Jump to content

Да ли удржење "Атеисти Србије" прелазе границе закона Републике Србије?

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Игром случаја сам давнашњи гимназијалац. Сами биолози и људи од струке се споре око ТЕ када је реч о постанку човека и то је свако могао да чује, ако имало прати дешавања по овом питању. Дакле наука никада није доказала поступност еволуционог напредовања од аустралопитекуса  преко хомо хабилиса, хомо еректуса до хомо сапиенса. Постоје разна налазишта широм света, из разних периода, али међусобну повезаност поступним развојем нико није доказао. Било је такође и много плагијата па је тако доказано да је чувени Пилдаунски човек у ствари састављен од делова скелета више различитих бића међу којима се нашла и вилична кост човека. 

Koliko puta treba da se ponovi da JESTE POTVRDJENA neraskidiva veza homosapins sapiensa sa SVIM nizim primatima????????????

Подели на овим сајтовима

Nina, žao mi je ako su te učili da je "čovek nastao od majmuna", pošto to jednostavno nije tačno. Kao što Aleksandar reče, čovek, majmun, i ostali sisari imaju zajedničkog pretka, i to je činjenica koja je dokazana van svake sumnje. Postoji dosta odlične literature na ovu temu, jedna od boljih knjiga koju bih svakako preporučio je "Najveća predstava na Zemlji", od R. Dokinsa. Ima dosta ilustracija, i vrlo plastično objašnjava fenomen evolucije živih organizama.

Grigorije, ateista je onaj ko ne veruje u bogove, ali i onaj ko ne zna da oni postoje, tako da su prema tom shvatanju i deca ateisti. Naravno, ako se definicija ateiste rastegne da označava samo one koji znaju za taj fenomen ali ne veruju, onda deca nisu ateisti.

Aleksandre, potpuno se slažem sa postom #141, jedino insistiram da se versko obrazovanje obavlja u verskim ustanovama, jer je Srbija sekularna država. Niko ne brani da decu šaljete na versku nastavu svaki dan ako to želite, ali van državne škole jer su država i Crkva dva odvojena entiteta. (ova primedba se odnosi i na Željkov komentar)

Подели на овим сајтовима

Незгодно је заиста на овај начин (форум) водити овакву расправу. Нек верује ко у шта хоће. Наравно да постоји веза, све је од исте творевине. Ради се о томе да не постоји доказ о постепеном еволуирању из врсте у врсту. Постоји и већа сличност ДНК човека са свињом него човека са мајмуном. Чак се нека свињска ткива користе у медицини па шта то доказује?

Подели на овим сајтовима

Aleksandre, potpuno se slažem sa postom #141, jedino insistiram da se versko obrazovanje obavlja u verskim ustanovama, jer je Srbija sekularna država. Niko ne brani da decu šaljete na versku nastavu svaki dan ako to želite, ali van državne škole jer su država i Crkva dva odvojena entiteta. (ova primedba se odnosi i na Željkov komentar)

Извии што упадам у вашу дискусију, али - није ни платонизам званична државна филозофија, нити држава стоји иза њега, па се опет изучава у школама... 0203_cool

Осим тога - нико није држави наметнуо веронауку, она је сама одлучила у једном тренутку да је поново уведе у школе, будући да је проценила да је то у интересу њених грађана...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

Незгодно је заиста на овај начин (форум) водити овакву расправу. Нек верује ко у шта хоће. Наравно да постоји веза, све је од исте творевине. Ради се о томе да не постоји доказ о постепеном еволуирању из врсте у врсту. Постоји и већа сличност ДНК човека са свињом него човека са мајмуном. Чак се нека свињска ткива користе у медицини па шта то доказује?

Ali jeste DOKAZANA za ime sveta!! Pogledaj video koji sam postavio gore.

A ovo za vecu slicnsot sa svinjom me vec mrzi da se ponavljam i postavicu samo link ka odgovoru koji sam

napisao o.Ugrinu jos pre par meseci.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10730.msg341713.html#msg341713

Подели на овим сајтовима

Grigorije, ateista je onaj ko ne veruje u bogove, ali i onaj ko ne zna da oni postoje, tako da su prema tom shvatanju i deca ateisti. Naravno, ako se definicija ateiste rastegne da označava samo one koji znaju za taj fenomen ali ne veruju, onda deca nisu ateisti.

Ateista moze da bude samo onaj koji odbija da veruje u Boga ili bogove zato sto smatra da za to

ne postoji nijedan dokaz. Tako da mislim da si ti u ovom slucaju rastego definiciju.

Подели на овим сајтовима

Обожавам чињенице доказане ван сваке сумње.  0203_cool

Naravno. Ti recimo mora da "obozavas" Dzulov zakon jer van svake sumnje znas da kad god ukljucis ringlu ili

rernu da nesto skuvas da ces SVAKI put to moci skuvati uz pomoc temperature dobijene primenom Dzulovog

zakona.

Naravno da Dzulov zakon nije neikakva apsolutna istina ali je moguce tako precizna predvidjanja praviti

pomocu njega da se mi i strucnjaci i laici svaki dan VAN SVAKE SUMNJE oslanjamo da je Dzulov zakon 100%

tacan. I gle jos se nimo razocarali.

Подели на овим сајтовима

Ali jeste DOKAZANA za ime sveta!! Pogledaj video koji sam postavio gore.

A ovo za vecu slicnsot sa svinjom me vec mrzi da se ponavljam i postavicu samo link ka odgovoru koji sam

napisao o.Ugrinu jos pre par meseci.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10730.msg341713.html#msg341713

Прочитала сам и ниси ме убедио. Не видиш шта недостаје. Недостају остаци који потврђују постепено еволуирање из врсте у врсту, да не набрајам налазишта и пронађене врсте. Што се тиче примера оца Угрина са зградама, заиста оне се не размножавају и не преносе особине на потомке, али се на њима ипак јасно могу пронаћи докази о међусобној повезаности и еволуирању у градњи из периода у период. То код остатака о којим причамо не постоји.

Подели на овим сајтовима

А шта би било у случају приватних школа?

Будимо људи

Подели на овим сајтовима

Naravno. Ti recimo mora da "obozavas" Dzulov zakon jer van svake sumnje znas da kad god ukljucis ringlu ili

rernu da nesto skuvas da ces SVAKI put to moci skuvati uz pomoc temperature dobijene primenom Dzulovog

zakona.

Naravno da Dzulov zakon nije neikakva apsolutna istina ali je moguce tako precizna predvidjanja praviti

pomocu njega da se mi i strucnjaci i laici svaki dan VAN SVAKE SUMNJE oslanjamo da je Dzulov zakon 100%

Сада услед недостатка доказа прелазиш лагано на мушки шовиниза.  eheeeej

Подели на овим сајтовима

zakona.

Сада услед недостатка доказа прелазиш лагано на мушки шовиниза.  eheeeej

Daleko od toga. I sam umem i volim da kuvam sve i svasta. Ako je problem ringla i rerna promeni zameni ih sa

fen ili bojler svejedno i jedan i drugi svaki dan svkog sekunda 100% potvrdjuju Dzulov zakona. A ti i svi mi

ostali se van svake sumnje oslanjamo na to.

Pre bih rekao da ti kao porazena strana u raspravi zelsi da nadjes  neko "vredjanje" kako bi se nekako izvukla.

Подели на овим сајтовима

Зашто бих се извлачила драги Аквилио. Нема овде пораженог и победника (опет мушка логика  eheeeej ). Да си ме убедио напросто бих прихватила твоје мишљење, али ниси. Као што рекох, само желим да скренем пажњу да је ТЕ итекако подложна преиспитивању.  0203_cool

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...