Лапис Лазули Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 On 16.8.2019. at 12:23, Панарет рече Има смисла, али парохијски живот ипак диктира нека правила. Делује ми прилично гордо да кад свештеник дели нафору одмах поред путира - прођем и не узмем је...Међутим, ова правила често заиста нарушавају светотајински живот. Тако се у мојој парохијској цркви код великих празника /јер се у цркви створи гужва/ молитве после причешћа читају пре Причешћа! И тако се, док још нисмо примили дарове, захвљаујемо Господу што смо их примили...Неподношљиво. To su radili i kod mene u crkvi. Jer inace se narod Pricesti i odma na vrata ni fala ni zbogom. Oni onda celu liturgiju do kraja pa tek onda pricesce. Misim šou, ali sta ce jadni svestenici bori se kako ko ume, nije s narodom lako ni malo. Milica Bajic је реаговао/ла на ово 1 Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Psihula Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 5 минута, Лапис Лазули рече To su radili i kod mene u crkvi. Jer inace se narod Pricesti i odma na vrata ni fala ni zbogom. Oni onda celu liturgiju do kraja pa tek onda pricesce. Misim šou, ali sta ce jadni svestenici bori se kako ko ume, nije s narodom lako ni malo. Nije lako ali polako, sve se dovede u red. Polako.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milica Bajic Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 On 16.8.2019. at 16:27, Vladan :::. рече онда након службе док сви шетају и излазе они најдуховнији стоје и читају још нешто. Овде читам "...они најдуховитији стоје и читају још нешто" и лепо паднем од смеха, опет Владан Vladan :::., ViktorijaV and Предраг М је реаговао/ла на ово 1 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vladan :::. Написано Децембар 2, 2019 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2019 пре 1 сат, Milica Bajic рече Овде читам "...они најдуховитији стоје и читају још нешто" и лепо паднем од смеха, опет Владан Па, знаш шта, ниси далеко од истине и тој верзији читања, и то на два начина. Прво, ја када то видим ја се у себи насмешим, немам чак ни снаге да осудим, то је као кад дете шара бојицом по зиду а не на папиру... Друго, мало озбиљније, имамо код отаца да нам се демони смеју када падамо, како са леве тако и са десне стране, а пад са десне стране (када добра дела чинимо на погрешан начин на своју духовну штету) је куд и камо опаснији јер се теже примећује и дуготрајније последице могу да остану. А ако је то тако демони се том "духовитом" подвижнику више смеју. Зато је добро да се разговара са искуснијима (исповедник, духовник, теолог) који су многе ствари већ прошли и могу да помогну да се то превазиђе. Milica Bajic and Предраг М је реаговао/ла на ово 1 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука