Jump to content

Veliki prasak - prvi broj časopisa ateista srbije....

Оцени ову тему

Препоручена порука

- Pa ja mislim da svakako jesu. To je kao da kazes da ziva bica nisu kvalitativno drugacija od nezive stvari, zato sto su oba proizvod prirodnh procesa.

Наравно да нису квалитативно различити. Све је то само прелазак између енергетских стања материје и завршиће се у стању термодинамичке равнотеже.

- Ja svakako nisam samo to. Ja imam svojstva koje parce zemlje nema - empatiju, razum i sposobnost da imam ideale. Samim tim ne mogu biti isto sto i parce zemlje.

Немаш ти емпатију, разум и идеале, имаш само физичке и хемијске процесе исте природе као и парче земље. Бесмислено је да им придајеш било какав значај већи од кишне глисте.

Ko sto rekoh ima smisla, samo ne objektivnog.

Рече кишна глиста...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Рече кишна глиста...

Боље да си узео бактерију за пример, јер кишна глиста се увија и мучи кад је нешто убија, а бактерије наш имуни систем убија свакодневно. - Само коментаришем, АКО баш хоћеш да се уживиш у улогу...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Рече кишна глиста...

Боље да си узео бактерију за пример, јер кишна глиста се увија и мучи кад је нешто убија, а бактерије наш имуни систем убија свакодневно. - Само коментаришем, ако баш хоћеш да се уживиш у улогу...

Не уживљавам се, ја сам био у тој улози пола свог живота. Само хоћу да покажем овим почетницима прави пут.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Gospodin Erik VItaker je uradio jedan izvanredan projekat.

Сјајно!

Али, ево ја ћу на овој теми од сада бити прави атеиста, чисто да видите колико сте недоследни.

Батали. Бескористно је расправљати са атеистима, нити ћеш ти њих убедити да има Бога нити они тебе да нема, само ће те се посвађати. Сам атеизам ће увек бити покрет шачице ентузијаста, јер има једну велику ману, покушава да ти одузме нешто што имаш, а не нуди ништа. Додуше, евентуално можеш да добијеш осећај да си бољи и паметнији од других јер си атеиста, али нисам сигуран колико то може да испуни човека.

Подели на овим сајтовима

Сам атеизам ће увек бити покрет шачице ентузијаста, јер има једну велику ману, покушава да ти одузме нешто што имаш, а не нуди ништа.

Заправо ја сам видео поезију посвећену атезму. Иде редом тако и листа шта све не даје, и на крају закључује са (парафразирам): „не даје ми ништа, али ја то ни не очекујем од њега“. Мисли о томе.

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Батали. Бескористно је расправљати са атеистима, нити ћеш ти њих убедити да има Бога нити они тебе да нема, само ће те се посвађати.

За атеисту је бесмислено да уопште придаје било какав значај религији или не-религији. Њему је само досадно док чека смрт па убија време. То што су људи измислили религију нема никаквог значаја, нити потребе објашњавати им да нису у праву. Они су само себи пронашли други начин да протраће време до смрти. Нема никакве суштинске разлике између некога ко се замајава вером, кватном механиком или плетењем.

Сам атеизам ће увек бити покрет шачице ентузијаста, јер има једну велику ману, покушава да ти одузме нешто што имаш, а не нуди ништа. Додуше, евентуално можеш да добијеш осећај да си бољи и паметнији од других јер си атеиста, али нисам сигуран колико то може да испуни човека.

Човека испуњавају само одређене материје непријатног мириса.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Рече кишна глиста...

Rece covek koji veruje da je bog poslao sina tj. samog sebe da umre kako bi ljudi mogli da zive nakon sto je taj isti bog sve podavio posto nisu bili dobri. A  o svemu tome znamo iz jevandjelja kod kojih svako prica drugaciju pricu ali su "verodostojan istorijski dokument" bez obzira sto se ne zna ko ih je pisao posto su autori navedeni tek u drugom veku. Ono sto znamo je da ih sigurno nisu pisali hristovi savremenici... Logika je zaslepljujuca ^^

Ima jos jedan Shock! Deda Mraz ne postoji... izvini...

Не уживљавам се, ја сам био у тој улози пола свог живота. Само хоћу да покажем овим почетницима прави пут.

Прејз д Месаја!!!!!! евриван бау енд мејк донејшнс!!!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

За атеисту је бесмислено да уопште придаје било какав значај религији или не-религији. Њему је само досадно док чека смрт па убија време. То што су људи измислили религију нема никаквог значаја, нити потребе објашњавати им да нису у праву. Они су само себи пронашли други начин да протраће време до смрти. Нема никакве суштинске разлике између некога ко се замајава вером, кватном механиком или плетењем.

:djetalina:

Подели на овим сајтовима

Рече кишна глиста...

Rece covek koji veruje da je bog poslao sina tj. samog sebe da umre kako bi ljudi mogli da zive nakon sto je taj isti bog sve podavio posto nisu bili dobri. A  o svemu tome znamo iz jevandjelja kod kojih svako prica drugaciju pricu ali su "verodostojan istorijski dokument" bez obzira sto se ne zna ko ih je pisao posto su autori navedeni tek u drugom veku. Ono sto znamo je da ih sigurno nisu pisali hristovi savremenici... Logika je zaslepljujuca ^^

Ima jos jedan Shock! Deda Mraz ne postoji... izvini...

Ми атеисти смо према томе сасвим индиферентни. У чему је разлика да ли кишна глиста иде лроз блато лево или десно? Шта нас брига што је неко себи измислио причу? Потпуно је бесмислено уверавати их у супротно, осим ако то не радиш само спортски да потрошиш мало времена. Нема никакве разлике између њих и нас који себи смишљамо начин да протраћимо ово мало времена. Дуваш траву или верујеш у Деда Мраза, исто ти дође.

Посебно је недоследно уверавати вернике како ми имамо некакве "идеале", па још глумити "хуманост", љубав према "уметности" и слично. Шта ме брига шта они мисле о мојој "људскости"? Као да тако нешто постоји... Такво подилажење верницима је тотална глупост. То је опасна јерес у атеизму.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...