Jump to content

Атеизам и еволуционизам

Guest Alefshin

Препоручена порука

Da si odvojio vremena da pogledas ova dva video ne bi trosio snagu da pises ovo.

Mesas Evoluciju i Abiogenezu. I opet se mesaju ontoloska pitanja o Bogu i tvorcu i Metodoloska o mehanizmima razvijanja zivota. Sve unakrsno raditi.

?? ???? ?? ??? ???????. "???" ?? ??? ?? ????????? ???????? ??????????? ??????? ? ???? ?? ???? ?????????, ? ????? ???? ?? ?? ???? ????? ?? ??????? ? ??? ?? ??? ?????????? ? ?? ?? ????? ?? ???. ?????? ????? ? ?????? ?? ??? ??? ????? ?? ??????. ?????? ?? ??? ???? ?? ???? ???? ???? ???? ????? ????, ?? ????? ?? ?????, ??? ?? ???? ? ??????!! ???? ???? ????? ? ??????, ??? ????? ??????. ??? ??? ?? ??? ????? ????????...??????? ?? ??? ????????? ?????????, ?? ???????, ? ?? ?????????.

Ne, brale. Ne zne se nista samo po sebi u prirodi. Da je tako ne bi nam bio potreban naucni metod.

Kad vec pravis te zidarske analogije sa evolucijom dozvoli da ti opisem punu sliku relacije abiogeneza-evolucija koliko se to moze. Evolucija se bavi samo kucom. Dakle od cega su cigle, pod kojim uglom su grede, gde ulazi elektro instalacija i tom slicno. A abiogeneza se bavi sa time koje alate ke zidar upotrebio da od sirovine elemente potrebne za gradju. Mozda ti nije jasno posto zidanje nema bas puno slicnosti sa evolucijom ali eto bar da vidis da se bave razlicim pojavama. Evolucija je uzrok mehaniama koje vidimo svaki dan. O njoj niko ozbiljan ne diskutuje vise.

? ????? ??? ?? ??? ?????? ?? ????????? ????????????. ????? ????????? ?? ????? ? ???? ?????? ?????? ?????, ?????,  ????, ?? ????????, ???? ?? ??? ?? ????????, ????????????, ??? ?? ????????? ???????, ?????????, ???????? ???????????.... ????????? ????????? ?? ???? ?? ???? ???????? ???? ?? ?????? "?????????". ???? ?? ? ?????? ??????????, ?????? ????? ????, ??? ????????? ???????? ?????????. ?????? ???? ?? ????? ????????????? ?? ?????????, ????? ???????????? ????? ? ???? ?????? ?? ?? ?????? ??????? ????????? ???? ?????????????? ???? ?????? ???? ?????????, ? ???? ????? ????? ?????????????? ??????? ?? ?????? ???? ??????? ??????????????? ????? ???????? ????????? ????. ???? ????????? ?????? ???? ???? ????????? ??? ? ??????? ???? ?? ??????? ????? ?????? ?? ?? ???? ???????? ???? ?? ??? ???? ???? ?? ???? ???? ?????????. ?????? ?? ??? ???? ??? ??????? ?? ????????? ???? ???????? ??? ???????? ?????????? ? ???? ?? ?? ???????. ????? ??? ???? ??? ???????? ?????????? ?? ??????? ??????, ??? ?? ?? ??? ???????? ???????. ??????????? ?????????? ???? ???, ??? ?????? ?????????, ??? ????????? ????? ?????? ??? ?? ????????? ????? ????? ???? ?? ?? ??????? ??????????? ????? ????????? ?? ??? ?? ?? ??? ??? ?? ?????? ??????? ???? ???????? ? ?? ?????? ?? ?????, ? ???? ???????? ????? ?????? ????????? ???? ???? ??????? ???? ?? ???????.

Ne. Nije blenuo kako ovca zbog pitanja nego zbog neceg drugog. Ovda je pojasnjeno sta se desilo a dat je i

odgovor na famozno pitanje o umnozavanju informacije.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 264
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

• Гости

Ben Stajn je ili ekstremno glup ili ekstremno podmukao.

Чим неко чачне у омиљену им фантазију тј. теорију одмах је `екстремно глуп или екстремно подмукао`. Човек је направио документарац, није интервјуисао ниједног креационисту већ заступнике ТЕ и ИД, као неко ко посматра са стране разобличио острвљеност и једноумље безбожника еволуциониста-али `у то се не дира`. Тако реагују заслепљени људи који не желе ни да чују да постоји супротно мишљење. А ови би још и друге да уче.

Mesas Evoluciju i Abiogenezu. I opet se mesaju ontoloska pitanja o Bogu i tvorcu i Metodoloska o mehanizmima razvijanja zivota. Sve unakrsno raditi.

Те замене тезе, момче, причај неком другом. Без абиогенезе нема ни еволуционе бајке. Обе су натуралистичке у бити, као близанци. Питајте 99% еволуциониста и рећи ће вам да верују у спонтан преображај неживог у живи свет, `сам од себе`. Али често, да би замазали очи верујућима, говоре о томе како није то баш тако, како је могуће да је и Бог створио прву ћелију( у суштини то користе само зарад промоције своје теорије), како је Библија алегорија итд.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Идите на било који атеистички сајт, фејсбук групу итд. Сви, али баш сви, до комике обожавају Дарвина, теорију еволуције, наводну `непогрешивост` исте  0104_cheesy Ниједан атеистички сајт или нека виртуелна група нема ни промил критицизма према дарвинизму, то је за њих `теорија над теоријама`, `сублимација науке`. Хајде што они, тако прелешћени и заслепљени, дижу у небеса ову теорију, него то уздизање постоји и код неких православних верника који је агресивно намећу као некакву малтене непогрешиву теорију, па би и нама који смо критични према истој да исперу мозак стоме.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Да поновим још једном. Без абиогенезе тј. настанка прве ћелије нема ни теорије еволуције. Предлажем да одаберемо најбесмисленији и најјаднији одговор на ово велико питање када су у питању водећи еволуционисти света. Да поновим Докинсово мишљење:

BS: Dakle kako se stvorilo?

RD: Pa, ... Vrlo sporim procesom.

BS: Pa, kako je pocelo?

RD: Nitko ne zna kako je pocelo. Znamo za neku vrstu dogadaja koji se dogodio. Znamo za neku vrstu dogadaja koji se morao dogoditi vezan uz podrijetlo života.

BS: Što je to bilo?

RD: To je bilo podrijetlo prve samorazmnožavajuce molekule.

BS: Dobro, i kako se to dogodilo?

RD: Rekao sam ti, ne znamo.

BS: Dakle nemate ideju kako je pocelo?

RD: Ne, ne. Niti itko drugi. Nitko drugi je nema.

BS: Što mislite da li postoji mogucnost da inteligentni dizajn ima odgovor na neka pitanja u genetici? Ili u evoluciji?

RD: Moglo bi nastati otprilike na sljedeci nacin: Moglo bi biti da se u nekom ranijem vremenu, negdje u svemiru, razvila civilizacija vjerojatno na neki od darwinistickih nacina

do vrlo, vrlo visoke razine tehnologije i formirala oblik života koju su možda posadili na ovaj planet. To je vjerojatnost i to jedna intrigantna vjerojatnost i pretpostavljam da je moguce naci dokaze za to.

Ово каже најеминентнији еволуциониста на свету, наравно агресиван антитеиста који годинама активно пљује по Богу и хришћанству. Међутим, некима много више смета овај што га је интервјуисао него он, јер је `екстремно глуп или екстремно подмукао`.

Подели на овим сајтовима

??? ???? ????? ? ??????? ?? ????????? ??. ??????? ????? ?? `????????? ???? ??? ????????? ????????`. ????? ?? ???????? ????????????, ???? ???????????? ???????? ???????????? ??? ?????????? ?? ? ??, ??? ???? ?? ???????? ?? ?????? ?????????? ??????????? ? ????????? ?????????? ?????????????-??? `? ?? ?? ?? ????`. ???? ??????? ?????????? ???? ???? ?? ???? ?? ?? ???? ?? ??????? ???????? ???????. ? ??? ?? ??? ? ????? ?? ???.

?? ?????? ????, ?????, ?????? ????? ??????. ??? ?????????? ???? ?? ?????????? ?????. ??? ?? ?????????????? ? ????, ??? ????????. ??????? 99% ????????????? ? ???? ?? ??? ?? ?????? ? ??????? ?????????? ??????? ? ???? ????, `??? ?? ????`. ??? ?????, ?? ?? ???????? ??? ??????????, ?????? ? ???? ???? ???? ?? ??? ????, ???? ?? ?????? ?? ?? ? ??? ??????? ???? ??????( ? ??????? ?? ??????? ???? ????? ????????? ????? ???????), ???? ?? ??????? ????????? ???.

Jesi pogledao ona dva videa?

A drugo, da nauka se bavi naturalistickim objasnjenima svih pojava u kosmosu ne samo u biologiji nego i u ostalim naukam. Da nije tako ne bi vise bila nauka nego metafizika magija sta ti ja znam.

I kako to da se sablaznjavate nad abiogenezom a ne sablaznjavate se nad nukleranim silama i elektromagnetnom silom? To da mi je znati.

Подели на овим сајтовима

????? ?? ???? ???? ?????????? ????, ??????? ????? ???. ???, ??? ??? ???, ?? ?????? ????????? ???????, ??????? ?????????, ??????? `?????????????` ????  0104_cheesy ??????? ?????????? ???? ??? ???? ????????? ????? ???? ?? ?????? ?????????? ????? ??????????, ?? ?? ?? ??? `??????? ??? ?????????`, `??????????? ?????`. ????? ??? ???, ???? ?????????? ? ??????????, ???? ? ?????? ??? ???????, ???? ?? ???????? ??????? ? ??? ????? ???????????? ??????? ???? ?? ????????? ?????? ??? ??????? ??????? ??????????? ???????, ?? ?? ? ???? ???? ??? ???????? ????? ????? ?? ?????? ????? ?????.

Kao i za gravitaciju, elektromagnetizam. Sve to podrzavaju i pisu medju ostalom i bezboznici.

Подели на овим сајтовима

nauku zloupotrebljavaju i kreacionisti i bogoborni ateisti

istina ne zanima ni jedne ni druge i služe se svakakvim lažima da bi obmanuli narod

I kakva je tvoja ideja? Sta bi trebalo uvesti u filozofiju nauke da bogoborni ateisiti i kreacninisti ne

mogu da je zloupotrebljavaju?

zloupotreba je oduvek bilo i bi?e ih sve dok je lakovernih ljudi spremnih da u laži poveruju, zna?i uvek

ve?ini je mnogo lakše da odabere ovog ili onog lažnog gurua nego da kriti?ki razmišlja, da se potrudi i nešto nau?i pre nego što donese svoj sud

kreacionisti i bogoborci imaju sli?an ideološki pristup nauci i istina ih uopšte ne zanima

nauku treba prepustiti nau?nicima koje zanima isklju?ivo nau?na istina i koji ne pokušavaju da na?u kvazinau?nu potvrdu svojih (ne)verovanja

Подели на овим сајтовима

• Гости

A drugo, da nauka se bavi naturalistickim objasnjenima svih pojava u kosmosu ne samo u biologiji nego i u ostalim naukam. Da nije tako ne bi vise bila nauka nego metafizika magija sta ti ja znam.

I kako to da se sablaznjavate nad abiogenezom a ne sablaznjavate se nad nukleranim silama i elektromagnetnom silom? To da mi je znati.

?? ????? ?? ???? ???? ???? ? ????. ??? ???? ?? ?? ?????? ????? ???? ??????????? `???????` ??? ??? ?? ???????? ???????? ?????? ??. ?????????? ? ????????? ? ??????????????? ????. ?? ????????? ?? ???? `????????????`, ???? ??? ????? ?? ???? ????? ??? ?? ???? ?? ?????? ? ?????? ??????? ?????, ?? ????? ?? ????? ???????. ??????? ????? ???? ??? ?? ?????????( ????? ? ????), ???????????? ? ??????????????? ????.

Подели на овим сајтовима

?? ????? ?? ???? ???? ???? ? ????. ??? ???? ?? ?? ?????? ????? ???? ??????????? `???????` ??? ??? ?? ???????? ???????? ?????? ??. ?????????? ? ????????? ? ??????????????? ????. ?? ????????? ?? ???? `????????????`, ???? ??? ????? ?? ???? ????? ??? ?? ???? ?? ?????? ? ?????? ??????? ?????, ?? ????? ?? ????? ???????. ??????? ????? ???? ??? ?? ?????????( ????? ? ????), ???????????? ? ??????????????? ????.

Ne, ne znas. Da znas ne bi konstanto potezao argument slepog slucaja. Elektromagnetna sila je fundamentalna sila  u kosmosu koja je odogovorna za kretanje molekula i biohemijske procese.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ne, ne znas. Da znas ne bi konstanto potezao argument slepog slucaja. Elektromagnetna sila je fundamentalna sila  u kosmosu koja je odogovorna za kretanje molekula i biohemijske procese.

?? ???? ?????. ??? ????????? ?????? ?? ?? ?? ??????????. ? ?? ??? ??????????? ???????? ?? ?? ????? ?? ???? ???? ? ?????????? ?????. ???? ????, ?? ?? ??? ????? ?? `???`. ?????, ????? ?? ??????? ?? ??????? ?? ??? ????? `???????`. ????? ??, ?????? ?? ???? ??? ???? ?? ?????. ???? ????? ???? ????.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Идемо даље, читајте Русеа и уживајте

BS: Istaknuti darwnist Michael Ruse pokušao mi je jednu od njih objasniti. Nije se šalio... Kako smo došli od neorganskog svijeta do svijeta celija?

MR: Pa, jedna popularna teorija je da je život zapoceo na poledinama kristala. Molekule (piggybacked) se formiraju na poledinu kristala,i to je dovelo do više i više kompleksnijih ...Ali naravno dobra stvar oko kristal je ta da svako malo dobivaš greške--mutacije--i to otvara put prirodnom odabiru

BS: Ali--ali na jednom nije bilo žive tvari, a tada je nastala bila živa tvar. Kako ste to dogodilo?

MR: Pa, to je ono--što sam vam upravo rekao. Ne vidim razlog da ne bi otišli od vrlo jednostavnog do više i više kompliciranijeg, do više i više kompliciranijeg--

BS: Niti ja. Ali ne znam kako doci od blata do živuce celije. To je moje pitanje.

MR: Pa, rekao sam vam. Pokušat cu još jednom.

BS: Mislite da se to dogodilo na poledini kristala.

MR: Na poledini kristala je najmanje jedna hipoteza, da.

BS: Dakle to je vaša teorija, i mislite da je vjerojatno manje napregnuta od inteligentnog dizajna.

MR: Mislim da jest.

Ја сам се слатко насмејао кад сам ово први пут видео. Између Докинса и Русеа бирам ипак Докинса, његове фантазије су ипак комичније, мада ни ове нису за бацање. Е, у ове бајке верују наша браћа `просветитељи` који би да нас убеде да нам је мајмун далеки параотац.

Подели на овим сајтовима

??? ???? ????? ? ??????? ?? ????????? ??. ??????? ????? ?? `????????? ???? ??? ????????? ????????`. ????? ?? ???????? ????????????, ???? ???????????? ???????? ???????????? ??? ?????????? ?? ? ??, ??? ???? ?? ???????? ?? ?????? ?????????? ??????????? ? ????????? ?????????? ?????????????-??? `? ?? ?? ?? ????`. ???? ??????? ?????????? ???? ???? ?? ???? ?? ?? ???? ?? ??????? ???????? ???????. ? ??? ?? ??? ? ????? ?? ???.

?? ?????? ????, ?????, ?????? ????? ??????. ??? ?????????? ???? ?? ?????????? ?????. ??? ?? ?????????????? ? ????, ??? ????????. ??????? 99% ????????????? ? ???? ?? ??? ?? ?????? ? ??????? ?????????? ??????? ? ???? ????, `??? ?? ????`. ??? ?????, ?? ?? ???????? ??? ??????????, ?????? ? ???? ???? ???? ?? ??? ????, ???? ?? ?????? ?? ?? ? ??? ??????? ???? ??????( ? ??????? ?? ??????? ???? ????? ????????? ????? ???????), ???? ?? ??????? ????????? ???.

??  ??? ?? ?? ?????????? ???????????. ?? ????????? ?? ???? ???????????, ???? ?? ?????? ?? ???? ????? ?? ?? ????? ????? ??????.

????? ?? ??? ????????????, ????????????????, ?????? ? ????? ?????????? ???? ???? ??? ??? ?? ????? ??????????? ???????.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

??  ??? ?? ?? ?????????? ???????????. ?? ????????? ?? ???? ???????????, ???? ?? ?????? ?? ???? ????? ?? ?? ????? ????? ??????.

????? ?? ??? ????????????, ????????????????, ?????? ? ????? ?????????? ???? ???? ??? ??? ?? ????? ??????????? ???????.

Znas li u kolikoj meri je elektromagnetna sila zaduzena za evolucione mehanizme?

Подели на овим сајтовима

?? ???? ?????. ??? ????????? ?????? ?? ?? ?? ??????????. ? ?? ??? ??????????? ???????? ?? ?? ????? ?? ???? ???? ? ?????????? ?????. ???? ????, ?? ?? ??? ????? ?? `???`. ?????, ????? ?? ??????? ?? ??????? ?? ??? ????? `???????`. ????? ??, ?????? ?? ???? ??? ???? ?? ?????. ???? ????? ???? ????.

Ovo je skolski primer izbegavanja odgovora. Pretipicno za poklonike kreacionizma i ID pokreta.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...