Aragorn Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Цитат UNBELIEVABLE!!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 womens joooj Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Цитат E, samo da kažem da nije uopšte toliko neverovatno što je imala tri iz pevanja. Лепо девојка каже да је имала проблема да научи да пева, и да је често мењала професоре. Ово је отпевала прелепо, али можда јој другачије песме не леже. Е сад, што неки одмах ђипају и крећу са оним , ма ми Срби смо стока , за боље нисмо, нама треба Швабо да нас научи памети итд. то је више нека мода у Срба и не треба превише обраћати пажњу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Децо, не претерујте: у Србији на жалост има јако мало квалитетних професора соло пјевања (има их неколицина врхунских, али они не могу да раде у свим могућим средњим школама и академијама), тако да је на жалост врло честа појава да ученик промијени чак и по 5-6 професора до краја средње школе. Ако ћемо занатски и реално, ако желимо да објективно оцијенимо нечије извођење неког конретног дјела ту постоји пар основних услова: да ли и колико познајемо то дјело, да ли смо упознати са претходним (туђим) извођењима тог дјела, колико познајемо основе извођачке технике (вокалне)...итд итд. Конкретно: - арија Моро из опере Бал под маскама јесте феноменална арија, и сама музика већ одушевљава слушаоца - занатски гледано, има доста неподржаних тонова (нису отпјевани "на даху" како то кажу пјевачи, већ су изашли уз помоћ микрофона и ефекта (реверба) који је тонац додао - интонација је на неколико мјеста благо речено проблематична - стилски нека глисанда нису на мјесту - атак ("улаз" у тон, односно начин како пјевач почиње одређену тонску висину) је такође на пар тонова проблематичан, - тон је дрхтав уз повремена тремола, што се у вокалној техници (поготово пјевача-солиста) не толерише. Е, сад, све ово што сам набројао може и не мора да има никакве везе, али свијет музичара данас је заиста бруталан и гладијаторски, простора за класичну музику је ужасно мало а талената у Србији колико хоћете. У обзир се узимају и године пјевача (очекује се да девојке имају формирану технику прије 24 године, а мушкарци прије 30) а и класа у којој се ученик налази. Девојка јесте талентована, али немамо појма како је пјевала на матурском концерту - да ли је имала фалш тонова, да ли је тон био дрхтав и неподржан итд. Могла је што се мене тиче и да добије четворку, али за пет баш и није, требате да чујете како пјевају дјеца на такмичењима соло-пјевача по Србији, имате клинце који једу за доручак, а опет пјевају око куће. Сама природа ове емисије је таква да се траже ове врсте "сензација", али не заборавимо да и Пол Потс, који је побиједио британски "Таленат" није направио оперску каријеру нити га је ико звао да гостује по Бољшој театру или Бечкој операхаус, просто јер човек је талентован, али је далеко од профија. Дођите на концерте класичне музике, немојте чекати да вам се таленти "сервирају" са малих екрана, јер мјеста за талентовану децу данас скоро и да нема на телевизијама. Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 @Evgenik greengrin ........ Inace, pomenuti Pol zvuci mnogo bolje i sigurnije, iako nije ucio muzicku bas nikad, evo poslusajte ga... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 евгениче, ми ти кличемо 0212_rolleyes nesiguran клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Eto, i na ovu temu rekoh isto kao Evgenik. Moja čast... facenew22222222 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Цитат Ова девојка је имала тројку из певања Па, била је у пубертету, мутирао јој глас 0110_hahaha Цитат - то може само у Србији А је ли у Србији Ајнштајн био скоро па понављач? Или то беше нека друга земља? :229229229: Стварно, Ивице, немој ове дефетистичко-другосрбијанско-дијаспора форе... Заиста нисам од оних који шире оптимизам по наређењу председника Србије (утеривање среће у кости) и много сам критичан према милион ствари у земљи (и према, себи пре свега), али ме убијају у појам депресивне констатације "то може само у Србији"... Немој... Безвезе је... Заиста, заиста вам кажем да што год заиштете од Оца у име Моје, даће вам. (Јн 16,23) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 @ evgenik hvala na detaljnoj analizi :229229229: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Цитат Дођите на концерте класичне музике, немојте чекати да вам се таленти "сервирају" са малих екрана, јер мјеста за талентовану децу данас скоро и да нема на телевизијама. :229229229: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
IvanJ Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 @Сирена Да ли си ти можда недавно гостовала на радију Словољубве? Приметио сам сличност неких твојих реченичних конструкција и изражавања једне богословке која је скоро гостовала у емисији (заборавио сам име). Цитат Nije savremenost za svakoga, niti smo mi za sve. Ako krenemo za modifikacijama i promjenama, probudit ćemo se kao protestanti, držati za ruke i pjevati crnački bluz. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Цитат @Сирена Да ли си ти можда недавно гостовала на радију Словољубве? Приметио сам сличност неких твојих реченичних конструкција и изражавања једне богословке која је скоро гостовала у емисији (заборавио сам име). Znaš li bar u kojoj emisiji? I kad smo već tu - Slovo ljubve su dve reči. Nikako ne mogu da shvatim kako ljudi ime te pesme pišu kao jednu reč... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sirena Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Цитат @Сирена Да ли си ти можда недавно гостовала на радију Словољубве? Приметио сам сличност неких твојих реченичних конструкција и изражавања једне богословке која је скоро гостовала у емисији (заборавио сам име). Nisam, a vjerovatno i necu :djetalina: Prilicno sam daleko od Bg, izmedju ostalog. Nadam se da se doticna koleginica lijepo izrazava 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mиљан Танић Написано Мај 19, 2011 Пријави Подели Написано Мај 19, 2011 Цитат Цитат @Сирена Да ли си ти можда недавно гостовала на радију Словољубве? Приметио сам сличност неких твојих реченичних конструкција и изражавања једне богословке која је скоро гостовала у емисији (заборавио сам име). Nisam, a vjerovatno i necu :djetalina: Prilicno sam daleko od Bg, izmedju ostalog. Nadam se da se doticna koleginica lijepo izrazava 0205_whistling Ne brini, to nije nikakva prepreka 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука