Jump to content

Фреске у манастиру Четереже!?

Препоручена порука

216169_1784788352033_1609242732_1698776_196193_n.jpg

215509_1784788832045_1609242732_1698777_1380972_n.jpg

Баш бих волео чути нашег о Димитрија,а и ваше мишљење !  0102_laugh

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

Хм, нико ни да погледа,а камоли коментар. 0409_feel

Наслов теме  изгледа није атрактиван, а реч је о бившем форумашу на фресци... joooj

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

To mu dodje isto kao da se ktitori freskopisu ...

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Цитат

Мало је подебео... а ђе му је ореол ?

0409_feel joooj .please.

Malo je cudno ali meni je ok...

http://www.facebook....jovan.cakareski

Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley...

Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар

Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског!

Подели на овим сајтовима

Nije neobično da se u priipratama slikaju likovi svetovnih ljudi koji su na neki način vezani životom za oslikani manastir. Isto kao i događaji istorijski.

Skoro je bilo slikano nešto sa čiča Dražom u nekoj BG crkvi. Ima isto često slike ktitora. Možda to bude i neukusno, ali ljudi daju pare, pa nek se i seire ondak.

Bilo je čini mi se i rušenje Twin Towers naslikano u nekoj crkvi.

Meni se ne dopada, ali nije ne-kanonski.

Zaista mi se ne dopada, ali to je već stvar ukusa. Više volim da vidim one ovenčane oreolima, pa i u pripratama.

Naravno očekujem brz komentar braće sa "Istine"  0409_feel

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

Потпис  0409_feel

posaljisvojuporuku.png

Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.
Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши?

Подели на овим сајтовима

Manje-vise...

И данас, кад дође до последњег боја,

Неозарен старог ореола сјајем,

Ја ћу дати живот, отаџбино моја,

Знајући шта дајем и зашто га дајем.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Мало је подебео... а ђе му је ореол ?

Сакрио иза леђа из скромности joooj Тако је један прота с народом урадио најобичнију капелицу, а фрескописали га како проноси Богородици макету Грачанице winter

Подели на овим сајтовима

• Гости
  Цитат

Nije neobično da se u priipratama slikaju likovi svetovnih ljudi koji su na neki način vezani životom za oslikani manastir. Isto kao i događaji istorijski.

Skoro je bilo slikano nešto sa čiča Dražom u nekoj BG crkvi. Ima isto često slike ktitora. Možda to bude i neukusno, ali ljudi daju pare, pa nek se i seire ondak.

Bilo je čini mi se i rušenje Twin Towers naslikano u nekoj crkvi.

Meni se ne dopada, ali nije ne-kanonski.

Zaista mi se ne dopada, ali to je već stvar ukusa. Više volim da vidim one ovenčane oreolima, pa i u pripratama.

Naravno očekujem brz komentar braće sa "Istine"  winter

да се разумемо: ове фреске се налазе у конаку и нису у храму.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...