Jump to content

Posavetuj me oce

Оцени ову тему

Препоручена порука

@Tavita

Jasno je receno da je greh.

Може ли се на путу за цркву (пре Св. Литургије) свраћати у продавницу? Кажу да је то неблагочестиво?

Грех је успут свраћати у продавницу. За то се треба покајати и исправити се. Непријатељ спасења често убацује мисао да се из храма сврати негде или шаље човека с празним разговорима како би одузео благодат души после посете цркве и нарочито кад се човек причестио.

Dakle,greh je i pre i posle Liturgije.

Nisi mi objasnila kako se savrsena ljubav prema Bogu ogleda u tome sto neces ici u prodavnicu posle Liturgije.

...e,mnogo volim ovu recenicu-sve je u oku posmatraca 0205_whistling.....ti tumaci kako hoces,ja to vidim tako da covjek hoce da skrene paznju da se 'cuva' blagodat,i da ukaze na iskusenja koja vrebaju na svakom koraku,pa i na putu do prodavnice 0205_whistling...al' ozbiljno,mene uvjek kace neka iskusenja,posto zivim u malom gradu gdje se svi poznajemo,kad svratim u prodavnicu,primjetila sam da mi nude samo neki alkohol,a sve pod izgovorom da malo posjedimo i da se ispricamo,iako smo to obavili jos prije liturgije :cheesy2:

Mozemo da se pretvaramo kako je nesto drugo u pitanju,ali tamo jasno stoji da je odlazak u prodavnicu pre/nakon Liturgije greh.Iskusenje je jedno a greh nesto sasvim drugo.

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 59
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

...e,mnogo volim ovu recenicu-sve je u oku posmatraca confused1.....ti tumaci kako hoces,ja to vidim tako da covjek hoce da skrene paznju da se 'cuva' blagodat,i da ukaze na iskusenja koja vrebaju na svakom koraku,pa i na putu do prodavnice confused...al' ozbiljno,mene uvjek kace neka iskusenja,posto zivim u malom gradu gdje se svi poznajemo,kad svratim u prodavnicu,primjetila sam da mi nude samo neki alkohol,a sve pod izgovorom da malo posjedimo i da se ispricamo,iako smo to obavili jos prije liturgije pivo

Ц,ц,ц, Тавито, браниш став а сама га преступаш, нећеш у продавницу после Литургије

Може ли се на путу за цркву (пре Св. Литургије) свраћати у продавницу? Кажу да је то неблагочестиво?

Грех је успут свраћати у продавницу. За то се треба покајати и исправити се.

а свратиш ПРЕ ...  0110_hahaha 0110_hahaha smej.gif  smej.gif leteti

...ma ne sekiraj ti nista,svratim ja i pre i posle 0110_hahaha  ;)

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал confused1 link=topic=14213.msg444583#msg444583 date=1305852706]

Što će reći, sve to može da se pretvori u farisejstvo...prava svrha hrišćanstva je ljubav a ne slepo robovanje pravilima. Mi smo oslobođeni od zakona ali izgleda da ponekad sami sebi namećemo neke zakone, iako dobro znamo da jedini zakon koji treba da živimo jeste ljubav confused1

ми нисмо ослобођени закона, али смо олакшани са две основне заповести.

сам Господ је рекао: Не мислите да сам ја дошао да покварим закон или пророке: нисам дошао да покварим, него да испуним.

свето јеванђеље по Матеју, глава 5, стих 17

Да, фарисејство, управо супротно од онога што Господ проповеда.

Две највеће заповести су призма кроз коју треба гледати све остале заповести и правила,

уствари,мислим да кроз њих треба посматрати цео живот,и то је начин да се дође до правих одговора.

Верујем да онај ко записује своје искуство кроз правила која су њему помогла то чини из љубави,

али то не мора да значи да су та правила универзална.

Нисмо сви на истој лествици, а опасно је прескочити прву,која је љубав.

Мене имресионира онај ко живи строго не осуђујући слабије од себе,

а ако некога његова ревност води у осуду ближњег сигурна сам да је та ревност само спољашња.

Човек би требало да буде строг према себи и благ према ближњима.

слажем се.  confused1

а та малоумна ревност се и зове ревност не по уму.

Подели на овим сајтовима

Бојим се да оваква правила воде у опасност само спољашње ревности и успоравање или чак заустављање духовног узрастања.

Знам превише људи који се труде да живе тако (мирјана) и од свог труда имају само осуђивање свих који се не понашају по тим правилима.

...tako je,ima nas svakakvih,ali da li to znaci,da zbog pogresne interpretacije,ni ne treba izdavati neke ovakve knjige...mislim da ove knjige nisu nastale iz potrebe da budu nekom pravilo,vec bas suprotno,da su one posljedica onih koji imaju savrsenu ljubav prema Bogu,i strah Gospodnji,i da takvi eto,prosto,ni ne mogu da grijese,jer ih savrsena ljubav tjera da cine samo ono sto Gospod voli...a date su nam da imamo na koga da se ugledamo,i da znamo da je takvo nesto moguce,sve u zavisnosti od naseg duhovnog uzrasta...to sto bi mi htjeli da u njima pise nesto drugo,i sto bismo time pravdali nase grijehe je potpuno druga stvar...

чак и у бестрасју човек греши, од гордости.

и не смемо никако да се угледамо на грешнике, ма колико свети били, већ на Господа Исуса Христа.

Подели на овим сајтовима

[quote author=Милан Меденица ака Меда Брутал :) link=topic=14213.msg445127#msg445127 date=1305920405]

Бојим се да оваква правила воде у опасност само спољашње ревности и успоравање или чак заустављање духовног узрастања.

Знам превише људи који се труде да живе тако (мирјана) и од свог труда имају само осуђивање свих који се не понашају по тим правилима.

...tako je,ima nas svakakvih,ali da li to znaci,da zbog pogresne interpretacije,ni ne treba izdavati neke ovakve knjige...mislim da ove knjige nisu nastale iz potrebe da budu nekom pravilo,vec bas suprotno,da su one posljedica onih koji imaju savrsenu ljubav prema Bogu,i strah Gospodnji,i da takvi eto,prosto,ni ne mogu da grijese,jer ih savrsena ljubav tjera da cine samo ono sto Gospod voli...a date su nam da imamo na koga da se ugledamo,i da znamo da je takvo nesto moguce,sve u zavisnosti od naseg duhovnog uzrasta...to sto bi mi htjeli da u njima pise nesto drugo,i sto bismo time pravdali nase grijehe je potpuno druga stvar...

чак и у бестрасју човек греши, од гордости.

и не смемо никако да се угледамо на грешнике, ма колико свети били, већ на Господа Исуса Христа.

prstgore  То  је прва лекција коју би сваки хришћанин морао да научи (прихвати).

Стално чујем изговоре типа *нисам ја Свети Сава, уместо да се сетимо да смо сви позвани да будемо свети и да се на Самог Господа угледамо, да само у односу на Њега меримо себе.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

...e,mnogo volim ovu recenicu-sve je u oku posmatraca 0102_laugh.....ti tumaci kako hoces,ja to vidim tako da covjek hoce da skrene paznju da se 'cuva' blagodat,i da ukaze na iskusenja koja vrebaju na svakom koraku,pa i na putu do prodavnice 0102_laugh...al' ozbiljno,mene uvjek kace neka iskusenja,posto zivim u malom gradu gdje se svi poznajemo,kad svratim u prodavnicu,primjetila sam da mi nude samo neki alkohol,a sve pod izgovorom da malo posjedimo i da se ispricamo,iako smo to obavili jos prije liturgije 0102_laugh

Ц,ц,ц, Тавито, браниш став а сама га преступаш, нећеш у продавницу после Литургије

а свратиш ПРЕ ...  greengrin greengrin greengrin   ;) prstgore

...ma ne sekiraj ti nista,svratim ja i pre i posle 0102_laugh  :)

И коју епитимију добијаш кад исповедиш овај грех 4chsmu1

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

...e,mnogo volim ovu recenicu-sve je u oku posmatraca 0102_laugh.....ti tumaci kako hoces,ja to vidim tako da covjek hoce da skrene paznju da se 'cuva' blagodat,i da ukaze na iskusenja koja vrebaju na svakom koraku,pa i na putu do prodavnice 0102_laugh...al' ozbiljno,mene uvjek kace neka iskusenja,posto zivim u malom gradu gdje se svi poznajemo,kad svratim u prodavnicu,primjetila sam da mi nude samo neki alkohol,a sve pod izgovorom da malo posjedimo i da se ispricamo,iako smo to obavili jos prije liturgije 0102_laugh

а свратиш ПРЕ ...  greengrin 4chsmu1 ;)  ;) prstgore

...ma ne sekiraj ti nista,svratim ja i pre i posle greengrin  :)

И коју епитимију добијаш кад исповедиш овај грех 4chsmu1

...ih,kad bi' ja tako ispovijedala svoje grijehe,ne bi kuci ni dolazila,stalno bi bila na ispovijesti greengrin 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

...ih,kad bi' ja tako ispovijedala svoje grijehe,ne bi kuci ni dolazila,stalno bi bila na ispovijesti 0102_laugh :)

0102_laugh А највљују смак света за 18 часова.    prstgore

Подели на овим сајтовима

...ih,kad bi' ja tako ispovijedala svoje grijehe,ne bi kuci ni dolazila,stalno bi bila na ispovijesti 0102_laugh 0102_laugh

0102_laugh za 18 :) imam tako mnogo nekog posla da obavim,valjda stignem do tad,jer ja ti sigurno putujem u prvoj turi greengrin

Подели на овим сајтовима

...ih,kad bi' ja tako ispovijedala svoje grijehe,ne bi kuci ni dolazila,stalno bi bila na ispovijesti 0102_laugh 0102_laugh

greengrin za 18 :) imam tako mnogo nekog posla da obavim,valjda stignem do tad,jer ja ti sigurno putujem u prvoj turi greengrin

Неки оптимисти ми ево кажу да у првој тури иду американци greengrin

Идем ја да попијем кафу и мирно сачекам развој догађаја.

Срећом нисам ишла у продавницу од последње исповести 0102_laugh

4chsmu1

Подели на овим сајтовима

...ih,kad bi' ja tako ispovijedala svoje grijehe,ne bi kuci ni dolazila,stalno bi bila na ispovijesti confused1:drugarstvo:

:krstix: А највљују смак света за 18 часова.    Hristos vaskrse

vaistinu za 18 :drugarstvo: imam tako mnogo nekog posla da obavim,valjda stignem do tad,jer ja ti sigurno putujem u prvoj turi confused

Неки оптимисти ми ево кажу да у првој тури иду американци 7896634

Идем ја да попијем кафу и мирно сачекам развој догађаја.

Срећом нисам ишла у продавницу од последње исповести :group111:

0102_laugh

...e,ako je tako,onda stignem da zavrsim s obavezama 0102_laugh i blago ti se,ja od liturgije ni ne izlazim iz prodavnice 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Лажна узбуна Hristos vaskrse

Реално,одлазак у продавницу може да буде грех ако украдемо нешто тамо.

И питам се да ли се то односи и на црквену продавницу,јер ако је грех,шта ће онда продавница у храму.

Подели на овим сајтовима

Лажна узбуна :bla:

И питам се да ли се то односи и на црквену продавницу,јер ако је грех,шта ће онда продавница у храму.

ekstra womens 1340_womens

Ово си тако генијано приметио да сада не знам да ли да се дивим твојој оштроумности или да будем љубоморан што се ја тога нисам први сетио...  4chsmu1

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

ekstra klapklap 1340_womens

Ово си тако генијано приметио да сада не знам да ли да се дивим твојој оштроумности или да будем љубоморан што се ја тога нисам први сетио...  ekstra

4chsmu1 womens    :bla:

Подели на овим сајтовима

...

...bas si me uzbunila stadaradim rekoh vec da sam ti ja jedna velika gresnica,pa cak i ako izuzmemo jako ceste odlaske u prodavnicu  0102_laugh  ALI ja ipak mislim da ovako neka stiva nisu losa,ali i da je potrebno rasudjivati,u svakom slucaju mislim da su pisana s dobrom namjerom i iz ljubavi,a ne da budu pravilo...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...