Jump to content

Veliki prasak - prvi broj časopisa ateista srbije....

Оцени ову тему

Препоручена порука

Како је нихилизам тужан  greengrin  Пакао на земљи !

Једино кроз љубав можемо да схватимо/упознамо друго људско биће

у најскривенијем језгру његове личности.

Духовни чин љубави оспособљава човека да уочи битне црте и особине друге особе

и шта више, да види и оно што се у њој потенцијално скрива, што још није остварено,

али се може остварити. Особа која воли, својом љубављу оспособљава, подстиче

вољену особу да оствари те прикривене могућности, будећи у њој свест о ономе шта

може и шта треба да постане.

Виктор Франкл

Подели на овим сајтовима

Њему је само досадно док чека смрт па убија време.

Samo dosadnom coveku moze biti dosadno, nema to veze sa religijom.

То је братац суштинска, метафизичка досада. Може да ти буде "занимљиво" да шутираш лопту или проводиш време са женом, али то не мења чињеницу да је све то само привремен физички процес. Само електрохемијски процес у неуронима и другим деловима тела који испуњава време док не отегнеш папке. Ништа боље ни занимљивије од пса који јури свој реп.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

То је братац суштинска, метафизичка досада. Може да ти буде "занимљиво" да шутираш лопту или проводиш време са женом, али то не мења чињеницу да је све то само привремен физички процес. Само електрохемијски процес у неуронима и другим деловима тела који испуњава време док не отегнеш папке. Ништа боље ни занимљивије од пса који јури свој реп.

Verujem da kada se nataloze metafizika, ontologija + cvrsta resenost da se logicki prikaze neka tvrdnja zaista ispada da samo verujucem nije dosadno. Bar ce nekima ispasti. Kao sto ce nekima ispasti da je samo ateistima zanimljivo.

Ali nebitno, ako si dosadan sam sebi - bice ti dosadno, ako ti nije dosadno ne treba ti jednacina sa beskonacnoscu da bi shvatio kako se osecas.

nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja!

Подели на овим сајтовима

Verujem da kada se nataloze metafizika, ontologija + cvrsta resenost da se logicki prikaze neka tvrdnja zaista ispada da samo verujucem nije dosadno. Bar ce nekima ispasti. Kao sto ce nekima ispasti da je samo ateistima zanimljivo.

Ali nebitno, ako si dosadan sam sebi - bice ti dosadno, ako ti nije dosadno ne treba ti jednacina sa beskonacnoscu da bi shvatio kako se osecas.

Ако ти није досадно, онда ниси прави атеиста, него измишљаш неке идеале који нису ништа него поигравање са својим умом и давање свом животу смисла... Којег нема... Нема слободе, јер немаш од чега да будеш ослобођен... Твоја дела и мисли су само последица непребројиво много узрока... Све је само неизбежна нужност...

То и Звонко жели да каже, ако се не варам.

Подели на овим сајтовима

Ниси пажљиво размислио. Нема никакве разлике између дангубе коју себи измишља верник и било чега што радимо ми атеисти. Све су то потпуно исти бесциљни физички процеси ништа значајнији од водопада. Ентропија расте па расте.

Наравно да је небитно. Нема никакве разлике између некога ко читав живот проведе на каучу гледајући телевизор и добитника Нобелове награде за откриће структуре ДНК. И једно и друго је подједнако бесмислено, занимљиво или досадно.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ако ти није досадно, онда ниси прави атеиста

Pa ajde onda da izvedemo najtacniju definiciju za ateistu. To je onaj kojem je dosadno.  greengrin

Може да ти буде занимљиво да играш карте или летиш на Месец, али као атеиста мораш да будеш свестан да је све то исто. Не смеш да помислиш да било шта од тога "важније" од другог јер онда ниси доследан.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Ниси пажљиво размислио. Нема никакве разлике између дангубе коју себи измишља верник и било чега што радимо ми атеисти. Све су то потпуно исти бесциљни физички процеси ништа значајнији од водопада. Ентропија расте па расте.

Pazljivo sam razmislio i cini mi se da si pogresnu rec iskoristio za izvlacenje uopstenih zakljucaka, sa ma koje strane nastupao.

Наравно да је небитно. Нема никакве разлике између некога ко читав живот проведе на каучу гледајући телевизор и добитника Нобелове награде за откриће структуре ДНК. И једно и друго је подједнако бесмислено, занимљиво или досадно.

Ako se Kant nije slozio, onda se ja slazem  greengrin

nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja!

Подели на овим сајтовима

Posto vidim da  o ateizmu znas  koliko i moja baba o mehanici cnih rupa (sto odredjuje vrednovanje tvojih postova na ovu temu u buducnosti),

objasni ti meni onda  u cemu je kod vernika razlika izmedju nobelovca  i coveka koji zivot provodi na kaucu. Ajde sad da nas prosvetlis da vidim kako religija resava da ta dva "nisu isto" posto je ateizmu svejedno sta si, i najbolje bi verovatno bilo da se svi kolektivno poubijamo (mada je ta metoda vec razervisana za neke fundamentalne vernike)

Dakle da vidimo te razlike?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Zvonkovo rezonovanje je tipicno "kako mali mikica zamislja ateizam"

A jos kad se setim da ateistima prebacujes kako ne prouce dovoljno ono sto napadaju...  klinac....

PS. a be, vi jos niste sklonili ovog smajlija sa marihuanom  4chsmu1 dada leteti

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Zato sto recimo ima instaliran motiv da pomaze svojim bliznjim?

Инсталиран? Шта и од стране кога/чега? Колико сам видео на његовом сајту он све у шеснаест демонстрира примере где протагонисти немају ништа такво инсталирано.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...