Jump to content

Да ли удржење "Атеисти Србије" прелазе границе закона Републике Србије?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Ovo je neki novi podatak da su nacisti bili satanisti?

Ali sad sam zbunjen... meni su i pravoslavci ( i to na ovom forumu) govorili da cu ja zavrsiti kod djavola? Kako to sad? Otkud oni da veruju u djavola?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ali sad sam zbunjen... meni su i pravoslavci ( i to na ovom forumu) govorili da cu ja zavrsiti kod djavola? Kako to sad? Otkud oni da veruju u djavola?

More, nemo` se pravish nevesht... smej.gif

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ma pusti, to su ludorije ovih sto veruju da su sve nehriscanske religije=satanizam. Videli tamo Himlera kako

u Vevelsburgu izvodi magijske rituale pa odmah buu satanizam. Sto nema veze sa mozgom.

Подели на овим сајтовима

@IvanJ

Tacno je da su u renesansi koa o i antici neuke bile u tesnoj vezi sa metafizikom i filozofijom ali to ne

znaci da je kljucna stavka za optuzbe protiv, ovde konkretno Bruna, bila neka tada kontraverzna

tvrdnja/teorija prorodnonaucnog tipa.

On je optuzen i osudjen pre svega zbog toga sto je ponovo "otkrio" hermetizam i oko njega okupio relativno

veliki borj ucenika i postajao je sve ozbiljnija pretnja. Ali naravno prosvetitelji su u svojoj propagandi napisali

da je to bilo zbog ostrog suzbijanja naucnih saznanja tog vremena koje je aktivno vrsila rkc.

Preporucujem odlicnu knjigu na ovu temu

Francis a. Yates - Giordano Bruno and the Hermetic Tradition

Подели на овим сајтовима

Исус Христос није измишљена личност и не можеш Га стављати у равни са измишљеним личностима као што су моћни ренџери и нинџа корњаче. Исус из Назарета је био реална личност који је пострадао увреме Понтија Пилата, имао своје ученике који су сви пострадали(сем једног), и имао је и има милијарде следбеника кроз читаву историју.

Ми хришћани градимо своју веру на конкретној Личности за кога верујемо да је Он наш Пут, Истина и Живот.

Дакле, не можете милијарде хришћана сврстати у будале и људе који верују у бајке. То што има разних погрешних учења и разних искоришћавања вере на негативан начин (убијање, бизнис, затупљивање), не можемо генерализовати.

Ateistima puca ona stvar za Isusa, ma koliko ti to bolno zvucao. Ne verujem da je iko postao ateista jer mu se nije svidjao Isus.

Pri tom ne bih bio siguran da je on istorijska licnost poput Kneza Lazara, a cak iako je postojao pitanje je kako je zapravo delovao. No druga tema, meni manje zanimljivija.

Niko vas ne naziva budalama, ali ateisti generalno dozivljavaju vernike ili kao ogranicene ljude (koji veruju u ono u sta zele da veruju) ili u neiskrene ljude. Slicno misle za nacionaliste, rasiste, navijace huligane... Ne izjednacuju ih, ali je to ta ravan.

Ја нисам хришћанин зато што ми је тобио деда ваћ зато што сам дубоко размишљао о свом постојању и постојању мојих ближњих као и целог света.

Koliko si sekti/religija i drugih svetih knjiga proucio i prostudirao pre nego sto si se opredelio za pravoslavlje?

Ma koliko ti verovao u ekskluzivnost svog odnosa prema veri, statistika je neumoljiva, vera se poput virusa prostire u razlicitim delovima planete na nacin da pokazuje da danasnji vernici svoju veru baziraju na tradiciji i na onome kako su indoktrirani, a ne na promisli.

Au, kakvu si ti glupost odvalio ... Ne postoje ateisti koji su rasisti ili Nacionalisti ili huligani?

"Znam da nista ne znam" - Sokrat

Подели на овим сајтовима

Најтоплије препоручујем следеће књиге бај Friedrich Wilhelm Nietzsche:

Götzen-Dämmerung: Оder Wie man mit dem Hammer philosophiert

Der Antichrist: Fluch auf das Christentum

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

Au, kakvu si ti glupost odvalio ... Ne postoje ateisti koji su rasisti ili Nacionalisti ili huligani?

Da, bas sam to mislio sto se vidi iz prilozenog kriminalac

Smatram da smo dovoljno ozbiljni ljudi da ne gledamo bas na sve crno-belo. Bilo bi malo dosadno kad bi do detalja objasnjavali svaku misao uz izvinjenje za svaku eventualnu generalizaciju koja moze da se otme (bila u kontekstu recenog il ne bila), ne?

nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja!

Подели на овим сајтовима

Најтоплије препоручујем следеће књиге бај Friedrich Wilhelm Nietzsche:

Götzen-Dämmerung: Оder Wie man mit dem Hammer philosophiert

Der Antichrist: Fluch auf das Christentum

Evo jos malo toplih preporuka

najboljeod.jpg

1340_womens :djetalina: 0110_hahaha womens

Ali zna gospodin profesor Dr. Seselj da da naslov knjigama. Ovi iz naslova su usli u istoriju. Garant svi njohovi prijatelji, rodjaci, neprijatelji itd znaju za postojanje istih. Mozda su nesto i procitali iz njih?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

pa same korice su komedija, sta li tek pise u njima 1340_womens

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Evo jos malo toplih preporuka
Hе могу да верујем, поредиш Ничеа са Шешељом...не знам да ли да се смејем или да плачем...

Шефе, који ти је враг?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...