Jump to content

Где су границе деловања Светога Духа? Како ће се спасити толики људи који живе без Христа и Литургије?

Препоручена порука

mislim da ce se spasit' ili ne, na osnovu toga kako bi se oni ponasali da su stvarno znali za Hrista,i liturgiju...

Браво,сигурно ће Господ и на то гледати.

Не заборавимо,Свете Благовести се још нису чуле свуда по свету и тек треба да се чују,а да не говоримо о томе,да Русија заиста иде ка томе да буде и Равноапостолна,с обзиром на мисију широм света.Кина,Индија...тек ће се показати резултати :)

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 196
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Браво,сигурно ће Господ и на то гледати.

Не заборавимо,Свете Благовести се још нису чуле свуда по свету и тек треба да се чују,а да не говоримо о томе,да Русија заиста иде ка томе да буде и Равноапостолна,с обзиром на мисију широм света.Кина,Индија...тек ће се показати резултати :)

како нису?

историјски континуитет Православне Цркве је негде прекинут, али Нови Завет је стално присутан на тим подручјима.

кад не ради ко треба, има ко оће.

с друге стране, свака част појединима из РПЦ, ал мени се уопште не свиђа што ће Русија да предњачи са својом тврдом духовношћу и територијалним/глобалним утицајем своје културе. превише је повезана нација и Црква тамо ... нажалост, Васељенска Патријаршија је преслаба по том питању, као и Грчка, мада грчки православци имају доста велики утицај на теологију и мислим да ће то спасти ствар.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...