С.И. Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Meni su "zadušne" babe najveći eksces koji može da se pojavi u toku službe... Јефимија Крунић and Јаков. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Људи изгледа тешко издржавају пост па морају на некоме да истресу фрустрације... Ignjatije, С.И. and Јаков. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Да ли се под "ексцесом у цркви" подразумијева кад будућег свештеника жена дође у цркву у сукњи толико краткој да јој се виде гениталије!? Ако се подразумијева, онда да, има ексцеса! Што се тиче осталих ексцеса, све је мање-више прихватљиво и дешава се у свакој цркви (падање у несвијест и сл.) kron је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
С.И. Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Људи изгледа тешко издржавају пост па морају на некоме да истресу фрустрације... U nešto se udarati mora... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Orthophill Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ексцеси много, мени су ми били најинтересантни језички ексцеси Највеќи је био када један појац је бацио анатему на владику, јер је запевао „Господи, Господи призри с Небес...“ , затим и владика је бацио анатема и тако су си бацали анатеме неко време. Појац је сада Матеевец, а владика Архиепископ. Други по веќини ексцес је био када је поп на започео литургију са возгласом на македонски уместо на црквенослоенски, па певница није одговорила са „Амин“. На вечерну, када је присуствовао и владика, који се бори за македонски језик (јер је превео и минеје и триоде) ѓакони су принесли псалтима минеје на македонски, а псалти су их затворили, вратили и престали да поју и то на растојаније од свега 30 цм од владику. Ѓакони су почели да поју, а среќом владика је био преморен и није могао да се расправља. Псалт - богослов чита шестопсалмије на македонски и доѓе еклесиарх и узме му часослов. То када поп погреши ектенију или пак прескочи је, погреши возглас и тд. и певница поче да урла, тепачке на певницу и сличне ствари мислам да су мање интересантни. Ти ме волиш, ал ја не осећам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
С.И. Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Да ли се под "ексцесом у цркви" подразумијева кад будућег свештеника жена дође у цркву у сукњи толико краткој да јој се виде гениталије!? Ако се подразумијева, онда да, има ексцеса! Што се тиче осталих ексцеса, све је мање-више прихватљиво и дешава се у свакој цркви (падање у несвијест и сл.) Cenim da nije eksces nego stajling, a možda ima i blagoslov budućeg joj supruga... 4chsmu1 Volim_Sina_Bozjeg, Снежана, Биљана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Da, desava se, kad ja dodjem na liturgiju Биљана, Volim_Sina_Bozjeg, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Август 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 27, 2013 pa i to oblačenje (to jest svlačenje) više ne smatram pod ekscesom. Više se iznenadim kada vidim neku veoma lepu mladu ženu, koja je došla obučena kao neka strina. С.И., Драшко, Јефимија Крунић and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Meni su "zadušne" babe najveći eksces koji može da se pojavi u toku službe... А шта су, и ко су то ''задушне'' бабе у цркви? JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
С.И. Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 А шта су, и ко су то ''задушне'' бабе у цркви? :icon_pop: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 :icon_pop: Опет не разумем. А, чекај, они што уче како треба да се служба врши. Да,да, код нас ових дана у Атеници опет нека фрка. Круже ко киша око Крагујевца. Најпре Стјеник, па Вазнесење, сада црква у Атеници. Хм... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vasa L. Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Pricali mi da je vladika jednom osamario djakona, ovaj valjda bio pijan i nesto brbljao i mmrljao nerazgovetno, ali nista strasno ostao je na nogama i nastavio da sluzi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Pricali mi da je vladika jednom osamario djakona, ovaj valjda bio pijan i nesto brbljao i mmrljao nerazgovetno, ali nista strasno ostao je na nogama i nastavio da sluzi. 0110_hahaha Ленка* је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
С.И. Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Опет не разумем. А, чекај, они што уче како треба да се служба врши. Да,да, код нас ових дана у Атеници опет нека фрка. Круже ко киша око Крагујевца. Најпре Стјеник, па Вазнесење, сада црква у Атеници. Хм... Kod nas se rekne "Zadušna baba " za svakog ko dolazi u crkvu svega radi sem zbog sebe....(ukratko) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 27, 2013 Пријави Подели Написано Август 27, 2013 Ja sam doživio na sreću samo jedan eksces u životu kad je nekakav turista zapalio cigaru pred oltarom Bogorodičinim, tim postranim što se nalazi na desnoj strani od glavnog oltara. Pa su došli dva velika i visoka fratra, izveli ga, praktično iznijeli van, uzeli ga jedan pod jednu a drugi pod drugu ruku i odnijeli ko malo dijete, ahahahaha. Na slici možete vidjet kako to izgleda, nije se to desilo u toj crkvi ali tamo to vrlo slično izgleda, znači stao na tu desnu stranu crkve tačno pod taj Bogorodičin kip i zapalio cigaru. Nadam se da se obratio Bogu. Slika: http://www.sigma.ba/wp-content/uploads/2013/07/DSC_2475-1280x768.jpg Sv. Ilija u Zenici, nije to ta crkva, samo sam je stavio radi ilustracije nemam sad vremena tražit po internetu tu pravu, ustvari ja bih je tražio al se više ne mogu sjetit u kojoj je to crkvi tačno bilo, nije ni čudo, kad sam bio po toliko crkvi po raznim zemljama, da se barem sjetim gdje je to bilo, u kojoj to tačno zemlji, glavno se sjećam da je bila franjevačka, valjda negdje u Češkoj A da, sjetio sam se još i tog da je neka nesrećnica, starija žena, valjda duševno bolesna upala u crkvu i u sred mise nam počela svima nešto nesuvislo i pomateno "objašnjavat" pa su je izveli iz crkve, i to je bilo. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука