Jump to content

Пушење

Препоручена порука

Чек да запалим, па да и ја нешто напишем!

Одузимање просторије пушачима је дискриминација!

мисим  :)

тебе је већ неко дискриминисао као наркомана што ти је понудио легално да се трујеш, да не причамо о духовном паду којим не дозвољаваш себи да напредујеш у Христу, јер робујеш.

па после још и лечи, а поготово децу од напада пасивног димљења.

лицемерје уређења, заиста.

а релативизацијом и морализацијом (која је променљива категорија како оћеш због које смо управо и у проблему јер је неморално на државном нивоу и продавати такву смрт) проблема се ништа не добија, само умиривање своје савести и тапшање по леђима да је супер што настављаш да се ваљаш.

Није добро то што сам пушач, не тапшем себе или било ког другог по рамену, али, свако се бори са својим гресима како најбоље зна и којим темпом може. Не може се ништа на силу.

Зар није неморално на државном нивоу продавати бели шећер, пиво, ракију, кока-колу, чоколаде...?

Погледај тему Шећер је отров у Медицини. Колико сам схватила ШЕЋЕР=РАК, на крају.

Једеш слаткише?

опет релативизација ...

НИКАД се нећеш скинути, ако се не скинеш на ''суво'', то и сама знаш.

то је 100% проверен метод.  joooj

можеш 100 пута да пробаш са разним ''дијететским'' начинима скидања са цигарета, али они заиста ретко функционишу и зависи од јачине воље особе.

све после тога је твоја слободна воља у којем ће правцу ићи ...

а ону храну коју си навела, све док је умерено, све је ок.

уосталом то можеш и да освешташ молитвом пред јело.  0110_hahaha

цигарете не можеш да мериш тако или освешташ, знаш да није важна количина коју унесеш у себе или удуваш у друге.

Подели на овим сајтовима

које је твоје опипљиво решење за пушење?

Кутија цигарета 1000-2000 динара, па нека пуши коме се пуши...

Слажем се са горе наведеним ставом да цигарете треба поскупети, и то пуно,па ко воли, нека изволи! Треба поскупети и алкохолна пића (више него пуно), нездраву храну...све оно што нам није на корист.

А код нас је све ово "на извол*те".

Погледајмо Машину препоруку и линк за пиринчани слад, здрав заслађивач!Ем што има само у Бгд да се купи, ем кошта пуно! А бели шећер, иако је "бела смрт", можемо да купимо сви. Па нам деца постају дијабетичари... и, како Ти рече, "трошимо новац здравственог осигурања због неодговорности неких родитеља" који деци дају бели шећер!

Ово што сам цитирао ми се чини као далеко ефикаснији начини да се реши проблем употребе дувана од директних забрана које је немогуће спровести (тиме се само аутоматски формирају "црна тржишта" - као за дрогу) - него, органски, постепено, друштвено одговорно... Да се решава, као и проблем алкохола - упоредо. Драконске таксе, драконски порези, драконске цене - и, осим тога, издвојене просторије за конзументе.

Иначе, као и са алкохолом, чини ми се да сама конзумација супстанце није обавезно "грех" - али, зависност од супстанце то наравно јесте. И знам, као што сам и претпоставио, неки људи сматрају да оне који "толеришу" грех треба стрељати заједно са "грешницима."

joooj

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Можда и нису потребне одвојене просторије... макар када се ради о местима за излазак...  Него лепо локали где  се пуши и где се не пуши...  Па да се локалима где се не пуши дају разне олакшице, нпр. мањи порез или тако нешто, дуже радно време викендом и сл. а и цене пића да буду ниже... па опет да бирамо где ћемо...  значи неко "полу"-наметање, ако може тако да се назове...

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Замишљам кафану где се не пуши и не могу да се отргнем утиску који таква мисао изазива у мени и која ми делује као својеврсни "contradictio in adjecto". joooj Таква "стерилна" кафана мене неће видети!  :)

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

ОК... и ти онда идеш у ону где је то дозвољено...

Ја пошто сам "тазе" непушач мораћу да идем у обе...    :)

Леп провод ти желим у оној "застрашујуће стерилној"!  joooj 0110_hahaha

Лаку ноћ! 

Подели на овим сајтовима

Тамо свратим да поздравим Меду и долазим код тебе на чашицу разговора...

Шалу на страну, мислим да то није толико лоше решење... 

Не рачунам кафане где се по "ПС-у" пуши... (замислио сам ту "стерилну" и не свиђа ми се)

joooj

.

..

...

Подели на овим сајтовима

Тамо свратим да поздравим Меду и долазим код тебе на чашицу разговора...

Шалу на страну, мислим да то није толико лоше решење... 

Не рачунам кафане где се по "ПС-у" пуши... (замислио сам ту "стерилну" и не свиђа ми се)

joooj

Сад ћу да ти објасним Постављена слика

Подели на овим сајтовима

inače , moj otac je umro sa 69 godina "OD PUŠENJA" !!!

Mog'o je da živi 100 godina , jer je bio mnogo dobrog zdravlja čitav život !

Čak nije ni išao kod lekara , pa je ostao bez jednog plućnog krila ... ispovraćao ga je postepeno (te trule ostatke) ,

pa , se čudio posle kud mu je nestalo ... (kada je konačno otiš'o da snimi pluća)

možda sam već napisao negde (čini mi se da jesam) , u vezi NETOLERANTNIH pušača :

prvi primer :

kada bi vas (pušače) ja šutirao u dupe , a , vi ćutali i trpeli ,

i tako danima , godinama ...

pa , onda se vi jednoga dana pobunite ,

a, ja vam kažem : "u , al' ste netolerantni!"

tako se sad bune pušači ...

(koji su oduvek maltretirali nepušače)

drugi primer :

ako bih ja imao običaj da , u vašem prisustvu (dragi pušači)

... da ... prdim !

dal' bi vam se dopadalo to ?

meni bi bilo lakše da oslobodim malo stomak ...

a , vi ne biste bili tolerantni , ako bi ste se bunili !

... a, "prdež-dim" je bezopasan , za razliku od duvan-dima !!!

može da pušite , al' , ko što reče neko , 2000 din. kutija , pa izvol'te , a ne da posle vaše lečenje košta sve nas (državu)

i , naravno - u izolaciju !!!

.

www.ulicni-muzicar.blogspot.com [ izvol'te... ]

.

Подели на овим сајтовима

које је твоје опипљиво решење за пушење?

Кутија цигарета 1000-2000 динара, па нека пуши коме се пуши...

Слажем се са горе наведеним ставом да цигарете треба поскупети, и то пуно,па ко воли, нека изволи! Треба поскупети и алкохолна пића (више него пуно), нездраву храну...све оно што нам није на корист.

А код нас је све ово "на извол*те".

Погледајмо Машину препоруку и линк за пиринчани слад, здрав заслађивач!Ем што има само у Бгд да се купи, ем кошта пуно! А бели шећер, иако је "бела смрт", можемо да купимо сви. Па нам деца постају дијабетичари... и, како Ти рече, "трошимо новац здравственог осигурања због неодговорности неких родитеља" који деци дају бели шећер!

Ово што сам цитирао ми се чини као далеко ефикаснији начини да се реши проблем употребе дувана од директних забрана које је немогуће спровести (тиме се само аутоматски формирају "црна тржишта" - као за дрогу) - него, органски, постепено, друштвено одговорно... Да се решава, као и проблем алкохола - упоредо. Драконске таксе, драконски порези, драконске цене - и, осим тога, издвојене просторије за конзументе.

Иначе, као и са алкохолом, чини ми се да сама конзумација супстанце није обавезно "грех" - али, зависност од супстанце то наравно јесте. И знам, као што сам и претпоставио, неки људи сматрају да оне који "толеришу" грех треба стрељати заједно са "грешницима."

0442_feel

људи, цена је минорна ствар.

у крајњем случају, тако ћете направити криминал, па ће људи убијати за пљуге као што убијају за фикс 0442_feel-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='sFun_bat' />

отми наркоману било које врсте дозу, па да видиш са чиме ћеш да се суочиш  0442_feel

иначе, слажем се за драконске казне ко ремети закон наркоманијом, ал би га прво очистио од лицемерја тако да не може ни микрограм да поседује  sFun_bat

уосталом, одакле ти ако су ван закона да се продаје, а ти поседујеш  0442_feel-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='sFun_bat' />

црно тржиште је далеко лакше контролисати и сузбијати него сиво или бело, и то је као да переш дрогу од штетности и негације.

али прво да се захвалим Фројду и осталим докторима убицама који су омогућили свету да легално конзумира најтеже дроге и отворили врата пакла под изговором лечења.

јел знате да је Фројд навукао својег пријатеља на кокаин и убио га тиме, да не помињем његове праксе прескрипције и ремећења здравља других његових пацијената који су му служили као пробни пацови?

тако и ви данас вршите прескрипцију и релативизујете проблем.

људи, ПУШЕЊЕ УБИЈА, доказано.

нема ту шта да се прича.

ко оће да се убија, слободан је заиста, али немојте да благосиљате таква потуљена самоубиства.

Подели на овим сајтовима

Можда и нису потребне одвојене просторије... макар када се ради о местима за излазак...  Него лепо локали где  се пуши и где се не пуши...  Па да се локалима где се не пуши дају разне олакшице, нпр. мањи порез или тако нешто, дуже радно време викендом и сл. а и цене пића да буду ниже... па опет да бирамо где ћемо...  значи неко "полу"-наметање, ако може тако да се назове...

ово што предлажеш већ јесте дискриминација.

не смета мени човек, већ његов грех ...

иначе, имам само  0442_feel за музичарев коментар  sFun_bat

дакле, прдежом ћемо се борити против пушења  sFun_bat sFun_bat 0442_feel

Подели на овим сајтовима

Ulični  0110_hahaha isus-sinai amin-nas,  0110_hahaha 0110_hahaha  algabacaju

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...