NinaD Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Опет и опет нисте изнели ништа што би представљало ексклузивитет верника, у овом случају православаца. Против припадника ЛГБТ популације су и многи други (нпр.скинхедси), па и атеисти. Оправдање за ваше нападе усмерене против верника, налазите у томе што неки верници нападају неке друге. Питање је шта је то посебно и искључиво карактеристично за вернике па ви желите да укажете на штетност и опасност која се у тој карактеристичности крије? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Православни према хомосексуалцима: Говор мржње типа ''Уби, закољи, да педер не постоји''. Инциденти у којима припадници православне вере, узнемирују, нападају, пребијају и прете геј популацији има више него што се могу набројати. Ово је типична стереотипизација. Јел ти познајеш те људе, знаш ли у шта верују? Не . Али чим су изашли да неког туку мора да су узорни хришћани који су сваког дана у цркви. Због чега би иначе тукли хомосексуалце. Највећи број атеиста се превасходно залаже за поштовање закона и устава Србије и мирну борбу за остваривање својих права, и при том највећи број атеиста не доводи у питању право на религију, осим кад повређује друге, или угрожава здравље деце. Ово је још горе. Сматрати да је неко диван, одговоран и пун љубави према свему и свачему само зато што не верује у Бога ми је стварно смешно. И још се смејати некоме ко верује у нешто што није видео својим очима. -smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='Just_Cuz_19' /> Сви ми на овој земљи, били верници или атеисти,имамо свој крст и носимо га најбоље што можемо, устајемо и падамо, а шта ко носи у срцу то само Бог зна. Веруј ми, стављајући људе у калуп само ћеш себи нашкодити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
XIO Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Православни према хомосексуалцима: Говор мржње типа ''Уби, закољи, да педер не постоји''. Инциденти у којима припадници православне вере, узнемирују, нападају, пребијају и прете геј популацији има више него што се могу набројати. Ово је типична стереотипизација. Јел ти познајеш те људе, знаш ли у шта верују? Не . Али чим су изашли да неког туку мора да су узорни хришћани који су сваког дана у цркви. Због чега би иначе тукли хомосексуалце. ''Ниједан прави шкотланђанин'' опет показује своје лице. Ви стварно хоћете и јаре и паре, и да вам неко то јаре бесплатно испече на ражњу. Дакле ако у тој нашој Србији је 95+% православно или шта већ, као што на сваком кораку поносно истичете, (интресантно људи који се куну у Косово лево и десно можебити да у ову статистику нису урачунали људе који живе на Косову!) ко се онда тукао са полицијом у покушају да допру и претуку хомосексуалце на Геј Прајд маршу? Да се нису атеисти можда преобукли? Оних ''мање од један посто'' дакле неколико хиљада? А узорни хришћани су јелте, иначе би били екскомуницирани, зар не? Или је то само резервисано за оне који се дрзну у црквени поредак. Да је редован одлазак у цркву критеријум узорног, илити ''правог'' хришћанина па ако би сте 10% добацили узорних хришћанина било би импресивно. У преводу дакле кад год верник учини нешто добро вера је та која купи кредит. Кад год верник учини нешто лоше, то нипошто нема везе са самом религијом, чак ни кад је узрочно-последична веза ОЧИГЛЕДНА! Као на пример многобројни цитати у Библији у којима се позива на УБИСТВО хомосексуалаца. Као на пример, отворено везивање приче о Содоми и Гомори са геј прајд парадом од стране високих црквених званичника, са импликацијом да ће божија казна стићи Београд ако се у њему одржи геј парада. Као на пример, отворена кампања ширења мисинформација о самој паради (геј парада=оргија на јавном месту!). И не, пре него што ме неко оптужи да неоправдано блатим све правоснавне, било је наравно и верника који су се на сваком кораку супротстављали томе, и свака част њима. Али и од њих је мало ко вољан да призна директан утицај религијских учења на дотичну хомофобију. Највећи број атеиста се превасходно залаже за поштовање закона и устава Србије и мирну борбу за остваривање својих права, и при том највећи број атеиста не доводи у питању право на религију, осим кад повређује друге, или угрожава здравље деце. Ово је још горе. Сматрати да је неко диван, одговоран и пун љубави према свему и свачему само зато што не верује у Бога ми је стварно смешно. А после шкотланђанина увек се ту нађе и ''човек од сламе''! Кад сам ја рекао да су атеисти нужно дивни, одговорни и пуни љубави. Кад? Никада. Али хајде нађи цитате од тог удружења која пропагирају прогон хришћана. И још се смејати некоме ко верује у нешто што није видео својим очима. -smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='Just_Cuz_19' /> Него шта! И ти се смејеш људима који продају ''чаробне еликсире'' са благотворним и лековитим дејством, само се не смејеш кад неко исти такав третман даје светој води! И ти се смејеш кад неко тврди да је Елвис жив, само не кад неко тврди да је неки други човек не само оживео него је син Божији који ће једног дана да створи пропаст света. Веровати у нешто што ниси видео својим очима је нешто што се ван контекста религије у потпуности моментално препознаје као тешка и опасна глупост. Нема горе ствари од тога. То није никаква мудрост, нити дубина, то је одсуство мудрости и дубине. Сви ми на овој земљи, били верници или атеисти,имамо свој крст и носимо га најбоље што можемо, устајемо и падамо, а шта ко носи у срцу то само Бог зна. Веруј ми, стављајући људе у калуп само ћеш себи нашкодити. Стварно стављајући људе у калуп само ћу себи нашкодити? Стварно? Ма није могуће! Па ево, научи ме како се то ради. Ево, престани да хомосексуалце сматраш ''болесним'', ''грешним'' и ''неморалним''. Као додатан бонус, бори се за њихово право да ступе у (државни, не црквени) брак са особом коју воле. Ајде још усвајање ђене ђене, али стварно не знам како геј бракови и најмање угрожавају православне на било који начин. И подсећај друге православце у свакој прилици да не стављају геј људе у калупе. Може? Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника. XIO Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 ко се онда тукао са полицијом у покушају да допру и претуку хомосексуалце на Геј Прајд маршу? Појединци које због тога треба осудити и казнити. Али мене уопште не чуди да атеисти-активисти попут тебе заговарају концепт "одговорности групе" пошто је то крајње својство сваке идеологије - да своје мишљење намеће другим појединцима кроз насиље државе. Сва срећа па је ваших (атеиста-активиста) 5 минута прошло са падом комунизма, али нажалост друге идеологије су и даље итекако активне. Једног дана кад људи схвате да од робовања нема ништа па се све приватизује онда ће нестати и свака прича о томе "шта и како треба" било да се ради о образовању или о било ком другом сегменту било чијег живота. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Само хтедох рећи да не треба људе гурати у једну групу. Посебно не у Србији где на 5 људи имаш 6 странака. Ја знам људе који причају отворено да нема Бога, а опет славе славу и називају себе православцима. У коју би групу њих сврстао ? Ја лично не осуђујем хомосексуалце, то је њихов крст који носе, и ко зна како бих се ја носио са тим, али геј параду не подржавам ,а како чујем има и доста хомосексуалаца који је нису подржали. Хомосексуалаца има много више него што их је било на паради, има их међу верницима, чак и међу монасима и по чему је онда она шачица у центру имала за право да говори у име свих хомосексуалаца. Једноставно није све тако црно и бело како представљаш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Дакле ако у тој нашој Србији је 95+% православно или шта већ, као што на сваком кораку поносно истичете, (интресантно људи који се куну у Косово лево и десно можебити да у ову статистику нису урачунали људе који живе на Косову!) ко се онда тукао са полицијом у покушају да допру и претуку хомосексуалце на Геј Прајд маршу? Да се нису атеисти можда преобукли? Оних ''мање од један посто'' дакле неколико хиљада? Evo,ja to ne isticem niti mislim da su tih 95% ljudi pravoslavci. Na gej paradi su se tukli oni koji su hriscanstvo pomesali sa nacionalizmom. А узорни хришћани су јелте, иначе би били екскомуницирани, зар не? Oni su sami sebe ekskomunicirali,tj.odvojili od evharistijske zajednice svojim postupcima.Anatemisanje nekog nije nista drugo do objava da je taj neko sebe iskljucio iz Crkve.Crkva je vise puta jasno stavila do znanja da ne podrzava nasilje kao i da takvo ponasanje nema veze sa pravoslavlje.To stoji u zvanicnom saopstenju SPC. У преводу дакле кад год верник учини нешто добро вера је та која купи кредит. Nije tako.Moralnost ne zavisi od vere. Кад год верник учини нешто лоше, то нипошто нема везе са самом религијом, чак ни кад је узрочно-последична веза ОЧИГЛЕДНА! Posto je ta veza toliko ocigledna kako kazes,mozes li da pokazes saopstenje SPC u kojem se poziva na nasilje? Као на пример, отворено везивање приче о Содоми и Гомори са геј прајд парадом од стране високих црквених званичника, са импликацијом да ће божија казна стићи Београд ако се у њему одржи геј парада. Као на пример, отворена кампања ширења мисинформација о самој паради (геј парада=оргија на јавном месту!). Misljenje mitropolita Amfilohija nije zvanicni stav SPC,vec njegovo licno misljenje.Inace,slazem se da je tom prilikom preterao. И не, пре него што ме неко оптужи да неоправдано блатим све правоснавне, било је наравно и верника који су се на сваком кораку супротстављали томе, и свака част њима. Али и од њих је мало ко вољан да призна директан утицај религијских учења на дотичну хомофобију. Navedi dogmat u kojem se propagira nasilje i mrznja prema homoseksualcima? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Passenger Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Slazes se da je Amfilohije preterao? I sta sad, preterao je, mozda ce opet da pretera, i to je to? A neke konsekvence da snosi? Sta je trebalo da kaze da bi recimo ti zahtevao da snosi posledice? nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Што се тиче људи који су дивљали против хомосексуалца у октобру прошле године, ево почели су да добијају заслужене казне. Међутим, не будите лицемерни као Обрадовић на суђењу. Ово вређање верујућих људи од стране "Атеиста Србије" нема везе са правима хомосексуалаца, већ са борбом против религије као такве. Болесни умови који праве оне плакате имају само један циљ: понизити и исмејати веру и верујуће људе. А ви, који нам сад овде тобож нешто "тумачите", наставите да лицемеришете. Покушао је и Обрадовић да "протумачи" своје плакате, али нешто није успео у томе. Онај ко жели да види који је смисао наведених плаката нека иде на групу "атеисти Србије" и нека прочита коментаре самих атеиста испод плаката. Лако ћете схватити да ова "тумачења" на нашој теми немају везе са правом наменом наведених плаката. Зато је упуштање у расправу са атеистима у вези права хомосексуалаца, само заташкавање суштине проблема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Slazes se da je Amfilohije preterao? I sta sad, preterao je, mozda ce opet da pretera, i to je to? A neke konsekvence da snosi? Sta je trebalo da kaze da bi recimo ti zahtevao da snosi posledice? Nisam drzava,tako da nemam mogucnost da sankcionisem. Gde sam rekao da ne treba da snosi posledice? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Јел ово можда борба за људска права хомосексуалца или актуелизовање проблема педофилије? Коментари испод слике: Aleksej Kisjuhas Majstorija. април 22, 2009 у 12:25 по подне Ljubica Jelisavac XD Odlichno.. април 23, 2009 у 11:02 пре подне Branislav Sarić Hahahahahaha јул 30, 2009 у 3:26 пре подне Више је него јасно шта је циљ оваквих плаката. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Да ли је и овде потребно "тумачење"? Коментар испод слике: Nenad Stojšin I još kad bi bio vibrator sa hristinim likom, mislim da bi mnoge časne sestre najviše to preferirale kao "Svetu stvar" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Да ли је и овде потребно "тумачење"? Дечији цртеж и испод овакви коментари? confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':group111:' /> confused-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0203_cool' /> Коментари испод слике: Anesa Omeragic Kakav je ovo crtez,zasto su zene su ispred muskaraca kad ljube ruku popu,bogohulno!! март 3 у 3:38 по подне · Свиђа ми се Biljana Tosovic-Maric 21. VEK!!! март 3 у 4:00 по подне · Свиђа ми се · 3 особе/а Roman Fyodorovich von Ungern-Sternberg ko ti kaze da se sagla da bi mu poljubila ruku? март 3 у 6:01 по подне · Свиђа ми се · 2 особе/а Dunja Bakić naglasak je na "da bi mu poljubila ruku", je l'? март 3 у 9:49 по подне · Свиђа ми се Anesa Omeragic ja mislila da popovi vole decake... март 3 у 10:27 по подне · Свиђа ми се Dunja Bakić i ja. Ova slika je u meni izazvala razmiljanje kako sa desne strane ljudi dolaze, ljube ruke (fuj) ovom popu, a levo simbolicno, odlaze sakati, ovde mozda to ima preneseno znacenje, fizicka sakatost na crtezu, mentalna u stvarnosti... март 3 у 10:29 по подне · Свиђа ми се · 1 особа Anesa Omeragic Ili,prostim recima,ova Jana sto je crtala ovo ce biti ateista kad poraste? март 3 у 10:31 по подне · Свиђа ми се Dunja Bakić ili to. koja indoktrinacija.... март 3 у 10:32 по подне · Свиђа ми се · 2 особе/а Dunja Bakić Anesa, ovde su mi komentari. Kul. hahaha malo sam izbrkala cije slike komentarisem... март 5 у 12:40 по подне · Свиђа ми се Chris Shiherlis Ili nakon metalne sakatosti pre ili kasnije sledi i fizicka (nesposobnost, neznanje, nemogucnsot snalazenje). март 5 у 6:40 по подне · Свиђа ми се · 1 особа Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 http://a2.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/215008_145970022134828_100001654939318_246530_7493003_n.jpg Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Херцег Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Атеисти пишу следеће небулозе: "Атеисти према православнима: Већ објашњено. Изложити неку ИДЕЈУ порузи, или неког ко заступа неку идеју ЗАТО што заступа ту идеју нема црне везе са јавним излагањем поруге људи због урођених карактеристика као што је боја коже, или културолошких карактеристика као религијско-национално наслеђе. Православни према хомосексуалцима: ''ili nekog drugog ličnog svojstva,'' Јел потребан овде коментар?'' И све тако у стилу '' "Атеисти према православнима:, Православни према хомосексуалцима:'' из чега се једино да извући закључак, да између атеиста и хомосексуалаца стоји знак једнакости: (атеисти = хомосексуалци), што наравно није тачно, јер има атеиста који нису хомосексуалци, као што има и хомосексуалаца који нису атеисти ... "Атеисти према православнима: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
uros Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Добро људи, страснаја недеља је, ајмо мало да искулирамо ове бљувотине? ;( Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука