Пајко Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Јован / Јелена Шта значе Јован и Јелена на српском језику? Волео бих да знам. Милија и Милијада не ваља ништа? Није европски? ... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Ja sam sinu dao ime aleksej, al sad vidim da to nije dobro jer nije srpsko. :-D Salim se naravno, obozavam ruska imena I bas me briga dal je srpsko il nije, vazno da se nama svidja... Ali mi se licno ne svidjaju imena koja su izrazito strana (richard, robert, meri...) Јадранка-Дервента, Драшко, Amour and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Ja sam sinu dao ime aleksej, al sad vidim da to nije dobro jer nije srpsko. :-DSalim se naravno, obozavam ruska imena I bas me briga dal je srpsko il nije, vazno da se nama svidja... Ali mi se licno ne svidjaju imena koja su izrazito strana (richard, robert, meri...) Замисли: Ричард Милићевић, Роберт Милосављевић, Мери Јанковић... а има будала само да знаш... БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван 123 Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Дечаку бих дао: Михаил или Душан. А за девојчицу би било: Јелена или Милица. .smesko. .smesko. .smesko. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 А зашто не латинска? gringrin М: Аурелије, Игњатије, Бенедикт, Андроник, Корнелије, Лаврентије... Ж: Цецилија, Авелија, Аквилина, Аделија, Квинтина, Флавијана, Марина... Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 А зашто не латинска? gringrin М: Аурелије, Игњатије, Бенедикт, Андроник, Корнелије, Лаврентије... Ж: Цецилија, Авелија, Аквилина, Аделија, Квинтина, Флавијана, Марина... E sad si ga ugasio. Jos je neko i sumnjao da je ovo Bilderberg kao lokacija zezancija ali sad je jasno da to ne moze biti slucjanost. :D Душко Дугоушко, Јадранка-Дервента and Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Шта значе Јован и Јелена на српском језику? Волео бих да знам. Милија и Милијада не ваља ништа? Није европски? ... Јован потиче од јеврејског יוֹחָנָן (Јоханан), што је скраћено од יְהוֹחָנָן (Јохаханан), што значи Благословен од Јахвеа. Јелена од старогрчког Ἑλένη што значи бакља... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
миркан Написано Јануар 14, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 14, 2013 Мушка: Обрад, Михаило, Теодор, Никодим Женска: Теодора Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Ранђеловић Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Драган и Милица – најчешћа српска имена Пајко је реаговао/ла на ово 1 Земља живих Познај себе Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Док је мене моја мила мадре носила под срцем имала је само 15 лета. Тата, виђен човек у чаршији, 13 година старији од мајке, остављао је утисак врло озбиљног човека, а уствари је био право спадало. Елем, све време мамине трудноће је говорио да ће се дете (тј ЈА ) звати ПРОКОПИЈЕ - ПРОКА ако је дечак, а ако је девојчица ЈЕВДОКИЈА. Јадна моја Персида, и сама напаћена због свог имена, после порођаја који је трајао 36 сати, успела је да каже, пре него што је изгубила свест: " Молим вас напишите да се зове ЛИДИЈА, пре него што дође мој муж и упропасти ми дете ". У то време су била популарна имена попут: Драгана, Гордана, Весна, Марина, Наташа, Зорица....... Mironosica, Jelena 76, Mилена КШ and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Караконџула Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Nekada ranije pričao sam sa svojom mlađom sestrom , zapravo ona je započela tu temu o imenovanjima djece (ukoliko bi ih imao) , inače sam sam rijetko razmišljao o tome . Od ženskih imena mi je ubjedljivo najljepše ime Marija , tako da ukoliko se izabranica moga srca ne bi zvala tim imenom , ne bih se dvoumio kod davanja imena ženskom djetetu . Dok je sa muškom djecom drugačija stvar , tu mi se niti jedno ime nije izdvajalo posebno , mada mi je jedno od moćnijih imena Spasoje (srpski naziv za supermena) , a i ponavlja mi se kroz istoriju porodičnog stabla pa bi bilo i shvatljivo da iskoristim i to ime prilikom imenovanja nasljednika . Ma , najbolje bi bilo da prepustim budućoj ženi da daje ime muškom djetetu , pošto sam ja uglavnom neodlučan. ines and Лидија Миленковић је реаговао/ла на ово 2 "Ох, та ја сам Човек! Човек!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Arsenija Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Kad bih morala da krstim neko detence-Petar,Mihajlo,Aleksandar.....devojčica -Olga,Simona,Ana Ja sam za to da kumovi daju ime deci...pa kako bude... ... P.s.Ne bih volela da mi neko kaže...moje dete će da se zove Tito,a ja da budem kuma Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ines Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 sviđaju mi se imena: Gabriel, Matej, Ana... Никола Поповић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Ја највише волим наша стара српска имена.као што су Јелисавета , Станика , Ружица , Миладин , Тодор и т.д. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Никола Поповић Написано Новембар 25, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2013 Ја се надам да ћу имати три сина и нешто ћерки између Дакле, Александар, Михајло, Ђорђе, а за принцезице Вера, Ђурђа, Николија... Amour and Jelena 76 је реаговао/ла на ово 2 Приносим себе на жртву Теби; предајем се Теби. Немам жеља, осим жеље да испуним вољу Твоју. Научи ме молити се. Сам у мени моли се. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука