Jump to content

Усташе деценијама спремале геноцид?!?!?!

Препоручена порука

shvati da grehovi pojedinca nisu greh naroda!

nemoj uopste da razmisljas na taj nacin i da te neka sramota, to su uradili ludaci

koji vise nisu ljudi a kamoli narodnost, takoreci monstrumi, zombiji

Ништа мањи лудаци и чудовишта нису они чија  их срца и данас најискреније славе, певају на концертима песме о њима, споменике им дижу  и величају их у својим храмовима на миси када се окупе, на тргу итд. Част изузецима!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Одговори 48
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Gde po vašem mišljenju leže koreni netrpeljivosti Hrvata prema Srbima?

- U Vatikanu. U svojim knjigama, zapisao sam da su ustaški koljači, nakon što bi poklali i u jame pobacali srpski narod, do pasa goli i krvavi s nožem u ruci trčali u rimokatoličku crkvu u Gornjem Kosinju kod Perušića da im katolički pop skine grehe s duše da bi mogli ići kući.

Веома јасно објашњено у чему леже сви бивши и будући коријени неуспјеха сваког екуменског дијалога.

Да је ватикан те идиоте што су благосиљали кољаче рашчинио, а монструме који су клали дјецу јавно анатемисао, сад би могли као људи разговарати о теологији. Сваки другачији сценарио је голо лицемјерје.

Слажем се. Ове историјске (па и савремене) аберације Ватикан ће морати да превазиђе и психолошки и практично, а нарочито суштински - да бисмо уопште дошли до дијалога. На жалост, много је лакше уништавати него градити. Генерализације нас, међутим, такође не воде нигде. Имамо међу нама и оне који би да све римокатолике изједначе са усташама - и таквима, управо ради свега онога што православље јесте, морамо да кажемо НЕ!

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Пази бато, за мене лично је свако ко исповиједа и шири тако грубе генерализације потпуно једнак усташама и осталој фашистичкој екипи - једноставно, као што добро рече в.Василије Качавенда недавно: нисмо ми примитивни (као неки) да под црту десетине злочинаца и монструма (који су сви одреда једне вјере - сатанистичке) подводимо читав један народ или вјеру.

Али једном за свагда се мора повући црта ради наше дјеце и ради наше будућности:

сви редом злочинци и кољачи, па и они који њихова дјела ма и прећутно одобравају, ма којег поријекла, расе, вјере, нације - припадају сатанистичкој вјери. Тачка.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

Franc (Franjo) Žužek, katolički svećenik, župnik

http://hr.wikipedia.org/wiki/Franc_%28Franjo%29_%C5%BDu%C5%BEek

Pavao Lončar, kanonik zagrebačkog prvostolnog Kaptola

Zagrebački kanonici su praktično najbližim neposredno ili da budem još konkretniji,

direktno potčinjenim saradnicima, savjetnicima, i pomoćnicima zagrebačkih nadbiskupa,

tada za vrijeme NDH - u doba drugog svjetskog rata također i nadbiskupa Alojzija Stepinca.

Evo kako su u NDH tada prolazili katolički svećenici "Srbofili" a to ne bilo kakvi već kanonici (kanonik zagrebačkog prvostolnog Kaptola) što je mnogo viši čin u katoličkoj Crkvi od bilo kakvog običnog popa, sveštenika, paroha (župnika):

a) Početkom srpnja 1941. dr. Pavao Lončar, zagrebački kanonik, u ime Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagrebu prosvjedovao je kod dr. Mirka Puka, ministra pravosuđa i bogoštovlja NDH, radi loših postupaka vlade s pravoslavcima i Židovima, rekavši i ovo: „Odakle dolazi država do toga, da sili ljude na prijelaz na drugu vjeru? To je stvar strogo savjesti i država se ne smije u to pačati. Kakva imade biti korist od toga silenja na prijelaz, kad je jasno, da će svi ti ljudi opet natrag na pravoslavlje, ako dođe do preokreta. Uostalom, kakva je ta Vaša politika, kad osobe, koje ste uspjeli prisiliti da pređu s pravoslavlja ili židovstva na katoličku vjeru ipak ubijate i tjerate u logore. To osim svega ostaloga znači još i rugati se katoličkoj Crkvi. Što znači ovo ubijanje i teror? To će roditi neizlječivim zlom za ovu državu.“ (Izvješće: Zagrebački nadbiskup i njegov kler u vrijeme ustaškog režima, sastavljen godine 1945. god., CP, sv. CX., str. 3660. ? 3671., 3668.; usp. BAS, Knj. 1, str. 237. – 238.; dokument je pronađen u Arhivu UDB-e.)

:drugarstvo: „Dne 29.VII. poslije podne prema večeru odveden je na policiju po agentima preč. g. Dr. Pavao Lončar, kanonik zagrebački.“ (Dr. Alojzije Stepinac nadbiskup zagrebački, Dnevnik, sv. IV., str. 317.)

c) Katolički dnevnik Hrvatski glas donio je 24. kolovoza 1941. sljedeću vijest: „Po pokretnom prijekom sudu u Zagrebu osuđen je dana 22. kolovoza 1941. kanonik dr. Pavao Lončar radi uvrede državnog poglavara i radi protudržavne i protuustaške promičbe na kazan (ne znači to kazan, kotao već presudu, kaznu - stara hrvatska riječ, slična je češka riječ - kázeň) smrti strijeljanjem. Na prijedlog ministra pravosuđa i bogoštovlja, uslijed molbe za pomilovanje, obnašao je državni poglavar Poglavnik dosuđenu kazan smrti pretvoriti u kazan teške tamnice u trajanju od 20 godina.“ Začudo, katolički dnevnik Hrvatski glas za šest je dana prestao izlaziti. Istina, odlukom konzorcija od 30. kolovoza 1941. godine. Gosp. Gabelica neka istraži druge odluke.

A dr. Lončaru je tek na intervenciju nadbiskupa Stepinca i p. Ramira Marconea, izaslanika Svete Stolice kod hrvatskog episkopata, te negodovanja klera na odluku vlade, smrtna kazna preinačena na 20 godina tamnice, da bi nakon dvije godine bio pušten iz zatvora u Lepoglavi. Gospodin Gabelica ne može protiv ovih činjenica interpretirati postupke ni ustaške vlasti ni postupke dr. Pavla Lončara čije je svjedočanstvo i na komunističkom sudu bilo u prilog nadbiskupu Stepincu, a ne vlastima NDH.

Подели на овим сајтовима

хрватску треба затворити...и изгубити кључ...избрисати из карте

Са све Србима који тамо живе?!

Не Срби живе у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ КРАЈИНИ!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Ne brate. Imam prijatelja hrvata i poznajem, a i sećam se mnogih dobrih ljudi. Sve što ja mogu da učinim je da molim Boga da im da pameti i duhovne snage da sami raskrste sa svojim mrakom, a to i nama želim i molim se za to. Istina, statistika je drastično različita, ali dobri ljudi su dobri ljudi, a zlo je zlo.  

Док се ви само молите хрвати су у ТРИ ПУТА извршили геноцид над Србима...

Ако се сам чуваш и ГОСПОД ће те чувати...

Са таквим ставом одо у Јапан у Фукошиму и да речем...да се молим да не оболим...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

A šta misliš ko je palio arhivu spomenutu u tekstu?

Šta misliš ko je ovom čoveku rekao da se mane ćorava posla i da gleda sebe?

Šta misliš ko je forisirao proče o bratstvu i jedinstvu?

Šta misliš čije crkve ,porušene u drugom svetskom i dan danas nisu obnovljene?

Šta misliš gde se na pomen crkva i Bog počinje psovati isti ?

Šta misliš ko je jaho popove?

Misliš li da su to Hrvati radili?

Dobro je rekao Arčibal Rajs ,čuvajte se Srbi sami sebe!!!

хрвати

хрвати

хрвати и комунисти

хрвати и комунисти

хрвати и комунисти

комунисти, хрвати и муслимани

А Арчибалд је причао причу у другом контексту и мислио је пре на усвајање западног система код Срба...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Нисмо ни ми бољи..али мене би било срамота да сам Хрват или Србин,а да се ово дешава.

Ма шта ми наприча?

Шта смо ми Срби урадили близу ужаса геноцида над неким у ТРИ НАВРАТА?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Пази бато, за мене лично је свако ко исповиједа и шири тако грубе генерализације потпуно једнак усташама и осталој фашистичкој екипи - једноставно, као што добро рече в.Василије Качавенда недавно: нисмо ми примитивни (као неки) да под црту десетине злочинаца и монструма (који су сви одреда једне вјере - сатанистичке) подводимо читав један народ или вјеру.

Али једном за свагда се мора повући црта ради наше дјеце и ради наше будућности:

сви редом злочинци и кољачи, па и они који њихова дјела ма и прећутно одобравају, ма којег поријекла, расе, вјере, нације - припадају сатанистичкој вјери. Тачка.

Због оваквих ставова сам често трпела нападе и осуду. Шта да се ради кад верујем да је то исправно.

АВЕ СЕРБИА Док се ви само молите хрвати су у ТРИ ПУТА извршили геноцид над Србима...

Ако се сам чуваш и ГОСПОД ће те чувати...

Са таквим ставом одо у Јапан у Фукошиму и да речем...да се молим да не оболим...

Ето неко се моли, а неко пљује по форумима. Не знаш ти брате ко се како бори и чија борба има плода. Не мораш мени причати ни о геноциду ни о борби јер је све то моја и породица мог мужа осетила на својој кожи. Усташа је усташа, а може бити и србин и било је и таквих. Замисли апсурда да чак и у Израелу, међу јеврејима имаш, скинерса  greengrin .

Углавном све што си написао је тачно, али је закључак погрешан. 

Подели на овим сајтовима

Ко пљује по форумима...

хрвати нису осудили злочине над Србима...ни један злочин...

моле се за своје генерале који су спроводили задњи геноцид...читава хрватска..емисије на хрватским теливизајама спремају хрвате и попирују националну мржњу , пљују по Србима и нападају Србске средине и данас....пример градоначелника Требиња...хапсе Србе који промоле нос у хрватску...када сам ишао за Н.Сад (Каменицу) преко тзв хрватске ....претресали ми ауто само што имам браду у крст на ретровизору...

Ја још нисам упознао хрвата који је осудио злочине над Србима...а знам их и ја доста...чак сам једном приликом седео и са конзулом хрватске у БЛ....па сам напустио састанак ..да неби избио дипломатски скандал...(намлатио србо четнички комуниста дипломату)...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Шта смо ми Срби урадили близу ужаса геноцида над неким у ТРИ НАВРАТА?

На ово питање, о нашим ужасима,  могли би да одговарамо  у недоглед.Сами себе уништавамо.

Констатација о властитој непогрешивости, над – правичности…излази из уста секташа, који од себе стварају култ, …а ми чекамо Бога живога, Јединог Судију.

Узмите јарам мој на себе и научите се од мене; јер сам ја кротак и смирен срцем, и наћи ћете покој душама својим.

Јер јарам је мој благ, и бреме је моје лако.

(Mat.11:29,30)

Подели на овим сајтовима

Ко пљује по форумима...

хрвати нису осудили злочине над Србима...ни један злочин...

моле се за своје генерале који су спроводили задњи геноцид...читава хрватска..емисије на хрватским теливизајама спремају хрвате и попирују националну мржњу , пљују по Србима и нападају Србске средине и данас....пример градоначелника Требиња...хапсе Србе који промоле нос у хрватску...када сам ишао за Н.Сад (Каменицу) преко тзв хрватске ....претресали ми ауто само што имам браду у крст на ретровизору...

Ја још нисам упознао хрвата који је осудио злочине над Србима...а знам их и ја доста...чак сам једном приликом седео и са конзулом хрватске у БЛ....па сам напустио састанак ..да неби избио дипломатски скандал...(намлатио србо четнички комуниста дипломату)...

Поновићу, све што кажеш је тачно, али закључак је погрешан. По мени, да има само један хрват који осуђује злочине ни тада не бих могла рећи да су сви исти, а има их више од једног. Ето о томе говорим. Зашто да се сви спуштамо на ниво усташа па да мислимо као они? Не треба ништа у афекту, тиха вода бреге рони.

Подели на овим сајтовима

Ја још нисам упознао хрвата који је осудио злочине над Србима...

Зар неко озбиљно очекује да се то деси?

Неки изгледа очекују!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

На ово питање, о нашим ужасима,  могли би да одговарамо  у недоглед.

Сами себе уништавамо.

Констатација о властитој непогрешивости, над – правичности…излази из уста секташа, који од себе стварају култ, …а ми чекамо Бога живога, Јединог Судију.

Ма ајде...

Ја сам поставио једноставно питање...

НАД КОЈИМ НАРОДОМ СМО МИ СРБИ ИЗВРШИЛИ БИЛО ШТА СЛИЧНО ГЕНОЦДИУ?

То што само себе уништавамо је друга прича..где имамо хиљаде светских стручњака из различитих области који нам помажу...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...