Ратко :( Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Старац Пајсије није стручан по том питању и добио је итекако пацку свог духпвног оца да се по том питању смири. Александре, од кога је то ст. Пајсије ''итекако'' добио пацку? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Ајнштајн јесте био атеиста (натуралистички пантеиста). Па не бих се баш сложио да је његов став био атеистички. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Старац Пајсије није стручан по том питању и добио је итекако пацку свог духпвног оца да се по том питању смири. Александре, од кога је то ст. Пајсије ''итекако'' добио пацку? Негде сам прочитао, од старца Порфирија да је упућена критика. Не сећам се где сам прочитао. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Старац Пајсије није стручан по том питању и добио је итекако пацку свог духпвног оца да се по том питању смири. Александре, од кога је то ст. Пајсије ''итекако'' добио пацку? Негде сам прочитао, од старца Порфирија да је упућена критика. Не сећам се где сам прочитао. Ст. Порфирије му није био духовни отац. Изразито су се међусобно уважавали. Никада нигде нисам прочитао, нити и од кога чуо, да су један другом икада упутили и најмању критику. А ти си, Александре, написао итекако. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Ајнштајн јесте био атеиста (натуралистички пантеиста). Па не бих се баш сложио да је његов став био атеистички. Па "атеиста"≠"милитантни мрзитељ верника". Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Ајнштајн јесте био атеиста (натуралистички пантеиста). Па не бих се баш сложио да је његов став био атеистички. Па "атеиста"≠"милитантни мрзитељ верника". Али и: Атеиста≠пантеиста. girl_jumping Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Старац Пајсије није стручан по том питању и добио је итекако пацку свог духпвног оца да се по том питању смири. Александре, од кога је то ст. Пајсије ''итекако'' добио пацку? Негде сам прочитао, од старца Порфирија да је упућена критика. Не сећам се где сам прочитао. Ст. Порфирије му није био духовни отац. Изразито су се међусобно уважавали. Никада нигде нисам прочитао, нити и од кога чуо, да су један другом икада упутили и најмању критику. А ти си, Александре, написао итекако. Негде сам прочитао да га је критиковао због тог става и да о.Порфирије касније више није имао исти наступ. Добро, погрешно сам се изразио, "духовник", мислећи на утицај старца Порфирија. Какогод, прича о биометријским документима не пије воду - једноставно, није тачно да садашња документа имају икакве везе са жигом звери. Постоје људи у Цркви које се озбиљно баве том проблематиком и не причају напамет. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Ајнштајн јесте био атеиста (натуралистички пантеиста). Па не бих се баш сложио да је његов став био атеистички. Па "атеиста"≠"милитантни мрзитељ верника". Али и: Атеиста≠пантеиста. girl_jumping Naturalistički panteista ne veruje ni u šta natprirodno ili metafizičko. Ajnštan je valjda verovao da je Bog≡"skup svih zakona fizike". Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Старац Пајсије није стручан по том питању и добио је итекако пацку свог духпвног оца да се по том питању смири. Александре, од кога је то ст. Пајсије ''итекако'' добио пацку? Негде сам прочитао, од старца Порфирија да је упућена критика. Не сећам се где сам прочитао. Ст. Порфирије му није био духовни отац. Изразито су се међусобно уважавали. Никада нигде нисам прочитао, нити и од кога чуо, да су један другом икада упутили и најмању критику. А ти си, Александре, написао итекако. Негде сам прочитао да га је критиковао због тог става и да о.Порфирије касније више није имао исти наступ. Добро, погрешно сам се изразио, "духовник", мислећи на утицај старца Порфирија. Какогод, прича о биометријским документима не пије воду - једноставно, није тачно да садашња документа имају икакве везе са жигом звери. Постоје људи у Цркви које се озбиљно баве том проблематиком и не причају напамет. Много би ми значило када би се сетио где си то прочитао. И то за каснији другачији наступ ст. Порфирија, исто. А ако си мислио на оца Оливера С. с њим се познајем, и дружим када околности допусте, више од деценије уназад, и слажемо се по питању биометрије. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Много би ми значило када би се сетио где си то прочитао. И то за каснији другачији наступ ст. Порфирија, исто. А ако си мислио на оца Оливера С. с њим се познајем, и дружим када околности допусте, више од деценије уназад, и слажемо се по питању биометрије. Негде на интернету, али се стварно не сећам где. Давно је било. А изгледа да имамо заједничког пријатеља. prstgore Онда се и са мном слажеш по питању биометрије. dada Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Нће се о.Оливер љутити што ћу цитирати нашу приватну преписку у вези биометрије (одговорио ми је на неке нејасноће): Бог добро дао!Ја веома поштујем о.Јоила, велики је духовник (ово могу рећи из личног искуства) али у овој ствари имам нешто другачији приступ проблему. Противник сам биометрије, из различитих разлога, а највише због потенцијала да уништи све анонимне трансакције у друштву, а самим тим и аутономију личности која је увек важна за слободно и спонтано деловање личности. Мислим да је тој тематици потребно приступати трезвено. Ја се осалњам углавном нарелевантне академске изворе, а мислим да би том проблематиком требало да се баве академска заједница и грађански сектор,а да Црква да подршку. Искрено, никада нисам ни улазио у проблематику духовне позадине - то сам увек остављао људима који су облагодаћени. А они се међусобно не слажу, један старац ће рећи овако, други онако, што значи да је потребно саборно мишљење Цркве. Највећи промашаји јесу они ставови који су либерални (боље рећи површни) и који у томе ни у чему не виде проблем (то су хришћани без имало друштвене одговорности) и они ставови који подижу панику и у свему виде заверу. Трезвен, критички приступ је по мом личном убеђењу једини добар и лично се трудим да будем на тој линији Што се микрочипа тиче, он у овој фази није проблематичан али управо зато што има потенцијал да буде универзални идентификатор једног дана, важно је да остане опцион на л.к. Поздрав! Оливер Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Никад ми није било јасно зашто би све што каже неки духовник морало да буде тачно... Али, хајде да не спамујемо тему, ионако се последњих пар дана атеисти полако повлаче са ње (а само што је постало занимљиво)... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 www.answersingenesis.org/articles/am/v1/n2/were-retroviruses-created-good[/url] Синод се не би сложио с тобом: A otkad se to Sinod bavi ERV virusima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 Max Butcher Lazareva subota - Dan kada je, navodno, Isus povampirio Lazara. I sta da kazes na ovo kakvo misljenje da imas o ovakvim " ljudima" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Април 16, 2011 Пријави Подели Написано Април 16, 2011 A otkad se to Sinod bavi ERV virusimaНи откад, али се званично противи креационизму, и честита на истраживањима базираним на ТЕ, јер би се због њих могли очекивати револуција дијагностике, превентивне и терапијске медицине... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука