Jump to content

Осуђени Готовина и Маркач, Чермак ослобођен....

Оцени ову тему

Препоручена порука

Александре, када се ми свима извињавамо, а нама нико (и то се више пута деси) онда се не ради о показивању величине, него о нетрезвеној политици. Јер ако ти стално признајеш своју кривицу и кајеш се, а други то не раде, закључак је јасан: ти си свестан да си крив, и с правом се извињаваш, а ми смо свесни да нисмо криви и немамо за шта да се извињавамо. Значи, тај гест добре воље није наишао ни на какав фидбек, чак је утврдио све остале у ставу да смо ми криви а они нису. И то никако није трезвена политика са ставом.

Добро, политиа је нешто друго. У праву си. Ја сам мислио на наше и њихово стање свести. Ово њихово држање показује једну крајњу примитивност и затуцаност.

A to nije od juce.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 153
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Одавде су уклоњене   dada поруке, којима на овој теми није било место.

Тако типично за Србе: на теми где се говори о пресуди усташама, ви се дохватили ко је "већи СрбIN":

"Гробар" или "Делија"  prstgore dada

Дакле, страшно   1405_love :bla: 0110_hahaha :group111:-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':group111:' />

Ево "вас" овде:

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Ова казна двојици хрватских генерала није мала. Напротив, ниједна казна, ма колико велика да има је додјељена не може надокнадити хиљаде убиства и стотине хиљада прогнаних Срба за вријеме акција олуја и бљесак.

Овдје је најважнија ствар да ова пресуда остане оваква каква јесте. Да не буде као са Тихомиром Блашкићем који је најприје осуђен на 48 година, а потом је накаон жалбе и ревизије пресуде те поновљеног суђења доио казну тек толико колико је и провео у затвору, и сада је на слободи. Ако остане пресуда, остаће и да су акције олуја и бљесак били удружени злочиначки подухват и тако ће остати запамћено не само међу Србима него и у читавом свијету, а то ће бити за Хрвате велики ударац, а правда ће бити макар мало задовољена.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ова казна двојици хрватских генерала није мала. Напротив, ниједна казна, ма колико велика да има је додјељена не може надокнадити хиљаде убиства и стотине хиљада прогнаних Срба за вријеме акција олуја и бљесак.

Овдје је најважнија ствар да ова пресуда остане оваква каква јесте. Да не буде као са Тихомиром Блашкићем који је најприје осуђен на 48 година, а потом је накаон жалбе и ревизије пресуде те поновљеног суђења доио казну тек толико колико је и провео у затвору, и сада је на слободи. Ако остане пресуда, остаће и да су акције олуја и бљесак били удружени злочиначки подухват и тако ће остати запамћено не само међу Србима него и у читавом свијету, а то ће бити за Хрвате велики ударац, а правда ће бити макар мало задовољена.

4chsmu1 dada prstgore ekstra

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Нисам баш сигуран да сам добро разумео ово што си рекао, тј. да ли мислиш да је битно да остане пресуда без умањења казни након жалби, или да остане пресуда о њиховој кривици, без обзира на висину казне.

Чак и ако казне буду (значајно) умањене, пресуда остаје пресуда и њихова кривица стоји. Колико сам упознат, они су проглашени кривима по неколико тачака оптужнице, међу којима је и "удружени злочиначки подухват" Неће ваљати једино их ако другостепена пресуда аболира од "удруженог злочиначког подухвата", јер тада ће се читав злочин завршити на њима и неће бити никаквих реперкусију у односу на Хрватску и њихове челнике

Подели на овим сајтовима

Нисам баш сигуран да сам добро разумео ово што си рекао, тј. да ли мислиш да је битно да остане пресуда без умањења казни након жалби, или да остане пресуда о њиховој кривици, без обзира на висину казне.

Чак и ако казне буду (значајно) умањене, пресуда остаје пресуда и њихова кривица стоји. Колико сам упознат, они су проглашени кривима по неколико тачака оптужнице, међу којима је и "удружени злочиначки подухват" Неће ваљати једино их ако другостепена пресуда аболира од "удруженог злочиначког подухвата", јер тада ће се читав злочин завршити на њима и неће бити никаквих реперкусију у односу на Хрватску и њихове челнике

Па нешто нисам увјерен да ће се завршити баш на овој пресуди. Ако је могло са Блашкићем, зашто не би и са Готовином

Хрвати су свакако очекивали да ће он бити ослобођен. Њих боли истина и зато се једу на сваку помисао да су у Олуји и бљеску извршени злочини. Ако дође до понвљеног суђена, и умањења казне најважније је да на крају остане пресуда да се у олуји и бљеску догодио злочин. Зато кажем сасвим је небитна казна лично за Готовину и Маркача. Битно је да остане том пресудом да се у олуји догодио злочин.

Инае биће занимљиво пратити развој догађаја у Хрватској ових дана. Већ су растргали ЕУ заставу у Загребу, много их галами прозив уласка у ЕУ, позива се на прекид преговора, на повлачење хрватских војника из међународних снага...а досад им је био параван ЕУ и НАТО за изговор како они пристају том друштву, а не припадају Балкану гдје су има омражени Срби.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Инае биће занимљиво пратити развој догађаја у Хрватској ових дана. Већ су растргали ЕУ заставу у Загребу, много их галами прозив уласка у ЕУ, позива се на прекид преговора, на повлачење хрватских војника из међународних снага...а досад им је био параван ЕУ и НАТО за изговор како они пристају том друштву, а не припадају Балкану гдје су има омражени Срби.

Сад би најбоље било да Хрватска објави рат ЕУ  facenew22222222 . Кад су могли у 2.Св.рату савезницима, што не би и овима сада  facenew22222222 . Тако поносит, домољубан народ па да само тако пређу преко овога  whackado .

Подели на овим сајтовима

neki njemacki program na tw juce, sinoc o tome je kratko su rekli ,osudjeni zbog protjerivanja devedeset hiljada srba sa prostora ,neznam dal rekose hrvatskoga  al o zlocinima ni govora i pokazali te ljude kako se bune u hrvatskoj i placu,al zastave one objesene krpe  sto stoji generalu cekamo naredbu isto nisu pokazali,boje se ili su pod istom zaloscu  ,neznam nesto jeste u  torbi

Подели на овим сајтовима

Које лудило је данас владало у Хрватској најбоље може посведочити ових неколико фотографија из загребачког "Јутарњег листа". Наиме у већим градовима је изрицање пресуде посматрано на заједничким тв преносима (попут утакмица) из Хага' date=' на градским трговима. Ову свеопшту параноју већ неколико дана распирују медији и сви су углавном тврдили као ће генерали бити ослобођени. Изрицање пресуде изазавало је због тога прави шок, хистерију и плакање.

16239007.jpg

73120015.jpg

Тренутак након изрицања казне генералима бивши задарски бранитељ Жељко Ћулибрк-Пас је разбио излог у Задру и с разбијеним стаклом се почео резати по целом телу и глави. - Што не плачете? Нико да није сузу пустио, пич.. једне! Пустите ме, не прилазите ми - викао је бранитељ сав окрвављен. Иако су сви били у шоку, брзо му је приступило неколико људи и покушало га одговорити од даљњег резања док му је крв липтала по лицу, рукама и трбуху. За неколико минута дошли су полицајци и савладали му отпор те га посели на улицу док није за пар следећих минута дошла хитна помоћ и одвезла га.

23943721.jpg

Колективна хистерија и јавно плакање на загребачком Јелачић-плацу........

farbanje jaja za uskrs
Подели на овим сајтовима

баш лепо да се прича о усташама на Лазареву суботу. То и јесте био циљ о чему је причао још пре десет и више година Раша Караџић када су окупатори основали хашки трибунал: Да се са зликоваца који су изазвали рат, дакле САД и екипа скине историјска одговорност за изазивање крвопролића на Балкану и пребаци на мале народе.

Сада се пљујемо и радујемо што су усташе у затвору, а главни виновници злочина као амабасадор у БГ Цимерман, Буш или Холбрук, Блер, Клинтон или Олбрајт су на слободи или су избегли решетке.

gluposti ,neradujem se sto su u zatvoru vec mi zao sto su zlo pocinili,drugo me najmanje interesuje politika  trece  je pa stase ti za prolice brines ,ovo farbanje jaja sami ce da proglase za  isusa  koji se namucio ,da dobro nadam se da si me shvatio ,evo malo od njihovih prica samih isto ,nemojte mi sklonjati ove stvari sto ovdje ostavljam ,http://max.tportal.hr/Ekskluzivni-intervju-s-Dubravkom-Ugresic-Video_5058_0__0.aspx
Подели на овим сајтовима

Даће Бог да се и они и ми отрезнимо, сваки од свог "заноса". Хрвати су као и Срби, један мали и поносит народ са својим малим и великим комплексима. Очигледно је да тако даље неће моћи, ако мислимо напред.

dok ovakve naslove stavljaju  i nazive  svojim generalima ,daleko to aleksandre od svake zemaljske realnosti vise ,pogledaj stasam u njihovima vijestima na netu  vidjela ,kako zovu      O presudi u „Veteranima mira“
Подели на овим сајтовима

Па нешто нисам увјерен да ће се завршити баш на овој пресуди. Ако је могло са Блашкићем, зашто не би и са Готовином

Хрвати су свакако очекивали да ће он бити ослобођен. Њих боли истина и зато се једу на сваку помисао да су у Олуји и бљеску извршени злочини. Ако дође до понвљеног суђена, и умањења казне најважније је да на крају остане пресуда да се у олуји и бљеску догодио злочин. Зато кажем сасвим је небитна казна лично за Готовину и Маркача. Битно је да остане том пресудом да се у олуји догодио злочин.

Bitno je da ostane "udruzeni zlocin" a po nalogu tudjmana a ne bilo koji zlocin. Zlocini se dogadjaju svaki dan ali ova vrsta zlocina od strane  "udruzenih zlocinaca" ne bas cesto.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...