Jump to content

Атлантик против Евроазије

Оцени ову тему

Препоручена порука

сад Србији изгледа не преостаје ништа друго, него да се геополитички оријентише као евроазији и постанемо једна руска гувернија - острво, окружена атлантским морем-унијом

Ne bi rek`o da sve stoji ovako jednostavno, cini mi se bas naprotiv...

Па нисам ни мислио да ће бити једноставно. И оно шта мало можемо добити од Евроазије, биће то и не баш једноставно за добити. Очигледно је док је Европа опколила Србију са својим чланицама, да је можда већ одређено да Србија заједно са Балканом, остане атлантска интересна зона.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Русија је дигла своје империјалне апетите и сад се изгледа неће зауставити. Евроазијска унија коју хоће да створи и да буде предводница, по Русима ће бити морална и духовна водиља читаве уније, а према томе и свету пошто се рачуна да ће Евроазијска унија бити тако јака да ће утицати на читаву планету.

Ово шта Руси раде мени личи на концепт исламске пропаганде који се примењивао у прошлости, тј како су муслимани ширили ислам преко калифата и османског царства. Политичким и војним средствима, прошире на неку подручије и онда се прогласе моралним и духовним ауторитетима. Руси сада то чине са православљем. Колико ће то додатно да исполитизује Цркву која и овако већ на прагу да је многи људи не могу више никако другачије схватити већ као само још једну партију држави, видјећемо.

Иначе скоро је изашло пар текстова о намјерама Руса по питању евроазијске уније у геополитици која је иначе евроазијски часопис, па ћу скенирати и поставити њих пар да се види шта тачно хоће Руси.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Можда сам идеалиста, али ја некако верујем да ми можемо да гледамо своја посла и да се организујемо да радимо, производимо, градимо, а да њих пустимо да се бију. Што ми Срби треба да увек будемо први који ће да гину за нечије геостратешке интересе... Само их питаш ко нуди више и крај приче. Да смо 1990-те дали Америма да направе Бондстил (уз скромну надокнаду) сад би Косово било српско да српскије не може бити. Исто важи и за Книн, Сарајево итд. Плус би живели као људи.

У преводу - не п..а се уз ветар...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Можда сам идеалиста, али ја некако верујем да ми можемо да гледамо своја посла и да се организујемо да радимо, производимо, градимо, а да њих пустимо да се бију. Што ми Срби треба да увек будемо први који ће да гину за нечије геостратешке интересе... Само их питаш ко нуди више и крај приче. Да смо 1990-те дали Америма да направе Бондстил (уз скромну надокнаду) сад би Косово било српско да српскије не може бити. Исто важи и за Книн, Сарајево итд. Плус би живели као људи.

1340_womens

Слажем се - поготово са болдованим.  pivo womens

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Е па то се сматрало повредом националног интегритета и суверенитета, лалала. Сад касно Марко на Косово поље стиже....

Ја мислим да није само у питању ко нуди више, него какав концепт економије се нуди.

Ево рецимо о овоме се мало зна и широј јавности.

Тито је још 50-тих година потписао са тек формираном ЕУ, угоров према коме ће Југославија уз финансијску подшрку ЕУ-а изградити огромну брану код Зворника која би потопила читаво подриње. ЕУ-је још 50-тих година схватила да је подрињски крај огроман резервоар питке воде који може да снадбијева читаву Европу.

Међутим изјаловило се нешто и то никад није рализовано....у међувремену Југославија је почела да тумба све и свашта тамо, да крка индустрију, и руднике и тако је остало.

Е сад Европа се враћа и силне се паре улажу у подрињски крај како би се из тог краја избацио и онемогућио сваки потенцијални загађивач, јер се иде са реализацијом те старе идеје о формирању подрињског краја као резервоара питке воде. Дрина је ријека која настаје од двије најчистије ријеке у Европи Пиве и Таре и из истог разлога се Црна Гора форсира и помаже од ЕУ да буде еколошка земља, иако Црногорци и екологија су ко рогови у врећама, али Пива и Тара се морају сачувати.

Е то је концепт како размишља Европски човјек. Њему је несхватљиво да поред једне такве ријеке као што је Дрина имаш икакве загађиваче. Њихов концепт такођер иде у смислу да за једну Хрватску не приличи да има бродоградилиште, када има тако сјајну обалу за туризам. Бродоградилишта треба да буду у Финској рецимо гдје море не ваља ништа за купање и туризам, али зато је добро за бродоградњу. Мрква не треба да се сади у Шведској, него у Семберији, и Војводини, а ауто не треба да се прави у Крагујевцу него у Шведској, јер Шведска мрква не ваља ничему, као што не ваља ни крагујевачко возило...ШТа су силни преговори око приступања ЕУ? Па управо преговори око тога шта се може, а шта не може производити у једној држави и то иде толико опширно и обимно да је свака рибица које се може узгојити, и свака травка у цент срачуната...

Ово је по мени врло добра страна ЕУ, према коме се сасвим логично намеће закључак да у таквој економији, националне државе треба да играју секундарну улогу, а да њих уствари нико неће ни угушити, као што се види да ЕУ није угушила ниједну државу, ниједан језик, него још издваја силне милионе за превођење на свим језицима ЕУ чланица у раду њеног параламента.

Ова идеја прерасподјеле ресурса у смислу не да држава намеће потребе, него се постављају неке логичке ствари и прави компаративна вриједност која је тако типична за либерализам, мени је сасвим нормална.  

Дакле није у питању само колико пара, него и какав начин вођења економије се нуди, и мислим да је ово много боље него да свака држава буде једна своја мала национална економија,  која гаји мркву на камену, прави не ефикасна аута, поставља индустрију на потенцијалан резервоар питке воде, и ради многе друге ствари које су биле типичне за Југославију која је хтјела да се бави свим могућим и немогућим пословима.

Подели на овим сајтовима

Е па то се сматрало повредом националног интегритета и суверенитета, лалала. Сад касно Марко на Косово поље стиже....

Е јесмо га одбранили свака нам част... Сећам се када сам то за војну базу рекао у једном старијем друштву тамо 90/91-е, једва сам живу главу извуко... 1000000001010

Ја мислим да није само у питању ко нуди више, него какав концепт економије се нуди.

То је главно, али ми мрзимо капитализам. То је бабарога која једе децу.

Остало је све сасвим логично што си написао, али логику смо ми давно напустили...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...