Jump to content

Шта је узрок "лудила"?

Препоручена порука

Pitanje mi je bilo na mjestu, pa te molim da mi odgovoriš.....

A ja te molim da se obrazujes jer si sa te strane zestoko zakinut kao i ovaj tvoj drug po razmisljanju Dika.

http://www.pakistantoday.com.pk/2011/03/2-1-million-children-born-with-mental-disorders-each-year/

Pročitah..

Dakle, kaže da je uzrok takve djece nedostatak joda u prehrani majke trudnice zbog čega dolazi do "lack of cognitive abilities and congenital abnormalities like deafness, dumbness and stunted growth" ili ukratko po naški: rađaju se gluha, nijema i zakržljala djeca. Zbog nedostatka joda u prehrani majki..

Nigdje ne piše djeca sa šizofrenijom, psihozom, neurozom ili ludilom općenito?

Dakle gdje su ta djeca, Aquilo?

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

• Одговори 120
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Pitanje mi je bilo na mjestu, pa te molim da mi odgovoriš.....

A ja te molim da se obrazujes jer si sa te strane zestoko zakinut kao i ovaj tvoj drug po razmisljanju Dika.

http://www.pakistantoday.com.pk/2011/03/2-1-million-children-born-with-mental-disorders-each-year/

Pročitah..

Dakle, kaže da je uzrok takve djece nedostatak joda u prehrani majke trudnice zbog čega dolazi do "lack of cognitive abilities and congenital abnormalities like deafness, dumbness and stunted growth" ili ukratko po naški: rađaju se gluha, nijema i zakržljala djeca. Zbog nedostatka joda u prehrani majki..

Nigdje ne piše djeca sa šizofrenijom, psihozom, neurozom ili ludilom općenito?

Dakle gdje su ta djeca, Aquilo?

I to spada u mentalni poremecaj samo sto tebe izgleda uzbudjuju samo neki tezi slucajevi.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1511819/

Prevalence-USA: If 4 million children are born in the United States every year, approximately 36,500 children will eventually be diagnosed with an ASD.  Assuming the prevalence rate has been constant over the past two decades, we can estimate that about 730,000 individuals between the ages of 0 to 21 have an ASD. (CDC, May, 2010)

http://www.ialq.org/research-information/statistics/

http://specialed.freeyellow.com/YAdaptUse.html

Some 3% of the American population can be described as mentally retarded, and about 126,000 infants born each year are expected to fall into this category.

http://www.uky.edu/Classes/PHI/305.002/ret.htm

Ako si vec toliko katastrofalno neobrazovan ne moras da se hvalis time po forumu.

Подели на овим сајтовима

I to spada u mentalni poremecaj samo sto tebe izgleda uzbudjuju samo neki tezi slucajevi.

Ako si vec toliko katastrofalno neobrazovan ne moras da se hvalis time po forumu.

(Frende? U tri uzastopne poruke me vrijeđaš. Molim da malo primiriš...ok?)

Što se tiče odgovora, daješ mi linkove sa mentalnim poremećajima kao što su gluhoća, nijemost, mentalna retardiranost i sl.

Ne govorimo o mentalnim poremećajima nego o duševnim bolestima. Luđak je duševni bolesnik.

Po četvrti put molim da mi pokažeš jedno dijete koje se rodilo kao duševni bolesnik (kao luđak)...

Istina je uvijek negdje u sredini..

Подели на овим сајтовима

(Frende? U tri uzastopne poruke me vrijeđaš. Molim da malo primiriš...ok?)

Frende ne vredjam te nego jednostavno konstatujem cinjenicno stanje stvari na osnovu tvojih postova. A

evo i iz treceg pokusaja se vidi jedno te isto ti jesi neobrazovan ne zato to se meni ne svidjas nego na

osnovu toga sto pises.

Što se tiče odgovora, daješ mi linkove sa mentalnim poremećajima kao što su gluhoća, nijemost, mentalna retardiranost i sl.

Eto vidis koliko si neobrazovan frende. ASD nije gluhoca i nijemost nego autizam a kako lepo pise na linku

samo u USA se godisnje rodi 36 500 dece sa ASDom.

Ne govorimo o mentalnim poremećajima nego o duševnim bolestima. Luđak je duševni bolesnik.

Po četvrti put molim da mi pokažeš jedno dijete koje se rodilo kao duševni bolesnik (kao luđak)...

Eeee ovo je samo jos jedan od pokazatelja tvoje katastrofalne neobrazovanosti. Ne postoji, samo cu

jednom reci, NE POSTOJI razlika izmedju mentalnog poremecaja i dusevne bolesti. To su sinonimi a ta

rec dusevna bolest se koristila pretezno dok smo jako malo znali o neuorboilogiji i dok se smatralo da je

uzrok tih bolesti neka magija a ne neurobioloska smetnja izazvana mutacijom ili mehanickom povredom.

Epilepsija, sizofrenija, autizam, retardacija su sve mentalne bolesti jer sve ali bas sve imaju uzrok u

neurobiloskim poremecajima izazvinim iliu mutacijam ili mehanickim povredama. Ne postoji nikakva

posebna vrsta bolesti koju izazvima neka magija pa da to budu dusevne bolesti a ovo mentalne. Ne to

su sve  neuborobiolski poremecaji a nekada su se neke zvale dusevne bolesti iz neznanja njihovog uzroka.

Подели на овим сајтовима

Eeee ovo je samo jos jedan od pokazatelja tvoje katastrofalne neobrazovanosti. Ne postoji, samo cu

jednom reci, NE POSTOJI razlika izmedju mentalnog poremecaja i dusevne bolesti.

Šta je onda homoseksualnost? Ako izuzmemo to što tvrde zagovornici seksualnih sloboda da homoseksualnost nije ni mentalnim poremećajem ni duševnom bolesti već samo varijetet normalnog seksualnog habitusa, ponašanja, ostaju nam dvije stvai na raspologanju. Homoseksualnost je mentalni poremećaj ili duševna bolest. Vrlo rijetko je neki homoseksual duševni bolesnik istovremeno, ali zato većina duševnih bolesnika nikada nisu bili a ni ne budu homoseksualima jer su heteroseksualima. Ja mislim da si baš ti Aquilio taj koji te pojmove brka, mješa gljive i šljive a ne naš brat Leopold koji nam je to tako lijepio objasnio. I ako može bez tih FACEPALM i međeda, moliću lepo!

joooj.gif' class='bbc_emoticon' alt='facenew22222222' />

Подели на овим сајтовима

jednom reci, NE POSTOJI razlika izmedju mentalnog poremecaja i dusevne bolesti.

Šta je onda homoseksualnost? Ako izuzmemo to što tvrde zagovornici seksualnih sloboda da homoseksualnost nije ni mentalnim poremećajem ni duševnom bolesti već samo varijetet normalnog seksualnog habitusa, ponašanja, ostaju nam dvije stvai na raspologanju. Homoseksualnost je mentalni poremećaj ili duševna bolest. Vrlo rijetko je neki homoseksual duševni bolesnik istovremeno, ali zato većina duševnih bolesnika nikada nisu bili a ni ne budu homoseksualima jer su heteroseksualima. Ja mislim da si baš ti Aquilio taj koji te pojmove brka, mješa gljive i šljive a ne naš brat Leopold koji nam je to tako lijepio objasnio. I ako može bez tih FACEPALM i međeda, moliću lepo!

joooj.gif' class='bbc_emoticon' alt='facenew22222222' />

Veliki inkvizitore kakve sada veze imaju homoseksualci sa celom pricom da ne postoji nikakva sustinska razlika

izmedju takozvanih dusevnih i mentalnih bolesti? To su sinonimi kako po sustini sto je potvrdila neurobiologija

a i po poreklu reci. Videti izvoreno znacenje reci mental.

Te dve reci su se ukorenile u narodu od davnih vremena kada se neurobiologiji nije znalo nista i ostale su u

upotrebi do dan danas kao i "sunce je zaslo" i ako danas veoma dobro znamo da se desava nesto sasvim drugo.

Tako i sa ovim ne postoji nikakva grupa mentalni i druga grupa dusevnih bolesti jer su to sve neurobioloski poremecaji.

Подели на овим сајтовима

facenew22222222 Veliki inkvizitor Torquemada: U pravu si duševne bolesti su sve prouzročene neurobiološkim potemećajima, to je tačno. Leopold je mislio na poremećaje poašanja a neispravno ih je nazvao mentalnim poremećajima. Svejedno te prve treba pozatvarat u podrume a te druge malo prevaspitat inkvizitorskim metodama i ispravit im sve te poremećaje ponašanja!

Подели на овим сајтовима

facenew22222222 Veliki inkvizitor Torquemada: U pravu si duševne bolesti su sve prouzročene neurobiološkim potemećajima, to je tačno. Leopold je mislio na poremećaje poašanja a neispravno ih je nazvao mentalnim poremećajima. Svejedno te prve treba pozatvarat u podrume a te druge malo prevaspitat inkvizitorskim metodama i ispravit im sve te poremećaje ponašanja!

Nije mislio na to posto se sizofrenija takodje manifestuje kao poremecaj ponasanja kao i psihoza.

Подели на овим сајтовима

Nije mislio na to posto se sizofrenija takodje manifestuje kao poremecaj ponasanja kao i psihoza.

joooj : Šizofrenija je teška duševna bolest sa neurofiziološkom patologijom u pozadini a poremećaji ponašanja su u tom slučaju stvar sekundarne simptomatologije. To razlikovanje manifestacija na poremećaj ponašana ili psihozu je samo uslovno i na praktičnom nivou, obe imaju ustvari isti uzrok na kako si to napisao neurobiološkom temelju. Znači šizofrenija ne može biti baš primjerom "poremećaja ponašanja", homoseksualnost međutim može, druga stvar što mnogi i to dovode u sumnju i tvrde da je isto toliko diskutabilno označiti to ikakvim poremećajem ponašanja. Oni to nazivaju manjinskom varijantom jednom od preferencija normalnog seksualnog ponašanja koje može biti majoritno, većinsko ili minorno, minoritno, manjinsko. A o tom se još svuda vode diskusije.

Подели на овим сајтовима

da ne postoji nikakva sustinska razlika izmedju takozvanih dusevnih i mentalnih bolesti?  

facenew22222222 : To ne postoji, to su sinonimi, ali postoji razlika između duševnih (mentalnih) bolesti i poremećaja ponašana.

Подели на овим сајтовима

joooj : Šizofrenija je teška duševna bolest sa neurofiziološkom patologijom u pozadini a poremećaji ponašanja su u tom slučaju stvar sekundarne simptomatologije. To razlikovanje manifestacija na poremećaj ponašana ili psihozu je samo uslovno i na praktičnom nivou, obe imaju ustvari isti uzrok na kako si to napisao neurobiološkom temelju. Znači šizofrenija ne može biti baš primjerom "poremećaja ponašanja", homoseksualnost međutim može, druga stvar što mnogi i to dovode u sumnju i tvrde da je isto toliko diskutabilno označiti to ikakvim poremećajem ponašanja. Oni to nazivaju manjinskom varijantom jednom od preferencija normalnog seksualnog ponašanja koje može biti majoritno, većinsko ili minorno, minoritno, manjinsko. A o tom se još svuda vode diskusije.

Opet on. Dokle vise kad sam gore objasnio da nije moguce napraviti distinkciju tako necega kao neceg stvarnog?!?! 7896634 bangin bangin bangin

Подели на овим сајтовима

Opet on. Dokle vise kad sam gore objasnio da nije moguce napraviti distinkciju tako necega kao neceg stvarnog?!?! bangin bangin bangin bangin

7896634 : Šta sad nije jasno: hrvatski pojam "duševna bolest" je isto kao engleski "mental illness". Šta opet tu nije jasno?

http://plato.stanford.edu/entries/mental-illness/

3. Classification of Mental Illness

1. Will it be possible in the future to classify mental illnesses according to their causes, as we do in much of the rest of medicine?

2. Given that we currently classify most mental illnesses according to their symptoms rather than their causes, is there any reason to think that our current diagnostic categories (e.g., schizophrenia, depression, manic depression, anxiety disorders) correspond with natural kinds?

3. Is it possible for our current classification scheme in psychiatry to be in any important sense “atheoretical” and independent of any particular theories of the etiology of mental disorders?

4. Is it possible for any classification scheme of mental illnesses to be purely scientific, and is it possible for a classification scheme to be independent of values—or to ask the reverse, do our classification schemes in psychiatry always rest on some non-scientific conception, normative of what should count as a normal life?

Подели на овим сајтовима

Veliki inkvizitore kakve sada veze imaju homoseksualci sa celom pricom da ne postoji nikakva sustinska razlika

izmedju takozvanih dusevnih i mentalnih bolesti? To su sinonimi kako po sustini sto je potvrdila neurobiologija

Te dve reci su se ukorenile u narodu od davnih vremena kada se neurobiologiji nije znalo nista i ostale su u

upotrebi do dan danas kao i "sunce je zaslo" i ako danas veoma dobro znamo da se desava nesto sasvim drugo.

Tako i sa ovim ne postoji nikakva grupa mentalni i druga grupa dusevnih bolesti jer su to sve neurobioloski poremecaji.

Подели на овим сајтовима

To sam već napisao, poremećaji ponašanja mogu ali većinom

ne moraju i nemaju nikakav uzrok u neurobiologiji niti neuropatofiziologiji.

da ne postoji nikakva sustinska razlika izmedju takozvanih dusevnih i mentalnih bolesti?  

0205_whistling : To si u pravu - zaista ne postoji razlika izmedju takozvanih dusevnih i mentalnih bolesti, to su sinonimi, ali postoji razlika između duševnih (mentalnih) bolesti i poremećaja ponašanja. Svi poremećaji ponašanja ne moraju biti prouzročeni neuropatofiziologijom. Ne moraju biti somatskog porijekla.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...