Grizzly Adams Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 http://en.wikipedia.org/wiki/Convention_on_the_Rights_of_the_Child "Along with Somalia, the United States is one of only two countries in the world which have not ratified the Convention." Питам се зашто... Зато што је тоталитаран по својој природи, као и већина глупости која долази из УН. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Па имају право да их уче да је Земља настала прекјуче, морате то да прихватите свиђало вам се или не. Можда ти своју децу учиш нешто са чим се ја не слажем, па чак могу и да докажем да није тачно, али не могу да применим силу да би те спречио. Могу да покушам да те уверим, или да њих уверим када одрасту. Исто можете и ви. Upravo iz razloga da se sprece takve monstruoznosti, postoji obavezan opsteusvojeni osnovni obrazovni sistem... Који функционише беспрекорно колико видимо, нарочито у адвентистичким крајевима Америке. Америка је посебна прича и то то врло добро знаш, само демагогишеш. Свуда другде у свету јавни образовни систем функционише. А ако ћемо баш да терамо мак на конац, најбољи на тестовима су Финци, а у Финској је образовање 100% државно и 100% буџетско. Све, од школарина, преко књига, оброка, превоза до школе, до последње оловке и гумице. Што то не узмеш као пример, него некакве америчке циркусе, који се, ко зна због чега, називају јавним школама? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Зато што је тоталитаран по својој природи, као и већина глупости која долази из УН. Да, да. Тексашани се противе тој конвенцији јер су скроз онако нетоталитарни... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Свако има своје разлоге, али у сваком случају је кућно образовање најбоље и најефикасније. Vec mogu da zamislim... ekspanzija kucnog obrazovanja u Srbiji! Svaki roditelj po nekoliko sati dnevno provodi u predavanju lekcija svojoj deci (pretpostavimo da mnogi nece imati para za profesore). Posle 20 godina takvog obrazovanja, ne priznavanje evolucije ce biti problem proslosti... jer cemo se natezati oko toga da l zemlja stvarno bese okrugla... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Није ми јасно да људи не могу да схвате да неко жели да живи на миру и да га нико не узнемирава, нити да он некога узнемирава. Мени заиста не требају УН и Мирко Цветковић да ми уче децу. Све што очекујем од других људи је да ме оставе на миру. Vec mogu da zamislim... ekspanzija kucnog obrazovanja u Srbiji! Svaki roditelj po nekoliko sati dnevno provodi u predavanju lekcija svojoj deci (pretpostavimo da mnogi nece imati para za profesore). Posle 20 godina takvog obrazovanja, ne priznavanje evolucije ce biti problem proslosti... jer cemo se natezati oko toga da l zemlja stvarno bese okrugla... После 50 година државног образовања 50% народа нам је неписмено или полу-писмено, преосталих 50% је писмено али неспособно за живот. Можда би стварно могли да пробамо нешто ново. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 ... nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Ено ти изнад статистике. Мени је стало до индивидуалне слободе и она се показала пуно ефикаснија по питању образовања. Чињеница. ОК. Ми можемо да се не слажемо до прекосутра, али зашто наш сматраш идиотима и намерно изврћеш, подмећеш и демагогишеш? Можда стварно кућно школовање јесте увек ефикасније. Али ти врло добро знаш да би за такву изјаву морао да имаш поређење кућног школовања у некој земљи са одличним јавним образовањем, а не да поредиш кућно школовање у Америци са оним циркусима од школа. Тако и ја могу да закључим на основу српског узорка да су приватне школе и факултети благо речено катастрофа. Уосталом, твоји графици баш и не показују неки посебан успех приватних школа, јер би, реално, америчке државне школе приказане не графику заједно са кућним или приватним, требало отприлике да се поклапају са x осом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Није ми јасно да људи не могу да схвате да неко жели да живи на миру и да га нико не узнемирава, нити да он некога узнемирава. Мени заиста не требају УН и Мирко Цветковић да ми уче децу. Све што очекујем од других људи је да ме оставе на миру. Hebi ga, Janko bi bez problema da uci sina kako je Holokaust laz, ali ebi ga... ne moze Janko sve sto ti se cefne. Nego, vidim ti stvarno mislis da sam nesto izmisljao, jer si citirao wikipediu. Zvonko, pa sto se malo nisi potrudio da vidis o cemu pricam? Jos sam i sajt ostavio. http://nces.ed.gov/pubs2009/2009030.pdf nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Није ми јасно да људи не могу да схвате да неко жели да живи на миру и да га нико не узнемирава, нити да он некога узнемирава. Мени заиста не требају УН и Мирко Цветковић да ми уче децу. Све што очекујем од других људи је да ме оставе на миру. Опет демагогија. Потпуно се слажем. Они никако не би требало да ти уче децу. Децу би требало да ти уче Њутн, Дарвин, Шредингер, Мендељејев... УН и Цветковић би требало да осигурају да свако дете то добије. И деца чији родитељи не могу да плате и деца чији су родитељи мамлази креационисти, рашљари и читачи с длана. Друго је питање колико су ефикасни. Цветковић није. УН не знам. Финска држава јесте и то веооома. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Децу би требало да ти уче Њутн, Дарвин, Шредингер, Мендељејев... Па не човече... Моју децу могу да учим, или одлучујем о учењу, само ја и нико други. Док не постану пунолетни, после могу сами да раде шта желе. То је толико тривијално да ја не знам уопште шта губимо време безвезе. Него сте ви условљени окружењем које вас је научило да будете робови, а не слободна бића како вас је Бог створио (или сте настали од кишне глисте, небитно). ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Децу би требало да ти уче Њутн, Дарвин, Шредингер, Мендељејев... Па не човече... Моју децу могу да учим, или одлучујем о учењу, само ја и нико други. Док не постану пунолетни, после могу сами да раде шта желе. То је толико тривијално да ја не знам уопште шта губимо време безвезе. Него сте ви условљени окружењем које вас је научило да будете робови, а не слободна бића како вас је Бог створио (или сте настали од кишне глисте, небитно). Tо је теби тривијално. Управо ћеш ти, који учиш дете шта год хоћеш, да га учиниш робом незнања. Само особа која зна шта стварно јесте истина може да буде слободна. Родитељ нема слободу да одлучи да је 1+1=5 и да тиме индотринира дете. То је чисто насиље над дететом, па чак ултимативно и над дететовом слободом, ако хоћеш. Заглупљен човек не може да буде слободан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Па не човече... Моју децу могу да учим, или одлучујем о учењу, само ја и нико други. Док не постану пунолетни, после могу сами да раде шта желе. До шеснаесте, осамнаесте или до двадесет прве године? Ово је иначе врло занимљиво. Јер ко одлучује кад је дете пунолетно? Гле чуда, држава! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Hebi ga, Janko bi rado da se stvore uslovi da uci sina kako je Holokaust laz, ali ebi ga... ne moze Janko sve sto ti se cefne. Али то није истина. Јанко то итекако може зато што је Јанко слободно биће коме регулација не може да наметне ништа. Исто као што не може да се избегне гравитација тако ни Јанко не може да престане да буде слободан шта ће да учи своју децу зато што ти кажеш да не може. Можда ћеш делимично да имаш неког привидног "успеха" али не знаш шта и како би било уколико би ствари као што су избор градива били ствар тржишта. Ја на пример једноставно мислим да би у том случају ствар била далеко боља, да би много већи део градива био далеко квалитетнији него данас кад је регулисан од стране државе, иако би наравно имао два-три затуцана кретена која би учила децу да је Холокауст лаж, али њих имаш и данас без обзира на све регулације што доказују постојећи примери деце која кад порасту заступају то мишљење. Дакле регулације не функционишу, то је проблем. Немогуће је да функционишу. Није проблем какве су регулације него да ли су примењиве. Ивице што се тиче Финске, откуд ти знаш какав би тек био квалитет тамошњег образовања и какви би били резултати да је којим случајем тамошње школовање приватно? Одкуд знаш да ти ретултати не би били још много бољи у том случају? Откуд знаш да садашњи резултати нису заправо последица сасвим другачијих околности као што су на пример менталитет и култура, а не социјализам у сфери образовања? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Tо је теби тривијално. Управо ћеш ти, који учиш дете шта год хоћеш, да га учиниш робом незнања. Само особа која зна шта стварно јесте истина може да буде слободна. Родитељ нема слободу да одлучи да је 1+1=5 и да тиме индотринира дете. То је чисто насиље над дететом, па чак ултимативно и над дететовом слободом, ако хоћеш. Заглупљен човек не може да буде слободан. Значи родитељ је по дефиницији заглупљен, а пандури су паметни? До шеснаесте, осамнаесте или до двадесет прве године? Ово је иначе врло занимљиво. Јер ко одлучује кад је дете пунолетно? Гле чуда, држава! Па није држава него природа. Када човек може да живи самостално и води рачуна о себи онда је пунолетан. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Мај 3, 2011 Пријави Подели Написано Мај 3, 2011 Али то није истина. Јанко то итекако може зато што је Јанко слободно биће коме регулација не може да наметне ништа. Govorimo o problemu kada se obrazovanje da roditeljima u ruke i kada se ne stave kocnice. Tada Janko moze da uci dete da Ausvic nije postojao pod plastom akademske tvrdnje. Tu nastupa drzava, jer Janko uvek moze da casti dete anegdotama po kojima su Jevreji zli, ali drzava bi trebala da garantuje tom detetu da stekne takvo obrazovanje po kojem se Holokaust desio. Ili da mu garantuje matematiku po kojoj je 1+1=2. I isto tako da izopsti Janka iz obrazovanog sistema kad vec nema mera u svom laprdanju. nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука