Jump to content

Posavetuj me oce

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 59
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Још тужније је што је сујеверје веома распрострањено .mislise.

Међу људима има убица које никад нису убиле,лопова који никад нису украли и лажљиваца који говоре сушту истину.

Подели на овим сајтовима

Значи мени исто пада када играм игрице као и оном ко гледа ХХХ сајтове!

БРАТЕ!

Ja mislim da tebe nista nece skoditi duhovno ni duvan ni igrice ni Dzesika Alba nego ces pasti na Star Treku. .mislise.

Ipak su to sve demoni i njihovi leteci tanjiri. bleh 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Ja sam par puta bio kod oca Stefana u Remeti i sedeli smo sa njim u kancelariji i pričali ali zaista nije na mene ostavio utisak da je on neko ko bi mogao napisati ovakvu knjigu.

Није о. Стефан написао књигу, само је објављена у издању манастира, а преведена је са руског. Отац Стефан је по мени један од најбољих духовника тренутно у СПЦ, и тачно је да често истиче важност "спољашње" побожности и пристојности која благотворно утиче на унутарње душевне покрете и црквеност појединца. Мада је ова књига на први поглед баш хеви, видео сам да је читају многе девојке које су тек пришле Цркви (и то све неке урбане цице), и ниједна се на крају није истриповала, напротив. Вероватно је некима на корист читање таквих мало екстремнијих штива за које знају да их се не могу придржавати 100%, па онда нађу златну средину, а притом се не погорде. .mislise.

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

Ja sam par puta bio kod oca Stefana u Remeti i sedeli smo sa njim u kancelariji i pričali ali zaista nije na mene ostavio utisak da je on neko ko bi mogao napisati ovakvu knjigu.

Није о. Стефан написао књигу, само је објављена у издању манастира, а преведена је са руског. Отац Стефан је по мени један од најбољих духовника тренутно у СПЦ, и тачно је да често истиче важност "спољашње" побожности и пристојности која благотворно утиче на унутарње душевне покрете и црквеност појединца. Мада је ова књига на први поглед баш хеви, видео сам да је читају многе девојке које су тек пришле Цркви (и то све неке урбане цице), и ниједна се на крају није истриповала, напротив. Вероватно је некима на корист читање таквих мало екстремнијих штива за које знају да их се не могу придржавати 100%, па онда нађу златну средину, а притом се не погорде. .mislise.

Nije bilo tesko poretpostaviti. To mnogo toga objasnjava.

Подели на овим сајтовима

Ja sam bio kupio u manastiru neke knjižice koje izdalo neko pravoslavno bratstvo iz Šida.

Tu sam se baš načitao raznih stvari koje baš nemaju veze sa pravoslavnim predanjem  pa mi je bilo čudno da otac Stefan tako nešto i dozvoljava da se prodaje u manastiru.

Подели на овим сајтовима

Већина светитеља,ако не и сви,заиста нису уживала у телевизији,луксузним колима и кућама, тешко да су се грохотом смејали и засмејавали друге,силе и знамења крста,баш тог око врата су били прилично свесни,мислим да нису ни свраћали у продавницу после службе,виђали су и горе ствари од Нло-а, и знали су од кога су, уживали у храни тј ићу и пићу врло ретко,а јођ ређе ишли на журке и рок концерте...

Знате ли зашто...зато што су свим својим бићем веровали и изгарали у Божијој љубави, и признаћете, у таквом расположењу ,тешко је љубити световне задовољштине и уживања!

А то,што смо сви ми, овисници о свим тим уживанцијама, и то што нам је вера према њиховој готово невера, (не)даје нам за право,да се овако ругамо... nesiguran

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Auuuuu, ja sam nadrljala načisto! Posle Liturgije uvek svraćam u prodavnicu - pa ja ću zbog toga pravo u pakao! 4chsmu1 t4431 Ljudi, da li je ovo moguće? Ne mogu da verujem! nesiguran

A pošto nedeljom obično svratim da vidim bolesnog svekra i odnesem mu klopu, verovatno će me i zbog toga Bog kazniti pošto vodimo isprazne razgovore! 0212_rolleyes

Подели на овим сајтовима

Већина светитеља,ако не и сви,заиста нису уживала у телевизији,луксузним колима и кућама, тешко да су се грохотом смејали и засмејавали друге,силе и знамења крста,баш тог око врата су били прилично свесни,мислим да нису ни свраћали у продавницу после службе,виђали су и горе ствари од Нло-а, и знали су од кога су, уживали у храни тј ићу и пићу врло ретко,а јођ ређе ишли на журке и рок концерте...

Знате ли зашто...зато што су свим својим бићем веровали и изгарали у Божијој љубави, и признаћете, у таквом расположењу ,тешко је љубити световне задовољштине и уживања!

А то,што смо сви ми, овисници о свим тим уживанцијама, и то што нам је вера према њиховој готово невера, (не)даје нам за право,да се овако ругамо... nesiguran

A sta mislis da smo svi mi(ukljucujuci i tebe) sa zero iskustvom podvizavanja? Treba li milijardu puta crtati da

je mirjanski i monaski podvig sasvim drugaciji i da je poredjenje zivota pustinjaka i mirjana besmisleno?!

Evo ja kazem otvoreno da ko god je ovo napisao ne samo da nije bas bistar nego nema ni 10 minuta iskustva

hriscansnog podviga u svetu. Takvima ne treba dozvoliti da bilo kome sole pamet jer ne znaju o cemu pricaju.

Подели на овим сајтовима

Jeste a i problem je kad duhovno nespreman čovek želi da živi kao svetitelji pa se onda jave anomalije.

Zasigurno da su svetitelji najveći hedonisti koji su ikada hodali zemaljskom kuglom a naslađivali su se Hristom.

Tako da postići takav život nećemo uspeti ispunjavajući neki zakon već samo sa duhovnim uzrastanjem.

Zakon i pravisa su tek posledica i prateća pojava duhovnog uzrastanja.

Подели на овим сајтовима

Нису Артемијевци, Шиђани су ОК. Па они не сматрају литургију за исправну ако се сви не причесте заједно. Само што велику пажњу посвећују и моралном животу и пристојности опхођења у храму Божијем.

Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve.

Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz.

Подели на овим сајтовима

Нису Артемијевци, Шиђани су ОК. Па они не сматрају литургију за исправну ако се сви не причесте заједно. Само што велику пажњу посвећују и моралном животу и пристојности опхођења у храму Божијем.

јел?

ајде да игноришем њихов поглед на Литургију, ал ја их баш скапирао као блиске артемитима  0205_whistling

Подели на овим сајтовима

А то,што смо сви ми, овисници о свим тим уживанцијама, и то што нам је вера према њиховој готово невера, (не)даје нам за право,да се овако ругамо... greengrin

:D to sto nismo u stanju da zivimo ovako,ne daje nam za pravo da se izrugujemo nad onima koji to mogu...

''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...