Jump to content

Да ли удржење "Атеисти Србије" прелазе границе закона Републике Србије?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Зезаш, Мрачни?

Па ти кажеш да не фокусирате своју пажњу на религију, а твој колега каже да не би ни постојали да нема религије. Мени је то суштински парадокс.

Odgovor na tvoje pitanje glasi: Ja imam IQ preko 200 i doktorant sam na atomskoj fizici u Bernu...  0442_feel

Zezam se ... evo, ne mora da bude paradoks. Ateisti ne veruju u boga i nema tu nuzne interakcije sa suprotstavljenom stranom. "Ateisti srbije" nisu ateisti... vise ateisticki proklamovana antiteisticka udruga...

Е за ово заслужујеш аплауз. Коначно да кажеш нешто што ја покушавам да све време овде објасним.  :cheesy: :drugarstvo:

Подели на овим сајтовима

Зезаш, Мрачни?

Па ти кажеш да не фокусирате своју пажњу на религију, а твој колега каже да не би ни постојали да нема религије. Мени је то суштински парадокс.

Odgovor na tvoje pitanje glasi: Ja imam IQ preko 200 i doktorant sam na atomskoj fizici u Bernu...  0442_feel

Zezam se ... evo, ne mora da bude paradoks. Ateisti ne veruju u boga i nema tu nuzne interakcije sa suprotstavljenom stranom. "Ateisti srbije" nisu ateisti... vise ateisticki proklamovana antiteisticka udruga...

Е за ово заслужујеш аплауз. Коначно да кажеш нешто што ја покушавам да све време овде објасним.  :cheesy: :drugarstvo:

Najlepse zavaljujem...

PS.Jel necu da popijem ban sto sam ti citirao ovaj post?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Daj ljidi usaglasite stavove vec jednom... jel postoji taj pako li ne?

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,4112.msg108342.html#msg108342

Поуке.орг разбија концепцију атеиста Србије, артемита и осталих секташа.

"МАМЛАЗИ И КРИПТОМАРКСИСТИ" у псеудоморфози анархо-левичара и ауто-деструктивних либерала (-често гејева, мазохиста, шмркача итд).

Подели на овим сајтовима

Адске Муке по учењу Светих Отаца Цркве

1. Шта су то будућа мучења? (Свети Јован Златоусти)

Будућа блага превазилазе сваки ум, не само речи; а противречно њима, иако изражавамо речима, обичнима за нас – јер тамо је, по речима Писма, огањ, мрак, ланци, неумирући црв – које означавају не само то, што изражавају, већ нешто друго, много ужасније. Да би се убедио у то, обрати сада пажњу прво на ово. Ако је тамо огањ, реци ми, на који начин је тамо и мрак? Видиш ли да је он, много ужаснији од овдашњег? Он се не гаси, зато се и зове неугасивим.

Представимо, какво би мучење било, горети непрестано, налазити се у мраку, постојано испуштати вапаје, шкргутати зубима и не бити услишен? Како је бити паљен заједно са убицама целог света, ништа не видети и не бити виђен, већ у сред таквог мноштва, сматрати себе усамљеним? Јер мрак и одсуство светлости не дозвољавају нам, да распознајемо чак ни ближње, већ ће сваки бити у оном стању, као да једини страда. [1]

2. О бесконачности мучења у геени. (Свети Јован Златоусти)

Свим људима се поставља питање: да ли ће бити краја огњу у геени?

Христос нам је открио да тај огањ нема краја: „где црв њихов не умире и огањ се не гаси“ (Мк. 9:46). Видим, да сте се најежили, али шта да се ради? Бог је заповедио непрестано објављујемо то. Међутим, ако желите, то за вас неће бити непријатно. „Хоћеш ли да се не бојиш власти? Чини добро“ (Рим. 13:3).

Стога, ви нас можете слушати, не само без страха, већ и са задовољством. Христос говори о онима, који Га нису нахранили: „И ови ће отићи у муку вечну, а праведници у живот вечни“ (Матеј 25:46). Немој ми говорити, где је ту праведност, ако мучење неће имати краја? Када Бог чини нешто, повинуј се Његовим одлукама и не потчињавај их људском умовању.

При томе, зар није праведно, ако човек, добивши од почетка хиљаде блага, а затим се учинивши достојни казне, не умудривши се ни од претњи, ни од доброчинстава,  буде подвргнут казни?

Ако желиш праведност, онда смо по закону правде требали да још у почетку тренутно погинемо; али и тада је Бог чинио не по закону правде, већ је деловањем човекољубља Његовог било то, чему смо подвргнути. Бог ти је обећао блага већа од раја; још их није дао, да се ти не би улењио у време подвига, и да не би ослабио у својим подвизима.

Адам, учинивши један грех, навукао је на себе смрт, а ми сваки дан чинимо на хиљаде грехова. Ако је он, учинивши један грех, навукао на себе толико зла и увео смрту свет, онда чему се нећемо ми подвргнути, постојано живећи у греху, иако и очекујући Небо уместо раја?

Ако је примивши мање осуђен, и ништа га није могло оправдати, то тим ћемо се више ми, призвани ка највишем и грешећи више од њега, подвргнути неиздрживим мучењима, које ће бити вечне. [2]

3. Различити степени мучења.

Различита су мучења, како сте слушали у Јеванђељу. Зато је тама најкрајња (Мт. 8:12) у посебном месту; геена огњена (Мт. 5:22) – је друго место; шкргут зуба (Мт. 13:42) – друго; неумирући црв (Мк. 9:48) – једно, преисподња (Фил. 2:10) – друго. На ова мучења ће бити распоређени несрећници, сваки у мери својих прегрешења.

Како су греси различити, тако су и мучења различита!

Другачије се мучи прељубник, другачије блудник, другачије – убица, другачије – лопов и другачије – пијаница. Они који су себе оскврнили јересима ће чути: да се узме безбожник, да не види славе Господње! (Ис. 26:10).

Ко је имао непријатељство са другим, наћи се себи неумољиву осуду и као мрзитељ, биће послан у таму најкрајњу, јер је мрзео Христа, Који је рекао: љубите један другог и праштајте један другоме.

Туга ће тада бити блуднику, туга прељубочинцу, туга пијаници, туга врачари и гатарама. Туга онима, који пију вино са весељем и плесовима, туга онима који су се оскврнили јеретичким хулама, туга онима, који су изгубили време покајања у смеху и забавама. Туга онима који оправдавају нечастивога ради дарова, туга који узимају плату радницима, јер узимајући му то, исто је и пролити му крв.

Ко је на земљи грабљењима увредио Бога и скривао своја дела, тај ће бити бачен у таму најкрајњу, где неће бити ни зрака светлости.  Ко је у свом срцу скривао лукавство, а у уму својм – завист, њега чека стршна дубина, пуна огња. Ко се предавао гневу и није пуштао у срце своје љубав, чак мрзео ближњега – тај ће бити предан на жестока мучења демонима. Ко није делио хлеба свог са потребитима, није успокојавао мученога неком потребом, тај ће громко призивати посред мука, али га нико неће услишити и неће га утешити. Ко је при свом богатству живео сластољубиво и раскошно, а није отварао врата своја сиромасима, тај ће у пламену молити за себе капи воде, али му нико неће наквасити усне...

Ко је усне своје оскврнио злословљем и језик свој – богохулством, тај ће потонути у злосмрадни муљ и биће лишен могућности да отвори уста. Ко је грабио и угњетавао друге и неправедним добитком богатио дом свој, њега ће ка себи повући немилостиви демони: шкргут зуба ће бити његово стање. Кога је распаљивала срамна похота сладострашћа, тај ће заједно са сатаном вечно горети у геени. Ко је преступао забране свештеника и газио заповести Самога Бога, тај ће бити подвргнут најтежем и најужаснијем из свих мучења... Тада ће грешни и праведни бити одвојени једни од других, и поћи на пут, са кога нема повратка.

Одвојени ће бити некад владајући: почеће да плачу они, као деца и биће изгнани као несрећници. Одвојени ће бити монаси који су живели у немару, који су љубили свет и који су размишљали по световном. Разлучени ће бити родитељи од деце, другови од другова. Одвојени ће бити супрузи, који нису одржали постељу чистом. Међутим, нећу говорити више, јер ме већ страх обузима...

Побећи ће тада грешници, изгоњени, принуђени и бичевани свирепим ангелима; побећи ће, шкргућући зубима, и све чешће и чешће огледајући се назад, на праведне, од којих су одвојени. Видеће они ту радост и ту светлост и почеће горко да плачу и, на крају, нестаће из вида. И приближиће се они најстрашнијем месту, где ће опет бити одвојени и распоређени на различите муке.

Свети Јефрем Сирин

Ако је Бог Праведни Судија, не само добрих, већ и порочних, Који даје свакоме по својим делима, онда један може бити достојан огња неугасивог, или слабијег, или огња који више пали, други – црва неумирућег, али опет или подношљивијег, или оног, који неиздрживо наноси бол, по заслузи свакога, а други – геене, у којој, без сумње, постоје различите врсте мучења, а други – таме најкрајње, где је један доведен до плача, а други, од појачаних мучења и до шкргута зуба.

Сама тама најкрајња, без сумње, показује, да у њој има и нечег унутрашњег. И речено је у причама о дубини преисподње (Приче 9:18), и разумемо, да неки, иако у паклу, нису у дубини преисподње, да трпе лакша мучења. [3]

Свети Василије Велики

Не кажњава за све грехе једнако Бог; већ постоје многе и различите казне, према времену, према лицима, према заслугама, разуму и многим другим околностима.

Тежина греха, повећава се од тога, да ли је он учињен свесно, или несвесно; и од места, на шта указује Сам Христос: између храма и жртвеника (Мт. 23:35); и од врсте самих преступа, и од лица.

Слично, ако неко превазилази својим немаром и најгоре људе, што Бог оптужује код Језекиља: „па ни по уредбама незнабожаца који су око вас не чините“ (5:7); када се неко не исправља примерима других; када се неко не користи посебним промишљањем: „Јер да су у Тиру и Сидону била чудеса која су била у вама, давно би се у врећи и пепелу покајали. Али вам кажем: Тиру и Сидону лакше ће бити у Дан Страшног Суда него вама“ (Матеј 11:21-22).

Видиш ли савршену тачност и то, што се за све и исте грехе не добијају исте казне? И ми, ако се не користимо дуготрпљењем Божијим бићемо подвргнути највећој казни. То потврђује Апостол Павле: „Својом дрвености и непокајаним срцем сабираш себи гнев“ (Рим. 2:5). [4]

Свети Јован Златоусти

Подели на овим сајтовима

Nastali smo od Adama i Eve i ima pakla i vecnih muka

Dobro ... probaj onda da mi objasnis kako to da razliciti ljudi, poput kralja Leopolda, Mobutu Sese Sekoa, Timotija McWay -a, Pere zdere, Rona Habarda, mracnjaka, Dawkinsa i milion razlitih osoba koji su bili gresni bivaju kaznjavani vecno za razlicite stvari i za relativno mali period gresenja ...?

Da li u tom paklu postoje stepeni ili su svi na istom mestu?

Sta biva sa onima koji nikada nisu culi za Hriscanstvo?

"Znam da nista ne znam" - Sokrat

Подели на овим сајтовима

Зезаш, Мрачни?

Odgovor na tvoje pitanje glasi: Ja imam IQ preko 200 i doktorant sam na atomskoj fizici u Bernu...  :D

Е за ово заслужујеш аплауз. Коначно да кажеш нешто што ја покушавам да све време овде објасним.  0102_laugh klapklap

Najlepse zavaljujem...

PS.Jel necu da popijem ban sto sam ti citirao ovaj post?

Мрачњак, ниси добио опомену зато што си мене цитирао, већ зато што си тврдио да су верници болесници. Ако наставиш са оваквим манипулацијама бановаћу те без следеће опомене. Обзиром да си до сада два пута банован, рачунај да ће трећи бан бити фаталан - заувек се поздрављаш са овим форумом.

Подели на овим сајтовима

Ovo prvo neka ti objasni Aleksandar posto je on teolog. Da postoje razliciti stepeni Ko sagresi

iz znanja bice bijen mnogo, a ko sagresi iz neznanja bice malo bijen sto znaci da postoje razlicite

paklene tamnice.

Православна Црква проповеда,

да Бог жели да се сви људи спасу и да дођу у познање Истине,

да Бог постане све у свему.

За Цркву је сваки човек уникат од Бога створен за вечни живот!

Зато и Свети Августин речима слађим од меда созерцава:

"Господе за Себе си нас саздао, зато и јесте немирно срце наше,

док се не смири у Теби."

Господ напомиње да онај ко се крсти тај ће се спасити.

Ту се природно намеће једно логично питање ( Смешко мислим, више питања, али ово се посебно намеће):

Како се могу сви спасити ако апостоли нпр.. нису стигли у Кину или Америку??!

Наше богато Црквено предање је забележено у боголсужбеним књигама.

Тако у једној од Минеја стоји написано:

Помоћу ангела си просветио васелену

(певамо: Ангелми просветил јеси васеленују!),

а види и ОТКРИВЕЊЕ 14: 6,7.

То значи:

где нису стигли апостоли Цркве стижу Бели Анђели (а из житија Св. Уара,

видимо да стижу и упокојени молитвеници и светитељи Божији).

Тако да нпр. умирући Кинез или Индијанац, Еским итд. (или овај Јован син Клеопатрин) који није био крштен,

у СВОЈИМ ПОСМРТНИМ МУКАМА ЛИЧИ НА РАСПЕТОГ РАЗБОЈНИКА НА ГОЛГОТИ!!!!!!!!!!!

Онда му Бели Ангео каже  (овде је то био Св. мученик Уар):

"Ако се данас покајеш пред Распетим Господом

(то је погружење у смрт Господњу,

одговара радњи при крштењу  погружењу у Крштењску воду),

Он ће теби рећи исто што је рекао и Десном  Разбојнику - Данас ћеш бити самном у Рају

(одговара радњи при Крштењу која се састоји израњањем из Крштењске воде,

Нови живот у Васкрслом Христу)".

Природно, је да и црни анђео проповеда умирућем некрштеном човеку побуну против Господа,

као и сумњу:

"Наду ћеш положити на Распетог...

Ако ОКУСИШ са тог Дрвета (Крста),

умрећеш заувек, плату Његову ћеш примити...”

Али ми парвославни смо оптимисти  Смешко

и надамо се да већина прихвата Господа и Цркву Његову.

Први који је ушао у Рај,  покајани разбојник на Велики Петак,

БИО ЈЕ КРШТЕН НА СЛИЧАН НАЧИН.

______

Протестанти у Америци, одбацивши Свето Предање и радосну вест

да је Господња жеља да се сви спасу и ДОЂУ У ПОЗНАЊЕ И С Т И Н Е,

овако су размишљали:

да је Господ Бог желео да спасе ови црвенокоже – Индијанци,

Он би њима још у првом веку послао макар једног апостола,

али пошто се то није десило  то значи да их је Бог "предодредио" за пакао (!),

па их ми можемо убијати као зечеве

(бејаху у ПРЕЛЕСТИ и злоби протестанти Калвинисти)

Nadam se da Velja nece da se ljuti sto sam kopirao njegov tekst

Подели на овим сајтовима

Dobro, Grigorije, evo neki Tosa je dobar covek, bolji od vecine drugih ljudi ... ali nije aktivan vernik? Ili, recimo, kakva je uteha onima cija je kazna mala kada je vecna?

Na primer, dzek Trbosek ce da se strasno vecno muciti. Vecno ce goreti i sl. Dok ce Tosa vecno biti sam, na pustom mestu, bez utehe, bez porodice ... koja je razlika, reci mi?

Pa, po tebi bi komotno 75 % ovog foruma zavrsilo u ovim vecnim mukama ... cak i Aqulio, Aleksandar Bogdanovic ili Ivica, za koje sam siguran da su sasvim dobri ljudi ...

"Znam da nista ne znam" - Sokrat

Подели на овим сајтовима

Dobro, Grigorije, evo neki Tosa je dobar covek, bolji od vecine drugih ljudi ... ali nije aktivan vernik? Ili, recimo, kakva je uteha onima cija je kazna mala kada je vecna?

Na primer, dzek Trbosek ce da se strasno vecno muciti. Vecno ce goreti i sl. Dok ce Tosa vecno biti sam, na pustom mestu, bez utehe, bez porodice ... koja je razlika, reci mi?

Pa, po tebi bi komotno 75 % ovog foruma zavrsilo u ovim vecnim mukama ... cak i Aqulio, Aleksandar Bogdanovic ili Ivica, za koje sam siguran da su sasvim dobri ljudi ...

Постоје теме о овој проблематици. Немојте овде о томе.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...