Jump to content

Да ли удржење "Атеисти Србије" прелазе границе закона Републике Србије?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

• Гости

Шта је атеизам ако није философија у смислу погледа на свет око нас?

Ovo je slicno kao da pitas "Sta je nepusenje cigareta ako ne navika". Ateizam moze da bude jednostavno prihvatanje realnosti bez teskih filozofskih implikacija.

То је онда, најблаже речено, небрига. Ако је то атеизам онда је заиста још нижи, бар у мојим очима.

Ево шта о атеизму мисли Владика Игнатије:

https://www.pouke.org/audio.php?cid=154&id=4403&do=view

Подели на овим сајтовима

Шта је атеизам ако није философија у смислу погледа на свет око нас?

Npr, ja imam drugaciji opgled na svet od Stojadinovica. Ali ja za njega ne mogu reci da nije pravi ateista - niti on to moze reci za mene. Obojca smo pravi ateisti, i to je moguce upravo zato sto ateizam nije nikakva filozofija. On sam po sebi ne iznosi ni jednu pozitivnu vrednost, lisen je svakog sadrzaja.

Jedino sto mozes da znas kad ti neko kaze da je ateista je da ne veruje u Boga.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

То је онда, најблаже речено, небрига. Ако је то атеизам онда је заиста још нижи, бар у мојим очима.

Zasto je to nebriga?

Ako mislis da ne postoje nindza kornjace ti nisi automatski metafizicki kriticar ovog sveta. Ako ne zelis da se bakces sa tim zasto one ne postoje, tvoj stav ni najmanje ne gubi na smislenosti.

nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja!

Подели на овим сајтовима

• Гости

Zasto je to nebriga?

Ako mislis da ne postoje nindza kornjace ti nisi automatski metafizicki kriticar ovog sveta. Ako ne zelis da se bakces sa tim zasto one ne postoje, tvoj stav ni najmanje ne gubi na smislenosti.

Ми и не причамо у нинџа корњачама или деда мразу, већ о вери да свет није производ случајности и да самим тим овај живот јесте најдрагоценији дар од Творца. Ако постоји Творевина, логично је да постоји и Творац. Опет, ми хришћани Творца не можемо видети гледајући природу, јер природа Творца је невидљива, али Га можемо спознати као Личност.

У томе видим небригу за објашњење смисла живота.

Питам се: да ли атеисти икада поставе нека оваква питања или је то нешто што је небитно: једин, пиј, крљај докле може- кад више не може, баце те у земљу и то је то... да када би све ово била пука случајност и када би ми били сами у овом космосу (не у смислу ванземаљаца него Творца), онда би ово било истина. Опет, ми хришћани верујемо до то није тако и да Бог има свој план.

Подели на овим сајтовима

Питам се: да ли атеисти икада поставе нека оваква питања или је то нешто што је небитно: једин, пиј, крљај докле може- кад више не може, баце те у земљу и то је то... да када би све ово била пука случајност и када би ми били сами у овом космосу (не у смислу ванземаљаца него Творца), онда би ово било истина. Опет, ми хришћани верујемо до то није тако и да Бог има свој план.

Pa sama cinjenica da ima toliko ateista naucnika, filozofa i umetnika je dovolja da porusi taj stereotip.

Atheist

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Ми и не причамо у нинџа корњачама или деда мразу, већ о вери да свет није производ случајности и да самим тим овај живот јесте најдрагоценији дар од Творца.

Pricamo o izmisljenim likovima. Za pojedine ljude Bog je izmisljen lik i kao takav nije vredan rasprave da li postoji. Takvi ljudi jednostavno ne zele da filozofiraju s osvrtom na religiju jer im je ona suvisna.

У томе видим небригу за објашњење смисла живота.

Cak i da ateizam nacelno jeste filozofija, tesko da mu je cilj da da odgovor sta je smisao zivota.

Ali ti ljudi, koji religiji prilaze sa odmahnutom rukom i te kako imaju smisao u svom zivotnom delovanju. Pa oni i ne filozofiraju o religiji jer im je to mlacenje prazne slame.

Питам се: да ли атеисти икада поставе нека оваква питања или је то нешто што је небитно: једин, пиј, крљај докле може- кад више не може,

Ne znam za sve, ali neki vrlo cesto  0110_hahaha

I ti neki bi sigurno voleli da su izmisljotine o vecnom zivotu nesto sto nije izmisljotina. Ali jbg, ne vide puno smisla da im ta izmisljotina postane smisao.

Подели на овим сајтовима

Razlika je  u tome sto taj koji je izmislio nindza kornjace ne pokusava njihovo postojanje da uvede kao apsolutnu istinu, pritom proglasavajuci sve, koji odbijaju da poveruju u njihovo postojanje, za neuke i zabludele... skolski primer egoizma, poremecaja velicine i sujete...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Гости

Исус Христос није измишљена личност и не можеш Га стављати у равни са измишљеним личностима као што су моћни ренџери и нинџа корњаче. Исус из Назарета је био реална личност који је пострадао увреме Понтија Пилата, имао своје ученике који су сви пострадали(сем једног), и имао је и има милијарде следбеника кроз читаву историју.

Ми хришћани градимо своју веру на конкретној Личности за кога верујемо да је Он наш Пут, Истина и Живот.

Дакле, не можете милијарде хришћана сврстати у будале и људе који верују у бајке. То што има разних погрешних учења и разних искоришћавања вере на негативан начин (убијање, бизнис, затупљивање), не можемо генерализовати.

Атеисти, по мени, граде свој став без проверених чињеница. Ја нисам хришћанин зато што ми је тобио деда ваћ зато што сам дубоко размишљао о свом постојању и постојању мојих ближњих као и целог света. Не видим зашто би мој став био за подсмевање од стране појединих безобразних атеиста који се спрдају са оним што је мени свето.

Подели на овим сајтовима

Атеисти, по мени, граде свој став без проверених чињеница.

Jel moguce da je jedan vernik napisao ovu recenicu?!  0110_hahaha

Не видим зашто би мој став био за подсмевање од стране појединих безобразних атеиста који се спрдају са оним што је мени свето.

Podsmevanje nije neki ne znam kakv greh... Moje misljenje je da ne bi smelo da bude vredjanja. Ono sto jeste bitno je ocuvanje civilizacijskog nivoa u komunikaciji. I mnogi ateisti misle ovako kao ja. Na zalost, ateizam se u srbiji vezuje za pljuvaca stojadinovica koji predstavlje tek onaj kukolj kojeg ima u svakom zitu... a pritom taj kukolj najvise galami i baljezga dok normalni ateisti gledaju svoja posla i od ateizma ne prave religiju ili filozofiju... U srbiji ima bar 100.000 ateista a mozda i vise (videcemo na popisu) a galamu pravi njih dvadesetak, i to onih najgorih...

S druge strane, taj podsmeh koji se upucuje na adresu vernika nije totalno neosnovan... stvar je u tacki gledista. Vernici se podsmevaju ateistima (i na ovom forumu a i van njega) zato sto zive zivot bez cilja i smisla, sto su u zabludi i sto su nezahvalni gospodu sto ih je stvorio (sto zapravo i nije tacno)... dok ateisti zameraju vernicima sto veruju u bajke i izmisjena bica kojima sami pridaju one osobine koje bi kod njih zeleli da vide pa posle to proglasavaju za univerzalnu istinu (sto jeste tacno)...

S trece strane, crkva ZAISTA mnogo gura nos u stvari koje ne bi trebalo da je interesuju... to je jedina stvar gde su "AS" u pravu... Ne moze se sekularnost podrivati argumentom vecine... Jednostavno- ne moze... i fala bogu pa je tako za sad 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

Mislim da bi ateisti trebalo da se okanu tih glupih " argumenata" o Deda mrazu. Hriscanska vera

je potvrdjena dokazima. Hristos je mesija dokaz su njegova cuda, ispunjeno preko 300 prorocanstava

plus dokaz Vaskrsenja. Isus Hrist je bio istorijska licnost on je realno postojao, i ne samo to nego je

upravo onaj Isus kakvim ga opisuje Biblija istorijski. Drugo Hriscanstvo i to naravno mislim na pravoslavno

su potvrdili Svetitelji svojim duhovnim opitom to su ljudi koji su 100% inteligentniji i pametniji od bilo kojeg

danasnjeg ateistickog naucnika. Tako da atesti koji prave takvu usporedbu dokazuju samo da o veri nemaju

blage veze da nikada nista nisu procitali od Svetih otaca, pa cak i samo Sveto pismo.

Подели на овим сајтовима

Исус Христос није измишљена личност и не можеш Га стављати у равни са измишљеним личностима као што су моћни ренџери и нинџа корњаче. Исус из Назарета је био реална личност који је пострадао увреме Понтија Пилата, имао своје ученике који су сви пострадали(сем једног), и имао је и има милијарде следбеника кроз читаву историју.

Ми хришћани градимо своју веру на конкретној Личности за кога верујемо да је Он наш Пут, Истина и Живот.

Дакле, не можете милијарде хришћана сврстати у будале и људе који верују у бајке. То што има разних погрешних учења и разних искоришћавања вере на негативан начин (убијање, бизнис, затупљивање), не можемо генерализовати.

Ateistima puca ona stvar za Isusa, ma koliko ti to bolno zvucao. Ne verujem da je iko postao ateista jer mu se nije svidjao Isus.

Pri tom ne bih bio siguran da je on istorijska licnost poput Kneza Lazara, a cak iako je postojao pitanje je kako je zapravo delovao. No druga tema, meni manje zanimljivija.

Niko vas ne naziva budalama, ali ateisti generalno dozivljavaju vernike ili kao ogranicene ljude (koji veruju u ono u sta zele da veruju) ili u neiskrene ljude. Slicno misle za nacionaliste, rasiste, navijace huligane... Ne izjednacuju ih, ali je to ta ravan.

Ја нисам хришћанин зато што ми је тобио деда ваћ зато што сам дубоко размишљао о свом постојању и постојању мојих ближњих као и целог света.

Koliko si sekti/religija i drugih svetih knjiga proucio i prostudirao pre nego sto si se opredelio za pravoslavlje?

Ma koliko ti verovao u ekskluzivnost svog odnosa prema veri, statistika je neumoljiva, vera se poput virusa prostire u razlicitim delovima planete na nacin da pokazuje da danasnji vernici svoju veru baziraju na tradiciji i na onome kako su indoktrirani, a ne na promisli.

Подели на овим сајтовима

Al ovo mi je mnogo dobra fora pa cu opet da iscitiram 0110_hahaha

Подели на овим сајтовима

• Гости

Al ovo mi je mnogo dobra fora pa cu opet da iscitiram 0110_hahaha

Апсолутно.  0110_hahaha

Чињенице нису само оно што можеш да опипаш рукама, зар не?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...