Дика Израиљева Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Мислим да би требала да више читаш св.Предање него што градиш мишљење читајући по форуму 1340_womens СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 [MOJELICNOMISLJENJE] Apokastazom. [/MOJELICNOMISLJENJE] Зар има људи који у то верују. 0110_hahaha 0110_hahaha Ja verujem- sve je moguće... t4431.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' /> То је осуђено учење. Nema veze, ja imam pravo da verujem da je tako nešto moguće t4431 Имаш.Али не можеш се звати православном и имати учешћа у Евхаристији. Pa svi imaju različita verovanja. Neki veruju u mitarstva što nema veze sa Svetim pismom pa se svejedno pričešćuju i nazivaju pravoslavnima. Ako ja verujem da je Bog toliko dobar da želi da se SVI spasu, u čemu sam grešna? Ali ok, neću ni ja o tome da ne bi' imala problema kao aquilio. P.S. Evo da kažem i to da ne verujem u besmrtnost duše nego da duša spava do drugog Hristovog dolaska kad će biti sveopšte vaskrsenje. Šta da radim, ja tako verujem...jednostavno, ne verujem u zagrobni život womens MOJELIČNOMIŠLJENJE sideways9 Сања: Епископ СПЦ жички, затим охридски, те поново жички вјеровао је у митарства. Зове се Св. Николај Српски. Како можеш да тврдиш, из КОЈИХ извора да то "нема везе са Светим Писмом"? Она сам апо себи нису КЉУЧ нити неке шиба застрашивања, али из којих извора тврдиш да "немају везе са Светим Писмом"? Или зар је Свето Писмо "мјера" Православља? Ако их Симеон из Рукумије погрешно тумачи и конотира како ТИ знаш да не постоје, и то бољ од "највећег послије Светог саве" (Св, Јустин Нови). Јеси провјерила, или те неко научио да их нема - ко? Ma tako mi se "javilo"- imala sam "viđenje" 0102_laugh Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 [MOJELICNOMISLJENJE] Apokastazom. [/MOJELICNOMISLJENJE] Зар има људи који у то верују. 0110_hahaha 0110_hahaha Ja verujem- sve je moguće... t4431.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' /> То је осуђено учење. Nema veze, ja imam pravo da verujem da je tako nešto moguće t4431 Имаш.Али не можеш се звати православном и имати учешћа у Евхаристији. Pa svi imaju različita verovanja. Neki veruju u mitarstva što nema veze sa Svetim pismom pa se svejedno pričešćuju i nazivaju pravoslavnima. Ako ja verujem da je Bog toliko dobar da želi da se SVI spasu, u čemu sam grešna? Ali ok, neću ni ja o tome da ne bi' imala problema kao aquilio. P.S. Evo da kažem i to da ne verujem u besmrtnost duše nego da duša spava do drugog Hristovog dolaska kad će biti sveopšte vaskrsenje. Šta da radim, ja tako verujem...jednostavno, ne verujem u zagrobni život womens MOJELIČNOMIŠLJENJE 0102_laugh Мислим да би требала да више читаш св.Предање него што градиш мишљење читајући по форуму. Upravo čitam "Pouke starca Tadeja" i dopada mi se knjiga. Ali, na nekim mestima pominje da zločestu decu roditelji trebaju vezati na nekoliko minuta da bi se naučili pameti. t4431 DakleM, ne mogu sve slepo da prihvatim kao istinu, ali naravno da ima stvari koje su jako poučne i zato i kažem da mi se knjiga dopada. A što se tiče mitarstava, hvala lepo. Ne trebaju mi nikakve stepenice, mostići, zastupnici "jedne i druge strane" i slične stvari. Ja hoću da lepo pajkim do drugog Hristovog dolaska, da me vaskrsne u mom lepom zmijskom telu ( sideways9) i onda nek' odluči šta će sa mnom- dal' da mrem ili živim večno. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 [MOJELICNOMISLJENJE] Apokastazom. [/MOJELICNOMISLJENJE] Зар има људи који у то верују. 0110_hahaha 0110_hahaha Ja verujem- sve je moguće... t4431.gif' class='bbc_emoticon' alt='1340_womens' /> То је осуђено учење. Nema veze, ja imam pravo da verujem da je tako nešto moguće t4431 Имаш.Али не можеш се звати православном и имати учешћа у Евхаристији. Pa svi imaju različita verovanja. Neki veruju u mitarstva što nema veze sa Svetim pismom pa se svejedno pričešćuju i nazivaju pravoslavnima. Ako ja verujem da je Bog toliko dobar da želi da se SVI spasu, u čemu sam grešna? Ali ok, neću ni ja o tome da ne bi' imala problema kao aquilio. P.S. Evo da kažem i to da ne verujem u besmrtnost duše nego da duša spava do drugog Hristovog dolaska kad će biti sveopšte vaskrsenje. Šta da radim, ja tako verujem...jednostavno, ne verujem u zagrobni život sideways9 MOJELIČNOMIŠLJENJE 0102_laugh Мислим да би требала да више читаш св.Предање него што градиш мишљење читајући по форуму. Upravo čitam "Pouke starca Tadeja" i dopada mi se knjiga. Ali, na nekim mestima pominje da zločestu decu roditelji trebaju vezati na nekoliko minuta da bi se naučili pameti. womens DakleM, ne mogu sve slepo da prihvatim kao istinu, ali naravno da ima stvari koje su jako poučne i zato i kažem da mi se knjiga dopada. t4431 У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 СањО: Погледај да нема нека упражњена катедра на ПБФу па конкуриши, за препоруке наведи стаж са ЖРУ. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Lako će biti na strašnom sudu onima koje ne znaše pa ne ispuniše a teško nama koji znamo a ne činimo. Vladika Nikolaj Velimirović Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Divad Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Lako će biti na strašnom sudu onima koje ne znaše pa ne ispuniše a teško nama koji znamo a ne činimo. Vladika Nikolaj Velimirović Опуштено ту је Ориген да нас спасе са његовим учењем. 1340_womens У одсуству непосредног личног просветљења, треба веровати неким светитељима који су непосредно искусили божанске ствари. Готово да је сигурно да ће богословствовање које се не заснива на искуству резултовати ужасом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Lako će biti na strašnom sudu onima koje ne znaše pa ne ispuniše a teško nama koji znamo a ne činimo. Vladika Nikolaj Velimirović E, to mene zanima. Šta će Bog da uradi sa mnom- dal' ću živeti večno ili ću da umrem...a zagrobni život i šta se dešava sa dušom posle smrti, to me ne zanima. Zanima me samo šta će Bog misliti o meni kad bude vaskrsenje, kakva sam bila i da li će me osuditi 1340_womens Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 СањО: Погледај да нема нека упражњена катедра на ПБФу па конкуриши, за препоруке наведи стаж са ЖРУ. Ma idi begaj, jedva sam završila jedan fax, samo mi fali još drugi...osim toga, ima ovde dobrih teologa i ja njih pitam kad nešto ne znam. Meni je lepo Alexandar sve objasnio 0110_hahaha Da ne bude zabune, nije govorio o apokastazi niti o smrtnosti duše, to je moj lični stav. (u apokastazu još potpuno ne verujem ali mi se dopada ideja da će se SVI spasiti- oko toga se još lomim, ali ima vremena, tu je svemoćni google 1340_womens) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Lako će biti na strašnom sudu onima koje ne znaše pa ne ispuniše a teško nama koji znamo a ne činimo. Vladika Nikolaj Velimirović Опуштено ту је Ориген да нас спасе са његовим учењем. 319.gif Origenova i apokataza sv Maksima Ispovednika se veoma razlikuju. http://www.box.net/shared/7iq1td7u81 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 СањО: Ја ти кажем да конкуришеш те прузмеш неку катедру ако је упражњена, не да ти студираш. Дивад: Аки се зеза не пали се. Онн баца мамце да би те после побио знањем. Он и Сања хоће да оправославе посјетиоце. Срби воле хумор, сада има нови трен, са духовним преображајем народа више се не збијају шале на Хуси и Хаси, него на Богу и Светитељима, и догматима. СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Lako će biti na strašnom sudu onima koje ne znaše pa ne ispuniše a teško nama koji znamo a ne činimo. Vladika Nikolaj Velimirović 319.gif ПС Значи да ћу добро проћи СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Ја ти кажем да конкуришеш те прузмеш неку катедру ако је упражњена, не да ти студираш. Дивад: Али се зеза не пали се. Он и Сања хоће да оправославе посјетиоце. Ne brate, ja nikoga ne teram da razmišlja kao ja. Nisam ja na ovaj forum došla da nekome solim pamet, nego da nešto naučim, to je jedina svrha mog boravka ovde. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Lako će biti na strašnom sudu onima koje ne znaše pa ne ispuniše a teško nama koji znamo a ne činimo. Vladika Nikolaj Velimirović 319.gif ПС Значи да ћу добро проћи Otkud znaš da ćeš dobro proći? Ja sam za sebe ubeđena da mi nema spasa... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дика Израиљева Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 ДаклеМ: како ће се спасити Кинези... СРБИ ИЗУМИРУ БЛУДНИЧЕЋИ "Узљубите љубав, младићи и девојке, за љубав прикладни; али право и незазорно, да младићство и девство не повредите, којим се природа наша Божанској присаједињује, да Божанство не узнегодује". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука