Jump to content

Усташе деценијама спремале геноцид?!?!?!

Препоручена порука

Поновићу, све што кажеш је тачно, али закључак је погрешан. По мени, да има само један хрват који осуђује злочине ни тада не бих могла рећи да су сви исти, а има их више од једног. Ето о томе говорим. Зашто да се сви спуштамо на ниво усташа па да мислимо као они? Не треба ништа у афекту, тиха вода бреге рони.

Ајде када звршиш посипање пепелом...сагледај поново стање на терену..па да наставимо..

Ако неко се не побуни над ужасом..као да га спроводи...

то што неки хрват мисли да су Срби нормални..а не жели да сведочи...о томе...је исто као да ништа не чини..или да подржава усташе!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Одговори 48
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

хрватску треба затворити...и изгубити кључ...избрисати из карте

Са све Србима који тамо живе?!

Не Срби живе у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ КРАЈИНИ!

Ајде?!

Дакле, будући да имам сестру којаје Српкиња и живи у Загребу, да ли то значи да је и Загреб у Републици Српској Крајини?

A šta misliš ko je palio arhivu spomenutu u tekstu?

Šta misliš ko je ovom čoveku rekao da se mane ćorava posla i da gleda sebe?

Šta misliš ko je forisirao proče o bratstvu i jedinstvu?

Šta misliš čije crkve ,porušene u drugom svetskom i dan danas nisu obnovljene?

Šta misliš gde se na pomen crkva i Bog počinje psovati isti ?

Šta misliš ko je jaho popove?

Misliš li da su to Hrvati radili?

Dobro je rekao Arčibal Rajs ,čuvajte se Srbi sami sebe!!!

хрвати

хрвати

хрвати и комунисти

хрвати и комунисти

хрвати и комунисти

комунисти, хрвати и муслимани

А Арчибалд је причао причу у другом контексту и мислио је пре на усвајање западног система код Срба...

Куку црни Михајло, ти стварно имаш проблем са стварношћу...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Наравно, тема је  комплексна; али… ми смо ( послиједично) здесетковали сами себе.

И даље тога нисмо довољно свијесни.

И не радимо на промјени те свијести – бар ми се тако чини.

Нема једноставног које је одвојено од комплексног, не можемо ни економију гледати одвојено од духовног.

По једној страни имамо идеализирану слику о себи; не сагледавамо реално узроке и послиједице свега, што се је издогађало.

Гдје су конкретни циљеви, ставови, животно реални и покајнички , Богом благословљени.

Као да је лакше све изопачити, па онда кукати на судбину злу.

Ево ти слике на самом форуму. Сви у неком обрамбеном положају.

Само кривце набрајати, еј, дал је то здраво? А закон сјетве и жетве?

Узмите јарам мој на себе и научите се од мене; јер сам ја кротак и смирен срцем, и наћи ћете покој душама својим.

Јер јарам је мој благ, и бреме је моје лако.

(Mat.11:29,30)

Подели на овим сајтовима

Ко зна, можда  је све то допуштено од Бога да се открије право лице католичке вере, да се нико не превари и да се сачува православље. Јер само сећање на геноцид је толико снажно урезано у српско национално биће, да чак и људи који у животу нису ушли у цркву снажно реагују на сваку могућност приближавања православља и католичанства. Ето, то је неко моје размишљање на тему ,која јесте врло осетљива, и праштајте ако сам неког увредио.  

Подели на овим сајтовима

Ајде?!

Дакле, будући да имам сестру којаје Српкиња и живи у Загребу, да ли то значи да је и Загреб у Републици Српској Крајини?

хрвати

хрвати

хрвати и комунисти

хрвати и комунисти

хрвати и комунисти

А Арчибалд је причао причу у другом контексту и мислио је пре на усвајање западног система код Срба...

Пријатељу ти си тај који има проблема са стварношћу...мало изучи историју...

А сада ипак свет се не врти око тебе и твојих рођака...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Наравно, не треба генерализовати, и да наравно да ми Срби нисмо никакав наднарод..... Али је истина да је геноцид вршен три пута над нама... Чињеница је да је два пута опроштен, и да то некима није сметало да то понове и трећи пут, а другима да поново намећу мит о нашој кривици... Правда је за сада далеко, али даће Бог једног дана да ситуација буде другачија... Витешком силом сломити НДХ, ослободити браћу у Крајини а хрватској дати државу онакву каква им следује...

Подели на овим сајтовима

Ајде?!

хрвати

хрвати

хрвати и комунисти

хрвати и комунисти

хрвати и комунисти

Пријатељу ти си тај који има проблема са стварношћу...мало изучи историју...

А сада ипак свет се не врти око тебе и твојих рођака...

A šta misliš ko je ,nakon pljačkanja ,paljenja i rušenja fruškogorskih manastira od strane ustaša, pokupio materijal i napravio svinjce?

A šta misliš čija republička udba je napunila 50% goli otok sa svojim narodom?

Подели на овим сајтовима

Наравно, не треба генерализовати, и да наравно да ми Срби нисмо никакав наднарод..... Али је истина да је геноцид вршен три пута над нама... Чињеница је да је два пута опроштен, и да то некима није сметало да то понове и трећи пут, а другима да поново намећу мит о нашој кривици... Правда је за сада далеко, али даће Бог једног дана да ситуација буде другачија... Витешком силом сломити НДХ, ослободити браћу у Крајини а хрватској дати државу онакву каква им следује...

Znaš Samuraj,Srbija ne propada zato što je voljena od strane svog naroda.

Mislim da je besmisleno pričati o krajini i drugim stvarima sada kada je sandzak došao na dnevni red pa će doći i vojvodina itd...

Подели на овим сајтовима

A šta misliš ko je ,nakon pljačkanja ,paljenja i rušenja fruškogorskih manastira od strane ustaša, pokupio materijal i napravio svinjce?

Комунисти и опет КОМУНИСТИ(ТЈ. ЈУГОСЛОВЕНИ)

Нису Срби...

То ти је исто као када би Русе оптужио за злочине СОВЈЕТА!

ИСЛЕДНИК: И што ти, мајка, нас комунисте толико мрзиш?

НЕДИЋ: Па зар и за то треба разлог?!

ИСЛЕДНИК (насмеје се извештачено, на слогове): Ха, ха, ха.

НЕДИЋ: Зато што знам руске емигранте. Прво нисам могао да схватим систем коме нису потребни такви певачи, писци, архитекте, официри... Онда сам схватио и молио Бога да куга удари на Србију, само то не.

ИСЛЕДНИК: Што ти је доказ да Бога или нема или је на нашој страни!

НЕДИЋ: Е луди Срби, луди Срби. Сад ће Српкиње рађати комунисте, а Хрватице само Хрвате. Па онда, једног дана, Јово наново. Све из почетка!

ИСЛЕДНИК: 'Ајде ти мени, мајка, лијепо да речеш. Што је мајка радила код Хитлера четр'ес' треће? Да није мајка ишла код оца, а мајка?

НЕДИЋ: Па, господин Хитлер се понашао отприлике попут вас.

ИСЛЕДНИК: Како то попут мене, а мајка?

НЕДИЋ: Па, тако... Бахато и примитивно.

ИСЛЕДНИК: А што би ти, почасну стражу? (Заигра поново око Недића.) Ево ја ти пјевам, играм, што ћеш више? Волио би' кад би' знао да отпјевам своје "јао"!

НЕДИЋ: Јао ће ти, синко, и бити!

ИСЛЕДНИК: 'Ајде. И што је било, мајка, тамо? Шта ти рече Адо, пита ли те за здравље? И што си ти њега пит'о?

НЕДИЋ: Молио сам га да се укине одмазда један према сто, да се Хрвати казне због масакра над Србима, да се учине неки територијални уступци Србији...

ИСЛЕДНИК: И што ти, мајка, рече Адо, живота ти?

НЕДИЋ: Рекао ми је да не само да неће укинути један према сто, него да ће бити један према хиљаду, да су Срби, за разлику од Хрвата, глуп и нелојалан народ, да ништа од Срба није захтевао осим да кроз Србију провезе неколико возова, да је два пута, 1933. и 1938. спасавао, мислим на економско спасење, спасавао Југославију од њених данашњих савезника, да су Срби незахвални и да, кад на свету буду постајала само српска гробља, за то ће бити крива српска глупост, неслога и кратковидост, и нико други.

ИСЛЕДНИК: А ти?

НЕДИЋ: Мене је било срамота.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Комунисти и опет КОМУНИСТИ(ТЈ. ЈУГОСЛОВЕНИ)

Нису Срби...

То ти је исто као када би Русе оптужио за злочине СОВЈЕТА!

Koji je narod u najvećem procentu izdao veru,naciju jaho popove,međusobno se uhodili ko je slavio slavu jedni drugima zabijali nož u leđa?

baj d vej ,sovjeti su verovatno pali sa marsa u Rusiju  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Човече,па ми Срби по овом Авеу најбољи испадосмо.

Па није све у геноциду.Мени је теже да гледам какве односе Срби имају међусобно,него да ли смо направили неки геноцид.

Подели на овим сајтовима

Mislim da je besmisleno pričati o krajini i drugim stvarima sada kada je sandzak došao na dnevni red pa će doći i vojvodina itd...

Србија има много мало истинских Срба.... Генерације су индоктринисане разним идеологијама, глупостима и слично, које су све уперене против нас... Реално, и наша Црква својом неангажованошћу је допринела томе... Није бесмислено, не сме се заборавити ништа... Ни једна кућа, а камо ли вековна област....

Подели на овим сајтовима

Србија има много мало истинских Срба.... Генерације су индоктринисане разним идеологијама, глупостима и слично, које су све уперене против нас... Реално, и наша Црква својом неангажованошћу је допринела томе... Није бесмислено, не сме се заборавити ништа... Ни једна кућа, а камо ли вековна област....

опиши "истинске СРбе" јел то групица људи који су чланови рецимо "образа" или разноразних богомољачких заједница без благослова владика и највеће Православне ЗАЈЕДНИЦЕ у Србији СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ?!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...