Милан Меденица :) Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 [MOJELICNOMISLJENJE] Apokastazom. [/MOJELICNOMISLJENJE] Зар има људи који у то верују. 0102_laugh smej.gif Ja verujem- sve je moguće... 4chsmu1.gif' class='bbc_emoticon' alt='facenew22222222' /> То је осуђено учење. Nema veze, ja imam pravo da verujem da je tako nešto moguće womens Имаш.Али не можеш се звати православном и имати учешћа у Евхаристији. Pa svi imaju različita verovanja. Neki veruju u mitarstva što nema veze sa Svetim pismom pa se svejedno pričešćuju i nazivaju pravoslavnima. Ako ja verujem da je Bog toliko dobar da želi da se SVI spasu, u čemu sam grešna? Ali ok, neću ni ja o tome da ne bi' imala problema kao aquilio. P.S. Evo da kažem i to da ne verujem u besmrtnost duše nego da duša spava do drugog Hristovog dolaska kad će biti sveopšte vaskrsenje. Šta da radim, ja tako verujem...jednostavno, ne verujem u zagrobni život sideways9 MOJELIČNOMIŠLJENJE си ти некад била протестант? пошто се жешће осећа њихов утицај t4431 dada dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 22, 2011 Пријави Подели Написано Мај 22, 2011 Он је вјероватно мислио на савјест, оно што Св. Павле говори кад говори о "унутрашњем човјеку". Да, аили и даље се важи ..да се то пика ...док Божију реч нису чули... После се све укида..и само Јеванђеље важи! Тако је било са Сатрим Заветом и законима...тако са нашим паганским дрветима....итд... Господ Исус Христос НИЈЕ укинуо ниједан закон или заповест Старог Завета, већ је напротив СВАКУ испунио.и сам сведочи из својих уста: 17. Не мислите да сам ја дошао да покварим закон или пророке: нисам дошао да покварим, него да испуним. 18. Јер вам заиста кажем: докле небо и земља стоји, неће нестати ни најмање словце или једна титла из закона док се све не изврши. 19. Ако ко поквари једну од ових најмањих заповести и научи тако људе, најмањи назваће се у царству небеском; а ко изврши и научи, тај ће се велики назвати у царству небеском. свето Јеванђеље по Матеју, глава 5, стих 17 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Милане... Господ Исус Христос ЈЕ ИСПУНИО И АПДЕЈТОВАО законе са Јеванђељем - Новим Заветом! Зашто Црква данас не проповеда законе Старог Завета? Мислим да би много тога било другачије... Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 а ко каже да немају Литургију? свети мученици Боксерске револуције 0203_cool 319.gif 0203_cool Molitvami svetih boksera, pomiluj i spasi nas Gospode. Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Molitvami svetih boksera, pomiluj i spasi nas Gospode. kako ti je dobaaar avatar!!! 0203_cool "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 mislim da ce se spasit' ili ne, na osnovu toga kako bi se oni ponasali da su stvarno znali za Hrista,i liturgiju... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Molitvami svetih boksera, pomiluj i spasi nas Gospode. Па нису они били боксери , већ су их поклали боксери јер су били хришћани. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Oglo Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Molitvami svetih boksera, pomiluj i spasi nas Gospode. Па нису они били боксери , већ су их поклали боксери јер су били хришћани. де,де нећемо сад цјепидлачити "Kakvi su da su, moji su" Džizs Apokrifno jev. po Oglu -taj njihov svijet će te ubiti Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
draganzzz Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Molitvami svetih boksera, pomiluj i spasi nas Gospode. Па нису они били боксери , већ су их поклали боксери јер су били хришћани. ala`h se uvalih, pa nisam znao za to?! 0205_whistling onda, molitvama svetih kineza sa slike, spasi nas Gospode Jesus said to him, “Away from me, Satan! For it is written: ‘Worship the Lord your God, and serve him only.’' Matthew 4:10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SANJA Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Мај 23, 2011 Пријави Подели Написано Мај 23, 2011 Милане... Господ Исус Христос ЈЕ ИСПУНИО И АПДЕЈТОВАО законе са Јеванђељем - Новим Заветом! Зашто Црква данас не проповеда законе Старог Завета? Мислим да би много тога било другачије... а одакле нам 10 Божјих заповести? facenew22222222 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mamica Forumska Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 slava3Nema granica za djelovanje Duha Svetoga,bilo da smo toga svjesni ili ne.Zadobijanje blagodatne energijei Božije Milosti zavisi od naše revnosti i uzrastanja u Vjeri,a Gospod će već naći načina da Duhom Svetim djeluje i na one koji Ga nisu svjesni ,ako na taj način pomaže nama koji Ga molimo za pomoć.Nama Blagodat i pomoć,a onim koji nisu svjesni Njegovog prisustva prilika da Ga prepoznaju, i osjete Milost i Ljubav NJegovu! bangin facenew22222222 "Samo nas ljubav može spasiti!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
dragisa Написано Јун 19, 2011 Пријави Подели Написано Јун 19, 2011 Trece, ono sto pokusavamo da resimo kao problem, jeste gde su granice delovanja Duha tamo gde nije dobrodosao - zato je naveden primer sa vulgarnim ateizmom, a i sire (vidi linkove). da li je ovo sustina pocetnog pitanja? ako je to pitanje onda se moze reci da ne postoji granica delovanja Duha (bez obzira da li ga neko "prihvata" ili "ne prihvata", malo rogobatna rec "prihvata" jer da ga zna nema ko ga ne bi prihvatio, nego Ga "ne znaju" pa ga i "ne prihvataju"). jer sve sto postoji, postoji zahvaljujuci delovanju Boga, on je Tvorac i Svedrzitelj. tako da mislim da se komotno moze reci: tamo gde postoji "postojanje" (tvar/materija/Licnost/ili nesto trece) tamo je i "granica Duha Svetog", nezavisno od toga da li tvar/ili nesto trece priznaje ili ne priznaje Tvorca. ona jednostavno postoji a to je i dokaz-granica Tvorca. dakle tvar-materija, svojim postojanjem, svojim prizvanjem iz ne bica u bice (cinjenicom da nekad nije postojala a sad postoji) podrazumeva "ugradjen" Duh sveti, kao svoj koren, svoj izvor, svoj osnov postojanja a time i postojanje "granice" Tvorca. ako bi isli jos dalje mozda bi mogli reci: materija je granica Duha Svetog, odnosno da se vratim na pocetak, posto materija nije jedino sto postoji u bicu onda ako bi isli jos dalje mogli bi da kazemo ustvari: ne postoji granica Duha Svetog. sva sto postoji je izraz ("granica") samog Tvorca (Duha Svetog). "postojanje" je granica Boga. ja sam mislio da ti pitas gde je "vidljiva" granica delovanja Duha (u smislu kako se kaze "blagodatnog ozarenja") i zato sam rekoa u nasoj slobodi. ovo "vidljiva" u smislu kada Licnost to vidi, oseca, svesna je nje (blagodati)... to je isto samo sto u tom slucaju postoji jasna svest o gore recenom. a to je stvar slobode tvari prema tvorcu, koju ona moze da projavi ali i ne mora. ona moze da sebe vidi samobitnom i tako i sa te pozicije meri sve oko sebe sto postoji ali isto tako moze da vidi svoj promasaj, smatranja sebe samobitnom (ne videci pravi osnov svog postojanja), a sve to prema svojoj slobodi koja joj je data. (ps: skoro sam citao veoma lep tekst koji dotice tu temu ali posto to ipak nije tema...da ne skrecem temu...) dakle nema nikave granice delovanja Duha Svetoga, to sto ga neko ne prihvata je totalno druga tema u odnosu na temu da li to "ne prihvatanje" moze na neki nacin ograniciti Duha Svetog, moze ali u smislu ne ispunjenja naznacenja, ali to ne znaci da necije "ne prihvatanje" Boga moze anulirati delovanje Duha, samo "postojanje" tog nekog (makar i u poricanju Boga) jeste delovanje Duha Svetog. u tom smislu se "Blagodarenje" (Liturgija) savrsava i prostire i za one koji nisu svega ovoga svesni, odnosno one koji "stoje" izvan crkve, i ako ostaje tacno da nema spasenja nego li u toj i takvoj crkvi. Everyone’s got a plan until they get hit. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
anajrim Написано Јун 20, 2011 Пријави Подели Написано Јун 20, 2011 Trece, ono sto pokusavamo da resimo kao problem, jeste gde su granice delovanja Duha tamo gde nije dobrodosao - zato je naveden primer sa vulgarnim ateizmom, a i sire (vidi linkove). jer da ga zna nema ko ga ne bi prihvatio, nego Ga "ne znaju" pa ga i "ne prihvataju"). a sta ako Ga svi znaju,nekako podsvjesno, nekim tajanstvenim culima,ali Ga nece... ''govorim tiho i nosim psa sa sobom'' Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Јун 20, 2011 Пријави Подели Написано Јун 20, 2011 Дух делује тамо где он хоће а он хоће само тамо где га примају. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука