Ulični Muzičar Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 nikolastojanoviccuprija рече: Zar coveku treba veci dokaz Kreacije Kreatora od njega samog ! Kako je lako i lepo ziveti Gospode kada u meni osecam i Dah TVOJ !!!! Velika su Gospode dela tvoja i nema reci koja moze da opise sva cudesa Tvoja !!! tako bi bilo kada bi bilo sigurno da postoji kreator ... (samo vera ...) . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest ага пије млеко Написано Новембар 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 antoneta рече: ????????? ?? ?? ????????? ????????? ?? ??? ???? ???? ?? ???????????? ??????? - ?? ?? ?? ????????? ? ????, ???? ???????, ???? ??? ?? ???? ? ???? - ????? ???, ????? ???, ?? ??? ???!....... 0442_feel??? ? ???? ??? ? ??? ? 0409_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 antoneta рече: ????????? ?? ?? ????????? ????????? ?? ??? ???? ???? ?? ???????????? ??????? - ?? ?? ?? ????????? ? ????, ???? ???????, ???? ??? ?? ???? ? ???? - ????? ???, ????? ???, ?? ??? ???!....... 0409_feel pa , jes' smesno ... a, meni je smnesno i kada neko tvrdi da opsti sa bogom ... dobro , on misli da opsti ... sa nekim ... (u zabludi je ...) voleo bih da mogu da mu pomognem ... ali kad' mu se tako dopada ... ok ! . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 ???? ??? рече: antoneta рече: ????????? ?? ?? ????????? ????????? ?? ??? ???? ???? ?? ???????????? ??????? - ?? ?? ?? ????????? ? ????, ???? ???????, ???? ??? ?? ???? ? ???? - ????? ???, ????? ???, ?? ??? ???!....... 0442_feel??? ? ???? ??? ? ??? ? 0442_feel ?? ????????????? ?? ??, ???? ?? ?? ???????... ??? ?? ???? ????????? - ????? ???, ????? ???.... 0442_feel.gif' class='bbc_emoticon' alt='0409_feel' /> "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
antoneta Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 DA VIN?I рече: antoneta рече: ????????? ?? ?? ????????? ????????? ?? ??? ???? ???? ?? ???????????? ??????? - ?? ?? ?? ????????? ? ????, ???? ???????, ???? ??? ?? ???? ? ???? - ????? ???, ????? ???, ?? ??? ???!....... 0442_feel pa , jes' smesno ... a, meni je smnesno i kada neko tvrdi da opsti sa bogom ... dobro , on misli da opsti ... sa nekim ... (u zabludi je ...) voleo bih da mogu da mu pomognem ... ali kad' mu se tako dopada ... ok ! ??? ???? ????? ?? ????? ? ????... ???? ??? ?? ??? ????????, ? ? ??????? ????? ? ?????? ? ????....???? ???? ? ???? ??? ???????? ??????? ?????????? ??????? ?? ?????????? ???? ???? ????, ????? ????? ?? ???? ?? ????? ?? ?? ????????, ?? ?????? ?? ?? ???? ????, ?? ?? ?????? ??? ?? ??? ???? ??? ??????... ???? ?? ?????, ? ??? ????? ?????, ?????????? ?????? ? ????????? ??? ??????????, ??????? ??????????? ?? ????? ???????? ??? ?????? ???? ?????? ??????????. ??????? ???? ???? ?????????? ????? ???? ???? ????? ??????? ?? ????? ???????????? ??????????. ??????? ???? ???? ????????? ???????? ? ???? ????? ?? ???? ???????? ? ???????? ??????????? ??????????? ??????. ?????? ? ???? ?? ??????????. ? ???? ?? ???????? ??? ??? ?? ????????? ??????? ????????? ??????, ??? ???????? ? ???? ??? ??? ?????? ???????, ?????? ???????? ?????????, ????? ????????. ?????? ???? ? ?????????? ??????????? ???? ?? ????? ????? ?? ???. ???? ????? ?? ?? ???? ??????? - ???? ???????? ?? ????????? ? ????? ???? ? ?????? ???????? ? ????????? ?? ?? ?????????? ?? ????? ????? ? ???????. ???? ?????? ?? ??????????? ????????? ??? ??????? ????? ??????, ???????, ?????????? ?????, ? ???? ?? ???? ???? ???? ?????, ???? ?? ???? ?? ???????????? ???????? ??????????? ? ????????? ?????????, ??? ??? ???????? ?????? - ??? ???? ????? ?? ???? ???????? ???????, ??????? ? ???? ? ???????? ?? ??????? ??????. ? ?? ???? ?????, ?? ?? ?????????? ?????????? '?????????' ???????. ???? ?? ? ?? ????? ? ???? - ??? ???? ?? ??????? ???? ?? ???????? ? ???????????? ???? ???? ?? ?? ????????, ???? ?? ?? ??? ??????? ? ?????????? ?? ?????? ??????? ???? - ?? ???????? ? ???????????? ????????, ?????????, ??????? ? ???????? ? ??????? ????????. ????? ???? ?? ????????? ?? ????????? ?????? ???? ?????????? ?????? ????, ??????? ??????? ????????? ?????? ???????? ? ?????? ??? ???? ??? ???????? ?? ??????. ? ???? ?? ???? ??????????? ? ?????????? ????????? ? ????????? ??? ????? ??????? ??????. ??? ?????? ?? ???????? ???? ?????????? ???????, ???? ?????, ???????? ?? ?? ????????? ????? ??? ?? ??, ??? ????. ??????? '??????' ? ??????? ?????????, ?????????? ????????? ???????????, ?????????? ?????????????? ?????? ??????????? ???????, ???? ?? ???? ??????? ???????? ?? ?? ? ???? ???? ??????? ????. ??? ??? ?? ???? ?? ?????? ???? ???? ?? ?? ??????. ????????? ?? ???? ???? ???????? ????? ??????, ? ?? ???? ???????? ????? ???????. ?? ?????? ??? ??? ???????????? ????? ?? ?????? ?????? ? ?????? ????. ?? ?????? ? ????? ????????, ?? ?????? ? ???????, ?? ??????? ??????? ? ?????????? ?????? ??????, ? ??????? ???? ?? ?????????? ??????? ???? ? ??? ? ?????. ??? ???? ???? ???????? ??????? ?????? ? ????????? ?????????????.... 0409_feel "Ако је бол све што видиш, можда тада губиш из вида Мене?" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 antoneta рече: DA VIN?I рече: antoneta рече: ????????? ?? ?? ????????? ????????? ?? ??? ???? ???? ?? ???????????? ??????? - ?? ?? ?? ????????? ? ????, ???? ???????, ???? ??? ?? ???? ? ???? - ????? ???, ????? ???, ?? ??? ???!....... 0442_feel pa , jes' smesno ... a, meni je smnesno i kada neko tvrdi da opsti sa bogom ... dobro , on misli da opsti ... sa nekim ... (u zabludi je ...) voleo bih da mogu da mu pomognem ... ali kad' mu se tako dopada ... ok ! ??? ???? ????? ?? ????? ? ????... ???? ??? ?? ??? ????????, ? ? ??????? ????? ? ?????? ? ????....???? ???? ? ???? ??? ???????? ??????? ?????????? ??????? ?? ?????????? ???? ???? ????, ????? ????? ?? ???? ?? ????? ?? ?? ????????, ?? ?????? ?? ?? ???? ????, ?? ?? ?????? ??? ?? ??? ???? ??? ??????... ???? ?? ?????, ? ??? ????? ?????, ?????????? ?????? ? ????????? ??? ??????????, ??????? ??????????? ?? ????? ???????? ??? ?????? ???? ?????? ??????????. ??????? ???? ???? ?????????? ????? ???? ???? ????? ??????? ?? ????? ???????????? ??????????. ??????? ???? ???? ????????? ???????? ? ???? ????? ?? ???? ???????? ? ???????? ??????????? ??????????? ??????. ?????? ? ???? ?? ??????????. ? ???? ?? ???????? ??? ??? ?? ????????? ??????? ????????? ??????, ??? ???????? ? ???? ??? ??? ?????? ???????, ?????? ???????? ?????????, ????? ????????. ?????? ???? ? ?????????? ??????????? ???? ?? ????? ????? ?? ???. ???? ????? ?? ?? ???? ??????? - ???? ???????? ?? ????????? ? ????? ???? ? ?????? ???????? ? ????????? ?? ?? ?????????? ?? ????? ????? ? ???????. ???? ?????? ?? ??????????? ????????? ??? ??????? ????? ??????, ???????, ?????????? ?????, ? ???? ?? ???? ???? ???? ?????, ???? ?? ???? ?? ???????????? ???????? ??????????? ? ????????? ?????????, ??? ??? ???????? ?????? - ??? ???? ????? ?? ???? ???????? ???????, ??????? ? ???? ? ???????? ?? ??????? ??????. ? ?? ???? ?????, ?? ?? ?????????? ?????????? '?????????' ???????. ???? ?? ? ?? ????? ? ???? - ??? ???? ?? ??????? ???? ?? ???????? ? ???????????? ???? ???? ?? ?? ????????, ???? ?? ?? ??? ??????? ? ?????????? ?? ?????? ??????? ???? - ?? ???????? ? ???????????? ????????, ?????????, ??????? ? ???????? ? ??????? ????????. ????? ???? ?? ????????? ?? ????????? ?????? ???? ?????????? ?????? ????, ??????? ??????? ????????? ?????? ???????? ? ?????? ??? ???? ??? ???????? ?? ??????. ? ???? ?? ???? ??????????? ? ?????????? ????????? ? ????????? ??? ????? ??????? ??????. ??? ?????? ?? ???????? ???? ?????????? ???????, ???? ?????, ???????? ?? ?? ????????? ????? ??? ?? ??, ??? ????. ??????? '??????' ? ??????? ?????????, ?????????? ????????? ???????????, ?????????? ?????????????? ?????? ??????????? ???????, ???? ?? ???? ??????? ???????? ?? ?? ? ???? ???? ??????? ????. ??? ??? ?? ???? ?? ?????? ???? ???? ?? ?? ??????. ????????? ?? ???? ???? ???????? ????? ??????, ? ?? ???? ???????? ????? ???????. ?? ?????? ??? ??? ???????????? ????? ?? ?????? ?????? ? ?????? ????. ?? ?????? ? ????? ????????, ?? ?????? ? ???????, ?? ??????? ??????? ? ?????????? ?????? ??????, ? ??????? ???? ?? ?????????? ??????? ???? ? ??? ? ?????. ??? ???? ???? ???????? ??????? ?????? ? ????????? ?????????????.... 0409_feel e, ne bih hteo , naravno ,da te povredim ... sve sto si napisala je vrlo lepo... verujem da je tvoja ljubav prema bogu beskrajna... samo ... kao sto deca mogu da umisle da je neki njihov junak-stvaran, tako i odrasli (narocito kada ih ima u velikom broju "na istom poslu" pa se pomazu medjusobno ...) mogu da umisle da nesto sto ne postoji .... -- da postoji ! u tome je cela stvar ... ...sto ti stvarno verujes da opstis sa svojim bogom... i , normalno je da se pomalo cudis kad vidis , na primer, dobre ljude koji "ne uspevaju" da isto kao ti to rade ... (ili-jos gore- NE ZELE!) znaci, ti si uverena u nesto, nastojis da ucvrstis u sebi tu veru, ne pridajes preveliku vaznost onome sto bi ,mozda, moglo da poljulja to u sta si ubedjena ... i... nema tu pomoci ... kao sto si sama "upala" u sve to , tako bi morala i sama da se izvuces... niko te ne moze ubediti da gresis, jer ti je lepo tako, osecas se sigurno , zasticeno ... i sto bi tu nesto menjala? p.s. i meni bi se mnogo dopalo kada bi stvarno bilo jednom raja na zemlji, kada bih se ponovo susreo sa preminulim roditeljima vecni zivot ... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 Докинс који, као што видите, прича ове недорасле и бесмислене бајке није неки повучени универзитетски професор за кога скоро нико није чуо, он је човек који пише безбожне књиге које се продају у милионским тиражима. Његово смеће од књиге под називом `God delusion`( заблуда о Богу тј. о томе да Бог постоји) је продато у милион и по примерака! Учествује у мноштву емисија широм света, ширећи атеизам. Наравно, најјаче оружје у том његовом псеудомисионарењу је управо безбожна теорија еволуције. Сви водећи еволуционисти су по праволу окорели атеисти, чак антитеисти као овај шарлатан. Дакле, врши се једно систематско испирање мозгова људима и то широких размера као што видимо. Узгред, кад је већ реч о овом човеку рећи ћу своје мишљење о њему. Где је, наиме, тајна његовог успеха? Па у томе што је невероватно искрен у својим изјавама, толико искрен да то смета, по његовом сопственом признању, и самим његовим колегама. Наиме, они би да ову бесмислену теорију увију у `обланде` верске индиферентности да би придобили верујуће људе, као и зарад врло битних пропагандних разлога. Он им на неки начин ремети тај концепт јер човек отворено каже да је атеиста зато што је еволуциониста. Иначе, гледао сам неке емисије у којима је он водитељ, мислим да би се тај човек пробудио када би упознао православље. Наиме, он је обилазио којекакве шарлатане, квазибиоенергетичаре и сл. у тој емисији, интервјуисао их, а они су му причали о њиховим `веровањима` која су обично лупање. Е сад, он на основу таквих примера гради причу о религији уопштено, наравно посредно преко ових што сам их поменуо он напада пре свега хришћанство које укалупљује у свој концепт. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 DA VIN?I рече: pa , jes' smesno ... a, meni je smnesno i kada neko tvrdi da opsti sa bogom ... dobro , on misli da opsti ... sa nekim ... (u zabludi je ...) voleo bih da mogu da mu pomognem ... ali kad' mu se tako dopada ... ok ! ????, ?? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ? ???????? ??? ??? ????? ?? ???? ?????? ?? ????? ???? ??????? ? ?????????, ??? ????????? ???? ???? ?? ???????? `?????????` ? ???? ??? ????????? ??? ????? ???? ????? ?? ?????? ????????? ???? ???? ?? ???????. ??? ????? ??????? ?? ??????? ? ???? ????, ???????? ?? ????? ???? ?? ???? ? ??????????, ???????? ?????????????? `???????????` ??. ??????????????-???????????, ????????? ? ??????. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 AlefShin рече: DA VIN?I рече: pa , jes' smesno ... a, meni je smnesno i kada neko tvrdi da opsti sa bogom ... dobro , on misli da opsti ... sa nekim ... (u zabludi je ...) voleo bih da mogu da mu pomognem ... ali kad' mu se tako dopada ... ok ! ????, ?? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ? ???????? ??? ??? ????? ?? ???? ?????? ?? ????? ???? ??????? ? ?????????, ??? ????????? ???? ???? ?? ???????? `?????????` ? ???? ??? ????????? ??? ????? ???? ????? ?? ?????? ????????? ???? ???? ?? ???????. ??? ????? ??????? ?? ??????? ? ???? ????, ???????? ?? ????? ???? ?? ???? ? ??????????, ???????? ?????????????? `???????????` ??. ??????????????-???????????, ????????? ? ??????. ja PRIZNAJEM da nisam imao volje,ni vremena, da proucavam razne religije... tako da ne moras meni ni da odgovaras ... ja onako, prostim recima ... pitao si me ko mi garantuje da nisam JA u zabludi ... pa, ja nista nisam umislio ... (eto, da se opet izrazim prostim recima) mozda cu , ako dozvoljavate , da otvorim temu u vezi Isusa-jevreja, ali, ako mozes samo kratko da mi kazes ... ako je Isus bio jevrej, a vi ste njegovi sledbenici, zasto niste i vi iste vere koje je i on bio ? mozda ima vec negde tema o tome... nisam pogledao... izvinjavam se . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Alefshin Написано Новембар 25, 2009 Гости Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 Није тема тако да ћу ти одговорити на последњу поруку, а можемо отворити нову тему. Простим речима, све 3 монотеистичке религије су истог `аврамовског` корена, кад говорим о Авраму говорим о праоцу Јевреја и Арапа, а он је био строги монотеиста. Све 3 религије се заснивају, дакле, на строгом монотеизму, али су представе тој јединог Бога различите у свакој понаособ. Какогод, то је сад већ комплексно питање. Исус је преобразио, да тако кажем, јудејску религију, испунио је, у Њему је испуњење те религије, тако да смо ми хришћани у тој пуноћи, а религиозни Јевреји у образу те пуноће. Ваљда сам био јасан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ulični Muzičar Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 AlefShin рече: ???? ???? ???? ?? ?? ?? ?????????? ?? ???????? ??????, ? ?????? ???????? ???? ????. ??????? ??????, ??? 3 ????????????? ???????? ?? ????? `???????????` ??????, ??? ??????? ? ?????? ??????? ? ?????? ??????? ? ?????, ? ?? ?? ??? ?????? ??????????. ??? 3 ???????? ?? ?????????, ?????, ?? ??????? ??????????, ??? ?? ????????? ??? ??????? ???? ????????? ? ?????? ????????. ???????, ?? ?? ??? ??? ?????????? ??????. ???? ?? ??????????, ?? ???? ?????, ???????? ????????, ??????? ??, ? ???? ?? ???????? ?? ????????, ???? ?? ??? ?? ???????? ? ??? ??????, ? ?????????? ??????? ? ?????? ?? ??????. ????? ??? ??? ?????. imao bih podpitanje, ali ... ok. mozda cu otvoriti temu , kad vec dozvoljavate... . www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ] . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 DA VIN?I рече: znaci, ti si uverena u nesto, nastojis da ucvrstis u sebi tu veru, ne pridajes preveliku vaznost onome sto bi ,mozda, moglo da poljulja to u sta si ubedjena ... i... nema tu pomoci ... kao sto si sama "upala" u sve to , tako bi morala i sama da se izvuces... niko te ne moze ubediti da gresis, jer ti je lepo tako, osecas se sigurno , zasticeno ... i sto bi tu nesto menjala? p.s. i meni bi se mnogo dopalo kada bi stvarno bilo jednom raja na zemlji, kada bih se ponovo susreo sa preminulim roditeljima vecni zivot ... ???? ??? ???? ???? ?? ????? ???? ???? ??? ?????? ????? ? ???? ???? ?????? ? ????????? ??????? ??????? ????? ?????? ?? ?? ?? ?? ???? ?????? ?????, ?? ???? ?? ???????????. ????? ?? ?? ???????? ???????? ????? ? ????? ?? ?? ??? ??? ?? ? ???????? ???????? ???????? ???? ?? ?? ?????? ?????? ? ?????? ????????? ????? ?? ?? ?? ??????? ???????????, ???? ???? ?? ???? ???? ??? ???????? ? ?? ???? ????? ??? ???????? ?? ??? ??????, ? ??? ?? ??? ????? ???? ?? ???? ??? ?? ??? ???? ??? ????????? ??????? ???????????? ?????, ? ??????????? ?????, ? ???? ? ?????? ??? ?? ????? ??? ????? ???????????? ??????? ?? ?? ?? ????? ?? ????? ???? ? ???? ?? ?????? ????? ???? ? ????? ?.? ???? ?? ?? ?????? ??? ?? ?????, ? ????? ?? ?? ??? ?? ?????. ???????, ???????? ????????? ?? ?????? ? ?? ?????????? ??? ?? ?????. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 DA VIN?I рече: AlefShin рече: DA VIN?I рече: pa , jes' smesno ... a, meni je smnesno i kada neko tvrdi da opsti sa bogom ... dobro , on misli da opsti ... sa nekim ... (u zabludi je ...) voleo bih da mogu da mu pomognem ... ali kad' mu se tako dopada ... ok ! ????, ?? ?? ?? ????????? ?? ?? ?? ? ???????? ??? ??? ????? ?? ???? ?????? ?? ????? ???? ??????? ? ?????????, ??? ????????? ???? ???? ?? ???????? `?????????` ? ???? ??? ????????? ??? ????? ???? ????? ?? ?????? ????????? ???? ???? ?? ???????. ??? ????? ??????? ?? ??????? ? ???? ????, ???????? ?? ????? ???? ?? ???? ? ??????????, ???????? ?????????????? `???????????` ??. ??????????????-???????????, ????????? ? ??????. ja PRIZNAJEM da nisam imao volje,ni vremena, da proucavam razne religije... tako da ne moras meni ni da odgovaras ... ja onako, prostim recima ... pitao si me ko mi garantuje da nisam JA u zabludi ... pa, ja nista nisam umislio ... (eto, da se opet izrazim prostim recima) mozda cu , ako dozvoljavate , da otvorim temu u vezi Isusa-jevreja, ali, ako mozes samo kratko da mi kazes ... ako je Isus bio jevrej, a vi ste njegovi sledbenici, zasto niste i vi iste vere koje je i on bio ? mozda ima vec negde tema o tome... nisam pogledao... izvinjavam se ???? ???? ??? ???? ??????. ?? ?? ??? ?? ????? ??????, ????? ?? ???? ?? ??? ??????. ??????? ?? ?????? ???, ????????? ??? ???? ?? ??????? ???? ????. ?? ?? ? ??????? ??????? ?????? ????? ?? ???????, ????????? ?? ?? ???? ?????, ?????? ?? ?????????, ?????? ?????? ? ??????????? ??????? ????????? ????????? ? ?????? ????????, ??????. ?????????? ???? ????, ?? ????????, ???? ?? ?? ???? ???? ??????? ?????????? ??????. ????? ?? ????, ???? "??? ??? ??????????". ?????????? ?? ???? ???? ?????? ? ????? ??????? ? ???????? ???????? ???? ??? ?? ??? ?????? ?????? ? ?????????? ???? ??? ?? ?? ?????? ????? ??????? ??????. ?????? ???????, ?????? ?? ????????? ??? ????? ???? ??????? ????? ??????. ??????????? ??? ??????????, ?? ?????? ?? ? ?????? ??? ???, ??????? ??? ?????????, ???? ?? ?? ???????????? ???????? ????? ???? ????????? ????? ?????????, ???? ????? ??? ?? ?????? ? ??? ?????????. ??????? ?? ??????????? ????? ???? ?? ???? ???????? ??? ?????, ????????? ????????? ???? ????? ??? ??????? ?????? ???? ? ????, ? ???????? ????????? ?? ?????? ?? ????? ???? ???? ????????? ?????? ?????? ?? ?????. ???? ?? ?????????? ???? ??????? ?? ?? ???? ????????? ???? ?? ?? ????, ??? ?? ? ??? ??? ?? ???????????, ????????? ???? ?? ?? ????. ??????? ??? ? ????????? ?????????? ???????, ?? ??? ???? ????? ?????? ???? ?? ???? ?????? ???? ?????????. ???? ???? ?? ???? ??????? ???? ?? ?? ????. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 Да Винчи, "pitao si me ko mi garantuje da nisam JA u zabludi ... pa, ja nista nisam umislio ... (eto, da se opet izrazim prostim recima)" Ти си умислио да Бог не постоји. За тако нешто не постоји ни један једини доказ који то мишљење покрепљује. Видим да ти није јасно како то светом може да влада само случајност или Бог. Ево на пример ти си случајно наишао на овај сајт, нека тема те је заинтересовала, гугл ти избацио сајт и свратио си да погледаш о чему се овде прича. И онда си сасвим случајно написао неки коментар, онако скроз добронамерно, не желећи да улазиш у неке расправе. Ето, ти можеш рећи да ми комуницирамо сасвим случајно. Међутим, ми ћемо ти рећи да је то Божија промисао што сада комуницирамо. Што се тиче природних појава муња и громова, ми знамо на којим принципима се они заснивају. Знамо који су околности потребне да би се они десили. Можемо да их изазовемо у вештачким условима, да створимо такве околности да се оне одиграју. У лабораторији ми управљамо муњама и громовима. А размисли ко њима управља у природи. Ко ствара околности у природи да се оне догоде? Чија је овај свет огромна лабораторија? И опет имаш два могућа одговора, случајност или Бог. Иста прича ти је и за настанак живота. Кажеш постојали су повољни услови да се он догоди. Ко је створио те повољне услове? Наука само покушава да открије механизме које владају у природи и ту се зауставља, док се религија бави сасвим другим стварима, а то је узроцима појава, узроцима околности које су довеле да сумпорна киша падне на Содому и Гомору, да метеор падне у Сибир, ... Некада људи нису знали да је сумпор уништио Содому и Гомору али су знали ко је допустио да се то догоди. Ако мислиш да смо ми неки шашави људи што верујемо у Бога како објашњаваш да су најгенијалнији људи били верници. На пример Тесла, да ли је он био необразован, чак и тај Дарвин је био верник. У природним наукама готово да нема атеиста. Има их у другде, у филозофији, уметности (Маркс, Ниче, ...), али их нема у природним наукама зато што проучавањем природе схвата се какви специјални услови треба да се догоде да би се иницирао неки експеримент, и да ти услови не могу да се десе сами од себе, већ треба да их нешто покрене, иницира. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Новембар 25, 2009 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2009 Да Винчи, што се тиче општења са Богом, видим да ти је то смешно. То се своди на проблем комуникације. Ми често не умемо да комуницирамо ни са својим најближим. Највише свађа и сукоба долази због међусобних неспоразума. Често не чујемо једни друге, погрешно чујемо, чујемо оно што хоћемо, а оно што нећемо не чујемо. То што кажемо погрешно се схвати, кажемо нешто што не мислимо. Комуникација са Богом је мало другачија него са људима. Људи му се обраћају на много начина, једни га псују, а други га моле за помоћ. Једни му изјављују мржњу, а други љубав. А Он свима одговара љубављу. Али да би га разумели морамо да развијамо орган за комуникацију са њим, а то је срце. Бог тражи чисто срце да би могли да га чујемо. Ако су нам прљаве и запушене уши не можемо да чујемо шта нам особа у нашој близини говори. Тако ни са прљавим срцем не можемо да чујемо Бога. Срце се прља грехом, а чисти врлином. Наравно ти још не знаш ни шта је грех, ни шта је врлина. Уствари имаш само неке представе греха и врлина, које си научио, али то је мало шира област. Суштина је да је свако позван на комуникацију са Богом, а она се учи у Цркви. Када и будеш чуо Бога да ти прича, без Цркве ћеш га схватити како теби одговара, на погрешан начин и долазићеш у сукоб са Њим. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука