Jump to content

Да ли удржење "Атеисти Србије" прелазе границе закона Републике Србије?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Ja nisam pricao o teorijama zavere nego o tome da svako ko misli da moze da tuzi bilo koga na osnovu materijala postavljenog na fejsbuk grupu ocigledno ima zbrku u loncicima...

Ko zna mozda ima i grupa "Svi mi koji tako volimo da masemo tuzbama"

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ja nisam pricao o teorijama zavere nego o tome da svako ko misli da moze da tuzi bilo koga na osnovu materijala postavljenog na fejsbuk grupu ocigledno ima zbrku u loncicima...

најмањи је проблем тужити.

проблем је доказати своју тужбу, пошто наше правосуђе почива на томе да је на тужитељу сва тежина доказивања.

мало је превише позитивистички принцип, за мој укус, ал тако је.

Подели на овим сајтовима

најмањи је проблем тужити.

проблем је доказати своју тужбу, пошто наше правосуђе почива на томе да је на тужитељу сва тежина доказивања.

мало је превише позитивистички принцип, за мој укус, ал тако је.

Pa tako je jedino ispravno... malo bi bzvz bilo "ja te tuzim da si mi ukrao pare pa ti lepo dokazi na sudu da nisi" prst ka dole

Подели на овим сајтовима

Ту онда више нису битни неодговорни појединци, већ само удружење које такве поруке толерише на јавном простору за који сноси одговорност.

Иако се начелно слажем са тобом брате Александре, не слажем се са овиме. Свако "удружење" мора да има хијерархију из које произилази степен одговорности појединаца. Не може "удружење" да буде криво него само онај ко је задужен за одређени сегмент који је под прекршајем. Уколико је удружење дефинисано тако да у оквиру његове хијерархије сваки појединац сноси подједнаки део одговорности чак и за дела другог члана, онда је то друга прича, и онда свакако да појединац треба да буде кажњен зато што је био у довољној мери глуп да пристане на такво чланство, али у супротном то није случај.

Мислим да око ових ствари треба бити веома прецизан јер у супротном падамо у замку колективизма што је лоше ако ни због чега другог зато што је потпуно страно православљу.

Подели на овим сајтовима

Имам став и о првом питању, али он стварно нема никакве везе са овом темом.

Ја нисам анализирао чланство "Атеиста Србије", већ сам критиковао оно што се налази на јавном простору иза кога стоји то удружење. Дакле, одговорност за све наведено сноси удружење (његови одговорни људи). Не спорим да тамо има толерантних људи. Са једним сам скоро постао пријатељ на фејсу (Сизиф). Међутим, удружење "Атеисти Србије" се мора јавно оградити од оваквих и сличних бљувотина и потрудити се да се на њиховом јавном простору не појављују садржаји који се косе не само са Законима Р. Србије, већ и са њиховим Статутом. Ако се у Статуту каже да нема мржње према верницима, да нема оспоравања права да неко верује, а на интернету се каче фотографије које најбруталније вређају и понижавају исте те вернике, онда ту нешто није у реду. Ту онда више нису битни неодговорни појединци, већ само удружење које такве поруке толерише на јавном простору за који сноси одговорност.

Све је у најбољем реду. То што ти имаш права да верујеш у то што верујеш не значи да имаш права да не будеш критикован или исмеван за то што верујеш. То што ти мислиш супротно је само доказ твоје размажености. Ал хајде, да видимо ту тужбу.  t4431

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

Pa naravno da postoji razlika... vi ne kacite postere uvredljive za ateiste... doduse nazivate ih "umobolnicima" "operisanim od razuma" " komunjarama" "bolesnicima" "jereticima"(mada ovo cak i laska ali nije izreceno da bi laskalo) "kompleksasima" "zapadnim placenicima" "budalama"... i tako na dalje i dalje

Svaki od ovih termina vodi poreklo sa мајкл... ako zelite mogu i da stavim link do svakog od navedenih, mada ce mi trebati malo vremena sve da ih pronadjem...

A i ne samo to... pozivate se na to da ateisti vredjaju nesto sto vi izuzetno postujete... a sta cemo sa vasim vredjanjima upucenim drugim religijama?

Pzovate se na svakom koraku na "vecinu" i "masovnost" a nikakav problem nemate da iznosite svakave pogrde najvecoj hriscanskoj denominaciji Katoicanstvu?! Katoilci 1.2 MILIJARDE pravoslavci jedva 250 miliona... vecina... pff

zar ne mislite da danasnje komuniste ne vredja to sto pisete pogrdno o komunizmu? I nemoj da se pozivate na "oni nisu zasluzili da se vodi racuna  o njihovim osecanjima", jer ni crkva nije bas bila cvecka  u zadnjih 2000 godina pa opet "ripa" na internet postere...

Sta se ovde na 0102_laugh pise o hrvatima, albancima... o katolicima i muslimanima... o obrazu i bezobrazu... o ateistima, o paganima, o artemijevcima...  niko pod milim bogom vama ne valja osim pravoslavaca i bez ikakvog obzira prema bilo vcijim osecanjima iznosite svakave pogrde..

I sad "jao kuku nama, mnogo su nas povredili jadne...ima da ih tuzimo zbog postera"  ima jos jedna religija koja tako voli da dize bune protiv karikatura i crteza... izgleda da smo poceli sa njima da se uporedjujemo?

A sto se tice tuzbe... nema tog ateiste koji ne bi voleo to da vidi... stadaradim

Подели на овим сајтовима

Mi ne nazivamo ateiste umobolnicima vec one pojedince koji kace onakve slike i smeju se tome.

Sto se tice bolesnika i operisanih od razuma to su etikete koje ateisti dodeljuju vernicima plus

zatucani da ne zaboravim

A izvini koga ce to ALeksandar da tuzi? Pojedince?

Ne, covek se poziva na kolektivnu odgovornost udruzenja... jer nece ili ne ume ili prosto ne moze da shvati, da ateista moze da bude ateista bez da je:

A) Komunista

0102_laugh Clan "Ateista Srbije"

evo ja sad mogu da postavim najuvredljiviji poster na FB grupu... i koga ce da tuzi... njih... ja nisam njihov clan мајкл

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...