okarakterisano automatski kao greh. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 tako je,ima nas svakakvih,ali da li to znaci,da zbog pogresne interpretacije,ni ne treba izdavati neke ovakve knjige...mislim da ove knjige nisu nastale iz potrebe da budu nekom pravilo,vec bas suprotno,da su one posljedica onih koji imaju savrsenu ljubav prema Bogu,i strah Gospodnji, Savrsena ljubav prema Bogu se ogleda u tome sto neces ici do prodavnice posle Liturgije? Ukoliko se u toj knjizi kaze da je greh ici u prodavnicu nakon Liturgije,onda je sasvim ocigledno da je cilj pisca da ona predstavlja univerzalno pravilo.U suprotnom,to ne bi bilo okarakterisano automatski kao greh. ...nigdje ne pise da je to grijeh,i naravno da nije,i bas zato sto bukvalno tumacis ovakve stvari ti ni ne bi' preporucila ovakva stiva...samo se skrece paznja na to da se sve oko nas trudi da nas odvoji od Boga,i da izgubimo blagodat...a svako treba sam da rasudjuje sta mu pomaze,a sta ne,u duhovnom zivotu... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 @Tavita Jasno je receno da je greh. Може ли се на путу за цркву (пре Св. Литургије) свраћати у продавницу? Кажу да је то неблагочестиво? Грех је успут свраћати у продавницу. За то се треба покајати и исправити се. Непријатељ спасења често убацује мисао да се из храма сврати негде или шаље човека с празним разговорима како би одузео благодат души после посете цркве и нарочито кад се човек причестио. Dakle,greh je i pre i posle Liturgije. Nisi mi objasnila kako se savrsena ljubav prema Bogu ogleda u tome sto neces ici u prodavnicu posle Liturgije. Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 @Tavita Jasno je receno da je greh. Може ли се на путу за цркву (пре Св. Литургије) свраћати у продавницу? Кажу да је то неблагочестиво? Грех је успут свраћати у продавницу. За то се треба покајати и исправити се. Непријатељ спасења често убацује мисао да се из храма сврати негде или шаље човека с празним разговорима како би одузео благодат души после посете цркве и нарочито кад се човек причестио. Dakle,greh je i pre i posle Liturgije. Nisi mi objasnila kako se savrsena ljubav prema Bogu ogleda u tome sto neces ici u prodavnicu posle Liturgije. ...e,mnogo volim ovu recenicu-sve je u oku posmatraca greengrin.....ti tumaci kako hoces,ja to vidim tako da covjek hoce da skrene paznju da se 'cuva' blagodat,i da ukaze na iskusenja koja vrebaju na svakom koraku,pa i na putu do prodavnice pivo...al' ozbiljno,mene uvjek kace neka iskusenja,posto zivim u malom gradu gdje se svi poznajemo,kad svratim u prodavnicu,primjetila sam da mi nude samo neki alkohol,a sve pod izgovorom da malo posjedimo i da se ispricamo,iako smo to obavili jos prije liturgije stadaradim ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јанко Написано Мај 20, 2011 Пријави Подели Написано Мај 20, 2011 ...e,mnogo volim ovu recenicu-sve je u oku posmatraca pivo.....ti tumaci kako hoces,ja to vidim tako da covjek hoce da skrene paznju da se 'cuva' blagodat,i da ukaze na iskusenja koja vrebaju na svakom koraku,pa i na putu do prodavnice stadaradim...al' ozbiljno,mene uvjek kace neka iskusenja,posto zivim u malom gradu gdje se svi poznajemo,kad svratim u prodavnicu,primjetila sam da mi nude samo neki alkohol,a sve pod izgovorom da malo posjedimo i da se ispricamo,iako smo to obavili jos prije liturgije .mislise. Ц,ц,ц, Тавито, браниш став а сама га преступаш, нећеш у продавницу после Литургије Може ли се на путу за цркву (пре Св. Литургије) свраћати у продавницу? Кажу да је то неблагочестиво? Грех је успут свраћати у продавницу. За то се треба покајати и исправити се. а свратиш ПРЕ ... greengrin greengrin greengrin "Христос васкрсе, радости моја!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука