Софија Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Ja do nedavno nisam ni znala šta znači reč "nafora." Ma ne znam ni sada...kad sam prvi put stala u red i čekala, nisam znala na šta čekam...mislila sam da je nafora osveštan hleb, nešto sveto ili pričest...da, mislila sam da sam se pričestila kad sam dobila naforu klapklap P.S. Još jednom (nedavno, pošto sam "ečena u svemu ovome) stanem ja u red a nemam pojma zašto stojim. I tad sam dobila krstić na čelo (nauljen)- ne znam šta to znači... :cheesy: klapklap jojj isto i ja ali nauci se vremenom 1000000001010 a moram da se ubacim, kad ste vec pomenuli ubrus, koja je njegova svrha? Ajde kod beba, dece, razumem. Ali zasto se i stariji, koji sigurno sve lepo progutaju, brisu? klapklap *cedim komarca 4chsmu1 Вера је моја мисао о Теби, што покреће Тебе, Најеластичнијега, да мисли о мени. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 hej, Davide, kad si vec raspolozen, objasni nam to "mirosanje" Kao i Sanja i ja dobijem taj "krstic na celo" a niko da mi objasni (ali ne bih propustila subotu uvece ni za zhivu glavu 1000000001010) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Ja do nedavno nisam ni znala šta znači reč "nafora." Ma ne znam ni sada...kad sam prvi put stala u red i čekala, nisam znala na šta čekam...mislila sam da je nafora osveštan hleb, nešto sveto ili pričest...da, mislila sam da sam se pričestila kad sam dobila naforu 1000000001010 P.S. Još jednom (nedavno, pošto sam "novopečena" u svemu ovome) stanem ja u red a nemam pojma zašto stojim. I tad sam dobila krstić na čelo (nauljen)- ne znam šta to znači... klapklap klapklap Нафора је освећена јер је над њом вршена литургија.Што се тиче науљеног крстића то се зове миросање врши се на јутрењу. Eto, tek sad sam saznala ovo. Hvala na odgovoru. Sva sreća pa od pre nekog vremena znam šta je pričešćivanje. klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 hej, Davide, kad si vec raspolozen, objasni nam to "mirosanje" Kao i Sanja i ja dobijem taj "krstic na celo" a niko da mi objasni (ali ne bih propustila subotu uvece ni za zhivu glavu ) verovatno smo pomazane mirom 1000000001010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Ja do nedavno nisam ni znala šta znači reč "nafora." Ma ne znam ni sada...kad sam prvi put stala u red i čekala, nisam znala na šta čekam...mislila sam da je nafora osveštan hleb, nešto sveto ili pričest...da, mislila sam da sam se pričestila kad sam dobila naforu 1000000001010 P.S. Još jednom (nedavno, pošto sam "novopečena" u svemu ovome) stanem ja u red a nemam pojma zašto stojim. I tad sam dobila krstić na čelo (nauljen)- ne znam šta to znači... 4chsmu1 klapklap ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- klapklap klapklap :cheesy: ma ti si odlicna! Za razliku od tebe ja nisam smela da priznam da ne znam, ali sam se ponashala kao da imam celu teoriju u venama. Zato je i bilo gafova....mada...ako je velika zelja biti tamo i primiti, vremenom se sve sazna i zasto, ko zeli uvek nauci:) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 hej, Davide, kad si vec raspolozen, objasni nam to "mirosanje" Kao i Sanja i ja dobijem taj "krstic na celo" a niko da mi objasni (ali ne bih propustila subotu uvece ni za zhivu glavu 4chsmu1) verovatno smo pomazane mirom 4chsmu1 ----------------------------------------------------------------------------------------------ja cu da cutim dok David ne objasni. nedavno sam bila na Jeleosvecenju , suze su same tekle od srece i svima sam se hvalila da sam dobila Miropomazanje, nema veze sto se to daje samo na krstenju, ja sam tvrdila da je to bas to Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 fali mi pola recenice koja glasi "cutacu dok David ne objasni"4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Ja do nedavno nisam ni znala šta znači reč "nafora." Ma ne znam ni sada...kad sam prvi put stala u red i čekala, nisam znala na šta čekam...mislila sam da je nafora osveštan hleb, nešto sveto ili pričest...da, mislila sam da sam se pričestila kad sam dobila naforu 4chsmu1 4chsmu1 P.S. Još jednom (nedavno, pošto sam "novopečena" u svemu ovome) stanem ja u red a nemam pojma zašto stojim. I tad sam dobila krstić na čelo (nauljen)- ne znam šta to znači... :cheesy: ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 0102_laugh 0102_laugh 0102_laugh ma ti si odlicna! Za razliku od tebe ja nisam smela da priznam da ne znam, ali sam se ponashala kao da imam celu teoriju u venama. Zato je i bilo gafova....mada...ako je velika zelja biti tamo i primiti, vremenom se sve sazna i zasto, ko zeli uvek nauci:) Sestro draga, ništa ti meni nije jasno. Glupo mi da pitam a i kako da pitam nekoga u Crkvi kad se svi mole. Jednostavno kontam ako sam došla da se molim Bogu, da stanem i ja u taj red. A šta ću kad ne znam?! Svi ti silni rituali me sludeše...jednom davno mi se desilo da sam svratila u Crkvu samo da upalim sveće ali je bilo vreme liturgije. I vidim ti ja red i stanem ja računajući da svi vernici treba da budu tu kad su se toliko sjatili. I priđem ja i pričestim se a nisam ni postila. 0102_laugh Tek nedavno, kada sam shvatila šta je pričešćivanje, ukapirala sam da sam se tada greškom pričestila. Inače, sve je bilo o.k, nije me pratila zla sreća zbog tog pričešća. 0102_laugh Sećam se samo da me je sveštenik začuđeno gledao i kada sam izašla iz crkve pitala sam se zašto me je gledao onako zblanuto 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 hej, Davide, kad si vec raspolozen, objasni nam to "mirosanje" Kao i Sanja i ja dobijem taj "krstic na celo" a niko da mi objasni (ali ne bih propustila subotu uvece ni za zhivu glavu ) verovatno smo pomazane mirom 4chsmu1 ----------------------------------------------------------------------------------------------ja cu da cutim dok David ne objasni. nedavno sam bila na Jeleosvecenju , suze su same tekle od srece i svima sam se hvalila da sam dobila Miropomazanje, nema veze sto se to daje samo na krstenju, ja sam tvrdila da je to bas to 0102_laugh I ja sam mislila da je miropomazanje. A to se samo dobije prilikom krštenja? E vidiš, nisam ni ja znala 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 nije greshka mozda......... 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 podsećanje https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2757.msg64827.html#msg64827 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malaMaia Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 4chsmu1 0102_laugh joj dobre ste! I ja sam nova u svemu ovome al net je zlatan 4chsmu1 Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 nije greshka mozda......... 0102_laugh Nisam ni postila niti sam se ispovedila. I sveštenik mi je bio potpuno nepoznat kao i ja njemu. 4chsmu1 Samo sam usput svratila u crkvu i pričestila se. 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
emilija Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 Sanja ovde sam sve naucila....dakle neki osnovni pojmovi (kad pocnes neces stati) pa posle tako potkovana dodjes na 4chsmu1 i upucujes pocetnike 4chsmu1 http://www.svetosavlje.org/pastir/index.php Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Април 28, 2011 Пријави Подели Написано Април 28, 2011 link=topic=13553.msg424382#msg424382 date=1304019561]podsećanje https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2757.msg64827.html#msg64827 Mož' da se uzme a i ne mora- odgovor na temu 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука