Passenger Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 ...nebitno! nepostojanje dokaza je dokaz nepostojanja! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 I aleksandre iskreno se nadam da ce doci dan, ne kad ces se dozvati pameti, nego kad ces da shvatis da ako je neko ateista ne znaci da je clan udruzenja "Ateisti Srbije", znam da si skon generalizaciji i predrasudama i da ti je to "slaba tacka" ali uz malo truda, moze se postici rezultat. Naravno sledeci kroak je da razgranicis nesto sto i deca znaju... obrati sad pomno paznju jer ovo je komplikovano: Komunisti su ateisti. Ateisti nisu komunisti. Svako dobro zelim! пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Aleksandre, je l dozvoljavas da je ona slika crni humor? Не. И Хумор мора имати мере и укуса. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 I aleksandre iskreno se nadam da ce doci dan, ne kad ces se dozvati pameti, nego kad ces da shvatis da ako je neko ateista ne znaci da je clan udruzenja "Ateisti Srbije", znam da si skon generalizaciji i predrasudama i da ti je to "slaba tacka" ali uz malo truda, moze se postici rezultat. Naravno sledeci kroak je da razgranicis nesto sto i deca znaju... obrati sad pomno paznju jer ovo je komplikovano: Komunisti su ateisti. Ateisti nisu komunisti. Svako dobro zelim! А где сам ја тврдио да су сви атеисти чланови "Атеиста Србије"? Ова тема није посвећена критици атеизма већ критици једног конкретног удружења, његовог деловања. За твоју информацију, поседујем IQ преко 140 и био сам студент генерације. 0102_laugh А о твом начину закључивања и аргументације не бих да дискутујем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Био сам и ја некад атеиста, али никад простак. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Херцег Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Нека их. Треба људи да их виде и да дигну свој глас против таквог начина изражавања "слободе говора". Верујем, да ће "Атеисти Србије", ипак променити свој начин изражавања и да ће нешто нормалније и смисленије стављати на јавни простор. Ипак, како вели св. Серафим: ''Ми непрестано треба да чувамо срце своје од непристојних слика, помисли и утисака, по речи Соломоновој: "Сваким чувањем којим се може чувати, чувај срце своје, јер из њега излази живот." (Прич. 4, 23) Од свагдашњег чувања срца рађа се у њему чистота у којој се види и огледа Господ, по тврђењу вечне Истине: "Блажени чисти срцем, јер ће Бога видети." (Мт. 5, 8) А кад човек угледа овакве слике, хтео - не хтео, у најмању руку срце му се растужи над оваквом каљугом и блатом ... и над овим младим људима који се у том блату ваљају, и још се тиме поносе ... (а добро знамо ко је у том блату доминантан , и чије је ово "масло"). Кнез овога света би да нас у ове светле дане одвуче од главног нам циља ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Нека их. Треба људи да их виде и да дигну свој глас против таквог начина изражавања "слободе говора". Верујем, да ће "Атеисти Србије", ипак променити свој начин изражавања и да ће нешто нормалније и смисленије стављати на јавни простор. Ипак, како вели св. Серафим: ''Ми непрестано треба да чувамо срце своје од непристојних слика, помисли и утисака, по речи Соломоновој: "Сваким чувањем којим се може чувати, чувај срце своје, јер из њега излази живот." (Прич. 4, 23) Од свагдашњег чувања срца рађа се у њему чистота у којој се види и огледа Господ, по тврђењу вечне Истине: "Блажени чисти срцем, јер ће Бога видети." (Мт. 5, 8) А кад човек угледа овакве слике, хтео - не хтео, у најмању руку срце му се растужи над оваквом каљугом и блатом ... и над овим младим људима који се у том блату ваљају, и још се тиме поносе ... (а добро знамо ко је у том блату доминантан , и чије је ово "масло"). Кнез овога света би да нас у ове светле дане одвуче од главног нам циља ... Мислим да је ипак најбоље да послушамо Нишизаву и да се запитамо како и колико смо сами допринели таквим појавама, уместо да се лицемерно тобоже саблажњујемо... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Нико дакле нема одговор на питање: Може ли неко од атеиста да одговори на, овде често постављано, питање, то је зашто сте своју пажњу фокусирали управо на религију? Указујете на педофилију, малверзације...,а тога има како међу верницима тако и међу атеистима. Шта конкретно замерате верницима, а да је то искључиво карактеристично за њих? То што верујемо у Бога, а ви сматрате да не постоји је једино што нас разликује. Evo ja cu... ateisti ne fokusiraju svoju paznju na religiju... to rade anti teisti... procesljaj terminologiju pa da nastavimo... Не, ваше удружење нема у свом називу реч антитеисти већ атеисти. Управо због тога и питам зашто сте се фокусирали на религију. Пошто немаш никакав паметан одговор, а не можеш ни имати јер нема паметног разлога, тешко ти је да признаш да је ова ваша опсесија психопатолошког карактера. Сад опет слободно претражуј речнике и гуглуј у потрази за одговором, нема журбе. Неће ни одговорити Нина. То је аутогол који су себи у старту дали. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Мислим да је ипак најбоље да послушамо Нишизаву и да се запитамо како и колико смо сами допринели таквим појавама, уместо да се лицемерно тобоже саблажњујемо... Ја нисам ничим допринео да неко буде простак. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ateista Kristijan Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Неће ни одговорити Нина. То је аутогол који су себи у старту дали. Grešite, evo ja ću da odgovorim. Ateisti zaista ne bi trebalo da postoje, kao što ne postoje adedamrazisti, ababarogisti i avilenjacisti. Ateizam je, u stvari odgovor na tvrdnju da bog postoji. Da nema teista koji tvrde to što tvrde, ne bi bilo ni ateista da tvrde suprotno. A zašto nema ababarogista i avilenjacista? Zato što niko ne tvrdi da babaroga i vile postoje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 adedamrazistiФотографија гроба светог Николе . slava3 greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin greengrin Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Неће ни одговорити Нина. То је аутогол који су себи у старту дали. Grešite, evo ja ću da odgovorim. Ateisti zaista ne bi trebalo da postoje, kao što ne postoje adedamrazisti, ababarogisti i avilenjacisti. Ateizam je, u stvari odgovor na tvrdnju da bog postoji. Da nema teista koji tvrde to što tvrde, ne bi bilo ni ateista da tvrde suprotno. A zašto nema ababarogista i avilenjacista? Zato što niko ne tvrdi da babaroga i vile postoje. Ti mislis da je verovanje u Boga i deda mraza isto Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Evo ja cu... ateisti ne fokusiraju svoju paznju na religiju... to rade anti teisti... procesljaj terminologiju pa da nastavimo... slava3 Неће ни одговорити Нина. То је аутогол који су себи у старту дали. Grešite, evo ja ću da odgovorim. Ateisti zaista ne bi trebalo da postoje, kao što ne postoje adedamrazisti, ababarogisti i avilenjacisti. Ateizam je, u stvari odgovor na tvrdnju da bog postoji. Da nema teista koji tvrde to što tvrde, ne bi bilo ni ateista da tvrde suprotno. A zašto nema ababarogista i avilenjacista? Zato što niko ne tvrdi da babaroga i vile postoje. Ко је сад у праву? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 Ateizam je, u stvari odgovor na tvrdnju da bog postoji. Грешиш. Атеизам је супротстављање смислу који постојању света и човека да је хипотеза о постојању Творца. Не постоје "абабарогисти" зато што "хипотеза о постојању бабарога" не мења ништа што се смисла нашег постојања тиче. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 20, 2011 Пријави Подели Написано Април 20, 2011 ..."хипотеза о постојању бабарога" не мења ништа што се смисла нашег постојања тиче.Као ни Раселов чајник, ни ружичасти једнорог, ни невидљиви змај...али ипак ово није тема за филозофске расправе. Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука